Ters köşe yap diyorsunuzBen olsam çift terapistine gidip orada terapiste "nişanlım arkadaşlarının yaşanmışlıklarından çok etkileniyor, onların sözünü rehber edinip evliliğin kötü bir olay olduğunu düşünüyor. Bu konu hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum." derdim.
En sinir olduğum muhabbet ; Abi evlenmekten kaç muhabbetidir.hangi erkek evlilikten korkmuyor ki ? hepsi köprüden önce son çıkıl var mı diye dönüp bir bakar ama sevgisi ve yuva isteği ağır basar bence.
insanların kendi mutsuzluklarını da sanki herkes öyle olacakmış gibi yansıtmalarına kılım. evlilik, ilişki 2 taraflı işler. ters giden birşeyler varsa karşılıklı hatalarla olmuştur.
evlilik kötü diye milleti gaza getirene kadar ben düzeltmek için ne yapmalıyım, kırdıklarımı nasıl toplamalıyım diye düşünse insanlar dünya güzelleşir.
Bana aynen bunu diyor biliyor musunuz ?Bir de konularindan ne farkettim biliyor musun ,nisanlinin evlilikteki onceligi seni mutlu etmek,senin maddi&manevi isteklerini yerine getirmek...Hani bu evlilik kaj mutluysa yurur dusuncesi yerlesmis kafasina.Bu uzun vadede onun icin cok yipratici olur.Bence sen bunu yok etmeye bak.Bunun endisesini fazlasiyla duyuyor gibime geliyor.
Bana aynen bunu diyor biliyor musunuz ?
Sen mutlu olursan , biz mutlu oluruz diyor. Kadın yuvayı mutlu eder diyor. Kadını mutlu edeceksin ki o da seni ve aileni huzurla ,mutlulukla sarsın diyor. Bende hep hayır ikimiz mutlu olmalıyız diyorum.
Kendine bir sorumluluk yükledi ve o sorumlulukla nasıl başa çıkacağını bilmiyor sanırım.
Evet canım bunun üzerinde durmak lazım. Belki bundan dolayı çok stres yaptı. Biliyorsun benim de bir boşanma geçmişim var. Ondan dolayı bu kadını üzersem , bu kadın hemen gider diye düşünüyor da olabilir.Bu actigin konudaki korkunun ana kaynagi da bu zaten.Kendi icinde kajı mutlu edemezsem, ya bir gun gitmek isterse vs vs bu endiseler, dusunceler olduguna eminim.Belki yapisi bu diyecegim de onun icin cidden zor bu durum.Iliskide sen daha baskinsan bu daha da hissedilir oluyordur onda.Bunu aşsa sorun kalmayacak bence canim.
Şöyle ki ayrılan kadın ve nişanlım aynı yöredenler. Nişanlım kadının ailesini tanıyor. Ondan dolayı araya gitmiş. Ama haklısın madem bu kadar kötü anlaşıyorlar , neden gitmiyorlar ? Dur ben bunu bir daha konu açılırsa söyliyeyimKajmery34 nisanlin neden arkadaşını ,evini terkeden eşiyle bir araya getiriyor? İkna etmeye çalışıyor ki ? Sonuçta o arkadaşı tarafından nisanlina önerilen "aile terapisti" diye birşey var
Banada sürekli evlilik kötü deseler bende korkarım.Bence o kişilerin karakterleriyle alakalı,tabiki evlilik çok mükemmel bir şey değil ama kötü de değil.Aynı yerde çalıştığım biri var erkek,evliliğinin senesi dolmadı o da evlilik çok kötü,bıktım deyip duruyor.Çünkü karısı her dediği olsun isteyen,fazla dominant bir karakter sanırım.Evli olmasaydım bende anlatılandan etkilenirdimMerhabalar kk hatunları.
Umarım herkesin keyfi yerindedir.
Direkt minnacık derdimden bahsetmek istiyorum.Aslında pekte minnacık sayılmaz benim için.
Bir kaç gündür nişanlımda bir korku sezmeye başladım.
Etrafında pek çok arkadaşı var ve hemen hemen hepsi de evliliğin ne kadar kötü (!) olduğundan bahsediyorlar. Özellikle bir kaç tanesi boşanma aşamasına gelmiş , eşi evi terk etmiş ve nişanlım arayı bulmuş ve barışmışlar.
Epey önce bu konu hakkında bir mesajlaşmalarını görmüştüm. O zamanlar tabi büyütmemiştim. Ama adam sürekli olarak evliliğinden pişmanlığını dile getiriyor ve nişanlıma sürekli olarak “abi iyi düşün, başını yakma” diyor.
Hatta ve hatta evlenmeden evvel ilişki koçu ya da çift terapisi alın mutlaka falan diye de bir şeyler yazmıştı.
İki gün evvelde nişanlım bana çift terapisti falan diye bir şeyler anlatmaya başladı. Ben soğuk kanlılıkla dinleyip , neden gitmemiz gerekiyor sence diye ağzını aradım. Bana açık şekilde söylemese de insanların evliliklerinin kötü olduğunu falan söyledi.
Tabi biz epey konuştuk bu konu üzerine. Çift terapistini yanlış bulmuyorum ama o adamın sözü üzerine gitmeyi yanlış buluyorum.
Mesajlarını okuduğumu tabi ki söylemedim. Bu tarz adamlarla görüşmesini hiç istemiyorum.
Herkesin ilişkisi çok farklıdır. Şu an için nişanlımın tedirginliği geçmiş gibi görünüyor ama yeniden bu konuyu açarsa pek soğuk kanlı duramayacağım.
Şimdi size sorum şu ; sizce bu kişilerle görüşmesine engel koymalı mıyım ?
Ya da açık açık korkup -korkmadığını sormalı mıyım?
Teşekkür ederim. Aynen bende bunu yapacağım. Çünkü hiç bir sorunumuz yokken adamı sürekli etkilemeye çalışıyorlar."Hayriye diye bir arkadaşım var. Bana sürekli evlenme başını yakarsın, boşver evlenince hepsi aynı olacak, bu zamanda evlenilir mi... seklinde bana sürekli bunları söylüyor. Sence bu arkadaşıma mesafe koymalı mıyım?" de. Mesaj adrese ulaşacaktır merak etme.
Bence de herkesin evliliği başka. Mutlaka nişanınıza evlenince birşeylerin değismeyeceğini ve sizin yine siz olarak kalacaginizi anlatin.Merhabalar kk hatunları.
Umarım herkesin keyfi yerindedir.
Direkt minnacık derdimden bahsetmek istiyorum.Aslında pekte minnacık sayılmaz benim için.
Bir kaç gündür nişanlımda bir korku sezmeye başladım.
Etrafında pek çok arkadaşı var ve hemen hemen hepsi de evliliğin ne kadar kötü (!) olduğundan bahsediyorlar. Özellikle bir kaç tanesi boşanma aşamasına gelmiş , eşi evi terk etmiş ve nişanlım arayı bulmuş ve barışmışlar.
Epey önce bu konu hakkında bir mesajlaşmalarını görmüştüm. O zamanlar tabi büyütmemiştim. Ama adam sürekli olarak evliliğinden pişmanlığını dile getiriyor ve nişanlıma sürekli olarak “abi iyi düşün, başını yakma” diyor.
Hatta ve hatta evlenmeden evvel ilişki koçu ya da çift terapisi alın mutlaka falan diye de bir şeyler yazmıştı.
İki gün evvelde nişanlım bana çift terapisti falan diye bir şeyler anlatmaya başladı. Ben soğuk kanlılıkla dinleyip , neden gitmemiz gerekiyor sence diye ağzını aradım. Bana açık şekilde söylemese de insanların evliliklerinin kötü olduğunu falan söyledi.
Tabi biz epey konuştuk bu konu üzerine. Çift terapistini yanlış bulmuyorum ama o adamın sözü üzerine gitmeyi yanlış buluyorum.
Mesajlarını okuduğumu tabi ki söylemedim. Bu tarz adamlarla görüşmesini hiç istemiyorum.
Herkesin ilişkisi çok farklıdır. Şu an için nişanlımın tedirginliği geçmiş gibi görünüyor ama yeniden bu konuyu açarsa pek soğuk kanlı duramayacağım.
Şimdi size sorum şu ; sizce bu kişilerle görüşmesine engel koymalı mıyım ?
Ya da açık açık korkup -korkmadığını sormalı mıyım?
evlilik bencede dünyanın en zor işlerinden biri. biriyle hep aynı evdesin, her haliyle o ev ve yatağı paylaşıyosun. kadınlar da korksalar haklılar.En sinir olduğum muhabbet ; Abi evlenmekten kaç muhabbetidir.
Bunu hemen hemen her erkek söyler. Hatta abim bile şimdiki aklım olsa evlenmeyi düşünmezdim diyor.
Karısını çok sevdiği halde hemde. Evlilik zor bir şey evet ama bu sadece erkek için zor değil.
Ben boşanmış bir kadınım. Bana hiç bu konuyu sormaz ama bence bir nedeni de bu. Galiba beni nelerin üzeceğini ve soğutacağını merak ediyor.
Alınırım diye de açık açık soramıyor. Ondan gitmek istiyor.
Bence sizin telefonunu karıştırmanız onun yaptığının yanında devede kulak kalır. Birşey bakarken denk geldim dersiniz, siz açıklama yapabilirsiniz de bakalım o yapabilecek mi?Ters köşe yap diyorsunuz
Aslında çok mantıklı. Ama o zaman da telefonu karıştırdığımı anlar
Kusura bakmayın ama siz o arkadaşları haklı çıkaracak gibi duruyorsunuz.yok araya mesafe koysun yok görüşmesin demeler şimdiden başlamış... yönlendirmeyi ve yönetmeyi seviyorsunuz galiba ama bu karşınızdaki insanı bunaltır ve pişman da eder... bir ayrı durumda dolduruşa gelerek kafası karışan adam dan ben korkardım da zaten ... bu arkadaşından uzaklaştırdınız tamam, ya başka biri kafasını karıştırırsa tedirginliği olmazmı üzeriniz de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?