Korkuyoruz

Bizede aynısı olmuştu kardeşlerimle böyle bi dönem geçirdik gerek rüyada gerek uyandığımızda yataktan daha kalkmadan yatakta baskılar hissediyosuk bizim dışımızda. Sonra ev kapımızda domuz yağı bulmuştuk... Böyle bi nedenden de olabilir..

hem kardeşinde hem de sende uyku bozukluğu olması durumu tuhaf. gelelim karabasan konusuna.
rem uykusuna tam dalamayınca ya da uyanırken tam çıkamayınca vücut bir savunma sistemi geliştirir adeta ve kendini kilitler. dikkat ederseniz ya uykuya dalarken olur ya da uyanmadan önce. bu durum üzerinde kafanızın sürekli düşüncelerle uğraşıyor olmanızdan etkilenen bir durum. benzer bir dönem ben de yaşadım bu sorunları ve hala bazen olabiliyor. o an psikolojik olarak rahatlamak önemli,dua okumak da insanı rahatlatabilir. ayrıca uykudan yarım saat 1 saat önce uykuyu derinlerştiren,rezene,sarıkantaron gibi otların çaylarından içmeyi öneririm. kafanızdaki yükleri atın,güzel zaman geçirmeye gayret edin.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

karabasan nedir bilmiyodum tam ama dediğiniz gibi uyku felcini sorun etmiyodum pek ama aynı durum kardeşimdede oluyo ve bu sıralar yoğun bi şekilde yaşıyoruz... o küçüğüm olduğu için ona demiyorum genelde ama artık uyumak istemediği için okula falan uykusuz gider oldu... ayrıca gece yemek yemiyoruz ve yorgunluk falanda yok

cnm dün sana bişeyler yazmıştım banada bu akşam karabasan geldı eşimin kılığında dua ettım yönümü değiştirdim sag tarafıma döndüm gıttı çok şükür herkse oluyor böyle şeyler yani

Bir psikoloji öğrencisi olarak ilk söyleyeceğim şey karabasan diye bir olgunun var olmadıgı. Anlattıklarına göre olayın ilk sebebinin aşırı stres ve bazı çözülmemiş olaylar oldugunu düşünüyorum. Az önce de dediğim gibi karabasan yok bilim var :) tabi ki inanma kısmı size kalmış ama eminim ki bunu araştırıp benimsediğinizde olay daha yumuşak bir hal alıcaktır. Bide siz ve kardeşinize yatmadan günün muhasebesi yada geçmiş olaylar yerine çocukluğunuzu konuşarak ve düşünerek uykuya dalmanızı ve bilgisayar,tv,cep telefonu gibi manyetik alanlardan uzak durarak uyumanızı tavsiye ederim. Uykuya dalış şekilleriniz de belirleyici bir etken.

Sorununuzun daha ayrıntılı açıklaması için..

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
verdiğin linkli okudum... ben rüyalarımı kontrol edebiliyorum ama günde en az 3 rüyamı hatırlarım sabah kalkınca uzun süredir yıllardır.. rüyalarım çoğunu kontrol edebiliyorum.ç.. bazılarında biliyorum rüya istediğim gibi davranıyorum.. bazen de rüyada olduğumuı bile bile beni kaçıran biri varsa mesela ona vursam bile etki etmeyebiliyor...
bende de çok oluyordu karabasan ve kesinlikle yatma şeklinden kaynaklandığını düşünüyorum.. ben uyandığımda hep sırtüstü yatıyor oluyorum çünlkü.
karabasanda ne dua okuyabiliyorum ne hareket edebiliyorum.. gözlerim açık gibi gförüyorum ama konuşamıyorummm.. nefesim kesiliyorrr.. hatta bi kere eşimi gördüm karabasan basmış eşimde karşımda bişeyler konuşuyor. yardım isticem isteyemiyorum.. biri bir dokunsa çözülcem sanki...
karabasan geçtikten snra eşime sordum sen böyle gelip karşıma bişey dedin mi dedim o da hayır dedi....
kesinlikle yatma şekli çok önemli sırt üstü yatmamaya çalış

zaten bende karabasana inanmıyorum hatta yeni öğrendim böyle birşey olduğunu bende hep uyku felci olduğunu düşündüm ama işte hipnopompik sanrılar korkutuyo gerçekten

zaten bende karabasana inanmıyorum hatta yeni öğrendim böyle birşey olduğunu bende hep uyku felci olduğunu düşündüm ama işte hipnopompik sanrılar korkutuyo gerçekten

cnm düşündükçe olur zaten .. hiç aklına getirme... bana uzun süredir de olmuyordu... şimdi burda okudum aklıma geldiii.. umarım bu gece olmaz

Eğer gereken tedbirleri aldığınız halde sorununuz azalma göstermeden devam ediyor ve yaşam kalitenizi düşürecek noktaya getiriyorsa yapılacak en iyi şey bir psikiyatriste gitmek. Sonrasında eğer buna yol açıcak bir sorununuz olmadığına karar verilirse sizi dahiliye doktoruna yönlendirecektir çünkü uyku bozukluklarının eksik vitamin ve minerallere kadar uzanan bir geçmişi de var.

psikoloji öğrencisi olduğunuz için size birşey sormak isitoyurm.iki kişi aynı anda aynı hayali göreblirmi:44: bunu çok merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim

banda uyku felci oluyor ilk zamanlarda bende karabasan mı falan dedim. interneteen araştırınca belirtilerin uyku felci olduğunu öğrendim.
vücüdum resmen kilitleniyor. kımıldayamıyorum. özellikle sırt üstü yatınca çok oluyor

psikoloji öğrencisi olduğunuz için size birşey sormak isitoyurm.iki kişi aynı anda aynı hayali göreblirmi:44: bunu çok merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim

Hayali bilemem ama aynı rüyayı görebilir. Ama bu çok istisna ve üzerinde uğraş isteyen enerjilerle ilgili bir durumdur.

ya bi gece ( o zamalar 12 13 yaşlarımdayım ama hala kafama takılıyor) kardeişmle biz odamızda konuşuyoruz.saatte 12 1 gibi artık uyuyacaz. tam uykuya dalıcamız sırada odanın kapısının ordan bişey bize doğru bakıyordu. kardeşimde farketti onu. sonra ben annem sandım ama insana benzeyen bişi değildi. sadece karaltısı görünüyordu. ama kafası uzun bişeydi. kardeşim anne sen misin diye sordu cevap gelmedi. sonra aniden kayboldu.

aynı gece ben lavaboya gitmek için yatağımdan kalktım. odamızın aynında annemlerin odası var.
odanın önünden geçerken. gözüme beyaz bişey ilişti. ben görmemezlikten geldim uyku halinde.
sonra lavabodan geldim yatağıma uzandım bi baktım yine kapının ordan bana doğru bakıyor. ama Allah tarafından mı neyse ben hiç korkmadım. 5 10 dk baktım . sonra yatağa uzandım uyumuşum. ama hala aklımdan çıkmıyor. gece yatarken aklıma geliyor korkuyorum. uzun kafalıydı

:18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:
çok korkunçç ya

konu sahibi zaten korkuyoruz demiş,keşke buraya yazmasaydın,daha da korkabilir.

korkuyorum dersen daha çok korkarsın. korkmuyorum de cesur ol.. neye inanırsan o olur.. bol bol dua et.. aklına korkunç şeyler geldiği anda duaya sığın.. korkma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…