Korkuyor mu ?

Ters köşe yap diyorsunuz
Aslında çok mantıklı. Ama o zaman da telefonu karıştırdığımı anlar

hangi erkek evlilikten korkmuyor ki ? hepsi köprüden önce son çıkıl var mı diye dönüp bir bakar ama sevgisi ve yuva isteği ağır basar bence.
insanların kendi mutsuzluklarını da sanki herkes öyle olacakmış gibi yansıtmalarına kılım. evlilik, ilişki 2 taraflı işler. ters giden birşeyler varsa karşılıklı hatalarla olmuştur.
evlilik kötü diye milleti gaza getirene kadar ben düzeltmek için ne yapmalıyım, kırdıklarımı nasıl toplamalıyım diye düşünse insanlar dünya güzelleşir.

En sinir olduğum muhabbet ; Abi evlenmekten kaç muhabbetidir.
Bunu hemen hemen her erkek söyler. Hatta abim bile şimdiki aklım olsa evlenmeyi düşünmezdim diyor.
Karısını çok sevdiği halde hemde. Evlilik zor bir şey evet ama bu sadece erkek için zor değil.
Ben boşanmış bir kadınım. Bana hiç bu konuyu sormaz ama bence bir nedeni de bu. Galiba beni nelerin üzeceğini ve soğutacağını merak ediyor.
Alınırım diye de açık açık soramıyor. Ondan gitmek istiyor.

Bir de konularindan ne farkettim biliyor musun ,nisanlinin evlilikteki onceligi seni mutlu etmek,senin maddi&manevi isteklerini yerine getirmek...Hani bu evlilik kaj mutluysa yurur dusuncesi yerlesmis kafasina.Bu uzun vadede onun icin cok yipratici olur.Bence sen bunu yok etmeye bak.Bunun endisesini fazlasiyla duyuyor gibime geliyor.

Bana aynen bunu diyor biliyor musunuz ?
Sen mutlu olursan , biz mutlu oluruz diyor. Kadın yuvayı mutlu eder diyor. Kadını mutlu edeceksin ki o da seni ve aileni huzurla ,mutlulukla sarsın diyor. Bende hep hayır ikimiz mutlu olmalıyız diyorum.
Kendine bir sorumluluk yükledi ve o sorumlulukla nasıl başa çıkacağını bilmiyor sanırım.

Bu actigin konudaki korkunun ana kaynagi da bu zaten.Kendi icinde kajı mutlu edemezsem, ya bir gun gitmek isterse vs vs bu endiseler, dusunceler olduguna eminim.Belki yapisi bu diyecegim de onun icin cidden zor bu durum.Iliskide sen daha baskinsan bu daha da hissedilir oluyordur onda.Bunu aşsa sorun kalmayacak bence canim.

Kajmery34 nisanlin neden arkadaşını ,evini terkeden eşiyle bir araya getiriyor? İkna etmeye çalışıyor ki ? Sonuçta o arkadaşı tarafından nisanlina önerilen "aile terapisti" diye birşey var

Evet canım bunun üzerinde durmak lazım. Belki bundan dolayı çok stres yaptı. Biliyorsun benim de bir boşanma geçmişim var. Ondan dolayı bu kadını üzersem , bu kadın hemen gider diye düşünüyor da olabilir.
Teşekkür ederim yol gösterdiğin için. Bu konuyu aşmak lazım çok haklısın

Kajmery34 nisanlin neden arkadaşını ,evini terkeden eşiyle bir araya getiriyor? İkna etmeye çalışıyor ki ? Sonuçta o arkadaşı tarafından nisanlina önerilen "aile terapisti" diye birşey var
Şöyle ki ayrılan kadın ve nişanlım aynı yöredenler. Nişanlım kadının ailesini tanıyor. Ondan dolayı araya gitmiş. Ama haklısın madem bu kadar kötü anlaşıyorlar , neden gitmiyorlar ? Dur ben bunu bir daha konu açılırsa söyliyeyim

Banada sürekli evlilik kötü deseler bende korkarım.Bence o kişilerin karakterleriyle alakalı,tabiki evlilik çok mükemmel bir şey değil ama kötü de değil.Aynı yerde çalıştığım biri var erkek,evliliğinin senesi dolmadı o da evlilik çok kötü,bıktım deyip duruyor.Çünkü karısı her dediği olsun isteyen,fazla dominant bir karakter sanırım.Evli olmasaydım bende anlatılandan etkilenirdim

"Hayriye diye bir arkadaşım var. Bana sürekli evlenme başını yakarsın, boşver evlenince hepsi aynı olacak, bu zamanda evlenilir mi... seklinde bana sürekli bunları söylüyor. Sence bu arkadaşıma mesafe koymalı mıyım?" de. Mesaj adrese ulaşacaktır merak etme.

Teşekkür ederim. Aynen bende bunu yapacağım. Çünkü hiç bir sorunumuz yokken adamı sürekli etkilemeye çalışıyorlar.

Kusura bakmayın ama siz o arkadaşları haklı çıkaracak gibi duruyorsunuz.yok araya mesafe koysun yok görüşmesin demeler şimdiden başlamış... yönlendirmeyi ve yönetmeyi seviyorsunuz galiba ama bu karşınızdaki insanı bunaltır ve pişman da eder... bir ayrı durumda dolduruşa gelerek kafası karışan adam dan ben korkardım da zaten ... bu arkadaşından uzaklaştırdınız tamam, ya başka biri kafasını karıştırırsa tedirginliği olmazmı üzeriniz de

Bence de herkesin evliliği başka. Mutlaka nişanınıza evlenince birşeylerin değismeyeceğini ve sizin yine siz olarak kalacaginizi anlatin.
Görüşsün ben yalniz insanların hep arızalı olduğuna inanıyorum. Bir yerden sonra oda anlayacak sizin ilişkinizle onlarinkinin aynı olmadığını

evlilik bencede dünyanın en zor işlerinden biri. biriyle hep aynı evdesin, her haliyle o ev ve yatağı paylaşıyosun. kadınlar da korksalar haklılar.

Evliliği yolunda gitmeyenler; aman ha sakın der
Evliliği yolunda gidenler; acele et geç kalma evlenip kocanla her şeyi yaşa derler...

Bu etkilere maruz kalanlar da inanarak evlenir ya da erteler... Sonra görür ki herkes kendi nasibini kaderini yaşıyor...

Ben olsam arkadaşları ile görüşmesine engel olmazdım mesela...
Ben eşim olacak adamın kader kelimesine inanmasini beklerim çünkü..herkesin kendi kaderi, hayatı, nasibi...

Eee insanız elbet bir yerde psikolojimiz bozulup etkilenebiliriz ama bunu aşırı boyutlara taşımak beni gererdi...

Bir de genelde terapist psikolog gibi yerlere erkekler zorla sürüklenir.. siz tam tersini bulmuşsunuz... Eee bunu da değerlendirmek lazım.. varsın gidin.. ne zararı olabilir ki..
İlle sorun olduğu zaman gitmemek lazım.. insan güzel bir yaşam için de bence zaman zaman başvurabilir bu yerlere...

Selam canısı; ballısütüm pekmezim.

Arkadaşları enerji sömürücü tipler, kendi yanlış seçimlerini tümevarım yöntemine dökmüşler herhalde.
Bu hususta bence bir şey deme, çünkü şimdiden arkadaşlar sorun oldu gibi saçma bir düşünce gelebilir aklına, malum zaten korkuyor ya.

Evet korkuyor belli bu, bence aklını dağıtacak ve de birlikte mutlu olacağınızı gösterecek bir şeyler yapman bu sıra fayda sağlayacaktır.

Ha! Tutup hala vırı vırı ediyorsa o zaman direkt dalarsın.

Ay Allahım bu erkeklere ne oluyor yahu! Onlar mı kadın alıyor kadın mı onları?

Bana direk söyelemekten fevri tepkiler vermemden çekiniyor dediniz ki daha önceki konularınızdan hatırladığım kadarıyla zaman zaman problemler yaşadınız aşırı tepkileriniz oldu ve nişanlınızın alttan almasıyla üstesinden geldiniz. Bunlardan yola çıkarak da evlilikte problem yaşamanızdan korkuyor ve bunları önlemek adına terapiste gitmeyi düşünüyor olabilir. Ya da nasıl ki arkadaşı ona sorunlarını anlatıp dert yandıysa nişanlınız da zaman zaman yaşadığınız problemleri anlatıp dertleşmek istemiştir arkadaşı da terapist önermiştir ama haklısınız sırf arkadaşı dedi dye daha aynı evin içine girmeden sorun yaşanacak önyargısıyla terapiste gitmek itici, gidecekseniz de şu an gitmemelisiniz biraz erteleyebilirsiniz. En azından ilerde ciddi bir problem olursa nişanlınızın terapiste olumsuz bakmadığını anlamış oldunuz. Burda bazı kadınlar kırk takla atıyor eşini terapiste götürebilmek için.

Ters köşe yap diyorsunuz
Aslında çok mantıklı. Ama o zaman da telefonu karıştırdığımı anlar
Bence sizin telefonunu karıştırmanız onun yaptığının yanında devede kulak kalır. Birşey bakarken denk geldim dersiniz, siz açıklama yapabilirsiniz de bakalım o yapabilecek mi?
Koskoca adam yahu, 13 yaşında değil ki arkadaşlarının yaşanmışlıklarından etkilensin. Korkuları çok yersiz.

Aslında hiç bir zaman arkadaşlarına karışmadım ama bu arkadaşı sürekli olumsuzluklardan bahsediyor.
Bu arada evet dominant bir karakterim ben. Bu yüzden de belki çekiniyordur. Bir de nişanlım kimseye benimle alakalı bir sorunu olsa anlatmaz. Çünkü çok ketumdur.
Belki evveliyatımı bilmiyorsunuzdur ,forumda da denk gelmemişsinizdir. Ben boşanmış bir kadınım. Bu sebeple bile hani bu kadını üzersen , bu kadın gider gibi mi düşünüyor bilmiyorum. Ama bence düşüncesi bir evlilik nasıl güzel gider ? Bunu öğrenmek.
Görüşünüz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…