KORKUYORUM HEPSİ Mİ AYNI?

titanikli

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
659
Puanlar
18
Burayı 1 senedir falan okuyorum. Özellikle BDV kısmını. Anksiyetem var baya yoğun, o dönem hangi konuda tetiklendiysem o konudaki başlıkları okuyorum. Tek bir ortak nokta var gibi burdaki bütün konularda, erkekler. Severek evlenip 20 yıl sonra aldatan var severek evlenip beş sene sevgili olup evliliğin 5. Ayında hayvana dönüşen var, ana kuzusu çıkan var. Ama hep var yani bir problem erkek kişilerinde. Küçüklüğümden beri ben evlenmicem diye diye bu yaşıma geldim ama şu an ciddi de bir ilişkim var 1,5 yıllık. İster istemez açılıyor evlilik konusu. Bazen güzel geliyor sevdiğim adamla aile olma fikri. Ama sonra bakıyorum her türlü sonuç boşanmaya çıkacak gibi görünüyor belki bir sene sonra belki 20 sene sonra ama son durak hep aynı görünüyor. 20 senedir evliyim diyenin de bi yorumunda 'benimki de aldatmıştı burnundan getirdim' yazıyor mesela ama boşanmamış, evli hala. Sevgilime fazla yükseldiğimde romantik bi an yaşadığımızda falan kendimi tokatlıyorum hemen şş fazla kaptırma illa bir gün bu bebeksiliği bitecek diye. Beraber yaşlanma işleri bitti mi kızlar? Hepsi bozuk mu bu adamların? İt gibi korkuyorum evlilikten, niye kendi düzenimizi bozup yıkılacak bir düzene emek verelim ki? 1+1 evlerimizde kariyerlerimize sarılıp mı uyusak napsak bilemiyorum. Var mı ihanetsiz şiddetsiz hakaretsiz bari bi 10 yılı deviren?

Herkes tabii ki de aynı değil, tüm evlilikler de aynı değil. Ama şu bir gerçek dünyanın en iyi erkeği ile bile evlensen evlilik çok zor bir şey. Göze alamayan evlenmemeli.

E öleceğiz hepimiz o halde yaşamanın da anlami yok demeye geliyor sizin konunuz.

Ilerde ne olacağını bilmiyoruz. Bugüne hizmet edeceğiz ve ilerde ne olacağını yaşayarak göreceğiz.

Size ilham olur mu bilmiyorum ama 9 yıllık evliyim. Üniversiteden sınıf arkadaşımla. Daha bir gün kalbimi kırmamıştır. Bir kötü sözünü bilmem. Var yani normal adamlar.

Burası dert platformu olduğu için olumsuz şeyler görmeniz daha olası.

Al benden de o kadar. Bu site beni paranoyak etti. Anksiyetenin zirvesini burada yaşadım. Her sevgiliyle evleneceğiz diye bir şart yok. Evlilik nasip işi. Ya ömür boyu sevgili olarak takılırsınız ya da her şeyi göze alıp evlenirsiniz yapacak bir şey yok. Ama düzenli olarak her hafta cinsellik yaşamak da kulağa hoş geliyor tabi. Allah libidonun belasını versin. Her insanın sevmeye,sevilmeye ve anlaşılmaya ihtiyacı vardır. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ama burası dert paylaşılan bir platform, bu kadar olumsuz hikaye duymanız normal burada.

15 yıl oluyor bu yıl benim. Bahsettiğiniz hiçbir olumsuz durumu yaşamadım, bilakis özenli ve efendidir.
Daha ilerisini bilmem, şeytana uyarsa onu o zaman düşünürüz. Ama şimdiye dek sıfır pişmanlık, çokça huzurla mutlulukla sürüyor.

*Bu saatte sahur için ayaktayım, bdv okumayı seviyorum, dertli değilim yani

Umarım korktuklarınızdan emin olduğunuz bir birlikteliğiniz olur ömrünüzce.

Bu konu beni de gerçekten çok düşündürüyor. Etrafımda hep mutlu şekilde devam eden aşk evlilikleri var. Kendi anne ve babam, kız kardeşim, teyze ve amcalarım, yakın arkadaşım. Hepsi aşk evliliği yaptılar ve iyi günde kötü günde yine de mutlular. Ve hepsinin bana da tek önerisi aşk evliliği yapmam yönünde. Çünkü ancak aşık olan insanların kusurları görmezden geleceğini söylüyorlar. Ancak foruma her baktığımda hep mutsuz evlilikler, aldatan eşler, sorumsuz babalar hakkında olayları okuyorum ve aynı şekilde yorumlar da hep bu olayları destekleyecek ve sıklığını onaylayacak nitelikte. Ve ben de daha önce bir konu açarak bahsetmiştim aynı iş yerinde çalıştığım ve gerçekten çok düzgün olduğunu düşündüğüm bir abinin de aslında uzun yıllardır eşini aldattığını öğrendiğimde büyük bir şok ve hayal kırıklığı geçirdiğimi yazmıştım. Gerçekten bir erkeğe hayat boyu evet diyecek kadar nasıl güvenebilirim, kısa bir süre sonra beni hayal kırıklığına uğratmayacağından nasıl emin olabilirim bilemiyorum. Tabiki ben de herkes gibi bir aile kurmayı istiyorum ancak bugünlerimi aratacak bir seçim yapmaktan da çok korkuyorum.

Bdv yi okuduğun için olabilir mi ? Sadece bir soru

Kız mutlular bdv ye yazmaz
bugune kadar geldik elhamdülillah bundan sonra cozutursa uğraşamam 40 dan sonrasını teneşir paklar derler o saatten sonra da ben düşünemem yapan kendıne yapar .

kocamın saçının ışıltısını, cebinin şıkırtısını, kalbinin tıkırtısını, ayakkabısının parıltısını ben yaşadım. başkasına da göğsünün hırıltısı, götünün zırıltısı kalır nöreyim yani

Kimsenin kimseye ömür boyu mutluluk verme borcu yok. Bunun garantisini isteyemeyiz de veremeyiz de. Bu gerçeği kabullenerek başlayabilirsiniz.

Evlilikte 14. yıla yaklaşan, birçok insana göre mutlu evliliği olan bir kadınım. Ben kocamdan ömür boyu birliktelik garantisi beklemiyorum. Ona da bunu veremem. İnsanız. Bir yerde çatışırız, bir krizi atlatamayız biter evliliğimiz. Şimdiye odaklıyım. Size de tavsiye ederim.

Boşanmak dünyanın sonu değil. Aldatılmaktan bu kadar korkmayın. Hayat bu her şey bizim için.

Buradan özgüveninizin zayıf olduğu başkaları iyi derse iyidir kötü derse kötü olacak izlenimi veriyorsunuz. Kaldı ki burda tek taraftan okuduğunuz yazılara tamamen inanan birisine benziyorsunuz. Ve en önemlisi boşanma konusundaki fikriniz sırf tekrar uyuyacam zaten uyanmama gerek yok demek gibi olmuş

Aldatma ya da ana kuzusu durumu olmasa bu seferde her şeyi en çok bilen senin ve ailenin bir halt bilmediği söyleyen ama çok biliyomuş diye hitaplarda bulunan seni farklı yollarla aşağılayan manikipule eden adamlar olabılıyor. Cokta şey yapmayın aşk bitince geriye anlayış saygı sevgı kalıyor dedikleri cok dogru. Benimde yaşadıgım tam olarak bu. 1 yıl birlikte yasadık düğün zamanına dogru bıseyler sıkıntı olmaya basladı ama evlılık yolunada girmıstık artık ben baskı yapıyordum evlılıgı yaşım 38 diye sonunda istedıgım oldu evlendik ama ne oldu şimdi ask falan kalmadı didişip duruyoruz. Bu konu karşındakinin adamlıgına göre değişir mesela herseyden önce kibar ve pozitif bir adam olmalı aksi taktirde saygı duymazsa ipler kopuyo.

Bu siteye yeni üye olmuşsun 30 yaşına kadar evlenmeme sebebin değildir hayatında düzenli bi ilişkin var mı evlilik teklifi adımları atıldı da mı korktun evlilikten yoksa nasip mi olmadı

15 yıllık evliyim ve şükür mutluyum. Gözü dışarıda olmayan, bana ve çocuğuna sadık iyi bir eşim var. Helal süt emmiş derler ya, öyle bir adam. Kavga etmiyor muyuz ediyoruz ama genelde eften püften şeylerden. Bana yardım eder mi, yeri gelince, keyfi olunca eder. Yani herşey 4/4 lük mü, değil, çünkü evliliğin ve çocuk sorumluluğunun genel yükü kadının üzerinde, en iyi adamda bile genelde esitlenmiyor bu yük. Ancak çok önemli şeyler var benim için: Güven, sadakat, şefkat, merhamet, sevgi, güzel sözler, kadir kıymet bilme vb. Bunlarin hiçbirinden zerre şüphe duymadığım bir evlilikteyim. Bir hayat arkadaşlığı, yol arkadaşlığı. Ama mutlaka en azından başlangıçta inandığıniz kişiyle evlenin, sonrası elbette biraz da kader, herkes ve herşey değişebilir. Burda okuyoruz, bile bile lades diyen nice kadın var, baştan belli olayın nasıl hüsranla sonuçlanacağı, tabii ki böyle bir evliliğin içerisine girmeyin. Aşk, sevgi gözünüzü kör etmesin.

demirden korkan trene binmez, yaşamaktan korkan hayatta kalmaz. Hayatını yaşamaktan korkma. Göz göre göre kendini ateşe atmıyorsan kırmızı bayraklarca işaretleri görmezden gelmiyorsan seçimlerin iyiyse sorun çıkmaz.
sorun çıkabilir bu arada mesele sorunları yönetebile kişilerden/kişilerle olmak. Bazen o yönetir bazen sen.
Neyse 10 seneyi devirenler elbet var, varım, varız.

herkesin hayatı sınavı bir değil. buraya dert yazanlar hayatta eşlerinden yana sınanıyorlar.
kimisi evlatlarıyla sınanıyor. kimisi evlat sahibi olamıyor. kimisi çok seviyor ama maddiyatla sınanıyor.

bu gözle bakın hayata. herşey biz insanlar için. 20 yıldır eşimleyim. 15 yıldır evliyim. çok severek evlendik. hala seviyoruz. ama bazen boğasım geliyor
hayat zaten tek düze gitmez. illaki iniş çıkış halleri vardır. siz hayatınızdaki erkeği az çok tanırsınız. özellikle nişanlıyken görürsünüz bazı şeyleri. ama o bdv kısmına yazanların çoğu benim görüşüm. görmek istemiyor. düzelir diye düşünüyor. hallederim sanıyor. sonrada malesef problemlerle uğraşıyor.
hepsi böyle değildir ama buradakiler istisna :)

Kimse ben bile bile bir hata yaptım demez çünkü. Ben bahsettiğiniz şekildeki çoğu evlilikte ve ilişkide aslında onların da neyin ne olduğunu bildiğini düşünüyorum. Ben bugün bu forumda boşanmış biri için bir kadının “Varsın ben ruh hastası olayım sen dulsun.” yazdığını gördüm. Zihniyete bakın Allah aşkına dul olmak öyle bir şey ki dul denmesin ama ben ruh hastası olurum kafasında. Şimdi bunu söyleyen bir kadının doğru karar verip sağlıklı bir ilişki yaşayabileceğini düşünebiliyor musunuz? Kaldı ki ben dul kime denir kim bekar olur ayrımına girmedim.
10 yıl üzeri bir ilişkim yok ama çocuktan sonra defalarca kez sınanan bir ilişkim var. Hiçbirinde gelip burda konu açmayı düşünmedim onun yerine gidip eşimle konuştum. Bizim ilişki dinamiğimizde en sağlıklısı bu çünkü. Ama benim karşımda iletişime açık ve bana saygı duyan bir adam var. Burda okuduğumuz o küfür kıyamet ilişkilerin bir kısmı bundan yoksun.
Beraber yaşlanmayı umuyorum evet ama olmazsa da sanırım bu hayatta verdiğim en doğru karar ailem olarak onu seçmek. Bir gün bile pişman olmadım desem yeridir bazı günler çok kızdım orası ayrı tabi

`