Agir spor yapmadiktan sonra sorun olmaz hatta dogumda daha iyi oluyor kaslarin calismis guclu olmasiGebeliğin sağlıklı geçmesi açısından, annenin hayatına olduğu gibi devam etmesi önerilir.
Daha önce spor geçmişiniz yoksa yapmayın.
Ama var ise rahatlıkla spor yapabilirsiniz.
Ben ki yemek yemeyi seven insanım, 8 kilodan sonrasını bebeğimin çok küçük olmasından kaynaklı bilinçli patlayana kadar yiyerek aldım o da 12 oldu.
Aklım almıyor nasıl 20 30 kilo alınıyor...
Evet haklisin sadece bebege yararli seyleri yemek lazimCanım benimde çok korkularım vardı. Evet; kilo alıyorsun çatlaklar oluşuyor vücudun değişiyor.
Hamileliğin riskli ise cinsellik bitiyor. Çoğunlukla erkekler hamileyken cinsel ilişkiden korkuyorlar zaten; zarar verir miyim diye. Lohusalık dönemi de aynı şekilde. Ama sonra zamanla düzene girer. Yani klasik olacak şeyler bunlar.
Bizim dikkat etmemiz gereken; aldığımız kiloları verip sıkılaşmak, kendimizi salmamak, kişisel bakıma önem vermek vs..
Herşey sende bitiyor yani.. :)
Ben 7.ayımdayım sadece 7 kilo aldım, en fazla 12 kilo ile kapatmayı düşünüyorum. :) 30 kilo alanlarda var, 6 kilo alan da.. Dikkat etmek lazım.
Kim dedi bunu?Agir spor yapmadiktan sonra sorun olmaz hatta dogumda daha iyi oluyor kaslarin calismis guclu olmasi
Ebeyim ben bütün hocalarim ve calistigim butun dogum doktorlari dediKim dedi bunu?
Doğumla sporun hiçbir alakası yok.
Hafif spor her zaman için insan bedenine faydalıdır ama, doğum kolaylaştırması falan hurafedir.
Nice milli kadın sporcu, açılma olmamasından sezeryana alındı.
Sizin mesajlarınızda hamilelikte güzellik kaygısı yaşayacağınızı ve buna göre hareket edeceğiniz izlenimini aldım.
Bir kadının prenses gibi hissetmesi gereken zamanı bu tür olumsuz şeylerle kısıtlamayın.
Yiyin, için, gezin, yürüyüş yapın.
Canınız ne isterse sağlık dışında hiçbir şey düşünmeden yapın, o günler geri gelmez.
Kendim bakarim heralde cunku iki aile de yasadigimiz sehirde degil :)Tek kendin bakicaksan ilk 1 yıl zorlanirsin
Ilk yilin garantisini verme yani :) sonra bunyen alışıyor :)
Ben de iki vajinal doğum yapmış bir kadın olarak diyorum, teorikle pratik farklıdır.Ebeyim ben bütün hocalarim ve calistigim butun dogum doktorlari dedi
Catlak kisinin deri yapisiyla alakali mesela ben ne yaparsam yapayim catlamasina engel olamam cunku simdi bile var he belki azaltabilirim o kadarBen de iki vajinal doğum yapmış bir kadın olarak diyorum, teorikle pratik farklıdır.
Beden sağlığı okey ama doğum ve spor alakasızdır.
Nefes egzerzisi deneyin doğum için, o daha işe yarar bir yöntem.
Ayrıca ebeyseniz, kilo kontrolü ve çatlak oluşumı vs şeyleri de nelerin engellediğini de biliyorsunuzdur, anlatmama gerekmyok.
Hiç öyle düşünmeyin.Catlak kisinin deri yapisiyla alakali mesela ben ne yaparsam yapayim catlamasina engel olamam cunku simdi bile var he belki azaltabilirim o kadar
Umarim biz de sizin gibi oluruz bebek yapacam diye evliligim yıkılmazŞahsen öyle düşünmüyorum. Ben iki hamilelik geçirdim kısa süre içinde. Kilolardan hicbirsey kalmadı, hatta kilo verdim. Bence anne olan kadınlar öncelikle değişen vücutlarına iyi davranmalilar. Ne başardığını göz önünde bulundurarak ona tekrar eski haline dönmesi için zaman tanımalı. Eskiden kendimi begenmezdim açıkçası. Dogumdan önce kendimi olduğum gibi kabul etmekte zorlaniyordum. Artik öyle bir derdim yok. Ilk zamanlar insan bebege göre biraz bakımsız kalabiliyor, ama bu uzun sürmüyor bana göre.. Ne eşim benden soğudu bu süreçte, nede ben ondan şükür. Insan ama eş olarak eşi için zorda olsa zaman.ayirmayi ihmal etmemeli
Umarim biz de sizin gibi oluruz bebek yapacam diye evliligim yıkılmaz
ama dogumdan sonra paspal bir sekilde dolasirsan giydigin bir pijamayi 5 gun degistirmezsen soguyabilirim dedi :)
Asla alakası yok sadece bol su ile göbek bile kalmıyoEvet emzirmek en iyi kilo verme yontemi ama mesela ben muhtemelen sezeryan olucam cunku kendimde saglikci oldugumdan catimin dar oldugunun farkindayim sezeryandan sonra kilo vermej daha zor oluyor diye biliyorum
Oyle birsey yok inanin..bunlar kilif sadece..isteyen bir guzel yapiyor.sevgi varsa emek varsa saygi caba fedakarlik varsa yani temel saglamsa hic birsey olmuyor...Ne bileyim herkes kocamla aramda cinsellik bitti dogumdan sonra diye konu aciyor :)
Resmen saçmalamışsınızUmarim biz de sizin gibi oluruz bebek yapacam diye evliligim yıkılmaz
Korkma emin ol öyle olmuyor ...Evet tam da hissettiğim bu. 1 yildir bebek istiyoruz ve bir kere dis gebelik gecirdim tupum patladi ölümden döndüm falan şimdi tekrar denemeye basladik ve bende bir korku olustu ya aldigim kilolari veremezsem ya vucudum cok kotu olursa ya esim artik beni begenmezse falan burdaki ilgili konulari okudukca korkum artiyor. Her erkek boyle mi oluyor?
Esime acikca sordum o da kilo almamin sarkma olmasinin catlama olmasinin normal oldugunu bunlardan dolayi benden sogumayacagini ama dogumdan sonra paspal bir sekilde dolasirsan giydigin bir pijamayi 5 gun degistirmezsen soguyabilirim dedi :) bir de ben minyon bir tip oldugumdan kilo alinca aninda belli oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?