Korkularimm.. benim gibi düşünen varmi?

Mavistez

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
6.712
5.811
198
Merhabalar. Benim cok fazla kaygilarim var. Ozellikle cocugum olduktan sonra basladi. Babam ve anneme bisey olacak diye hastalik acisindan cok korkuyorum. Kardesim araba kullanirken yolda basina bisey gelir diye endişeleniyorum. Cocugum 3bucuk yasinda evde kapi baca pencere ne varsa kilitliyorum biz uyurken kapidan cikar balkona cikar duser yada camdan bakar acar duser allah korusun pencere kiliti taktirdik. Yada birine misafrlige gidince kizim oynarken cam balkon acikmi degilmi kontrol ederim yonelmesin diye. Yada balkonda otursun oynasin diye cocugumu dedesi babane hala babasi dahil guvenip emanet edemiyorum bakmazlar cocuga cocuk duseblr diye. Babam cocugu alip evin yakinindaki parka goturuyo donene kadar kafayi yiyorm dusunceyle ya biriyle lafa dalarsa cocuk kaybolursa diye. Bunlar genel korkularim surekli bende olan kafamda kurdugum seyler yuregim sizliyor ya bigun gercek olursa diye bunu yasayan varmi bu hastalikmi hastaliksa tedavisi nasil bu dusuncelerimden kurtulmak istiyorum cok kotu bisey smdiden tesekkur ederim

Tedbir bizden olmalı ama blli yere kadar olabilir kader denilen birseyden kacış yoktur korkarak yasarsaniz hayattan hicbir keyif alamazsınız...

Bir şeyi 40 kere tekrarlarsan olmayacağı varsa da olur Allah korusun.

Böyle şeyler düşünerek neden hayatı kendinize zindan ediyorsunuz?
Inanin cok kotu bisey. Bilerek aklima getirmiyorum nasil basa cikarim düşüncelerimle bilmiyorum hep bu tedirginlikle yasamak cok kotu bisey

Bunlaar annelikten kaynakli şeyler değilmi zaten ?
Bende oyle oldugunu düşünüyorum ama ben kizima duseceksin yaklasma etme derken kv ve gormcem ocu gibi bakiyo yani benim kadar cevremde okadar kontrol eden birinin olmadgni dusunuyolar bendemi sorun var acaba diyorum kendimi korkutuyorum bu sefer

Bütün annelerde var bu kaygılar merak etmeyin
Bebeginiz büyüdükçe azalacak

Inanin cok kotu bisey. Bilerek aklima getirmiyorum nasil basa cikarim düşüncelerimle bilmiyorum hep bu tedirginlikle yasamak cok kotu bisey
Peki geçmişte yaşadığınız bir olayla ilgisi olabilir mi?
Yoksa durduk yere mi kuruyorsunuz bunları?

hastalıksa ben de hastayım galiba... cocuk olduktan sonra başladı bende de...
Aynen bendede oyle daha once bu denli kimse icin aklima kotu bisey gelmezdi babam grip olsa onceden mesela normal karsilardim smdi cocugumu gec aile buyuklerime bile sanirsin grip deglde kotu bisey oldu muamelesi yapiyorum

Tedbir bizden olmalı ama blli yere kadar olabilir kader denilen birseyden kacış yoktur korkarak yasarsaniz hayattan hicbir keyif alamazsınız...
Tedbir almaya calisiyorum ama dediginiz gibi hersey anlik bazen sandelye tepesinde balkonda buluyorum kizimi o an basinda kim varsa en buyuk dusmanim gibi görüyorum halbuki kimse istemez bisey olmasini

Bende oyleyim olmadik senaryolar geliyo aklima simdide eşime taktim ona bisey olursa ne yapcam diye. Bu bende 9 yasindan beri var bide nefes dinleme huyum var. Hamile degilim cocuvumda yok daha olmadan onu dusunyyorum bi hastaligi olursa diye

Bende oyleyim olmadik senaryolar geliyo aklima simdide eşime taktim ona bisey olursa ne yapcam diye. Bu bende 9 yasindan beri var bide nefes dinleme huyum var. Hamile degilim cocuvumda yok daha olmadan onu dusunyyorum bi hastaligi olursa diye
Evet bende esimin ve kizimin bazen nefesini dinlerim cok kotu bi durum ya

Tüm bunlar anksiyete belirtisi.Sevdiklerine birsey olacak korkusuyla senaryolar yazıp bu korkularla yasamak yaşam kalitesini cok düşürür. Psikiyatristen destek almalisiniz.

Gecmiste 1 sene oncesinde esim beyin kanamali trafik kazasi gecrdi cok korkmustum. Sonra haberlerde izledgm kazalar. Cocuk olumleri kacirilmalar falan boyle yani
Evet o yüzden olabilir.
Büyük ihtimalle Anksiyete başlangıcı olabilir. Bir uzmandan yardım almanızı öneririm. Çünkü bu tür şeyler katlanarak çoğalıyor.

Bir an konuyu ben açtım sandım. Su pencere balkon konusunda bende hassasim.4 kat ve bu sicaklar da bile açmıyorum. Surekli aklima ogluma biesey olucak korkusu geliyor. Esime birakip banyoya giriyorum mesela,sesini duymuyayim direk esime sesleniyorum yaninda mi diye. Kimseye birakamiyorumda ya dikkat etmezler bisi olursa diye. Of annelik boyle bisey istw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…