Korkudan nefes alamıyorum cesaret verin bana ne olur

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.240
7.028
398
Carsamba günü 20 lik dis ameliyatim var 10 gün arayla teker teker alacak doktor 2 tanesi tam cıkmıs biri tam gömülü yan duruyor diğeri de yari gömülü.Dikiş de atilacakmış ve ben asiri derecede korkuyorum normal dis cekimi olsa bu kadar endise etmem ama dikis falan isin icine girince daha cok korkuyorum 2 defa sezaryen oldum bu kadar korkmadım cünkü her ikisinde de sakinlestirici aldım. Hadi dişi cektirdim ama dis cektirdikten sonra dikis atma olayi aklima geldikce krize giriyorum adeta dogumlarimda bile bu anlari hatirlamiyorum anlamamak icin defalarca sakinlestirici istemistim korkularım katmerleniyor cok mu zor gercekten yaa kontrolüm dısında vucudumda bir seyler olmasi fikri cok korkutucu geliyor. Tam gömülü olup yan duran agri yapmiyor istesem cektirmeyebilirim ama sonra sorun cikarmasin diye ondan da kurtulmak istiyorum.Bir de ilcede poliklinik doktoru yapacak tam cikmis dislerdeki islemi acaba ona yaptirmayip direkt cene cerrahina gitmek daha mi iyi olur ? Normal dis cekiminden cok mu farkli ?

Ben de çektirdim 20 lik çok korkarak gittin şuan bile o korkumu yasadim.Ama inanın sandığım gibi olmadı. Bu kadar mıydı dedim.Icinizi ferah tutun gidin

Hıc bisey hissetmiyorsunuz zaten normal diş çekimiyle aynı ağrıya sahip olacaksınız dikişlerin orda olması size artı acı vermıyor. cerrahi bir işlemdir bilginize

Ben de çektirdim 20 lik çok korkarak gittin şuan bile o korkumu yasadim.Ama inanın sandığım gibi olmadı. Bu kadar mıydı dedim.Icinizi ferah tutun gidin
Peki islem kac dakika sürdü hemen uyustunuz mu dis cekimi degil de dikis daha cok korkutuyor beni dikis zor mu ?

Hıc bisey hissetmiyorsunuz zaten normal diş çekimiyle aynı ağrıya sahip olacaksınız dikişlerin orda olması size artı acı vermıyor. cerrahi bir işlemdir bilginize
Ayni günde 2 dis olmuyor degil mi tek tek yapiyorlar doktor hepsini ayni gun alamam dedi keske diyorum ayni anda olsa bitse cok geriliyorum en azindan ikiser ikiser alsa 4 defa ayni stresi vallahi kaldiramiyorum

Ayni günde 2 dis olmuyor degil mi tek tek yapiyorlar doktor hepsini ayni gun alamam dedi keske diyorum ayni anda olsa bitse cok geriliyorum en azindan ikiser ikiser alsa 4 defa ayni stresi vallahi kaldiramiyorum

Yapmıyorlar . Bende ayrı ayrı günlerde oldum . Sinirlere dokunuyordu yarısından kesip boşluğu doldurup diktiler . Çok rahat geçirdim korkmayın.

Hatta çokta şaşırmıştım büyük ağrılar bekliyordum bekledıgım gibi olmadı

Merhaba, ben çocukken ortodonti tedavisi gördüm. 16 yaşımda da alt çenem dar olduğundan daha yirmilik dişler çıkmadan doktorum onları almak istedi. Yani çıkmamış henüz içerideki dişler çekildi ve dikiş atıldı.
Hatırladığım kadarıyla bir hafta öncesinde ilaç kullanmıştım. işlemden sonra da 1-2 gün şişlik olmuştu. iki dişi bir hafta arayla çekmişti.
Öyle korkulacak bir şey yoktu. ben de diş işlemlerinden hoşlanmıyorum ama yapacak bişey yok.

40 ım da gömülü yirmilik dişim alındı.
Sezaryenden daha ağır gelmedi. 1 hafta falan çektim. Dikişler alınırken hiç acımıyor onu hatırlıyorum.

Bir de ilcede poliklinik doktoru yapacak tam cikmis dislerdeki islemi acaba ona yaptirmayip direkt cene cerrahina gitmek daha mi iyi olur ?

Dis hekimi degilse yaptirmayin hic boyle sey duymadim. Benim normal gomulu vs olmayan dişimi bile cekim olacaginda çene cerrahina yönlendirdiler diger diş hekimlerim gittigim hastanede böyle oluyor dolguyu ayri bir hekim yapar, kanal ayri bi hekim çekimler, implantlar çene cerrahi yapar. Hepsinin uzmanligi ayri

Geçmiş olsun. Ben yilllar once 3 tane 20'lik dişimi birden çektirmiştim ve o zaman yarı uyku hali bayıltması yaptirdim. Almanya'da çektirdiğim için tam olarak Türkçede nasıl söyleniyor bilmiyorum kusura bakmayın. Öyle bir şey sorsaydınız. Hatta bir arkadaş da göz kapaklarını aldırdı Turkiye de, simdi hatirladim. Onada ameliyat öncesi normal bir sakinleştirici hap veriyorlar ve daha sonra da o da dedigim yarı baygınlik hali veren damar yolu enjekteyi. Ama bildiğiniz uyuyorsunuz, yari baygın densede.

Katılıyorum. Özellikle 20 lik dis ve 3 dis birden bu zaten sanirim normal dis dr unun bile yapamayacagi sey (emin degilim belkide yapabilir) ama herhangi baska bi dr yapamaz. Lutfen iyice arastirin. Yakininizda Buyuksehir varsa oradanda aratirabilirsiniz.

Koca koca insanlarin dis cekiminden, dis doktorundan falan korkmasi bana cok garip geliyor. Benim bir gomulu disim 20li yaslarimda kesilerek cikartildi. Yan cikmisti ama beynimi zonklatan bir acisi vardi, yandaki dise baski yapiyordu cunku. Simdi agri yapmasa da ileride beyninizi zonklatabilir yani. O kadar buyuktu ki dis etimi yardiktan sonra disi ikiye keserek cikartti doktor. Ama yine de sezaryenden zor bir sey degil, onu da oldum. Barsak ameliyati da oldum. Ama koca insanlariz yani. Uyusturuyorlar hissetmiyorsunuz.

Hiç zor değil, uyuşturduktan sonra anlamıyorsunuz bile, dikiş dediği de iki tane ben dikişi yaptığını bile anlamadım, bir kaç gün sonra da aldı o dikişleri yine acı hissetmedim, korkulacak bir işlem değil

Sağ taraf alt üst 20 lik dişleri Dişhekimi alabilir ama alt sol için çene cerrahına gitseniz daha iyi olur. Dikiş en kolay kısmı. Zaten uyuşuk olduğu için bir şey hissetmiyorsunuz. Sadece çürük olduğu için çekim esnasında kırılarak çıkabilir dişleriniz. Yani tek seferde değilde parça parça çıkartılabilir. Korkmanıza gerek yok. Sonrasında iyi fırçalama ağız gargarası yapın. Bir de tükürmeyin. Geçmiş olsun şimdiden

O sırada bütün dişleri implant yapan Annem :))

Benim üç dis hiç çıkmadan alındı dikişte atıldı, biri çıkmıştı ama çekildi.sorun olmaz korkmayin. Buz uygulaması yapıyorsunuz yuzunuze sislik için yanakta morarma dışında bişey olmadi. Korkmayin dikişten neden korkuyorsunuz sonradan eriyip gidiyor. İlk hafta dikkat ederseniz geçmiş olsun

Beni bir dişi. Tam gömülü yandı. Aldı dikişde attı hissetmedim. Adam ne film çekti ne başka bişi.. körü körüne aldı dişi 16 yıl oldu

Zor değil yaa uyuşturuyor zaten. Sonra da bir hafta sonra o dikiş kendiliğinden dökülüyor.korkacak birşey yok. Ama bir dişçiden daha fikir almanızı tavsiye ederim. Güvenilir bir doktor olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…