Korkuyorum

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
792
1.202
113
31
Selamlar herkese,
Ben 32 yaşındayım 3 senedir evliyim. Eşimi çok seviyorum evliliğimde mutluyum. Çok uzun zamandır birlikte olmamıza rağmen benim beklentimin çok üzerinde bir eş oldu. Çok şükür.
Diyeceksiniz ki dert bunun neresinde. Benim ailem de pek çok aile gibi görücü usulü evlenmiş birbirini tanımadan. Birbirlerini bir gün sevdiler mi hiç sanmıyorum. Ben çok hatırlamıyorum ama şiddet, küfür, parasızlık çok yaşanmış evliliklerinde. Şimdi ise bunlar yok ama ben o sevgisizliği hissederek büyüdüm. Hiç hatırlamıyorum benimle oyun oynadıklarını. Babam hiç bir doğum günümde iyi ki doğdun dememiştir. Sorsanız belki şimdi tarihi bile bilemeyebilirler. Çok fazla şiddete uğramadım onlar tarafından ama istismar yalnızca fiziksel bir şey değil. Psikolojik istismar çok yaşadım. Bununla ilgili de pek çok travmam var. Kendimi asla yeterli hissedememek, sürekli onaylanma ihtiyacı hissetmek, çevremdeki herkese çok çok ince düşünceli davranmak.. Bunların hepsinin onaylanmak ve kabul görmek için olduğunu biliyorum.
Eşimle evlilikle alakalı bu yargıları kırdım ve aştım. Şimdi ise yaş geçiyor. Çocuk fikrini kariyer ve maddiyat bahaneleri ile erteliyoruz. Ama benim içimde çok büyük bir korku var. Benim çocuğum benim gbi yaşasın hissetsin istemiyorum. Yalnız başına kafasını yastığa gömüp ağlasın ve sabah kimse anlamasın diye uğraşsın istemiyorum. Çok travmalı geçti benim çocukluğum ve ergenliğim. O bunu yaşasın istemiyorum. Benim öğrendiğim gördüğüm kendime kodladığım ebeveynliğin yanlış olduğunu biliyorum ama ya bilinçaltıma işlemişse ve ben de iyi bir anne olamazsam korkusu yaşıyorum.
Şuan ilk etapta hemen psikolojik destek alamam ama ilerleyen süreçte almak istiyorum. Ama 32 yıllık travmaları aşabilir miyim bilmiyorum.
Yalnızca içimi dökmek istedim.

Asarsiniz bu bilinçle gerçekten aşarsiniz. Bence vakti zamanı gelince bebeğiniz de size katılacak ve daha mutlu olacaksınız. Psikolojik desteği alın dediğiniz gibi

Ah kuzum kim yaralı değil ki bu coğrafyada.. kimin çocukluğu güvenli bir bağlanma ,huzurlu anılarla dolu..
Herkesin var bir hüzünlü hikayesi..
Simdiden bunların farkında olman ,duygularını tanıman ne güzel..
Kendinden haberi olmayan ,yanlisinda ısrarlı öyle insan var ki,her türlü kötülüğü yapıyor da yine haklı sayıyor kendini..
Çocuk farkında olan biri için iyileştirici aslında ,onunla yeniden büyütüyorsun çocukluğunu ,o yalnız ,hüzünlü küçük kızı..
Evladına sarılırken sanki sariliyorsun onada..
Bazen ofkeleniyorsun daha çok annene ,babana ,bu kadar zormuydu bunu yapmak diye..
Bazen tetikleniyorsun evladın büyürken yaptığı yaramazliklarda!
İçinden bir annen bagiriyor ,bir baban asagilayacak yer arıyor sanki ,birden onlar gibi oluyorsun farketmeden..
Tahammül edemediğin yerleri keşfediyorsun ,meğer en çok zarar gördüğün yerlerde sen küçükken ,dayanamıyor olarak buluyorsun kendini evladına karşı..
Bir öyle bir böyle geçiyor zaman,sürekli bir suçluluk hissiyle yaşamak nasıl olursa yaşıyorsun işte..
Yakanı bırakmıyor çocukluğun.. buyuyemiyorsun bir türlü.. hep bir kacingan.. hep bir endişeli oluyorsun..
Yani tam olamıyorsun ,yarında kalamiyorsun.. suçluluk hissiyle ölüp gideceğiz çoğu insan gibi ...

Selamlar herkese,
Ben 32 yaşındayım 3 senedir evliyim. Eşimi çok seviyorum evliliğimde mutluyum. Çok uzun zamandır birlikte olmamıza rağmen benim beklentimin çok üzerinde bir eş oldu. Çok şükür.
Diyeceksiniz ki dert bunun neresinde. Benim ailem de pek çok aile gibi görücü usulü evlenmiş birbirini tanımadan. Birbirlerini bir gün sevdiler mi hiç sanmıyorum. Ben çok hatırlamıyorum ama şiddet, küfür, parasızlık çok yaşanmış evliliklerinde. Şimdi ise bunlar yok ama ben o sevgisizliği hissederek büyüdüm. Hiç hatırlamıyorum benimle oyun oynadıklarını. Babam hiç bir doğum günümde iyi ki doğdun dememiştir. Sorsanız belki şimdi tarihi bile bilemeyebilirler. Çok fazla şiddete uğramadım onlar tarafından ama istismar yalnızca fiziksel bir şey değil. Psikolojik istismar çok yaşadım. Bununla ilgili de pek çok travmam var. Kendimi asla yeterli hissedememek, sürekli onaylanma ihtiyacı hissetmek, çevremdeki herkese çok çok ince düşünceli davranmak.. Bunların hepsinin onaylanmak ve kabul görmek için olduğunu biliyorum.
Eşimle evlilikle alakalı bu yargıları kırdım ve aştım. Şimdi ise yaş geçiyor. Çocuk fikrini kariyer ve maddiyat bahaneleri ile erteliyoruz. Ama benim içimde çok büyük bir korku var. Benim çocuğum benim gbi yaşasın hissetsin istemiyorum. Yalnız başına kafasını yastığa gömüp ağlasın ve sabah kimse anlamasın diye uğraşsın istemiyorum. Çok travmalı geçti benim çocukluğum ve ergenliğim. O bunu yaşasın istemiyorum. Benim öğrendiğim gördüğüm kendime kodladığım ebeveynliğin yanlış olduğunu biliyorum ama ya bilinçaltıma işlemişse ve ben de iyi bir anne olamazsam korkusu yaşıyorum.
Şuan ilk etapta hemen psikolojik destek alamam ama ilerleyen süreçte almak istiyorum. Ama 32 yıllık travmaları aşabilir miyim bilmiyorum.
Yalnızca içimi dökmek istedim.

Bunları düşünüp, kendinize dert edinmeniz bile bir adım aslında. Farkındasınız her şeyin. Size göre normal değil. Çok şükür evliliğinizde de bunu kırmışsınız. Yani sizin kurduğunuz aile sizin kendi ailenize benzemiyor. Eşiniz babanız değil, siz de anneniz değilsiniz.
Çocukluk travmaları ile ilgili güzel kitaplar var. İnsanın içindeki zehri gözyaşı ile akıtıyor. Önce fark ediyorsunuz sonra öfke sonra kabul.
YouTube da çok güzel kanallar var (Tülay Kök - Bir Aile Meselesi- Feride Can Koç) Travmalarınıza bu şekilde çalışabilirsiniz. Psikolojik yardım alabilirsiniz.
Ama bence bu kadar hassas bir kalbe sahipseniz ve maddi kaygınız yoksa vakit gelmiş gibi.
Beklemekle o vakti getiremezsiniz. Adımlar atın. Önce kendinizle çalışın.

İnaninki çoğumuzun travmaları var.bende ogluma babamın annemin kardeşlerimin bana yasattiklarini yasatmamak için elimden geleni yapıyorum.bu kez de bencil kötü doyumsuz bir bireymi yatistiriyorum diye kendimi paraliyorum.hep düşünürüm yetimhanede büyüse idim daha mı çok imkana sahip olurdum belkide.psikologlar beni sarmiyor ruh halim hep değişken.gecen gün baya darlandim açtım yapay zakaya anlattım öyle güzel rahatllatti ki beni :)

Asarsiniz bu bilinçle gerçekten aşarsiniz. Bence vakti zamanı gelince bebeğiniz de size katılacak ve daha mutlu olacaksınız. Psikolojik desteği alın dediğiniz gibi
Tek istediğim sağlıklı bir ebeveyn olmak, sağlıklı bir çocuk yetiştirmek. Çünkü aileler çocuklarda hiç kapanmayan derin yaralar açıyor. Belki ben de açacağım bazen istemeden ama en azından çabalamak istiyorum.
Kendimi tamir edemezsem bu ister istemez yansıyacaktır. Ailem kötü bir aile değil ama bence birlikte olmaması gereken insanlardı. Onlar mutsuzdu. Annem de çok mutsuz bir insan. Şimdi baktığımda aslında onlara çok kez ebeveynlik yapmışım, teselli etmişim küçücük yaşımda. Halbuki insan alt soyundan sorumludur. Ama ben böyle olamadım. Babam dövmezdi ama beni hayatta hiç bir şeyi başarabileceğime inandırmadı. Hani diyorum ki dövse öfkesine yenik düştü der bir kulp bulurum. Ama buna bulamıyorum. Minicik bir örnek verecek olursam en basitinden uyumayı çok seviyorum ama diyelim ki annemin sabah erkenden hastaneye gitmesi gerek. Ben de geleyim diyorum. Kim sen mi o saatte kalkacaksın güldürme beni. Veya başka herhangi bir konu. Belki basit geliyor ama inanın ne zaman bir şey yapacak olsam kafamın içinde o sesi duyuyorum ve kendim söylüyorum bunu. Halbuki bi başkası aynı durumda olsa ona asla bunları söylemem. İşte bütün bunlar özdeğer yargımın olmaması, yetersiz hissettirilmiş olmam.

Bunları düşünüp, kendinize dert edinmeniz bile bir adım aslında. Farkındasınız her şeyin. Size göre normal değil. Çok şükür evliliğinizde de bunu kırmışsınız. Yani sizin kurduğunuz aile sizin kendi ailenize benzemiyor. Eşiniz babanız değil, siz de anneniz değilsiniz.
Çocukluk travmaları ile ilgili güzel kitaplar var. İnsanın içindeki zehri gözyaşı ile akıtıyor. Önce fark ediyorsunuz sonra öfke sonra kabul.
YouTube da çok güzel kanallar var (Tülay Kök - Bir Aile Meselesi- Feride Can Koç) Travmalarınıza bu şekilde çalışabilirsiniz. Psikolojik yardım alabilirsiniz.
Ama bence bu kadar hassas bir kalbe sahipseniz ve maddi kaygınız yoksa vakit gelmiş gibi.
Beklemekle o vakti getiremezsiniz. Adımlar atın. Önce kendinizle çalışın.
Tülay kökü çok severim. Psikoloji kitaplarını okumayı da çok severim. Ve hayatımızı çocukluğumuzdaki kazanım veya kayıplarımızla sürdürdüğümüze inanıyorum.
İşte bu yüzden de şimdi kendim için bir şeyler değiştirmek çok zor geliyor. Çünkü çok derin ve büyük bir şey bu.

Back
X