• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

korkumu nasil yenebilirim..

askrhpozitif

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
24.362
92.109
798
İstanbul
Merhaba kizlar
19 haftalık hamileyim ve hep oldum olasi doğum yapmaktan korkmusumdur..
Bu korkum artik beni uykumdada rahat birakmiyor devamlı kendimi doğum yaparken goruyorum ve artik doğru düzgün bi uykum kalmadi uyudum uykudan hic bisey anlamıyorum..
Dun rüyamda yine gördüm bebeğim karnimda agliyor sonra lavaboya gidiyorum ve o sirada kanlari falan görüyorum doğum basliyor flan ve uyandigimda resmen aci çekerek uyaniyorum
Bu korkuyu nasil yenebilirim .nasil atlatabilirim bu psikolojiyi siz neler yaptiniz? Bi yandanda bebegim bir an önce dogsun onu öpüp koklayayim istiyorum ama korkum daha agir basiyor .. Bebegim bu durumdan etkileniyormudur bilemiyorum :(

Allahın izniyle hiçbirşey olmaz korkama, hem korkulacak kadar olsa, insanlar deli gibi doğum yapmaz, düşünsene 7 8 tane doğuranlar var :)
Ama bu ciddi birşey tabi, yardım al korkun varsa.

9 ay taşıdıktan sonra bıkıp "off artık bir an önce çıksın da nasıl çıkarsa çıksın" diyecek kıvama gelirsiniz bence :KK45:

Oncelikle Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah canim..

Benimde ilk hamileligim , seninki kadar olmasada bazen korkular basiyor ..

Ama kendi kendimi teseli ediyorum, amann diyorum bukadar korkunc birsey olsa herkes dogurmazdi :)
Hatta kimi 8-9 tane doguruyor ..:)

Sende kendini bu sekilde tesseli et .
Hamileligin tadini cikart , ve olumsuz dusunme.

Sezeryanla doğum yapmış biri olarak o sancılı anları çekmediğim için ne diyeceğimi bilemedim.
Ama inanın diğer hamileliğimde doğum korkusunu aklıma getirmemeye çalışmıştım.
Bu hamileliğimdede yıne sezeryan olacağım için ben bile şimdi ameliyat sonrası ağrılamdan kokrmaya başladım gibi :)

Ama şuan ağrısız doğum var kesinlikle kendinizi böyle strese sokmayın.
Rabbim meleğini sağlıkla kucağına almayı nasip eylesin.

Öncelikler bebişinizi Allah kucağınıza sağ salim bağışlasın inşallah...
Bu kaygıları emin olun hepimiz az çok yaşadık
Ama korktuğunuz kadar değil.
Tabi ki sıkıntılı bir durum ama getirisi her şeye değer :KK68:

Ben spinal anastesi ile oldum ( Belimden iğne adı galiba buydu) Sezeryanla.
İlk dakikalarda felç gibisin ya,
Tansiyonum fırladı 45 dk nasıl geçer diye :KK17:
10 dk sonra bebeğime dokundum...
O duygu ile orda 45 sene uzanabilirdim
Aklım çıktı :KK36::KK36::KK36::KK36:

Ben son zamanlara doğru korkmaya başlamıştım. Senin için çok erken. Sen huzursuz olursan o da huzursuz olur. Bu kadar korkulacak bişey olsaydı çok az insanın 2. Çocuğu olurdu. Bak ben 1 tane yaptım 2. Düşünüyorum mesela en kısa zamanda. Doğum işini doktorlara bırak tamamen senin kontrolün dışında gelişiyor çünkü. Sen bebeğine odaklan. Düşünsene kucağına bi vericekler eller titreye titreye hareket ediyo, o dudaklar şekilden şekle giriyor, anne der gibi ağlıyor, misss gibi cennet kokuyor. Al sana yepyeni bir oyuncak:) bunları düşün ve sana tavsiyem bolll bol kitap oku. Bunlardan biri de "annelik sanatı" olsun. Diğeri " bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" bu kitaplar benim hayatımı kurtardı.

Korkmana gerek yok. Hamilelikte öyle rüyalar görmen çok normal. Ben de gecenlerde dogurdugumu gordum. :KK45: O an gelince bebegim dogsa da kucagima alsam diye dusunuyosun. Ilk dogumumda o kadar susamistim ki,tabi vermiyolar su falan. Sonra bebegim dogdu,bütün susuzlugum gitti. Yasamadan bilemiyo insan. Kendi kendini bos yere korkutma.

Allahın izniyle hiçbirşey olmaz korkama, hem korkulacak kadar olsa, insanlar deli gibi doğum yapmaz, düşünsene 7 8 tane doğuranlar var :)
Ama bu ciddi birşey tabi, yardım al korkun varsa.
Ya tabiki acisi dayanilcak bisey olmasa kimse doğum yapmazdi haklisiniz o acidanda düşünüyorum ama daha önce çok şükür ameliyat hanenin kapisindan içeri girmedigim için sanirim daha çok endiseleniyorum normaldede hastaneye çok çok kotu olmadigim surece gitmekten kacarim:(
9 ay taşıdıktan sonra bıkıp "off artık bir an önce çıksın da nasıl çıkarsa çıksın" diyecek kıvama gelirsiniz bence :KK45:
bazen oluyor biran önce dogsa diyorum ama sonrasında tekrar basa dönüyorum :)

Benim de aynı korkularım var
hatta anne olma fikrini bu yüzden erteliyorum
sanki başa çıkamayacakmışım gibi geliyor
rüyamda doğum yaptığımı sancı çektiğimi çaresiz kaldığımı çok görüyorum
korkular içinde uyanıyorum
galiba ben psikologa gidip destek almalıyım
bunu yenmeden hamile kalmak istemiyorum

normal doğum mu yapacaksınız?
bende hep korkarım normal doğumdan.bence epidural doğum en iyisi.
vaktıne daha var canım.şimdiden bunları düşünme.senin heyecanlanman,stres geçirmen bebeğede yansıyordur muhakkak.

Oncelikle Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah canim..

Benimde ilk hamileligim , seninki kadar olmasada bazen korkular basiyor ..

Ama kendi kendimi teseli ediyorum, amann diyorum bukadar korkunc birsey olsa herkes dogurmazdi :)
Hatta kimi 8-9 tane doguruyor ..:)

Sende kendini bu sekilde tesseli et .
Hamileligin tadini cikart , ve olumsuz dusunme.
Rabbim size de saglikla kucaginiza almayi nasip etsin inşallah canm bende öyle teselli ediyordum ama artik ruyalarima falan girmeye başlayınca bu korku beni çok rahatsız etmeye basladi

Dusunme ve akışına bırak..

Öyle veya böyle bı şekilde çıkacak o bebek ordan..ben hep böyle duşundum..

Allah yardım ediyor..kotu şeyler duşunup bebegı strese sokma..bi avazda kurtulurdun inşallah..

Milyonlarca yıldır insanlar doğuruyor..korkma hiç..

Sezeryanla doğum yapmış biri olarak o sancılı anları çekmediğim için ne diyeceğimi bilemedim.
Ama inanın diğer hamileliğimde doğum korkusunu aklıma getirmemeye çalışmıştım.
Bu hamileliğimdede yıne sezeryan olacağım için ben bile şimdi ameliyat sonrası ağrılamdan kokrmaya başladım gibi :)

Ama şuan ağrısız doğum var kesinlikle kendinizi böyle strese sokmayın.
Rabbim meleğini sağlıkla kucağına almayı nasip eylesin.
Amin canim cumlemizin agrisz normal doğumun mümkün olduğunu bilmiyordum acikcasi arastirip daha da korkmak istemediğimi için bakmadim bile sahada etkilenmek istemedim çünkü Rabbim sizinde YARDIMCINIZ olsun sezeryanda çok zor

bi kadının dogumunu hiç izlemedim ama kedimin dogum anında yanındaydım o bile cıyak cıyak abv zor dogurdu, Allah yardımcınız olsun ben daha evli bile değilim de korkuyorum o zmanlar napcam diye:KK17:

Öncelikler bebişinizi Allah kucağınıza sağ salim bağışlasın inşallah...
Bu kaygıları emin olun hepimiz az çok yaşadık
Ama korktuğunuz kadar değil.
Tabi ki sıkıntılı bir durum ama getirisi her şeye değer :KK68:

Ben spinal anastesi ile oldum ( Belimden iğne adı galiba buydu) Sezeryanla.
İlk dakikalarda felç gibisin ya,
Tansiyonum fırladı 45 dk nasıl geçer diye :KK17:
10 dk sonra bebeğime dokundum...
O duygu ile orda 45 sene uzanabilirdim
Aklım çıktı :KK36::KK36::KK36::KK36:
Mutlaka o andan sonra insan iyiki dogurmusum diyordur hele meleginin kokusunu doya doya içine cekincee bebek doğmadan önceki ortamin dusuncesi beni çok fazla geriiyor iste yatistirmaya calisrken sanki dahada katlaniyor gibi geliyor

Ben son zamanlara doğru korkmaya başlamıştım. Senin için çok erken. Sen huzursuz olursan o da huzursuz olur. Bu kadar korkulacak bişey olsaydı çok az insanın 2. Çocuğu olurdu. Bak ben 1 tane yaptım 2. Düşünüyorum mesela en kısa zamanda. Doğum işini doktorlara bırak tamamen senin kontrolün dışında gelişiyor çünkü. Sen bebeğine odaklan. Düşünsene kucağına bi vericekler eller titreye titreye hareket ediyo, o dudaklar şekilden şekle giriyor, anne der gibi ağlıyor, misss gibi cennet kokuyor. Al sana yepyeni bir oyuncak:) bunları düşün ve sana tavsiyem bolll bol kitap oku. Bunlardan biri de "annelik sanatı" olsun. Diğeri " bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" bu kitaplar benim hayatımı kurtardı.
Çok TSK ederim canm bende kendimi bu şekilde yatistirmaya calisiyorum ama rüyalar goruncede huzursuz oluyorm

Korkmana gerek yok. Hamilelikte öyle rüyalar görmen çok normal. Ben de gecenlerde dogurdugumu gordum. :KK45: O an gelince bebegim dogsa da kucagima alsam diye dusunuyosun. Ilk dogumumda o kadar susamistim ki,tabi vermiyolar su falan. Sonra bebegim dogdu,bütün susuzlugum gitti. Yasamadan bilemiyo insan. Kendi kendini bos yere korkutma.
Sanirim bu korkumda teyzemlerin doğum sonralarini gormeminde etkisi var diye dusunmeye başladım normal dogumdu ama yirtilmasi çok olduğu için doğum sonraki çok zor geçti teyzemin bide doğumla ilgili herkes nasip zorluk cektigini anlatinca beni iyice endişe sariyor

Benim de aynı korkularım var
hatta anne olma fikrini bu yüzden erteliyorum
sanki başa çıkamayacakmışım gibi geliyor
rüyamda doğum yaptığımı sancı çektiğimi çaresiz kaldığımı çok görüyorum
korkular içinde uyanıyorum
galiba ben psikologa gidip destek almalıyım
bunu yenmeden hamile kalmak istemiyorum
Esim daha nisanliyken 4 çocuk istiyorum diyordu ben ise hep bi tane dogurum korkuyorum diyordum ki korkumu yenmeden bende hamile kalmak istemiyordum ama Rabbim nasip etti çok şükür bide ilk 2 sene çocuk düşünmüyorum diyordum22 haziranda evlendik 10 ağustosta hamile oldugumu öğrendim :)

Sanirim bu korkumda teyzemlerin doğum sonralarini gormeminde etkisi var diye dusunmeye başladım normal dogumdu ama yirtilmasi çok olduğu için doğum sonraki çok zor geçti teyzemin bide doğumla ilgili herkes nasip zorluk cektigini anlatinca beni iyice endişe sariyor

Ben de ablam dogurdugunda korkmustum. Sezeryan olmustu. Hep normal istedim o yüzden ama zorunlu sezeryan olmak zorunda kaldim. O yüzden kismet bu isler. Nasil dogum yapacagini hic bilemezsin. Simdi ikinciyi normal dogum istiyorum,bakalim kismet .

Back
X