- 4 Haziran 2016
- 2.701
- 2.674
- 83
- Konu Sahibi Littlestar
-
Biliyorum canım ama aile hekimim ve hemşirelere sordum tatmin edici bir cevap vermedilerKeske aile hekimine basvursaniz.
Burda her kafadan bir ses cikar.
Ordaki hemsireler size bu konu hakkinda bir broşür verip meseleyi de anlatiyorlar.
Ya da bir cocuk doktoruna gitseniz o da aydınlatır.
6. ayı bekleyin lütfen..
Bende oyle yapmak istiyordum ama bebeğim artık yavaş yavaş hazırlanmak istiyor sanrım gözü hep yediklerimizde önünde birşey yemeğe çekinir olduk.Zsten sadece tadım olarak öğün yapmayı düşünmüyorum6. ayı bekleyin lütfen..
Çok teşekkür ederim canım benim bunları hemen not ediyorumCanım bu dönemde anne sütü veya maması % 80-90 beslenmeye devam edersin. Bu dönemde tadimlar yapacaksın ilk hafta meyve tadimlari. Elma havuç armut. 2-3 kaşık ile başlayıp hergün bir önceki günün 2 katı şeklinde ilerleyebilirsin. Cam rendering kullanmani tavsiye ederim.
2. Hafta sebze pureleri patates havuç kabak ıspanak brokoli. Bunları mercimek veya pirinç ile haşlayıp zeytin yağı ilave edebilirsin.
3. Hafta ev yapımı yoğurt.
4. Hafta da kahvaltıya geçiş.
Devam inşallah şekerimAma detaylari doktorun ile konuşmani tavsiye ederim örneğin 8. Aydan önce narenciye vermemek gibi veya 12. Aya kadar kivi çilek gibi alerjen meyveler vermemek gibi. Unutma bu dönem tadım dönemi çocuğu duyurmaya çalışmamalisin. Anne sütüne devam.
Anladim.Biliyorum canım ama aile hekimim ve hemşirelere sordum tatmin edici bir cevap vermediler
Çocuk doktoruda devlet hastanelerinde malum ilgilenmiyorlar pek en azından benim bulunduğum yerde oyle
Aaaa gerçekten mii nasıl bir düşüncedir o ben azcık elma suyu vermeye korkuyorum sebzeyi sevmez diye .Anladim.
O zaman en buyuk tavsiyem sakin ama sakin şekerli bir sey tattirmayin bebege.
Sekere damak tadi alisirsa hem sagliksiz beslenir hem de sebze yediremezsiniz.
5 aylik bebege pasta kremasi yedirenleri görüyorum dehsete kapiliyorum.
Bazi doktorlar once sebze ardindan meyveyle baslatiyor.Canım bu dönemde anne sütü veya maması % 80-90 beslenmeye devam edersin. Bu dönemde tadimlar yapacaksın ilk hafta meyve tadimlari. Elma havuç armut. 2-3 kaşık ile başlayıp hergün bir önceki günün 2 katı şeklinde ilerleyebilirsin. Cam rendering kullanmani tavsiye ederim.
2. Hafta sebze pureleri patates havuç kabak ıspanak brokoli. Bunları mercimek veya pirinç ile haşlayıp zeytin yağı ilave edebilirsin.
3. Hafta ev yapımı yoğurt.
4. Hafta da kahvaltıya geçiş.
Rica ederim canım. Kerevizi soğan pirinç kırmızı mercimek ile hasla sonra zeytin yağı ilave et tel süzgeçten geçir veya çatal ile ez. Bu da benden bir tarif:) ezmeden önce soğanı çıkar tabi.Çok teşekkür ederim canım benim bunları hemen not ediyorumgerçekten çok sağol
Ben aynen böyle baslattim şimdi sarimsakli köfte de yiyor Havuçlu brokoli de. Bir de meyve vermeyince kabiz oluyorlar o yüzden ben mutlaka bir öğün armut veriyorum.Bazi doktorlar once sebze ardindan meyveyle baslatiyor.
Bana bu daha mantikli geldi.
Ek gida acilisini daha tatsız olan sebzelerle yapip bebegi alistirdiktan sonra lezzetli olan meyveyi kabul etmeleri daha kolay oluyor.
Ben de kizimi meyveyle baslattim ama sebze yediremedim sonra.
Bu sefer sebzeyle baslatacagim Insallah
Niye ki? Benim yeğenlerimi doktorları hep dört aylıkken başlattı ek gıdaya.
6. aydan sonra öneriyor doktorlar belki kilo alımları azdı yeğenlerinin.. 7. ayı bekleten bile var ..
Cnm bunda korkacak birşey yok sıkma canını bize doktorumuz 4.ayda başlattı ve önce meyve sularından genelde elma armut havuç 2 gü de bir değiştirerek ilk baş yani iki gün elma sonra armuda geçiyorsn ilk baş 2 3 kaşıkla başla yavaş yavaş arttır bi arkadaş sıraalamasını yapmış gayet güzel 3.hafta sebze 3.hafta yoğurt diye çok doğru söylemiş uygulamanı tavsiye ederim.Bizde şyan 5.5 aylığız doktorumuz öğününden birinde mutlaka et bulunmalı dedi iştr bal yumurtann beyazı çilek kırmızı mercimek bunlar 1 yaşına kadar yasak ve tabiki tuz hiçbir şekilde tuza izin yok..Çok tatlış pek kıymetli dünyalar kadar değerli yetkililerim ne olur taşımayın konumu .azcık bilgi sahibi olayım çok dertliyim bu konuda
Kızlaaar bebeğim 5 aylık yavaş yavaş tadımlara başlamak istiyorum ama nasıl yapıcam neler vericem pek bilmiyorum netten okuyorum ama sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim..
Ek gıdaya geçişte neler yapılır?
Ek gıdaya başlanınca neler yapılır?
Çok sağol canım 5.5 aylıkken mi bulunmalı dedi ben çorbasına kıyma koymayı düşünüyordum olur mu öyle acabaCnm bunda korkacak birşey yok sıkma canını bize doktorumuz 4.ayda başlattı ve önce meyve sularından genelde elma armut havuç 2 gü de bir değiştirerek ilk baş yani iki gün elma sonra armuda geçiyorsn ilk baş 2 3 kaşıkla başla yavaş yavaş arttır bi arkadaş sıraalamasını yapmış gayet güzel 3.hafta sebze 3.hafta yoğurt diye çok doğru söylemiş uygulamanı tavsiye ederim.Bizde şyan 5.5 aylığız doktorumuz öğününden birinde mutlaka et bulunmalı dedi iştr bal yumurtann beyazı çilek kırmızı mercimek bunlar 1 yaşına kadar yasak ve tabiki tuz hiçbir şekilde tuza izin yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?