- 3 Nisan 2017
- 288
- 1.334
- 113
Öncelikle ne güzel üniversite sonrası ara vermeden bir işe adım atma fırsatı yakalamışsın buna sevinmelisin. Ailenden daha önce hiç ayırlmadığından sana büyük boşluk gelecektir ilk etapta. Evindeki rahatlığı, oturmuş düzenini, ufak bir ihtiyacında dahi anne/baba yardımının geleceğini bilerek yaşıyordun her daim şimdi bir anda bunlara ara vererek yabancı bir çevreye gidiyorsun. Ben de aynılarını yaşadım hala yaşıyorum ama ilk yaşadığım gibi mi oldu hayır, her otobüs kalkışı kalbime dert getirir. Ama işe yaradığını gören ailen ay geçince o kadar seviniyor ki iyi ki bu ayrılık sıkıntısıyla baş edip kendi başıma bir iş becerdim karşılığıyla ailemi sevindirdim diyeceksin. Adım atmadan bilemezsin.
Ve ayrıca şükredecek çok şey var. Şuan sağlıklı olamayıp dışarıda çalışamayan, kendi temel ihtiyaçlarını dahi başkasıyla gerçekleştiren, istediği an kimseye muhtaç olmadan gitmek isteyen ama gidemeyen nice insanlar vardır...
Ve bi de benim gibi mutsuz ailede büyümüş olmak var. Mesela çok uzak kilometrelerden acaba annem ve babam şuan tartışıyor mu? babamın kalbi rahatsızlandı mı? annem veya babam birbirlerine zarar verebilir mi? babama bir şey olsa yetişebilir miyim( çünkü emanet ettiğim kişilere güvenim yok) bu gibi sorular olmadan sadece kendi hayatına odaklanabildiğin için kendini çok şanslı hisset ve öyle yaşa. Bol şanslar dilerim Allah iyi insanlarla karşılaştırsın :)
Ve ayrıca şükredecek çok şey var. Şuan sağlıklı olamayıp dışarıda çalışamayan, kendi temel ihtiyaçlarını dahi başkasıyla gerçekleştiren, istediği an kimseye muhtaç olmadan gitmek isteyen ama gidemeyen nice insanlar vardır...
Ve bi de benim gibi mutsuz ailede büyümüş olmak var. Mesela çok uzak kilometrelerden acaba annem ve babam şuan tartışıyor mu? babamın kalbi rahatsızlandı mı? annem veya babam birbirlerine zarar verebilir mi? babama bir şey olsa yetişebilir miyim( çünkü emanet ettiğim kişilere güvenim yok) bu gibi sorular olmadan sadece kendi hayatına odaklanabildiğin için kendini çok şanslı hisset ve öyle yaşa. Bol şanslar dilerim Allah iyi insanlarla karşılaştırsın :)