Korkutarak Uyuttum

Nanelibal

~
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2016
501
1.272
28
İyi geceler kızlar. 3 gündür yeğenim bizde kalıyo, 4 yaşında. 2 gecedir o kadar zorluk yaşattı ki uyurken çocuklardan soğudum o derece. Meğer çocuk büyütmek ne zormuş, annelik ne kutsalmış. Ah ah.
Her neyse bugün artık dayanamadım "uyu yoksa seni sakallı dede gelip götürür" tarzı yalanlar söyledim. "Hani hani sesi yok" diyince de görmez yerinden sesler çıkardım.
O korkuyla hemen yatıp saniyeler içinde uyudu ama yüzündeki o korkuyu görmeliydiniz. O uyudu ama ben artık sabahlıcam galiba çünkü içime dert oldu. Çok pişman oldum ağlayasım geliyo o suratını hatırladıkça :KK43::KK43: Paylaşmak istedim, bi daha asla yapmam kıyamam canım benim ya :KK43:

Bu sekilde korkutmak yerine simdi uyursan yarin parka gideriz veya suan uyumazsan yarin gideceğimiz parka gidemeyebiliriz gibu seyler soykeseydiniz keske.korkutmaniz cok yanlis olmus. Genel de odul/cezalandirma seklinde cocuklari yetiştirebilecegimizi okumustum. Tabio bununda bir dozajı olmali.

Kisaca yanlis yapmışsiniz

Birdaha yapmazsin, yapacak birsey yok. Cok uzmeyin kendinizi. Yarin sen uyu diye oyle yaptigim dersin. Anlayacagi dille dersin.
Ama bir daha korkutma... busefer geceleri tek basina yatmaz yada hayal gucu coktur cocuarin gece onlarin hayalini kurup uyuyamayabilir. Tekrari olmadigi surece unutur.

Ya Allah seni bildiği gibi yapsın. Oğlum o yaşta bir gece rüyasında kardeşinin öldüğünü gördü diye aylarca psikolojisini düzeltemedim ben. Çok sinirlendim çok.
Ben de kendime sinirlendim haklısınız. İlk defa çocuk baktım onu da beceremedim. Yarın telafi etmeye çalışıcam.

Ben de kendime sinirlendim haklısınız. İlk defa çocuk baktım onu da beceremedim. Yarın telafi etmeye çalışıcam.
Muhakkak tamamen unutmasını sağla. Başka bir arkadaşım çocuğu uyumayınca masaya vurup tık tık geliyor uyu çabuk diye uyuturmuş. Yıllarca kekemelikle uğraştılar :(

Çok içten dua ediyorum inşallah unutur. Bu gece yanında yatın,saçını okşayın,varlığınızı hissettirin.

Bu konudan çok çektiğim için endişeleniyorum.

Muhakkak tamamen unutmasını sağla. Başka bir arkadaşım çocuğu uyumayınca masaya vurup tık tık geliyor uyu çabuk diye uyuturmuş. Yıllarca kekemelikle uğraştılar :KK43:

Çok içten dua ediyorum inşallah unutur. Bu gece yanında yatın,saçını okşayın,varlığınızı hissettirin.

Bu konudan çok çektiğim için endişeleniyorum.
Ay Allah korusun o kadar sorunlar olacağını bilsem asla söylemezdim. Yengem, komşular falan uyumayan çocuklarını böyle söyleyerek yatırırlardı hep..aklıma geliverdi bi anda işte sinirle. Saçımı çekiyodu, bağırıyodu, hiperaktif baya. Unutmasını sağlıcam, sabah olsun uyansın da bi :KK43:

İyi halt ettin! Nefret ediyorum sizin gibi bir taraflarının rahatı için çocukların kalplerine korku salmaktan çekinmeyen insanlardan.
Çocukken yalnız yatamaz, yaşadığım güvensizlik yüzünden her gece kabus görüp birinin beni götürdüğünü görürdüm. Her gece annemi isterdim. Şimdi dışarıdan o kadar savunmasız görünmüyorum tabi ama gel bir de bana sor. Sosyal ilişkileri bile etkiliyor bu.

Yarın bu hatanı nasıl telafi edersin bilmem ama o bunu bilinçaltına yerleştirdi bile.

İyi halt ettin! Nefret ediyorum sizin gibi bir taraflarının rahatı için çocukların kalplerine korku salmaktan çekinmeyen insanlardan.
Çocukken yalnız yatamaz, yaşadığım güvensizlik yüzünden her gece kabus görüp birinin beni götürdüğünü görürdüm. Her gece annemi isterdim. Şimdi dışarıdan o kadar savunmasız görünmüyorum tabi ama gel bir de bana sor. Sosyal ilişkileri bile etkiliyor bu.

Yarın bu hatanı nasıl telafi edersin bilmem ama o bunu bilinçaltına yerleştirdi bile.
Ben de senin gibi karşı taraf zaten pişmanken, hatasının farkındayken üstüne üstüne gidenlerden nefret ediyorum.

Son düzenleme:
Back
X