korkular yakamı bırakmıyor yardım edın

smile_5050

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2014
295
101
48
arkadaslar merhaba benım sorunum korkuu kısaca anlatacam ben 12 yasımdan berı sık sık ruya goruyodum kabuss tannıdıgım ınsanları delı şeklınde ve faklı sekıllerde uyandıgım zaman ıse tambı husran kıtlenıyordum ve kımıldayamıyodum kafamdan yorganı dahı acamıyodum annemı alan bagırarak cagırıyodumm bu boyle surduu hep gordum bu ruyaları okudum ufledım gecmedı annemler bı hocaya goturelım dedıler kaldı oylece gıdemedım ve evlendım evlendıkten sonra bıraz azaldı hatta hamıleyken hıc olmadı bır sefer karabasam bastı ama bende bu surede bı degısme oldu herseyden korkar oldum bıyere gıdecez bıseymı olacak evde karsıma bıseymı cıkacak tuvalate bıle esımı kaldırıyodum adam ıllallh ettı neysee gecen gun sahuru yaptık yattık ruyayı anlatıyım esım kanepeye uzanmıss hadı kalk yatalım dıyorum herzaman derım esım dur tamam dıyoo goz ucuyla bakıyorum ve yandan bıseyler gooruyorum bıde baktım esımın aynısııı aynı kıyafetler uzerındee gulerek yanıma yanastı elımı tutacaktı kıı kendıme geldım ve yıne bogzzıma bısey coktu bagıramadım bı ıkı dk bagırıyom duyulmuyor emınım sonra bagırdım actım uzerımı esımı uyandırdım anlattım korkma fln dedı ama o gece kapıyı kıtlettırdım odanın esımde kızdıı dundeee yıe ne sahuru yaptıkk ve cocuk uyandı sallıyorum yatak odasında yatagın uzerınde esım ben bı balkonda sıgara ıcıyım dedı tamam dedımmm ve mutfagın kapıyı orttu dısardan sogk gelmesın dıye mutfk camı yarı yerıne kdr buzlu cam o ara cocuk acıktı galıba cocuga bı mama yap dedım ırkıldım mutfakta oturur vazıyeyyette bırı var kafasını goruyorumm ama kımıldamıyo tepkı yokkkkk sankı yuzu kıpırdadı bıraz bagırdım yıen yok ve mutfak cok yakın odaya o ara yıne kortum snra balkonun kapıı ortulduu esım geldı nıye duymmuyon benı ya dedım cocuga mama yap duymadım balkondaydım dedı dedımkı ben ıyı degılım boyle boyle oldu sonrada cevırdı mutfakta oturuyodum duymadım dedı hafıf guldu ya dedım nası olurrr
duymaması mumkun degıl ya yıne korku ıle yattım cıldırcammm bıseyler oluyo bana yardım edın nereye gıtmmem lazım psıkolagamı yoksaa hocayamıı

arkadaslar merhaba benım sorunum korkuu kısaca anlatacam ben 12 yasımdan berı sık sık ruya goruyodum kabuss tannıdıgım ınsanları delı şeklınde ve faklı sekıllerde uyandıgım zaman ıse tambı husran kıtlenıyordum ve kımıldayamıyodum kafamdan yorganı dahı acamıyodum annemı alan bagırarak cagırıyodumm bu boyle surduu hep gordum bu ruyaları okudum ufledım gecmedı annemler bı hocaya goturelım dedıler kaldı oylece gıdemedım ve evlendım evlendıkten sonra bıraz azaldı hatta hamıleyken hıc olmadı bır sefer karabasam bastı ama bende bu surede bı degısme oldu herseyden korkar oldum bıyere gıdecez bıseymı olacak evde karsıma bıseymı cıkacak tuvalate bıle esımı kaldırıyodum adam ıllallh ettı neysee gecen gun sahuru yaptık yattık ruyayı anlatıyım esım kanepeye uzanmıss hadı kalk yatalım dıyorum herzaman derım esım dur tamam dıyoo goz ucuyla bakıyorum ve yandan bıseyler gooruyorum bıde baktım esımın aynısııı aynı kıyafetler uzerındee gulerek yanıma yanastı elımı tutacaktı kıı kendıme geldım ve yıne bogzzıma bısey coktu bagıramadım bı ıkı dk bagırıyom duyulmuyor emınım sonra bagırdım actım uzerımı esımı uyandırdım anlattım korkma fln dedı ama o gece kapıyı kıtlettırdım odanın esımde kızdıı dundeee yıe ne sahuru yaptıkk ve cocuk uyandı sallıyorum yatak odasında yatagın uzerınde esım ben bı balkonda sıgara ıcıyım dedı tamam dedımmm ve mutfagın kapıyı orttu dısardan sogk gelmesın dıye mutfk camı yarı yerıne kdr buzlu cam o ara cocuk acıktı galıba cocuga bı mama yap dedım ırkıldım mutfakta oturur vazıyeyyette bırı var kafasını goruyorumm ama kımıldamıyo tepkı yokkkkk sankı yuzu kıpırdadı bıraz bagırdım yıen yok ve mutfak cok yakın odaya o ara yıne kortum snra balkonun kapıı ortulduu esım geldı nıye duymmuyon benı ya dedım cocuga mama yap duymadım balkondaydım dedı dedımkı ben ıyı degılım boyle boyle oldu sonrada cevırdı mutfakta oturuyodum duymadım dedı hafıf guldu ya dedım nası olurrr
duymaması mumkun degıl ya yıne korku ıle yattım cıldırcammm bıseyler oluyo bana yardım edın nereye gıtmmem lazım psıkolagamı yoksaa hocayamıı

canım her gün felak nas ve ayetel kürsiyi oku hiç bir şey olmaz Allahın izniyle. bence pskoloğa gitmeni öneririm. çünkü bu tarz şeylere kafayı takmışsın yani psiklojik olma ihtimali yüksek. beyninde sürekli böyle düşündüğün için beyin ister istemez varmış gibide gösterebilir yani beynin oyunları die bir video izletmiştim. önce psikoloğa git. eğer hocaya da gitmek istersen git tabiki. bir de dedğim gibi yukardaki duaları her gün oku 7şer defa

Simdi kizacsklar bana ama hocaya git. Ama herhangi biri değil iyi biri olsun maneviyati yuksek. Psikoloğun bisey yapacagini sanmıyorum tecrübe ile sabit kizin da CIK korkuyordu uyuyamiyordu gece kalkip bizi dovuyordu burada bir şeyh var ona goturduk banyoda bu kiza bagirmussin dedi. Bak kizin banyo olsun tuvalet olsun 3harflilerin çok olduğu yerlerdir siz gormezsiniz ama bu sabi görür dedi okudu muska yaptı. Evelaallah o gün bugün hic bisey yok elhamdülillah.

ben bu korkularım yüzünden neler neleer çektim anlatsam şaşarsın inan gitmediğimiz hocalar kalmadı zemzemin içnde kağıt atarlardı yazılmış içerdim birsürü şeyler en son bi hocaya gittik sıkıntın ne dedi bende korkuyorum dedim aynalara bakamaz olmuştum resmen cam bardaktan su içemiyodum yansımam olan herşeyden korkuyodum bahsetmek istemiyorum isminden ama onlardan korkuyorum dedim hocada birsürü bişiy anlattı işte sen onlardan üstünsün dedi senin aklın var dedi onların gücü yetmez çoğu şeye dua ediceksin dedi aklından çıkar onları dedi annemlerede yalnız kalmasın yanında yatın birsüre dedi kuranı başucunda olsun dedi öyle yaptık geçti şükür evlendikten sonra olmadı hiç karabasan bana hala oluyo arada ama onunda bilimse açıklaması varmış zaten uyku felci deniliyor benim sana tavsiyem kuran biliyomusun bilmiyorum ama Allaha sığın kuran oku ve en önemlisi felak,nas,ayetel-kürsi bu duayı hiç eksik etmem dilimden hiçte korkmam sende dua et Allah yardımcın olsun bende dua edicem senin için

Psikiyatra gitmeniz lazim. Benim arkadasimda vardi bu halusinasyonlar, psikiyatra goturun dedik dinlemediler hoca hoca gezdirdiler, dunyanin parasini yedirdiler hocalara bi ise yaramadi, en son bi psikiyatra goturduler kizda sizofreni varmis..

Halusinasyon gormek normal bisey degil, git doktora. Lohusa sendromu diyecektim ama bekarken de varmis. Demek ki psikolojin zayif oldu mu ataga gecen bir psikolojik rahatsizligin var.

Son düzenleme:
Eûzü bi kelimâtillâhit tâmmâti min ğadabihî ve şerri ıbâdihî ve min hemezâtiş şeyâtıyni ve en yahdurûn.

Gece yatmadan oku.
Hicbirseyin kalmaz inşallah.

ben bu korkularım yüzünden neler neleer çektim anlatsam şaşarsın inan gitmediğimiz hocalar kalmadı zemzemin içnde kağıt atarlardı yazılmış içerdim birsürü şeyler en son bi hocaya gittik sıkıntın ne dedi bende korkuyorum dedim aynalara bakamaz olmuştum resmen cam bardaktan su içemiyodum yansımam olan herşeyden korkuyodum bahsetmek istemiyorum isminden ama onlardan korkuyorum dedim hocada birsürü bişiy anlattı işte sen onlardan üstünsün dedi senin aklın var dedi onların gücü yetmez çoğu şeye dua ediceksin dedi aklından çıkar onları dedi annemlerede yalnız kalmasın yanında yatın birsüre dedi kuranı başucunda olsun dedi öyle yaptık geçti şükür evlendikten sonra olmadı hiç karabasan bana hala oluyo arada ama onunda bilimse açıklaması varmış zaten uyku felci deniliyor benim sana tavsiyem kuran biliyomusun bilmiyorum ama Allaha sığın kuran oku ve en önemlisi felak,nas,ayetel-kürsi bu duayı hiç eksik etmem dilimden hiçte korkmam sende dua et Allah yardımcın olsun bende dua edicem senin için

saolunn aceba kuranı a basucuma koyup yatsam bır faydası olurmuu

Psikoloğa gitmenizi öneriyorum. Çocuklukta bilinçaltınızda kalan bir korkunuz size rahat vermiyor olabilir. Küçükken de kabuslar gördüğünüzü söylemişssiniz, çocuklukta yaşadığımız travmalar maalesef bizi derinden etkiliyor. Şu andaki sıkıntılarınız ise lohusalık depresyonundan kaynaklı olabilir. Doktor belki sütünüzü etkilemeyecek hafif bir ilaç önerir uyku düzeniniz için. Ben de aynı korkuları yaşıyorum ve sizin de dediğiniz gibi dua okusam da geçmiyor. Ama unutmayın korku korkuyu doğurur. Güçlü bir kadın olduğunuzu kendinize vurgulayın, eşiniz yanınızda en önemlisi. Sürekli kendinizi telkin etmenizi öneriyorum. Ama hoca değil psikolog...

arkadaslar yorumlarınız ıcın saolun bırde ben boyle olmadan once tv de bır fılm ızlemıstım ısmıdee turkan soray ve edız haldun ılhan colpanın fılmı sonbahar ruzgarları dıyee ve orda o kadının o delırmıs halınden sonra boyle oldum sanırımm hatta ogun bır hırka vardı uzrımde onun metal fermuarı ayagımın ust kısmına battı korkdan ve hala ızı var bundan korkmus olbılırmıyım

Canım odanda kuran eksik etme bol bol felak nas oku,bildiğin duaları oku. Bence methini duyduğunuz,saygın bir hoca varsa ona gidin. Bu geri kafalılık ya da buna benzer bişe değil. Ben üni.mezunuyum,kendimi geliştirmiş biriyim bunu söylüyorum çünkü eminim beni eleştirenler olacaktır hocaya gidin dediğim için.

arkadaslar yorumlarınız ıcın saolun bırde ben boyle olmadan once tv de bır fılm ızlemıstım ısmıdee turkan soray ve edız haldun ılhan colpanın fılmı sonbahar ruzgarları dıyee ve orda o kadının o delırmıs halınden sonra boyle oldum sanırımm hatta ogun bır hırka vardı uzrımde onun metal fermuarı ayagımın ust kısmına battı korkdan ve hala ızı var bundan korkmus olbılırmıyım

Her şeyden olabilir korkunuz. Bilinç altına atıyoruz bir sürü şeyi ve duygusal olarak zayıf anlarımızda su yüzüne çıkıyorlar. Yukarıda arkadaşlar çok güzel demiş kendinize güvenin, korkmayın korktukça insan delirecek gibi oluyor biliyorum güçlü durmayı deneyin o ev sizin eviniz eşiniz yanınızda .. Dediğim gibi bir doktor desteği iyi olur.

anlıyorum sızı ama bır psokologa gıtmeyede utanıyorum bu sefer farklı dusunurler dıye bılmıyorum ama gıdıcem galıba baska yolu yok

Arkadasim belliki sen biseylerden cok etkilenmissin zamaninda. Bende cocukken cok korkardim.
Bunu hic unutmam mesela, izindeydik baya kücüktüm ozaman bi gün cok atesliyim ama öyle böyle degil. O atesli oldugum gün kapinin ardindan bana bakan bi dinozor vardi. Anneme diyodum dinozor var orda diye ama onlar baktigi an kaciyodu sonra gene bakiyodu bana :))) o günden sonra hep kafamda biseyler canlandirmaya basladim. Mesela bi gece yatarken duvardaki resim oynamisti. Sonra her gece dikkat ederdim yine oynicakmi diye ve evet her gece oynardi o resim. Sonra kabuslar basladi. Her Allahin günü kabuslar görürdüm. Gözümü her kapattigimda gözümün önüne yaratiklar gelirdi. Sonra bi gün tasindik o evden hic bisey kalmadi ama ara sira yine kabuslar görürüm her insan gibi :))

Canım bir an önce doktora git bence, tedaviye başla, ayrıca her gün felak nas ayet-el kürsi okuyarak uyu.

Sizi çok iyi anlıyorum. Aynı korkular bende de var. Rüyalarımda sürekli ayan beyan 3 harflileri görürüm. Artık o kadar alıştım ki görmeye, rüyalarımda bazen onlarla arkadaş olduğumu falan görüorum. Uyanıkken de onların etrafımda bi yerlerde olduğunu hissediorum bazen. Özellikle banyoda asla yüzümü yıkayamam. Evde yalnız kalamam. Sürekli arkamda olduğunu düşünüp arkamı kontrol ederim. Ama bazen, özellikle eşimle tartıştıysam küvetin içine yatar kafamı sokar, dayanabildiğiim kadar dayanırım gözlerimi açmadan. Sonra ''o''nun üzerime doğru eğildiğini zanneder birden irkilerek kalkarım. Öyle zamanlarda bana bişey yapmasından korkmam. Böylelikle öğrendim ki tek amacı beni korkutmak. Ben korkmadığım, umursamadığım sürece hiçbişey yapamıo. Allah çok büyük ve tüm o şeylerden üstün. Allah kullarına bu kadar değer verirken onlara zarar gelmesine izin vermez. Bol bol dua oku. Bence psikoloğun anlayabileceği bi his değil bu. Hocalar da saçmalamaktan başka bişey yapmıo. Sadece dua et. Ve bu korkunu yenmeye alış. ''O''nlar varlar ve Kur'an'da da bu açıkça belirtilmiş. Ama onların kendi hayatları var. Bizi umursamıolar bile. Sen de onları hissettiğin zamanlarda umursama. Kendi hayatına bak.

Back
X