Korkuyorum

Agir spor yapmadiktan sonra sorun olmaz hatta dogumda daha iyi oluyor kaslarin calismis guclu olmasi

Evet haklisin sadece bebege yararli seyleri yemek lazim

Agir spor yapmadiktan sonra sorun olmaz hatta dogumda daha iyi oluyor kaslarin calismis guclu olmasi
Kim dedi bunu?
Doğumla sporun hiçbir alakası yok.
Hafif spor her zaman için insan bedenine faydalıdır ama, doğum kolaylaştırması falan hurafedir.
Nice milli kadın sporcu, açılma olmamasından sezeryana alındı.

Sizin mesajlarınızda hamilelikte güzellik kaygısı yaşayacağınızı ve buna göre hareket edeceğiniz izlenimini aldım.
Bir kadının prenses gibi hissetmesi gereken zamanı bu tür olumsuz şeylerle kısıtlamayın.
Yiyin, için, gezin, yürüyüş yapın.
Canınız ne isterse sağlık dışında hiçbir şey düşünmeden yapın, o günler geri gelmez.

Ebeyim ben bütün hocalarim ve calistigim butun dogum doktorlari dedi

Tek kendin bakicaksan ilk 1 yıl zorlanirsin
Ilk yilin garantisini verme yani :) sonra bunyen alışıyor :)

Ebeyim ben bütün hocalarim ve calistigim butun dogum doktorlari dedi
Ben de iki vajinal doğum yapmış bir kadın olarak diyorum, teorikle pratik farklıdır.
Beden sağlığı okey ama doğum ve spor alakasızdır.
Nefes egzerzisi deneyin doğum için, o daha işe yarar bir yöntem.
Ayrıca ebeyseniz, kilo kontrolü ve çatlak oluşumı vs şeyleri de nelerin engellediğini de biliyorsunuzdur, anlatmama gerek yok.

Catlak kisinin deri yapisiyla alakali mesela ben ne yaparsam yapayim catlamasina engel olamam cunku simdi bile var he belki azaltabilirim o kadar

Catlak kisinin deri yapisiyla alakali mesela ben ne yaparsam yapayim catlamasina engel olamam cunku simdi bile var he belki azaltabilirim o kadar
Hiç öyle düşünmeyin.
Benim vücudumda da çatlaklar vardı ama hiç hamilelikte olmadı.
Bio oil kullandım her duş sonrası.
Burada ürün önemsiz, önemli olan krem değil yağ ile vücudu ve özellikle göbek bölgesini nemli tutmak.

Şahsen öyle düşünmüyorum. Ben iki hamilelik geçirdim kısa süre içinde. Kilolardan hicbirsey kalmadı, hatta kilo verdim. Bence anne olan kadınlar öncelikle değişen vücutlarına iyi davranmalilar. Ne başardığını göz önünde bulundurarak ona tekrar eski haline dönmesi için zaman tanımalı. Eskiden kendimi begenmezdim açıkçası. Dogumdan önce kendimi olduğum gibi kabul etmekte zorlaniyordum. Artik öyle bir derdim yok. Ilk zamanlar insan bebege göre biraz bakımsız kalabiliyor, ama bu uzun sürmüyor bana göre.. Ne eşim benden soğudu bu süreçte, nede ben ondan şükür. Insan ama eş olarak eşi için zorda olsa zaman.ayirmayi ihmal etmemeli

Umarim biz de sizin gibi oluruz bebek yapacam diye evliligim yıkılmaz

Umarim biz de sizin gibi oluruz bebek yapacam diye evliligim yıkılmaz

Yok ya. Her bebegi olan çiftin evliliği yıkılsa dünyada evlilik diye birşey kalmaz. Iki taraf birbirine sabir ve hoşgörü ile yaklaşsa sorun olmuyor. Hamilelikte ve dogumdan sonra iletişim başka zamanlardan daha önemli. Biz eşimle birbirimize her gün azda olsa zaman ayırmaya çalışırız. Bazen "bir cay içeriz" beraber diye koltukta uyuyakaldigimiz da oldu,ama niyet önemli. İnsallah bebeginiz sağlıkla kucağınıza gelir.

Evet emzirmek en iyi kilo verme yontemi ama mesela ben muhtemelen sezeryan olucam cunku kendimde saglikci oldugumdan catimin dar oldugunun farkindayim sezeryandan sonra kilo vermej daha zor oluyor diye biliyorum
Asla alakası yok sadece bol su ile göbek bile kalmıyo

48 kilo ile hamile kaldım çok ufak bi kızımdır
14 kilo aldım hiç çatlağım olmadı. Lierac sağolsun diyorum bu duruma.
10 kiloyu verdim gerisi gitmiyor halen.
Bebeğim 2 aylık olmak üzere. Biraz fazla şekerli besleniyorum malt içeceği falan içiyorum. O yüzden bu kilolar zor gidecek sanırım.
Karnım sönmüş bir balon gibi. Ama eşim için bir sorun teşkil etmedi.
Bu arada hiç spor yapmadım hayatım boyunca. Ama doğumum kolay oldu diye düşünüyorum (2 cm den 10 cm ye kadar 5 saat sürdü. Doğumhaneye giriş çıkışım ise 35 dk)
Epidural ya da suni sancı almadım. Minyonlukla çatının da bi alakası yokmuş sanırım. Bebek 3250 gramdı. Bana nefes egzersizleri çok yaradı. Doğum esnasında da nefes alımımı kontrol etmeye çalıştım.

Sürekli pijama konusuna gelince:
Önce güzel lohusa geceliklerimi giydim, sonra gittim pamuk saten pijama takımları aldım. Amma velakin yetişmiyor arkadaş. Üstüm başım sürekli süt oluyor. Göğüs pedi beni rahatsız ettiği ve meme ucunu tahriş ettiği için kullanamıyorum. Az önce mesela bebek bi taraftan emerken diğerinden gelen sütler tüm üstümü ıslatmış.
Pijama yıkamak ütülemekle başa çıkamayınca (bebeğe yardımsız bakıyorum) tayt ve emzirme atleti kombinasyonuna geçtim. Zaten halen günde 12 kere falan besleniyor. Soyun giyin aç kapa fenalık bastığından bi atletle hallediyorum işi. Bence pijamadan çok atlet al, atlet çok iyi bişey
Her gün yıkansan ne ki ilk günler aşırı terliyorsun Doğumdan sonra 20 gün falan saç diplerime kadar ıslanmış uyanıyordum.
şimdi en geç gün aşırı yıkanıyorum ama süt kokuyorum ya

Eş ilişkisine bi etkisi pek olmuyor bu durumların. Yani en azından bizde olmadı. Genelde ikimizinnde ilgisi bebeğin üstünde olduğundan birbirimizin vücuduyla pek alakadar olamadık :)
Evdeysem bile bi rimel falan sürüyorum ama onu da çıkarmayı unutuyorum yatarken.

Not: (Benim en büyük sorunum hala dikiş yerlerimin acıması. 4 dikişim vardı. Ebeymişsin bahaneyle ben de sana sorayım hala acıması normal mi bu dikişlerin. Doktor iyileşmiş dedi de niye acıyor anlamadım. )

Kısacası şu an endişe ettiklerin bebeğin gelişiyle beraber listenin gerisine düşüyor

Ne bileyim herkes kocamla aramda cinsellik bitti dogumdan sonra diye konu aciyor :)
Oyle birsey yok inanin..bunlar kilif sadece..isteyen bir guzel yapiyor.sevgi varsa emek varsa saygi caba fedakarlik varsa yani temel saglamsa hic birsey olmuyor...

Doğum yapan kadın da ne gibi fiziksel değişiklik oluyor

2 sezeryanla doğum yaptım. Birinde 13 birinde 15 kilo aldım. İkisinde de çok çabuk eski haline dondum. İlkinde hiç çatlak olmadı. İkincisinde karında değil ama bacaklarda biraz oldu. Eşimle aram cinsellik açısından değil de çocuklardan vakitsizlik nedeniyle eskisi gibi değil bu doğru.

Korkma emin ol öyle olmuyor ...
Allah'ım herşeyi gönlünüze göre versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…