Korku..

Perpul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2018
1.428
2.034
133
Herkese selamlar, bir erkek arkadaşım var beni çok sevdiğini biliyorum yaza kısmetse evlenmeyi düşünüyoruz bu siteyi de okumayı çok seviyorum ama şöyle bir sorun var; burada okuduğum konularda kisilerin eşleri, sevgilileri, eşlerinin aileleri vs gibi ilişkilerdeki sorunlar beni aşırı derecede korkutuyor. Sanki herkesin önceden hayatı çok güzelmiş evlendikten sonra bitmiş gibi hissettiriyor. Ben de böyle mi olurum diye acayip derecede çekiniyorum. Ben mi abartiyorum, bu cekincelerim yanlış mı ya da her şey ilk zamanlardaki gibi yolunda giden mutlu olan kişiler de var mı?

Herkese selamlar, bir erkek arkadaşım var beni çok sevdiğini biliyorum yaza kısmetse evlenmeyi düşünüyoruz bu siteyi de okumayı çok seviyorum ama şöyle bir sorun var; burada okuduğum konularda kisilerin eşleri, sevgilileri, eşlerinin aileleri vs gibi ilişkilerdeki sorunlar beni aşırı derecede korkutuyor. Sanki herkesin önceden hayatı çok güzelmiş evlendikten sonra bitmiş gibi hissettiriyor. Ben de böyle mi olurum diye acayip derecede çekiniyorum. Ben mi abartiyorum, bu cekincelerim yanlış mı ya da her şey ilk zamanlardaki gibi yolunda giden mutlu olan kişiler de var mı?
Merhaba, tabi ki evliliğinde mutsuz olan kişiler kadar mutlu olanlar da vardır. Ben mutlu olanlardan biriyim çok şükür. Herkes genelde derdini anlatır. Hangimiz kalkıp burda kocamla aşırı mutluyum vs diye konu açarız ki? Sizin yapacağınız şey evleneceğiniz insanı iyi gözlemlemek ve açık olmak yani kendinizi gizlememek. Biz bunların faydasını çok gördük. Mutluluklar🤗

Bence sonsuz mutluluk yada sonsuz acı yok. Evlilikte de sorunlar var. Bunu telafi edebilenler yada telafisi olabilen şeyler varsa evlilik devam ediyor. Yanı kimse çok mutluyuz demesin. Hayat ta böyle değil mi acısıyla tatlısıyla...

Burada sadece derdi olan paylaşıyor, iyi olan iyiyim diye konu açmıyor.
Okuduğun konular kulağına küpe olsun ama ön yargılı yaklaşma. Mesafeli ol tanıdıkça şekillenir ilişkiler.
Önemli olan eşin ve onunla olan ilişkin.
Eşini çok iyi tanı.

Burasi bir derdim var bölümü, evliyim mutluyum demenin mantığı yok insanlar dertlerine çare arıyorlar, ya da anlatıp rahatliyorlar.

Evlilik kumar gibi kime ne denk geleceği belli olmaz. Ben 1,5 yıllık evliyim evlilik öncesi de uzun ilişkimiz vardı. Bugüne kadar eşimle evlendiğime pişman olmadım. Bence iyi giden bir evliliğimiz var. Senin şu noktada yapacağın tek şey çok iyi tanımak ve gözlemlemek her şey eşin iyi olmasıyla bitmiyor. Ailesini, hayata bakış açısını da doğru anlaman ona göre değerlendirmen gerekiyor

İlla bir tarafta sıkıntı çıkıyor cidden ama önemli olan kabuğunuzdaki sizsiniz. Eşin ve sen. Gardınızı sağlam alıp dik durduktan ne kendi tarafını ne de karş tarafı ilişkinize sokmadığınız müddetçe sorun yaşamazsınız,aa annem şöyle dedi kız kardeşin böyle dedi diye gün geçirirseniz yıpranırsınız. Hiç korkma siz bir aile olacaksınız,eşin sen ileride çocuklarınız. Herkesşn ailesi başkadır bu senin ailen olsa bile,sakın bu hataya düşmeyin yeter. 😌

Bir bekar olarak ben de öyleyim en cokta ailesi konularindan tırsıyorum. Cok geriliyorum, o konuda en iyisi uzak kalmak iki aileden de

En iyi evlilik bile bekarliga gore konforsuz.

hayat beklentine bagli. Asiri rahat bir kisiysen evlenmrk cocuk yapmak cok kisitlayabilir.

Bence evliliginiz oturunca hersey çok daha guzel olacak.

Yorumlarınız için teşekkür ederim insan rahatlıyor. Evet tabii ki burası derdim var bölümü ama yine de hem genel olarak burası hem çevremizde gördüğümüz durumlardan olsa gerek bende sanki evlenince her şey bozulacak gibi bir intibaha yaratmıştı maalesef. O yüzden danışmak istedim.

Ben evlenmeyi hiç dusunmuyordum aslında .Keyfim yerindeydi kim ugrasacakti aile sorunları ,söz ,Nisan gerginlikleri ile falan .Ama öle olmuyormus korktuğum kadar zor şeyler değilmiş .Kendi adıma ilişkide de çok keyif alıyordum evlilikte daha da keyif almaya başladım .Dünya görüşünüz ,hayata bakışlariniz aynı ise çok sorun yaşayacağınızı sanmiyorum.Aile konularına gelicek olursak da her iki taraf birşey derse tamam diyoruz eve gelince bildigimize devam :))

Yani bizim toplumumuzda evlilik genellikle yorucu ama hala düzgün erkekler az da olsa var.
Dır heralde.
Yani sanırım.
😅

Herkesin ne hayatı ne de evliliği aynı olamaz, nasip kısmet. Sevgilim harika mükemmel dersin, evlenince oduna dönüşür. Yaşayıp görmen lazım:(

evliliğin ilk başında illa ki birbirinize alışırken ufak tefek sorunlar olur. evleneceğiniz kişiyi gerçekten çok iyi tanıyın. ben tanıdığımı düşündüğüm için içim rahat evlendim, iki senedir de öyle büyük sorunlar, mutsuzluklar yaşamadım çok şükür. ama herkesin evliliği, yapısı, anlaşması farklıdır. sonradan ne olacağını bilemeyiz.. evlilikte beyaz eşya gibidir, şans işidir :-)

4*4 lük herşeyin mükemmel olduğu hiçbir evlilik yoktur bence, ama her evlenen eşiyle ve eşinin ailesiyle sorun yaşayacak diye birşeyde yok elbette kırgınlıklar, ufak tartışmalar olabilir, önemli olan büyük bir kavgaya dönüşmeden sorunu halletmek, sonuçta siz farklı bir aileye giriyorsunuz, onların ailesine farkı bir insan giriyor.

bu tarz her konuda söylerim, birlikte aynı evde biraz da olsa yaşamadan, birlikte tatile gitmeden, birlikte özellikle mutfak olmak üzere alışverişe çıkmadan evlenmeyin. cafe aşklarından evlilik olmaz. giyinip süslenip gittiğiniz adam, evlendikten sonra donunu yıkayacağınız adam oluyor.
cafede çatal bıçakla yemek yiyen adam evde kuru fasuyle tenceresine ekmek banıyor.
ben bu söylediklerimi yaparak evlendim (birlikte yaşama, tatil vs) evlendikten sonra değişen bi adam görmedim. yani eksilerini de biliyordum artılarını da.
o sebeple herkese bunu öneriyorum.

Eşimle 5 yıllık evlilik dahil 10 yıldır birlikteyiz. Hiç pişman olmadım şükürler olsun. Elhamdülillah mutluluğumuz huzurumuz yerinde. Tabi ki tartışmalar olabilir ama sevgi saygı korunduğu sürece sorunlar aşılır 🌸

Back
X