Hic bir yara yuzde yuz iyilesmedigi icin arada acimasi normal benimde dikislerim arada aciyor onemli olan akinti kizariklik enfeksiyon olmamasi48 kilo ile hamile kaldım çok ufak bi kızımdır
14 kilo aldım hiç çatlağım olmadı. Lierac sağolsun diyorum bu duruma.
10 kiloyu verdim gerisi gitmiyor halen.
Bebeğim 2 aylık olmak üzere. Biraz fazla şekerli besleniyorum malt içeceği falan içiyorum. O yüzden bu kilolar zor gidecek sanırım.
Karnım sönmüş bir balon gibi. Ama eşim için bir sorun teşkil etmedi.
Bu arada hiç spor yapmadım hayatım boyunca. Ama doğumum kolay oldu diye düşünüyorum (2 cm den 10 cm ye kadar 5 saat sürdü. Doğumhaneye giriş çıkışım ise 35 dk)
Epidural ya da suni sancı almadım. Minyonlukla çatının da bi alakası yokmuş sanırım. Bebek 3250 gramdı. Bana nefes egzersizleri çok yaradı. Doğum esnasında da nefes alımımı kontrol etmeye çalıştım.
Sürekli pijama konusuna gelince:
Önce güzel lohusa geceliklerimi giydim, sonra gittim pamuk saten pijama takımları aldım. Amma velakin yetişmiyor arkadaş. Üstüm başım sürekli süt oluyor. Göğüs pedi beni rahatsız ettiği ve meme ucunu tahriş ettiği için kullanamıyorum. Az önce mesela bebek bi taraftan emerken diğerinden gelen sütler tüm üstümü ıslatmış.
Pijama yıkamak ütülemekle başa çıkamayınca (bebeğe yardımsız bakıyorum) tayt ve emzirme atleti kombinasyonuna geçtim. Zaten halen günde 12 kere falan besleniyor. Soyun giyin aç kapa fenalık bastığından bi atletle hallediyorum işi. Bence pijamadan çok atlet al, atlet çok iyi bişey
Her gün yıkansan ne ki ilk günler aşırı terliyorsun Doğumdan sonra 20 gün falan saç diplerime kadar ıslanmış uyanıyordum.
şimdi en geç gün aşırı yıkanıyorum ama süt kokuyorum ya
Eş ilişkisine bi etkisi pek olmuyor bu durumların. Yani en azından bizde olmadı. Genelde ikimizinnde ilgisi bebeğin üstünde olduğundan birbirimizin vücuduyla pek alakadar olamadık :)
Evdeysem bile bi rimel falan sürüyorum ama onu da çıkarmayı unutuyorum yatarken.
Not: (Benim en büyük sorunum hala dikiş yerlerimin acıması. 4 dikişim vardı. Ebeymişsin bahaneyle ben de sana sorayım hala acıması normal mi bu dikişlerin. Doktor iyileşmiş dedi de niye acıyor anlamadım. )
Kısacası şu an endişe ettiklerin bebeğin gelişiyle beraber listenin gerisine düşüyor
Aynen öyle mesela ben.Her erkek böyle değil.
Ama çoğu kadın "ben doğum yaptıığğmm" diyerek kendini salıyor,yalan yok. (Taşlanacağım,hissediyorum.)
herkes bakımına dikkat etmeli diye düşünüyorum.
Evet tam da hissettiğim bu. 1 yildir bebek istiyoruz ve bir kere dis gebelik gecirdim tupum patladi ölümden döndüm falan şimdi tekrar denemeye basladik ve bende bir korku olustu ya aldigim kilolari veremezsem ya vucudum cok kotu olursa ya esim artik beni begenmezse falan burdaki ilgili konulari okudukca korkum artiyor. Her erkek boyle mi oluyor?
Esime acikca sordum o da kilo almamin sarkma olmasinin catlama olmasinin normal oldugunu bunlardan dolayi benden sogumayacagini ama dogumdan sonra paspal bir sekilde dolasirsan giydigin bir pijamayi 5 gun degistirmezsen soguyabilirim dedi :) bir de ben minyon bir tip oldugumdan kilo alinca aninda belli oluyor
Böyle düşünmeyin,siz en azından kendinizi tanıyorsunuz. Kendini tanımayan bir sürü kadın var.Aynen öyle mesela ben.
Hamileliğinin dokuzuncu ayında şu anki kilomda değildim ...
Yedim de yedim şimdi hiç veresim de yok
Hayırlısıyla bir hamile kal da kiloyu düşünecek vaktim olmıcak canım.Evet tam da hissettiğim bu. 1 yildir bebek istiyoruz ve bir kere dis gebelik gecirdim tupum patladi ölümden döndüm falan şimdi tekrar denemeye basladik ve bende bir korku olustu ya aldigim kilolari veremezsem ya vucudum cok kotu olursa ya esim artik beni begenmezse falan burdaki ilgili konulari okudukca korkum artiyor. Her erkek boyle mi oluyor?
Esime acikca sordum o da kilo almamin sarkma olmasinin catlama olmasinin normal oldugunu bunlardan dolayi benden sogumayacagini ama dogumdan sonra paspal bir sekilde dolasirsan giydigin bir pijamayi 5 gun degistirmezsen soguyabilirim dedi :) bir de ben minyon bir tip oldugumdan kilo alinca aninda belli oluyor
Evet hamile kalma şansımda dusuk zaten tek tupum oldugu icin onunda saglam olup olmadigi belli değilHayırlısıyla bir hamile kal da kiloyu düşünecek vaktim olmıcak canım.
Bizim 3,5 sene sonra geldi mucizemiz.
Kilo en son aklına geliyr:)
Yok kan artısı,yok yerleşmesi.Kesesi normal mi?
Cinsiyet derken bunları düsünemiyorsn.
Hele Allah vermesin riskli gebelikte,3 haftadır Allahım nolur lekem olmasun,bulantı olsun diye dua ettiğim oldu.
Ben de tek tüple kaldımEvet hamile kalma şansımda dusuk zaten tek tupum oldugu icin onunda saglam olup olmadigi belli değil
Bende bekarken bi ara kilo alip verdim benimde bacaklarimda var catlakerkekler dışa çok bakıyor ama ısrarla söylersin bu geçici bir süreç ne yapalım çocugumu emzirmeyelim mi ?doğurmayalım mı? çokta korksan çaktırma bunların normal süreçler olduğunu söyleki ilerde birşey olmasın hazırlıklı olsun ayrıca ben küçükken kilo alıp verdim evli değilim çocugumda yok karnımda çatlak var ne yapayım?evlenmeyeyim mi ?şimdi ben bu dışa çok takanlara deli oluyorum da özellikle erkeklere senden soğumasın için sivilce çıkması yeterli bazılarının onun için hiç acımıyorum ama eşinde böyle bir durum gözükmüyor konuşmalarda onun için kafana takma
oluyor yani insanlık hali ne yapayım ama bu arada mutlaka yağ kullan önlemeye calış ben küçüktüm bilmiyordum ama aynısını yaşama kabullenmek başka tedbir almak başka inş.sağlıklı evlatların olurBende bekarken bi ara kilo alip verdim benimde bacaklarimda var catlak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?