Korkuyorum

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.517
173
Doğum yapalı 67 gün oldu değişik duygular içindeyim şu hayata iyi bir evlat verememekten korkuyorum ona yetememekten onu iyi eğitenemekten korkuyorum çok endişeliyim öksürse korkuyorum ağlasa bende ağlıyorum sabah kalkıp akşama kadar kızımın gelişimi için onunla konuşuyorum anlatıyorum olur olmaz her şeyi tepki vermediği zamanlarda hemen endişeleniyorum biraz fazla ağlasa korkuyorum eşimi telaşlandırıyorum o da ne yapacağını bilmiyor. Sağolsun hep yanımda ev işi olsun psikolojik olsun hep destektir. Geçen gün kızımız sabah çok ağladı ben çok korktum ağlamaya başladım sonra hastaneye gittik kızımızın gazı varmış eşim dönüş yolunda bana " bunu yapma kızımızdan çok sana bir şey olmasından korkuyorum o iyi bir şeyi yok ama sen iyi değilsin. Bunu kendine bunu bize yapma üzülüyorum." Diye bağırdı. Korkularımı biliyor. İçimde hem bebeğime yetememe korkusu var hem eşimle aramızdaki ilişkiye zarar verme korkusu var çok telaşlı olduğum için ona da kızıyorum aniden ses etmiyor ama sonradan patlamaz umarım doğumdan sonra benzer şeyler yaşayan var mı

Orta olmak en guzeli cok salmak da cok ustune dusmek de ters tepiyor.

Hatta cok ustune dusenler uzuluyor ve keske yapmasaydim diyorlar onun iyiligi icin
Ihtiyaci oldugunda ihtiyaci kadar yaninda olun.

Annelik zaten bu. Normal olamaman çok normal. Hemen hemen her anne çocuğuna yetememekten korkar. Yeter ki fazla endişelenme, endişelerin bebeğine de yansıyor. Daha lohusa sayılırsın bunun 2 yaş sendromu var, ben yaparım dönemi var, ergenliği var... Hep uğraşacaksın.

Kısacası anneliğe hoşgeldin...

Daha lohusasın, şimdi böyle olman anormal değil. Zamanla rahatlarsın bence. Bir de mükemmel olmaya çalışma. Hatasız insan da anne de olmaz. Daha yeni doğum yaptığın için bu durum hep duracak değil merak etme. Anneliğin içinde endişe var ama sendeki hal kadar değil elbette. Sana keyif veren şeyleri de yapmayı ihmal etme.

Orta olmak en guzeli cok salmak da cok ustune dusmek de ters tepiyor.

Hatta cok ustune dusenler uzuluyor ve keske yapmasaydim diyorlar onun iyiligi icin
Ihtiyaci oldugunda ihtiyaci kadar yaninda olun.
Her sabah uyandığımızda bu sefer bunu yapmayacağım diyorum günün sonunda kendinden bezmiş kafasında sorular olan biri oluyorum. Bu normal değil mi yani ufff

Yaptıklarım normalse hoşbuldum .;-) onu anladığım dönemlere geçmek istiyorum.

Cook normal ben nefes aliyor mu diye surekli bakar uykularim bölunurdu... geciyor mu geciyor ama o ilk aylari bu kadar telasli yasadigim icin uzgunum ne gereği vardi ....ona bisey olacak diye aklim cikiyordu..sagolsun esim cok anlayisliydi.

Sabah uyandığımda yapmayacağım diyorum bugün daha sakin olacağım ama gün sonu öyle bitmiyor. Dışarı çıkıp biraz hava değişikliği yapmam lazım sanırım yoksa benim kötü.ç sanırım. Biraz daha normalleştirmeliyim umarım yapabilirim hep kararlıyım ama kararım hiç yerine gelemiyor

Cook normal ben nefes aliyor mu diye surekli bakar uykularim bölunurdu... geciyor mu geciyor ama o ilk aylari bu kadar telasli yasadigim icin uzgunum ne gereği vardi ....ona bisey olacak diye aklim cikiyordu..sagolsun esim cok anlayisliydi.
Onu eşimin sayesinde atlattım nefes alıyor sakin ol ben bakıyorum bak nefes alıyor diyerek ondan vazgeçirdi beni şimdi amacı ağlayınca ağlamamı engellemekmiş. Bakalım inşallah bu da geçer yaa bende üzülecek miyim sakin olsaydı diye ya şakın olamıyorum ki yapamıyorum nasıl başaracağım doktora mı gitsem acaba

Ay her yasadiginda derin nefes al bunlati hissetmem normal de kendi kendine. Herseyin sorumlusu hormonlar. Sakin olursan bebegin de sakin olur.

Heralde hepimiz yaşadık bunları
5 dk fazla uyusa alır gelirdim ben uyuyacaksa göğsümde uyusun diye ise veremezdim kendimi bisey olsa farketmezsem diye, beşiğinden çok koltukta yanımda yattı

Geçecek iyi bir anne olacaksın kendini darılama hayırlı uğurlu olsun bebeğin

Ay her yasadiginda derin nefes al bunlati hissetmem normal de kendi kendine. Herseyin sorumlusu hormonlar. Sakin olursan bebegin de sakin olur.
Normalse sorun yok eşime göre ben iyi değilim çünkü görümcemler hiç böyle anne olmamış ban diyor kı hiç böylesini görmedim onlarda çocuk büyüttü diyor bunu deneyeceğim sakinleşeceğim inşallah teşekkür ederim

Balik yagi takviyesi aliyor musun tatlim. Bu hormonlarla bas etme de cok onemli yeri varmis. Bir dene istersen . Ayni zamna da demir ilacini da almayi ihmal etme.

Tecrübeli kişilerden bunları duymak iyi geliyor çok teşekkür ederim. Birilerinin yaşamış olduğunu duymak kadar beni rahatlatan bir şey yokmuş. Teşekkürler

Balik yagi takviyesi aliyor musun tatlim. Bu hormonlarla bas etme de cok onemli yeri varmis. Bir dene istersen . Ayni zamna da demir ilacini da almayi ihmal etme.
Demir ilacı alıyorum ama balık yağı hamilelikte aldım yalnızca alınmalı mı ki bunu öğrenmeliyim belkide onun katkısı olur bana

Dr gidince depresyon ilaçları veriliyor agir geliyor...ben kendim asmayi denedim dua ile basardim... Allaha emanet diye kendime telkinlerde bulundum ... ben aciz bi kulum ne yapabilirim ki Allahim sana emanet diye diye tam teslimiyetle yendim....
Bitti mi tam hayir milletin cocugu krese gidince aglar annesi bekler yaninda.. bizde kizim bizi optu ogretmenin elinden tuttu kreşe girdi ben hungur hüngür ağladım kres müdürü beni yatistirdi...))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…