Korkuyorum...

Merhaba arkadaşlar..
Benim konum her zamanki mesele..
5 yıldır bebek için bekliyoruz..
Geçen yıl 1. Tüp bebek tedavim negatif ile sonuçlandı..
Oysa çok hazırlanmıştim cok hayal kurdum kesin olur gözü ile baktım..
Benim için çok büyük yıkım olmuştu..
Uzun süre ara verdik tedaviye hic iyi değildim..
Piskolojik tedavi gördüm şuan daha iyim..
Yakında dondurulmuş embriyolarım var onlarla tekrardan tedaviye başlayacağız nasipse.. Haziranda başlıyoruz ama ben çok korkuyorum yine negatif olur diye aynı şeyleri yaşamak istemiyorum...
Bir yanım soğudu bebek mevzusundan bir yanım olsun istiyor.. çok karisigim..
Bir yanım senden anne olmaz çok yıprandın Piskolojik olarak diyor bir yanım ben güçlüyüm yine ayağı kalkarım diyo..
Sizin düşüncelerinize ihtiyacım var..
Benim aklım çok karışık...
Çok korkuyorum.. vesvese halindeyim...
Çok uzak geliyor bana hamilelik..
Kendimi hamile düşünemiyorum...
Bir yandan da deli gibi istiyorum..
Hayal kuruyorum sonra yok olmaz yine üzülürsün boşver diyorum..
Ben bende değilim ne dersiniz bu durumuma? :KK43:
Yaşınız kaç ?

Ne güzel gençsin. Bu düşüncelerin çok normal. Transferden sonra psikolojisi bozulmayan yoktur herhalde. Kendinize zaman verin. Annelik çok güzel. İnşallah size de isteyen herkese de Allahım nasip etsin

Ben çocuk için geç kaldığımı düşünüyorum.. cevrem de 33 yaşında çocuk yapmayı bitirmiş insan dolu onlarda haliyle baskı yapıyor ayyyy çok geç kalmışsın 35 geçtimi dahada zor olur diyenler bile var.. beni hiç kimse anlamıyor.. her biri en az 3 çocuklu bir mahalledeyim.. yaşadıklarım satırlara sığmaz gün geçtikçe yalnizlasiyorum.. Bu.kezde olmaz diye çok korkuyorum.. insanların baskısı beni bitiriyor...

Ben çocuk için geç kaldığımı düşünüyorum.. cevrem de 33 yaşında çocuk yapmayı bitirmiş insan dolu onlarda haliyle baskı yapıyor ayyyy çok geç kalmışsın 35 geçtimi dahada zor olur diyenler bile var.. beni hiç kimse anlamıyor.. her biri en az 3 çocuklu bir mahalledeyim.. yaşadıklarım satırlara sığmaz gün geçtikçe yalnizlasiyorum.. Bu.kezde olmaz diye çok korkuyorum.. insanların baskısı beni bitiriyor...
Herkesin hayatı aynı değil geç filan da kalmadınız insanları boşverin eşiniz yanınızdayız sorun yok.Benim çoğu arkadaşımın çocuğu var ama eşleriyle mutsuzlar onları gördükten Sonra halime şükrettim eşim sağlıklı,ben sağlıklıyım Ve mutluyuz gerisi bir şekilde çözülür.

Bu platformda kimler hangi yaşta anne olmuş, olmaya çalışıyor bir görsen. 45 yaşında anne olanı duydum birkaç hafta önce. İkiz bir de :)) Allahım ol desin, olur. Geç kalmadınız. Birkaç aydan birşey olmax. Toparlanın önce. Gerisi gelir.

Tüp bebek tedavisi kolay bir süreç değil maddi manevi sizi yürekten anlıyorum. 4 tüp bebek denemesi ve defalarca aşılamalar ilçalar yedi yıldır uğraş verdim. Kolay zamanlar geçirmedim bebeğimi kaybettim, dış gebelikler geçirdim, küretajlar oldum. Ama hep duaya sığındım, Allah herşeyin en iyisini bilir dedim. Üzülmedim mi üzüldüm hemde ne çok. Ama işte o istek o kadar çoktu ki her defasında evet bu sefer olacak dedim ayağa kalktım. 4. Tüp bebek tedavisiyle ikiz bebeklerime hamileyim. Hamile kaldım bitmedi korkular peşimi bırakmadı çok şükür bugünlere geldik. Hala risklerim var, korkularım var. Bu arada yaşım 34 hiç geç kaldığımı düşünmedim. Sende geç kalmadın etrafına kulaklarını kapat sana tavsiyem ve etrafında seni olumsuzluğa sürükleyen kim varsa mesafeni koy. Bu süreçte sana gerçekten destek olacak bir kaç kişi yeter. Ne kadar az insan bilirse o kadar az stres demek

Tüp bebek tedavisi kolay bir süreç değil maddi manevi sizi yürekten anlıyorum. 4 tüp bebek denemesi ve defalarca aşılamalar ilçalar yedi yıldır uğraş verdim. Kolay zamanlar geçirmedim bebeğimi kaybettim, dış gebelikler geçirdim, küretajlar oldum. Ama hep duaya sığındım, Allah herşeyin en iyisini bilir dedim. Üzülmedim mi üzüldüm hemde ne çok. Ama işte o istek o kadar çoktu ki her defasında evet bu sefer olacak dedim ayağa kalktım. 4. Tüp bebek tedavisiyle ikiz bebeklerime hamileyim. Hamile kaldım bitmedi korkular peşimi bırakmadı çok şükür bugünlere geldik. Hala risklerim var, korkularım var. Bu arada yaşım 34 hiç geç kaldığımı düşünmedim. Sende geç kalmadın etrafına kulaklarını kapat sana tavsiyem ve etrafında seni olumsuzluğa sürükleyen kim varsa mesafeni koy. Bu süreçte sana gerçekten destek olacak bir kaç kişi yeter. Ne kadar az insan bilirse o kadar az stres demek

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.. zor bir süreç evet.. ınsanlarla uğraşmak daha zor..mümkün olduğunca uzak duruyorum..
Bugün randevumu aldım 10 hazıran adetin ikinci günü başlıyoruz nasipse 2. transfer için..
2 tane dondurulmuş embriyolarım var 5. Gün embriyosu iyi kalitede.. inşallah saglikla nasip olur ...

Merhaba arkadaşlar..
Yakında dondurulmuş embriyolarım var onlarla tekrardan tedaviye başlayacağız nasipse.. Haziranda başlıyoruz ama ben çok korkuyorum yine negatif olur diye aynı şeyleri yaşamak istemiyorum...
Bir yanım senden anne olmaz çok yıprandın Piskolojik olarak diyor bir yanım ben güçlüyüm yine ayağı kalkarım diyo..
Ben bende değilim ne dersiniz bu durumuma? :(

Cnm yazmismiydim sana hatirlamiyorum bende 5 senedir deli gibi istiyordum. Aralik -ocak gibi baslayacaktik gun sayiyordum deli gibi. Sonra ocak ayinda talihsiz bir olay geldi basima herseyden vazgectim olur olur olmassa yapacak bisey yok kendimi daha fazla hirpalamayacagim bu dunyada cocuktan cok daha onemli seyler var ddm. Tedaviye esimin zoruyla basladik hatta cok agladim hazir dglm simdi baslamayalim diye cunku istemsizce tedviye baslamak istemiyordum. O igneler bana olüm gibi geldi. Oysa ocak ayinda ne kadarda hazirdim butun acilara dayanacak katlanacak gucum vardi. Butun kontorllere surati asik gittim. Merve ipek ozturkun seni beklerken kitabini okudum. Transfere de cok rahat girdim. Hatta bir ara cok sinirlendm masadan birden kalkip gittim giyindim. Merdivenleri ikiser indim loop diye arabaya oturdum. Eve geldim hic yatmadm bazen unuttm transfer oldugumu. 4.gune kafar bisey hissetmiyordum sonra o silik cizgi sonrasi gelen heyecan. Yani demem o ki cok takmamak gerekiyor sanirim bazi seyleri ben asiri evhamliyim oldumu olmadimi diye cildirdim asilamada tabiki tutmadi
Korkmayacaksin ve transferden sonra hergun bebisinle konuş anlat ona... iyi gelecek ve ne olursa olsun icin kotude düsünse dilinde hep olumlu pozitif olsun dualarim seninle insallah dualarin kabul olur

Umutsuzluğa kapılmayın sadece vaktini bekleyin. Ben bu tedavi tarzı şeylere inanmıyorum sadece bir vesile olarak görüyorum. Vakti gelmediyse hepsi boş. Umutsuz olmayın bu yüzden hayırlı vakitte gelecektir.Olumlu şeyler söyleyin ve düşünün lütfen.

4 yıllık evliyken hamile kaldım. Onun öncesinde dayanamayıp tedavi olabilirdim ama ben inanmadım ve Rabbim dua ettim hayırlı vakti bekliyorum diye. Şans eseri tüp bebek deneseydim tüp bebek sebep oldu derdim, ama o bir vesile Rabbim izin verdigi zaman olacak bunu düşünüp duanızı edin.

Merhaba arkadaşlar..
Ben bende değilim ne dersiniz bu durumuma? :KK43:
Yine negatif sonuclar aldiginizi düsünelim, 10 sene sonra "iyi ki denememisim zaten olmazdı"mı demek istersin. "Elimden geleni yaptım nasip degilmiş" demek mi?

Ya olursa ama cabalamadıgin icin olmadıgını düsunmek daha cok pisman etmez mi? Hakkinda hayırlısi olsun. Allah gönlüne görr versin.

Allah sabredenlerle beraberdir canım.
Bu mübarek günlerde ben ve benim gibiler için dua ediyorum. Inşallah kısa sürede bebeklerimize kavuşuruz.
Hiç vazgeçme.

Benim de ilk transferim Nisa’n ayında oldu pozitifi aldık herkese bi heycanla söyledik nasıl mutluyduk hevesimiz kursağımızda kaldı ve kimyasal gebelikle sonuçlandı düşük yaptım. Ama inanırmısın yalnızca bir gün üzüldüm ağladım ve ertesi gün hayatıma devam ettim bir arkadaşımız yazmış ya olanda bir hayır olmayan da bin hayır ara diye ne kadar doğru söylemiş. Düşükten sonra bir kaç test yapıldı sonuçlarını bekliyoruz önümüzdeki ay çıkar dedi doktor o adetinle yaparız istersen dedi ama ben hazır değilim henüz en azından bi kaç ay daha yıpranıosun çünkü çok haklısın bence biraz kendini dinle kulak asma kimseye istediğin zaman da bana özelden de yazabilirsin destek olmak isterim ama en önemlisi ne biliomusun iyi bir psikoloji tutunakcaklarına İnan ki tutsunlar

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.. zor bir süreç evet.. ınsanlarla uğraşmak daha zor..mümkün olduğunca uzak duruyorum..
Bugün randevumu aldım 10 hazıran adetin ikinci günü başlıyoruz nasipse 2. transfer için..
2 tane dondurulmuş embriyolarım var 5. Gün embriyosu iyi kalitede.. inşallah saglikla nasip olur ...
Amin inşallah Allah razı olsun. Tedavin inşallah hayır getirsin size. Pozitif olmaya çalış bu zor biliyorum ama yapabilirsin

Dualarini gercekten inanarak et mesela soyle bi ornek veriyim benim disim agriyordu ilaclar igneler fayda etmedi apseli oldugu icin cektiremedim apsede gecmedi uzun sure dis agrisi icin bi dua vardi ve artik caresizlikten aglaya aglaya okumustum iki kere piskolojikmi diyim gercekten ondan bisey umut ederek okudugum icinmi bilmiyorum ama hemen gecmisti agrisi normalde oyle dualara inanmazdim ben ama artik inananiyorum belki size sacma gelebilir ama oldu yani. Dene derim ama olmuyorsada yapacak bisey yok belki oylesi hayirlidir. Benim kuzeninmin kv sinin 17 yil cocugu olmamis kayninin cocigunu almis buyutmus 17 yildan sonra hem oglu hem kizi olmus hemde tedavi olmadan.belki buda size umut olur ama olmuyorsada hayata kusmeyin derim.

Back
X