KORKUYORUM...

CamdanKalp

Mayınlarda sessizdir..Taki üstüne basana kadar..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
489
346
23
Merhaba az önce kültür farklılığı diye bir konu açılmış. Merak edip baktım ve yorumlardan da anladığım kadarıyla baya sorun oluyor. Şimdi kendi konuma geleyim.
Yaklaşık 1 seneden beri nişanlıyım. Daha önce 5 yıl sevgililik yaşadık ve ailesi hakkında fazla bir bilgim yoktu. Açıkçası fazla merakta etmedim ama iş ciddiye binince farklılıklar ortaya çıkmaya başladı. Daha geçen haftaki konudan bahsetmek istiyorum. Nişanlımın ailesi ilçede yaşıyor 1 saat bir mesafesi var. tamam fazla uzak değil ama otobüsünün durağı bize bir dolmuşluk mesafesi var. hafta içi kv le konuşuyorduk kar yağdığından bahsediyordu piknik yapak dedi. Bende anneme sormak lazım dedim. Çünkü annem çalışıyor bazen pazar bazen cumartesi günleri bazende cumartesi pazarda gittiği oluyor yoğunluğa göre. Birde bir yere gidileceği zaman beni arıyor tamam arasın ama annemi arayıpta işte şuraya gidelim gibisinden söylemiyor kb da aynısını yapıyor. Böyle olunca annemde ben burda neyim beni aramıyorlar diyor. Bende nişanlımla konuşurken söyledim annengil kara gidelim dedi diye o da tamam cumartesi çıkışta babasının arabası var onla gelirim kardeşimde kalır sizi alıp giderim dedi. Bende sen bilirsin dedim. Sonrada annesini arayıp annemi aratmış. gidelim diye buraya kadar tamam. Cumartesi oldu işte annem iş yerini falan ayarlamaya çalışıyordu hemde biraz rahatsız ama o haldeyken bile gideriz dedi. Sonra kv aradı annemde arabayla geleceğini felan söyledi meğerse haberi yokmuş. Biraz bozuldu gibi oldu işte geç çıkıyor nasıl gelecek diye. Akşam oldu nişanlımda iş yerinden izin aldı sonra siz sabah erken kalkıp otobüsle gelseniz olur mu dedi. Bende arabayla gelecektin hani dedim işi çıktı dedi. Bende çocuklarla sabah kalkıp hazırlanıp gelmek zor olur dedim. Anneme de bahsettim bunlar nasıl düşüncesiz insanlar felan dedi işte ve biz gitmedik. Şimdi bana diyor ki erken kalkmak istemediğinizden gelmemişiz. Ve ben bu durumu anlatamadım.Hem kendileri gelin diye tutturuyorlar hemde böyle yapıyorlar.

Kültür farklılığından girmişsin, kv nin emrivakiliğinden çıkmışsın.
Senin gideceğin yerlere annen de gitmek zorunda değil, yada her şeyde anneni araması da gerekmez.
Sen tek başına bir bireysin zaten.
Annen geç çıkıyorsa, rahatsızsa gelmemesi bence de daha iyi olurdu

Kültür farklılığından girmişsin, kv nin emrivakiliğinden çıkmışsın.
Senin gideceğin yerlere annen de gitmek zorunda değil, yada her şeyde anneni araması da gerekmez.
Sen tek başına bir bireysin zaten.
Annen geç çıkıyorsa, rahatsızsa gelmemesi bence de daha iyi olurdu
yok onu demek istemedim tabi her yere anneminde gelmesi zorunda değil ama onlar ısrar etti ailecek gelin diye en azından işte düğün var mesala beni çağırıyor anneme diyorum annemde sinir oluyor ben niye aranmıyorum diye

yok onu demek istemedim tabi her yere anneminde gelmesi zorunda değil ama onlar ısrar etti ailecek gelin diye en azından işte düğün var mesala beni çağırıyor anneme diyorum annemde sinir oluyor ben niye aranmıyorum diye
Bir yandan hak veriyorum diğer yandan veremiyorum ama tabi ailenin bu sekilde bir isteği varsa aramalarıda gerekebilir. Ama bunları sıkıntı yapıp ilişkinize zarar vermemenizi öneririm canım

bence bunun kültür farklılıgıyla alakası yok
görgüyle alakası var
görgülü insan dünürlerini otobüse binip davete cagırmaz
kendi alır gelir birde davet etmiş agzıyla olurmu öyle sey
bizler cok ince düşünürüz ney o öyle

Bir yandan hak veriyorum diğer yandan veremiyorum ama tabi ailenin bu sekilde bir isteği varsa aramalarıda gerekebilir. Ama bunları sıkıntı yapıp ilişkinize zarar vermemenizi öneririm canım
ben alttan aldıkça ailem sıkıntı çıkarıyor ona engel olamıyorum

bence bunun kültür farklılıgıyla alakası yok
görgüyle alakası var
görgülü insan dünürlerini otobüse binip davete cagırmaz
kendi alır gelir birde davet etmiş agzıyla olurmu öyle sey
bizler cok ince düşünürüz ney o öyle
işte benimde demek istediğim bu aslında böyle konular olsun başka şeyler olsun sorun olmaya başladı

Sanırım forumun geneli kültür farklılığının ne demek olduğunu tam anlayabilmiş değil!! Ne alakası var şimdi bunun kültürle Allah aşkına yaa

Sanırım forumun geneli kültür farklılığının ne demek olduğunu tam anlayabilmiş değil!! Ne alakası var şimdi bunun kültürle Allah aşkına yaa
yani şöyle diyeyim benim ailemde lise mezunu ama hani usulünü bilmiyorlar önceki konuyu okuduğum da bu gibi şeyler yazıyordu.

anacığım insan yeni akrabalarına kalkın siz gelin dermi benim annemde bir adım atmazdı
insan azcık görgülü olur kibar olur
arabamız olsa sorun değil birde 9 arabası var ona binin gelin diyor

Tövbest.9 arabası var diye okuyunca :oha:falan oldum :D Bu kültür farklılığı deil,tabiri caiz se düşüncesizlik. Fazla rahatlar gibi geldi bana,pek ayıp bilmiyolar gibi.Vallahi güzelim can çıkarda huy çıkmaz demiş atalarımız.Tepkini o an için ver gerekirse yüzlerine vur.Böyleleri ancak kendi dillerinden konuşunca anlıyorlar çünkü.Benden sana tavsiye,nişanlıyken göster dişini sakın içine atma hiçbirşeyi.Nişanlının da işine geliyorsa...Yoksa bu ve bunun gibi belki daha da kötüsü evlendikten sonra karşına çıkar,yine kafana vuran sen olursun.:kızgın:

Tövbest.9 arabası var diye okuyunca :oha:falan oldum :KK70: Bu kültür farklılığı deil,tabiri caiz se düşüncesizlik. Fazla rahatlar gibi geldi bana,pek ayıp bilmiyolar gibi.Vallahi güzelim can çıkarda huy çıkmaz demiş atalarımız.Tepkini o an için ver gerekirse yüzlerine vur.Böyleleri ancak kendi dillerinden konuşunca anlıyorlar çünkü.Benden sana tavsiye,nişanlıyken göster dişini sakın içine atma hiçbirşeyi.Nişanlının da işine geliyorsa...Yoksa bu ve bunun gibi belki daha da kötüsü evlendikten sonra karşına çıkar,yine kafana vuran sen olursun.:kızgın:
Onların sülale öyle bizdekiyle farklı yani bu sorunlardan sadece biri hayır altında arabanda var yani olmasa neyse diyeceğim işin garibi nişanlımda aynı şekil düşünüyor. asıl o beni sinirlendiriyor

Önce sizi davet etmişler, nişanlı sizi alacakmış, anne bunu öğrenmiş oğluyla konuşup vazgeçirmiş. Nişanlı annesinin aklıyla hareket ediyor galiba keşke size söz vermeden önce ona sorsaymış. Her zaman böyle mi anne çok söz sahibi mi? Bu bile fikir verir size.

Onların sülale öyle bizdekiyle farklı yani bu sorunlardan sadece biri hayır altında arabanda var yani olmasa neyse diyeceğim işin garibi nişanlımda aynı şekil düşünüyor. asıl o beni sinirlendiriyor
Kaç anam o zaman kaç.Hadi diyelim onlar geri kafalı da nişanlında da mı hiç düşünce yok.Sinir geldi,gelemem ben böyle şeye.En çok üzüldüğüm şu konuda annen le kardeşlerin oldu.Yazık kadın bide adam sayıp işyerini ayarlamış.Aileni sakın ezdirme.Bnce gitmemekle de çok iyi yapmışsınız...

Önce sizi davet etmişler, nişanlı sizi alacakmış, anne bunu öğrenmiş oğluyla konuşup vazgeçirmiş. Nişanlı annesinin aklıyla hareket ediyor galiba keşke size söz vermeden önce ona sorsaymış. Her zaman böyle mi anne çok söz sahibi mi? Bu bile fikir verir size.
Ben konuştu zannettim yani fazla da dinlemez aslında ama biraz fazla konuşurlar ya birde babası derdi git al diye ama bu sefer anlamadım

Kaç anam o zaman kaç.Hadi diyelim onlar geri kafalı da nişanlında da mı hiç düşünce yok.Sinir geldi,gelemem ben böyle şeye.En çok üzüldüğüm şu konuda annen le kardeşlerin oldu.Yazık kadın bide adam sayıp işyerini ayarlamış.Aileni sakın ezdirme.Bnce gitmemekle de çok iyi yapmışsınız...
bende en çok ona üzüldüm birde babamın diline düştüm sabah söz verip akşam vazgeçiyorlar diye sürekli onu söylüyor

duvar uctugu gün tozur derler bizim buralarda atasözü
hersey ilk olacagı zaman yapılır beklenir
hepsini söyle beklentilerini istediklerini sonra evlenince hepsi kalır içinde

Back
X