Korkunc Gecti!!!!!!!

kızlar ben sınava girdim ama bu puanlarla nereleri tercih yapabileceğimi bilmiyorum bilgi verecek olan var mı?
6 tane puan türü var

Merhaba arkadaşım. Sana bildiğim kadarını anlatayım. Ben bu sene ikinci kez giriyorum sınava. Şimdi şöyle, ygs1 ve ygs2 sayısal puan türüdür. Ygs3ve ygs4 sözel, ygs5 ve ygs6 eşit ağırlık puan türüdür. Ben eşit ağırlıkçıyım. Mesela ygs5 puanı pdr için ygs6 ise hukuk için diye biliyorum ama kesin olarak değil, ağırlıklı olarak. Yardımcı olabilmişimdir umarım :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hatirliyorumda bende dersanede 120 net cikarirken sinavda 70 cikarmistim.o heyecanla cok normal canim.yinede arkadaslarim cok kotu yapmisti benimki iyi sayilirdi.ama ikinci sinavda benden daha kotu net cikaran arkadaslarim benden cok puan almisti.cunku onlar ne sevinip ne uzulup calismaya devam ettiler.dusunme artik ikinci sinav daha onemli ona calis.hic dert etme bunu.

canım sonuçlar açıklandı merak ettim puanın nasıl? inşallah iyi gelmiştir.. iyi değilse de üzülme ikinci sınavdan daha iyi alırsın

Cok saolun sordugunuz icin bekledigimden cok daha iyi geldi 350 yaptim😺😺😺😺🎉🎉🎉🌸🌸
Hedefledigim puan degil ben 400 alirim demistim ama olsun ya bunada şükür

Valla benmde oyle bi 100 net cikaririm diye düşünüyodum ama okadar kotu gectiki sanirim baraji geciremiycem dedm ama cok sukur okadarda kotu yapmadim 😊😊

hangi bölümdesin?
eşit ağırlıkçıyım canım

benim en iyi puanım ygs 3 ama sıralaması en iyi olan ise ygs 4 şimdi ben bu puanlarla nereleri tercih edebilirim çok karışık geldi bu sistem bana bu arada teşekkür ederim size

Son düzenleme:
Valla benmde oyle bi 100 net cikaririm diye düşünüyodum ama okadar kotu gectiki sanirim baraji geciremiycem dedm ama cok sukur okadarda kotu yapmadim 😊😊

Canım aynı durumdayız. 400-410 arası yaparım diyodum 370 yapmışım. Ama olsun buna da şükürrr :)

İnşallah başarılar diliyorum canım sonuç gelmeden umutsuzlanmak yok

düşündüğün bir meslek var mıydı bilemiyorum ama eşit ağırlık bölümü tercihleri YGS5 ve YGS6 dan yapılıyor.
http://ygslyssinavlari.wordpress.com/2009/09/04/ygs-5-ve-ygs-6-ile-tercih-edilebilecek-bolumler/ bu linkte ön lisans programları mevcut istersen bir incele.
http://sanaldanisman.blogspot.com.tr/2010/06/ygs5-ygs6-2010-4-yillik-lisans-bolumler.html lisans bölümleri de burada var.

Ygs3' ve 4' ten sözel bölümleri tercih edebilirsin.. ben imam hatip liseside görev yaptığım için örnek olarak şunu verebilirim ilahiyat fakültesi için ygs4 puanı önemli.

Canım eğer eşit ağırlıkçıysan ve ygs3 veya 4 ten tercih yapacaksan lys4 e girmen gerekiyor kendi bölümünden ayrı olarak. Ama ygs4 ağırlıklı bölümleri bilmiyorum ne yazık ki. Zaten çok fark olmuyor aralarında lysden sonra bence.

canım pdr ve hukuk için ygs5-6 dan barajı geçip lysYe girmen gerekiyor.

ygs5 puanım 326

ygs5 326 puan ama ygs 3 340 o daha iyi keşke fark olmasaydı

​Pdr ve hukuk için lys sınavına da girmeniz gerek canım.

Oo benden iyisiniz cok iyi masallah 😺
Buda bitti şükür ya tabi sirada daha korkunc bi sinav var :/

Hiç belli olmaz lys ile uçarak beni geçebilirsin ☺ ama lys yi korkunç olarak nitelendirme bence. Çünkü ygs de düşünüş mantığı, yok bilmem kaç tane çözüm yolu vardı. Ama lys farklı. Tek yol ve formül işi. Umarım çok çok iyi yaparsın lys de ve istediğin yere yerleşirsin :)

canım buna okul puanı eklencekmiş onu nasıl hesaplayacağız ben mezun olalı kaç sene oluyor

Şimdi şöyle, lys ye girdikten sonra ygs ve lys puanlarını karmaşık bir şekilde bir puan oluşturacaklar. Daha sonra diploma puanın 0.12 ile çarpılacak(hatırladığım kadarıyla) ve puanına eklenecek. Ben böyle biliyorum :) puanı da oranla alacaklar. Ama yüzdelerini henüz netleştiremediler herkes farklı bir şey söylüyor

okul öncesi istiyorum ben diğerine girmesem olmaz mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…