- 20 Ocak 2017
- 208
- 448
- 18
- 38
aynen öyle dogru yazdınız. bir de sunu ekleyeyim, mesru mudafaa durumunda biber gazı kullanımı suç teşkil etmiyor. zaten kuvvet kullanımı yasagının istisnai halidir mesru mudafaa durumu. bireyler arası da devletler arası da aynı kural gecerlidir. bir kisi ani ve kacınılmaz tehlike karsısında kendisini korumak icin her turlu orantılı yonteme basvurmakta serbesttir. o yuzden biber gazı tasıyın, ve tasıtın. ben anneme babama arkadaslarıma kız erkek herkese de veriyorum bende fazla varsa. nereden neyin gelecegi belli olmuyor. bu kadar tehlike icinde kendimizi koruma alanı bu kadar kısıtlı maalesef yargı onune cıktıgımız zaman masumiyet karinesi en cok da magdurları yaralıyor aslında.
Madem hukuki konulara girdik şu detayı ekleyeyim bilmeyenler icin :)) meşru müdafaa durumlarında ceza hukunda şöyle bir hukuk kuralı vardır. Silahların eşitliği ilkesi... Yani bu demek oluyor ki elinde sopayla saldıran birine siz kendimi korumak amaçlı üzerimde silahım vardı o sebeple vurdum öldürdüm yahut yaraladım diyemezsiniz. Çünkü orantısız güç kullanmış olursunuz. Ancak bir saldırı anında biber gazını çıkarıp saldırgana sıkmanız kadar doğal bir şey olamaz. O sebeple çok haklısınız kendinizi koruyun müdafaa edin biber gazı da bulundurun