Korkuyoruz

puccaandgaru

Guru
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
1.189
630
323
belki saçma gelicek ama hem kardeşim hem ben korkuyoruz... kabus görüyoruz çığlık çığlığa uyanıyoruz hhatta gündüz bile korku halindeyiz artık

geçmiş olsun canım...
bu psikolojik bi durum galiba..
eşimin başınada çok sık gelio,uyurken tabi...
bol bol dua etmen ve kalbini ferah tutman lazım..
biz odamızda kuranı kerimde bulunduruoruz ve eşim her gece okumaya gayret gösterio..
allahın bir hikmeti diyeyim..
bu korkmaları okadar azaldıki..
şükürler olsun

konu sahıbı arkadaş bır bakıpta cevap verse neden korktugunu ona göre bır çare arıcaz ama korkuoruz yazıp bırakmış :26::26:

neden korktugunuzu acıkca belırtmemıssınız.. ne zamandır yasıyorsunuz bu durumu?
bilinçaltınıza atmış oldugunuz korkuların dışa vurumu da olabilir.. bence paranormal şeylerle ilgileniyorsunuz.. bu da ayrı bır neden olabılır..

çok uzun zaman değil açıkcası neden korktuğumuzu bilsek... uyanınca uyku felci oluyo hani karabasanmış adı sanırım... işlerimiz bile bozulur oldu

karabasan her insana olur bır de onun düşüncesıyle yatıosan illa ki gelir 7 kere ayetel kürsi okuYUN Allahın izniyle o sizi rahatlatır odayada KURAN-I KERIM koyun

karabasan görmenin tamamen psikolojik bir süreç olduğu kanısındayım.. fakat siz yine de yatarken gereklı olan dualarınızı okuyunuz..
son zamanlarda yasadıgınız herhangı bır gergınlık, yorgunluk.. vb durumlar varsa, bu tarz gerilimler uykunuzda sıze karabasan diye adlandırdıgınız duygu ve dusunce bosalımları halınde yansır..

annemler denedi falan yok... babam yatağımızı komple döktü ekmek kırıntısı falan olursa olurmuş diye bana tuhaf geliyo yani pek inanmıyorum bunlara

ocakta babannemizi kaybettik ikimizde elinde büyüdük anne deriz zaten... ama onu düşünsem korkmamki hatta 40ına kadar hergün rüyamda gördüm korkmadım

canım dedıgım gıbı psikolojik bir surec.. onu kaybetmıs olmanın rahatsızlıgını yasıyorsunuz ve bedenın bu gerılımı ruyalarınla atarak desarj olabılıyor.. maalesef karabasanlar goruyorsun cunku huzursuzsun bılıncın derınlerınde bır yerlerde..
zamanla duzelır dıye dusunuyorum..

ocakta babannemizi kaybettik ikimizde elinde büyüdük anne deriz zaten... ama onu düşünsem korkmamki hatta 40ına kadar hergün rüyamda gördüm korkmadım

insanlar sevdikleri insanları ruyalarında gorunce korkmazlar canım :)) babannenin ölümü bilinç altınıza geçiçi bir iz bırakmış olabılır oda kendını karabasan şeklinde gösterıyor da olabılir bol bol dua edın ve psikolaga gözükmenizde fayda var

Son düzenleme:
gece yatmadan abdest alın. mümkünse 6'şar defa bu 3 duayı okuyup ayetel kürsi-nas-felak sağ avcunuza üfleyin ve ayaklarınızdan başınıza kadar avcunuzu gezdirin
+
gündüz odanızı silin süpürün iyice oda temizlendikten sonrada gül suyu serpin yerlere.
işe yarayacaktır.
pskolojik olarakta rahatlayacaksınız.

umarım yardımcı olmuşumdur

sormak istediğim birkaç soru var:

1- yatmadan önce yemek yiyip öyle mi yatıyorsunuz?

2- yorgun, bitkin bir halde mi uyuyorsunuz?

karabasan dediğimiz şey aslında uykunun rem kısmında bilincin açılması ama vücudun hala felçli olmasıdır. böylece bedeninizi hareket ettiremeyince insan panikliyor ve bir şeyler yapmaya çalışıyor. böyle bir durumda olmayan varlıklar görmek, ses çıkaramamak gayet normal. ama paniklemek yerine küçük bir kasınızı, parmağınızı oynatmaya çalışırsanız felç durumu düzelir, kendinize gelirsiniz.

bu durum daha çok sırtüstü uyurken ortaya çıktığı için pijamanızın sırt kısmına tenis topu koyup gece sırtüstü dönmeyi de engellemiş olursunuz.

geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…