Korkuyorum!!!

ela.

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
2.161
5
116
Isparta
merhabalar arkadaşlar aslında bu konuyu açıp açmamada kararsız kaldım ama neyse açtım işte..
konuya geleyim,benim 6 yıllık birlikteliğim ve 2 yıllıkta söz nişan gibi bir durumum var.aşkımı çok seviyorum ama biz onunla bu süreçte çok vadeler atlattık kendisinin ailesiyle poblemleri yüzünden zamanında hep bize yansıdı istemende olsa yansıttııı.
neyse ayrılmayı başaramadık kendisinde panik atak var ve beni istemeden incitebiliyordu o zamnlar ama büyük kavgalar yaşamıştık.şimdi rahatsızlığı çok hafifledi 1.5 yıldır gül gibi anlaşıyorduk deyimi yerindeyse..ne olduysa yine evde probleri olmaya başladı ve yine sinirli beni takmayan biri oldu çıktı..ama hep böyle değil özellikle çok sinirli olduğunda ufacık bişeyden kalbimi kırar oldu ve bizim düğünümüz 8 ay sonra vee ben çok korkuyorum evlenince ailesi sıkar oda beni üzer evliliğim zehir olur diye çok ama çok korkuyorum..şunu da belirtmek istiyorum tek korktuğum yönü sıkıntılarını bana yansıtmaya başladığı onun dışında çok üstüme düşer titrer 8 yıllık birlikteliğimiz var ama görenler nasıl aşıksınız derler ama ailesini hayatımızdan nasıl uzak tutmalıyız lütfen sohbet edelim sbuyrunn

ailesini uzak tutamazsın...evlenince kişinin de ailesiyle bir şekilde evlenmiş oluyorsun ki....
anlattıgına görede aileden sana gelen bir sıkıntı yok ki...
ailesinin sorunlarını sana yansıttan nişanlının....sen ne kadar uzak dursanda mesafe koysanda sorun eden nişanlı ve seni kıranda o....
ya adam akıllı konuşucan yada iyi düşünüp evlenicen şimdiden ve öncedenden aptıgı kırmışlıklar var..
bu böyle devam ederse evlilik ne derece saglıklı olur.....buda meçhul bunu en iyi bilecek olanda sensin

yorumun için teşekkür ederim ama bana dediği şey şu ben o evde yaşamasam takmam onları ama yine nereye gitsemde o eve dönüyorum (kalıyorum)evlenince baktım bana imada bulunuyorlar gitmem diyor ama güvenemiyorum ailesine düşkünlüğü de var kiii onların neler yapmalarına karşın...

öncelikle ailesiyle ne sorunları var nişanlınızın.önce onu bilelim dimi

ailesiyle para mevzuları var
yani kendisi evlenmek için bir şekilde para biriktiriyor ama ailesi oralı olmadığı gibi hep yardım istiyorlar evlenmesini bile istemiyorlar parasal destekten ötürü..

Evlendikten sonra ister istemez mesafeli olunuyor zaten.

Mesafeyi koruduktan sonra o kadar sorun yaşamazsınız herhalde

ailesiyle para mevzuları var
yani kendisi evlenmek için bir şekilde para biriktiriyor ama ailesi oralı olmadığı gibi hep yardım istiyorlar evlenmesini bile istemiyorlar parasal destekten ötürü..

Evlendikten sonra evli evine köylü köyüne....

Nişanlın zaten evlendikten sonra yardım edemez ki onlara.

evet canım zaten şu anda da etmiyor o yüzden kavga çıkıyor nişanlım bir an evvel evlenelim kurtulayım diyor ama evlenince yapılanları inş unutmaz..

evet canım zaten şu anda da etmiyor o yüzden kavga çıkıyor nişanlım bir an evvel evlenelim kurtulayım diyor ama evlenince yapılanları inş unutmaz..

Sen elinden geldiğince destek olmaya çalışmalısın o zaman.

Ailesi başının etini yiyor o da geliyor senden çıkarıyor hıncını.

Nişanlınla konuşmalarında ,ailene çok kızıyorum seni üzdükleri için,sen haklısın tabiki onlara yardım etmek istemiyorsun evlilik arifesindeyiz çünkü,artık bizim de bir hayatımız düzenimiz olacak onlara yardım edersen biz zor duruma düşeriz gibisinden alttan alttan ver gazı

bir konuşsanız nu şekilde çok kırıcı olduğunu ve kafanızda ona dair tek tereddütün bu olduğunu söyleseniz.. belki endişelerinizi giderecek açıklamalar yapabilir..

o evde yaşasın yaşamasın.hatta hiç gitmiyecem desin...ailesidir....silemez heleki para mevzuları varsa nere giderse gitsin sorunlar gelir bulur ki o sorunların sıkıntısınıda sen çekersin...çekiyosunda....
buna tabiki bir çözüm bulmak lazım..para derken ailesine borcumu varki ima yapmalarından çekinip sorun yapıyor?

o zaman yardım etmiyorsa ailesiyle zaten koymuş mesafeyi...demek...yada yardım edicegi miktar çokmudur...versin parayı lafıda bitsin..sizde kurtulun
evlenince kendi evi geliri gideri derken hiç yardım edemez...

hayır borcu yok hep parasal destek alsınlar istiyorlar birde şimdi abisi evlecek bu ay bilenzik yapsınlar istiyorlar ama nişanlarında biz onlara 4 küçük altın taktık onlar bize sadece 1 küçük altın taktılar biz enayimiyiz düğünde bilenzik takmam küçük altın yaparım onlarda bana 2 küçük yapsınlar dediğinde annesi suratını asıp kızıyormuş sesini yükseltiyormuş ama anne sen bana 1 küçük altın takıldığında niye kızmadın abimlere dedğinde susuyor yani anlıcağınız üvey evlat muammelesi görüyor..

......

Son düzenleme:
CADIARZU yapacağınız şu kesinlikle para vermemek ne olursa olsun,sonuçta borcu yok sırf keyfi için para nereye kadar verilir.zaten bi verdinmi arkası kesilmez sürekli istenir.siz kararlı durmanız lazım. çünkü size karşı kendilerini acındırabilirler.üstelik sizde yuva kuracaksınız esas size para lazım.bu aileleri anlamak mümkün değil destek yerine köstek oluyorlar.

evet canım zaten hep dediği şey var ne annem ne babam ne de düşünceli kardeşlerim var..ailelerinde herkes hep bana bana diyorlar.abisi bile suratlı bilenzik takmıycağını duymuş ..ne kadar ayıp o 4 küçük altına karşın ona 1 altın taktıklarında surat asmamaış ama..bilmiyorum ailesinde elle tutulut kimse yok nasıl olduysa o bambaşka hiç onlara benzemiyor..

çok acaip aileler var ya. 2 evlat arasında ayrımcılığı nasıl bu kdr göz göre göre yapabiliyolar hayret ediyorum doğrusu. kadının hiç mi içi acımıyo bu da benim evladım diye... sizden hoşlanmamış olabilirler mi? evlenmesin diye o yüzden takoz koyuyolardır belki?

değil canım diğer gelini pek sevmez her defasında dile getirir ama oğlunu çok sevdiği için gelininide seviyor beni sevmemesi oğlunu sevmemesinden ileri geliyor anlıcağın yoksa çok saygılı bir insan olduğumu kendimi hiç bozmadığımı taktir ettiğini dile getirir aşkım.

canım ben anlatsam neler anlatırım ama sayfalar yetmez hep sömürsünler istiyorlar..
geçen gün kayınvalidem geldi ay büyük oğlu için nasıl evlendircem evlense bari diye sıkılıyor ama biz nasıl evlencez dediğimde bir şekilde evlenirsiniz şimdi düşünemicem a...nişanlımın ismini söylüyor..besbelli artık sallamışlar onu..nişanlıma söylediğimdede terliyor sıkılıyor farkında herşeyin....

eğer görüşmek istemezse görüşmez zaten.
illa eşinle evleniyosun diye ailesiyle de evlenmek zorunda değilsin
o onun ailesi..
kaparsın kapnı tıkarsın kulaklarını..
benim eşimde aynı durumdaydı
ailenin altın yumurtlayan tavuğuydu
yardım etceklerine elindekileri de almaya çalışırlardı
eşim gerçeklerin farkındaydı kopardı bütün bağları
1 senedir bi kez olsun görüşmedik
sadece doğurmak kazanmak ana baba yapmıyo insanları
şimdi öyle rahatız ki
inşallah evlendiğinizde de fikri değişmez mesafeyi koyar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…