Korkuyor mu ?

Aslında ben ilk onun bana açılmasını bekliyorum ama asla açılmaz. Benim vereceğim tepkiden çekinir eminim buna
Boşanan birisi için yeniden evlenmek gerçekten ciddi bir karar. Ben de içimde bin türlü korkuyla yaşıyorum.
Şimdi sana da insanlar “ çok gençsin, dul olmak zor , nereye kadar yalnız kalacaksın?” Tarzında saçma sapan konuşacaklardır. İnan o dönem çok sinir bozucu oluyor.
Terapiste gitmeyi ben ondan daha çok istiyorum ama arkadaşları konuşuyor ve yönlendiriyor diye şu an aşırı itici geliyor bu fikir.

O musterisinde hayir yok zaten belli. Bir daha bu konuyu acarsa gitmesin gidelim hayatim da sen birilerinden etkilenirsen bizi cift terapisti de kurtaramaz de :)
Soldan soldan gelmeye basladilar bana bilgin olsun de :)))

Nişanlınızın bu çevreyle işi iş.. Ama adamın çevresini de değiştiremezsin. Allah kolaylık versin dostum

Burada daha önemli sorun evleneceğin adamın arkadaşlarıyla daha tanışmamış olman. 1 tane bile arkadaşıyla tanışmamış olman ciddi problem bence. korku konusunda erkekler son nafaka muhabbetlerinden sonra evlilikten çok korkmaya başladılar benim gördüğüm. kadın benim paramı alıp gidecek korkusu oluyor. bunu kırmak elinde ama baktın düzelmiyor rest çekmek de elinde.

Evlilik sözleşmesi mi Canım o bana çok güvensizlik gibi geliyor ya.
Sonuçta evlenince benim olan onundur mantığı var bende.
Evet başta inan mantıkla yaklaşıyordum ama artık o kadar mantıklı davranamıyorum.
Terapiste gitmeye razıyım da o adam dedi diye şu an hiç içimden gelmiyor. En kötüsü fevri olduğum için açık şekilde bana anlatamıyor adam

Bence ilişki terapistine gitmeyi kabul et. Çünkü zaten sen tedirgin değilsin. Senin için hava hoş ve evleneceğin adam için de onun rahatlaması için Dr gitmen doğru. Yani çok da yararı olacaktır size. Artarsınız eksilmezsiniz...

Bence zeki bir adam gibi nisanlin, tanımıyorum tabi ki ama en azindan "evlilik terapisi ne yeaaa" diyen sığırlardan olmadığı aşikâr :)
Başkasının fikri olsa da kendi aklina yatmasa gitmezdi bence, öyle düşün :)

Nişanlınızın bu çevreyle işi iş.. Ama adamın çevresini de değiştiremezsin. Allah kolaylık versin dostum
Bence en büyük korkuları nişanlımın aralarından ayrılacak olması. Çünkü genelde nişanlımın mekanına gidip , geniş geniş takılıyorlar.
Şimdi evlenince ben müsade etmem. Bunu anladılar her halde ondan dolduruyorlar
Teşekkür ederim

Sevgili Kajmery , sizi konulara yaptıgınız yorumlardan tanıyor ve fikirlerinizi çok beğeniyorum , cok mantıklı bir hanımsınız. Ve bizler biliriz ki erkeklerin süzgeçleri çoook geniş deliklere sahiptir. Dışardaki mesajları cok filtrelemeden ayıklamadan alırlar içselleştirirler.
Biz olsak ne düşünürdük?
Evlenceğimi bile bile evliliği kötüleyen uyaran arkadaşı önce elerdik hayatımızdan. Fakat karşımızdaki bir erkek:) ve bence diğer öneriler de dahilinde , içeriğiyle kalbe tam oturan bir ilişkinin ne kadar güclü olacağını, saygı bitmedikce hiç bir şeyin de asla bitemeyeceğini sohbet ediyormuş havasında PSİKOEĞİTİM gibi verin.ama o kötü yorumlarla kendi mutsuzlugunu yaymaya calışan arkadaşlarla ilgili de bir ara çalışmayı unutmayın yok edelim onları da güzelce

Bu arkadaşı aslında müşterisi. Yani onlarla tanışmam için gece yanlarında olmam lazım. Yoksa çoğu arkadaşını tanıyorum.
Para konusunda korktuğunu sanmıyorum. Ama bu saaten sonra huzurlu bir evlilik istiyor(hepimiz gibi). Endişesinin en büyük sebebi bu aslında.

işte evlenince benim olan onundur olmuyor.
üstelik evlilik deneyimlemiş birisin sanırım.
evlilik sözleşmesine burun kıvırıyorsa derdi para pul diye bakarım ben de. malımda gözü olmayan erkek/kadın sözleşmeye de karşı olamaz bence.

Arayıp, bilgi bile almış
Ve bana bunu anlatırken kırk takla attı. Bizim ihtiyacımız yok canım da falan dedi. Madem yok neden arıyorsun diyorum.
Bilgimiz olsun diye diyor. Ama desem ki gel gidelim hemen gitmek ister.
Aslında tam olarak onun istediği şey ; evliliğimiz ne yaparsak kötü gider. Ben nasıl davranmalıyım? Tarzı şeyler. Düşüncesi çok şahane ama bunu o adam söylediği için yapması kötü.

Sen teklif et o zaman evlilik öncesi iyi olur bizim için de.. O adamın dediğini hiç söyleme. Senin aklına gelmiş gibi git söyle.. Emin ol çok iyi olacak snin için.. Hatta bence evliyken bile ara ara gidebilirsin sorun olmasa da.. Bi de senin fevri olmana da bi çözüm bulunur zira evlilikte en zorlayan şey bu kendimden biliyorum.. Eşimin cümlesi bitmeden kavga çıkıyoe malesef. O da bana basit şeyleri bile söyleyemiyor bu yüzden

ayyy kusura bakma yani sen de bulmussun, bunuyorsun
adamın düşüncesi çok güzel, izin ver seni nasıl mutlu edeceğini öğrensin

Özel gününde falan mısın zira eşime aile terapisi aldırana kadar kırk takla attım.. Hep ne gerek var biz iyiyiz ya diyodu

Ah çok teşekkür ederim . O sizin kalbinizin güzelliği
Evet benim çok yakın arkadaşımı elemem de aynı dediğiniz gibi oldu. Baktım ki saçma sapan konuşuyor ve beni tedirgin ediyor hemen görüşmeyi kestim.
Ama nişanlım asla bunu yapmaz. Herkesi dinler, herkesin fikrini alır ama kendi bildiğini ( mantığına uyanı) yapar.
Onu bir terapiye almak istiyorum ama adam tepki vereceğim diye çok korkuyor. Onu da seziyorum. Çünkü bana dese ki bana birisi böyle böyle diyor, hemen görüşmeyi kesmesini isterim
Ama şu kendim yaşıyor gibi anlatma fikri aklıma çok yattı . 1 saat sonra ona bir psikoterapi yapayım ben
Teşekkür ederim yorumunuz için

Kendime aşırı kızıyorum bazen. Adamları resmen biz susturuyoruz. Bize bir şey anlatmak istemiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…