Bence arkadaşlarıyla görüşmesini engellemek yerine korkularını, endişelerini paylaşmalısın. Hatta bence çift terapisi çok iyi bir fikir. Bu konuya sıcak bakması da çok güzel.
Korkularını ancak üzerine giderse yener diye düşünüyorum. Tabi ki herkesin evliliği farklı, ama insan etkilenebiliyor. Bana bazı arkadaşlarım boşandıktan sonra evlenmeyi düşünür müsün tekrar, gençsin diyorlar. Ama asla diyorum. Benim de korkularım var çünkü. Ve kolay kolay yenemem gibi geliyor.
Çift terapisi güzel birşey bence, korkularını yenmeden evlenirse ileride yaşanabilecek en ufak sorunda korkularında haklı çıktığını zannedip umutsuzluğa kapılabilir çünkü.
Kuzu bunun bir arkadaşı var , her hafta bir olay yaşıyor. Maalesef nişanlımda bu adamla sürekli görüşüyor. Çünkü aynı zamanda müşteridi diyeyim.
O günlerden sonra aslında birbirimizi çok daha iyi tanıdık. Şu an inan o dönemin hala kalıntıları var bende. Psikolojimi bozdu o olay
Nişanlınızın bu çevreyle işi iş.. Ama adamın çevresini de değiştiremezsin. Allah kolaylık versin dostumAslında bana hani bu kadınlar evi terk edip gidiyor tarzında konu açıp , dertleşmek isteyince ona dedim ki ; madem bu kadar mutsuzlar boşansalar daha iyi değil mi ?
Bana yok asla , boşanmak kolay olanı falan dedi.
Ama bu kişiler karılarını kötüleyip , tatile giden tipler.
Evlilik sözleşmesi miCanım benim sen 2. Evliliğini yapacaksın bence senin bu teklifi yapman gerekir ben olsam adam demeden sürükleye sürükleye götürürdüm hatta evlilik sözleşmesi bile yapardım.. Sen duygusal bi kadınsın duygusal tarafın ağır basıyor ama bence mantıklı düşünmelisin.. Bak biz sana nasıl akıl veriyorsak nişanlına da arkadaşşarı böyle akıl veriyorlar ve bence çok mntıklı
Ben de evlenmek üzere olan arkadaşlarıma sıkıntılarımdan hareketle şu şmyle okur bu böyle olur aman dikkat iyi düşün dedim derim de çünkü başına gelecekkeri vs bilip önlemini alabilir duygusal olarak da mantıksal olarak da.. Gerçi bunu dediğim arkadaşıma sevdiceği ağzına etse amin diyodu ya neyse :)
Sen bence çift terapisi ise çift terapisi sözleşme ise sözleşme.. Mantıklı ol
Aslında ben ilk onun bana açılmasını bekliyorum ama asla açılmaz. Benim vereceğim tepkiden çekinir eminim buna
Boşanan birisi için yeniden evlenmek gerçekten ciddi bir karar. Ben de içimde bin türlü korkuyla yaşıyorum.
Şimdi sana da insanlar “ çok gençsin, dul olmak zor , nereye kadar yalnız kalacaksın?” Tarzında saçma sapan konuşacaklardır. İnan o dönem çok sinir bozucu oluyor.
Terapiste gitmeyi ben ondan daha çok istiyorum ama arkadaşları konuşuyor ve yönlendiriyor diye şu an aşırı itici geliyor bu fikir.
Bence en büyük korkuları nişanlımın aralarından ayrılacak olması. Çünkü genelde nişanlımın mekanına gidip , geniş geniş takılıyorlar.Nişanlınızın bu çevreyle işi iş.. Ama adamın çevresini de değiştiremezsin. Allah kolaylık versin dostum
Bu arkadaşı aslında müşterisi. Yani onlarla tanışmam için gece yanlarında olmam lazım. Yoksa çoğu arkadaşını tanıyorum.Burada daha önemli sorun evleneceğin adamın arkadaşlarıyla daha tanışmamış olman. 1 tane bile arkadaşıyla tanışmamış olman ciddi problem bence. korku konusunda erkekler son nafaka muhabbetlerinden sonra evlilikten çok korkmaya başladılar benim gördüğüm. kadın benim paramı alıp gidecek korkusu oluyor. bunu kırmak elinde ama baktın düzelmiyor rest çekmek de elinde.
Evlilik sözleşmesi miCanım o bana çok güvensizlik gibi geliyor ya.
Sonuçta evlenince benim olan onundur mantığı var bende.
Evet başta inan mantıkla yaklaşıyordum ama artık o kadar mantıklı davranamıyorum.
Terapiste gitmeye razıyım da o adam dedi diye şu an hiç içimden gelmiyor. En kötüsü fevri olduğum için açık şekilde bana anlatamıyor adam
Arayıp, bilgi bile almışBence zeki bir adam gibi nisanlin, tanımıyorum tabi ki ama en azindan "evlilik terapisi ne yeaaa" diyen sığırlardan olmadığı aşikâr :)
Başkasının fikri olsa da kendi aklina yatmasa gitmezdi bence, öyle düşün :)
Sen teklif et o zaman evlilik öncesi iyi olur bizim için de.. O adamın dediğini hiç söyleme. Senin aklına gelmiş gibi git söyle.. Emin ol çok iyi olacak snin için.. Hatta bence evliyken bile ara ara gidebilirsin sorun olmasa da.. Bi de senin fevri olmana da bi çözüm bulunur zira evlilikte en zorlayan şey bu kendimden biliyorum.. Eşimin cümlesi bitmeden kavga çıkıyoe malesef. O da bana basit şeyleri bile söyleyemiyor bu yüzdenEvlilik sözleşmesi miCanım o bana çok güvensizlik gibi geliyor ya.
Sonuçta evlenince benim olan onundur mantığı var bende.
Evet başta inan mantıkla yaklaşıyordum ama artık o kadar mantıklı davranamıyorum.
Terapiste gitmeye razıyım da o adam dedi diye şu an hiç içimden gelmiyor. En kötüsü fevri olduğum için açık şekilde bana anlatamıyor adam
Arayıp, bilgi bile almış
Ve bana bunu anlatırken kırk takla attı. Bizim ihtiyacımız yok canım da falan dedi. Madem yok neden arıyorsun diyorum.
Bilgimiz olsun diye diyor. Ama desem ki gel gidelim hemen gitmek ister.
Aslında tam olarak onun istediği şey ; evliliğimiz ne yaparsak kötü gider. Ben nasıl davranmalıyım? Tarzı şeyler. Düşüncesi çok şahane ama bunu o adam söylediği için yapması kötü.
Özel gününde falan mısınArayıp, bilgi bile almış
Ve bana bunu anlatırken kırk takla attı. Bizim ihtiyacımız yok canım da falan dedi. Madem yok neden arıyorsun diyorum.
Bilgimiz olsun diye diyor. Ama desem ki gel gidelim hemen gitmek ister.
Aslında tam olarak onun istediği şey ; evliliğimiz ne yaparsak kötü gider. Ben nasıl davranmalıyım? Tarzı şeyler. Düşüncesi çok şahane ama bunu o adam söylediği için yapması kötü.
Ah çok teşekkür ederim . O sizin kalbinizin güzelliğiSevgili Kajmery , sizi konulara yaptıgınız yorumlardan tanıyor ve fikirlerinizi çok beğeniyorum , cok mantıklı bir hanımsınız. Ve bizler biliriz ki erkeklerin süzgeçleri çoook geniş deliklere sahiptir. Dışardaki mesajları cok filtrelemeden ayıklamadan alırlar içselleştirirler.
Biz olsak ne düşünürdük?
Evlenceğimi bile bile evliliği kötüleyen uyaran arkadaşı önce elerdik hayatımızdan. Fakat karşımızdaki bir erkek:) ve bence diğer öneriler de dahilinde , içeriğiyle kalbe tam oturan bir ilişkinin ne kadar güclü olacağını, saygı bitmedikce hiç bir şeyin de asla bitemeyeceğini sohbet ediyormuş havasında PSİKOEĞİTİM gibi verin.ama o kötü yorumlarla kendi mutsuzlugunu yaymaya calışan arkadaşlarla ilgili de bir ara çalışmayı unutmayın yok edelim onları da güzelce
Kendime aşırı kızıyorum bazen. Adamları resmen biz susturuyoruz. Bize bir şey anlatmak istemiyorlarSen teklif et o zaman evlilik öncesi iyi olur bizim için de.. O adamın dediğini hiç söyleme. Senin aklına gelmiş gibi git söyle.. Emin ol çok iyi olacak snin için.. Hatta bence evliyken bile ara ara gidebilirsin sorun olmasa da.. Bi de senin fevri olmana da bi çözüm bulunur zira evlilikte en zorlayan şey bu kendimden biliyorum.. Eşimin cümlesi bitmeden kavga çıkıyoe malesef. O da bana basit şeyleri bile söyleyemiyor bu yüzden
Bir kaç karat pırlanta yeter aslındaayyy kusura bakma yani sen de bulmussun, bunuyorsun
adamın düşüncesi çok güzel, izin ver seni nasıl mutlu edeceğini öğrensin
Bir kaç karat pırlanta yeter aslında( ufacık şeylerle mutlu olan kadınımdır )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?