Korona derdi

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.531
148
Koronadan sonra OKB oldum galiba, masumlar apartmanındaki Safiye gibiyim psikolojim alt üst resmen. Dokunamıyorum sürekli el yıkıyorum Alışveriş yapamıyorum kolay kolay, yapsamda aldıklarımı çamaşır suyuyla silip yıkamadan eve almıyorum bu beni çok yordu bıktırdı artık.. Sorum su ki alışveriş yapmam gerekiyor onları silip yıkamaktan bıktım poşetten , paketli ürünlerdn vs virüs bulaşırmı silip yıkamadan yerleştirsem olur mu ?? kapıda alışveriş programını kullancam ilk kez, gelen ürünleri alıp direk yerleştirsem ne olur?? Astım hastası olduğum için bu kadar stres yapıyorum önerilirinizi bekliyorum...

Ben bu kadarını abartı buluyorum. Yani paketli ürünleri falan yıkamıyorum, manav ürünlerini kullanmadan önce sirkeli suyla yıkıyorum yetiyor. Onun dışında sürekli elimi dezenfekte ediyorum, maskemi olabildiğince ağzımda tutuyorum ve maskeme kesinlikle dokunmuyorum. Böyle abartılı şekilde temizlik yaparak sadece psikolojinizi bozarsınız.

Ben bu kadarını abartı buluyorum. Yani paketli ürünleri falan yıkamıyorum, manav ürünlerini kullanmadan önce sirkeli suyla yıkıyorum yetiyor. Onun dışında sürekli elimi dezenfekte ediyorum, maskemi olabildiğince ağzımda tutuyorum ve maskeme kesinlikle dokunmuyorum. Böyle abartılı şekilde temizlik yaparak sadece psikolojinizi bozarsınız.
Gerçekten elimde değil bu yüzden sürekli ailemle tartsıyırum hiç takıntılı biri değildim kafaya taka taka böyle oldum

ben aldiklarimi meyve domates tarzi cabuk curuyecek seyleri yikamiyorum yaklasik 2 aydir
aksam saatlerinde bir legene bosaltip balkona koyup sabaha kadar bekletiyorum
sonra dolaba koyuyorum.
diger paketli urunleri yikiyorum komple ama 2 saat havalanmasi yeter yikamaniza gerek yok diyorlar
ben yinede yikiyorum ne olur ne olmaz diye.

ben aldiklarimi meyve domates tarzi cabuk curuyecek seyleri yikamiyorum yaklasik 2 aydir
aksam saatlerinde bir legene bosaltip balkona koyup sabaha kadar bekletiyorum
sonra dolaba koyuyorum.
diger paketli urunleri yikiyorum komple ama 2 saat havalanmasi yeter yikamaniza gerek yok diyorlar
ben yinede yikiyorum ne olur ne olmaz diye.
Her kafadan bir ses çıkıyor alt katımızdaki akrabalarımız korona oldular market alıaverüşinden olabilir dediler iyice panik oldum

benim bir dayim var ogluyla yasiyorlar hijyen falan sıfir.
disardan meyveyi getirip soyle bir suya tutup yerler falan
diger seyleri hic yikamaz zaten
oyle ekmegin posetini degiseyim falanda yok
paketten korona olunacak olsa once o olurdu bence.
sadece disarda maske eve gelincede elini yikiyor
disarda dezenfektan falanda kullanmiyor
ona bulasmadiysa paketten posetten kimseye bulasmaz heralde ama insanin icine sinmiyor yinede

Her urunu zaten yikayamazsiniz cogu posetli urun su geciriyor. Posetler camasir suyu gecirir mazallah. Ben cogu paketli urunu evde saklama kaplarina koydugum icin sorun olmuyor. Sebze meyve sirkeli suyla yikiyorum. Evin icinde o kadar el yikamakta abarti. Gerek yok hic.

Canm keşke biraz rahatlayabilsem
Elinizde değil kesinlikle anlayabiliyorum rahatladım derken tabiki herşeyi salmadım ama en azından paket ürünleri ıslak mendille falan siliyorum. Lütfen kendini rahat bırak. OKB inan zor çok şükür aşırı hasta değilim ama bazen geldi mi tam geliyor özellikle evden çıkarken kendime küfür ede ede çıkıyorum odalara bakmaktan bir türlü çıkamıyorum en son kapıya aman yeter deyip çıkıyorum.

Elinizde değil kesinlikle anlayabiliyorum rahatladım derken tabiki herşeyi salmadım ama en azından paket ürünleri ıslak mendille falan siliyorum. Lütfen kendini rahat bırak. OKB inan zor çok şükür aşırı hasta değilim ama bazen geldi mi tam geliyor özellikle evden çıkarken kendime küfür ede ede çıkıyorum odalara bakmaktan bir türlü çıkamıyorum en son kapıya aman yeter deyip çıkıyorum.
O kadar relax biriydim ki bu hastalıktan sonra takıntım başladı gerçekten OKB oldum doktora gidecem tek hastane ve pandemik doktor yok birde kendim asmalıyım bu sorunumu yoksa hiç bir şey fayda etmez

Canm hiç dışarı cıkmıyorlardı market dışında onlarda anlamadı nasıl bulaştı diye marketten şüphelendiler
markette bulasmistir
hava perdesi acik olabilir
zaten marketlerde sosyal mesafe falan sıfir
ben en cok paradan korkuyorum mesela
kac kisinin elledigi belli olmayan tek şey nerdeyse
direk karsilikli anlik alisveris

benim bir dayim var ogluyla yasiyorlar hijyen falan sıfir.
disardan meyveyi getirip soyle bir suya tutup yerler falan
diger seyleri hic yikamaz zaten
oyle ekmegin posetini degiseyim falanda yok
paketten korona olunacak olsa once o olurdu bence.
sadece disarda maske eve gelincede elini yikiyor
disarda dezenfektan falanda kullanmiyor
ona bulasmadiysa paketten posetten kimseye bulasmaz heralde ama insanin icine sinmiyor yinede
Kardeşim de öyle hemen alır yer el bile yıkamaz bu yüzden çok tartsıyoruz

markette bulasmistir
hava perdesi acik olabilir
zaten marketlerde sosyal mesafe falan sıfir
ben en cok paradan korkuyorum mesela
kac kisinin elledigi belli olmayan tek şey nerdeyse
direk karsilikli anlik alisveris
85 yasında karaciğer kanseri ve yendi hastalıgı babamın yengesi oluyor hepsi atlattı onlara bakınca bi taraftan rahatlıyorum bi taraftan panik oluyorum

O kadar relax biriydim ki bu hastalıktan sonra takıntım başladı gerçekten OKB oldum doktora gidecem tek hastane ve pandemik doktor yok birde kendim asmalıyım bu sorunumu yoksa hiç bir şey fayda etmez
Aynen öyle ve temizlikle kalmaz başka şeylerede sıçrar bu Allah korusun. Kafan fazla takma belki hastalığın başındasın belki değilsin bile ufacık şeyi düşüne düşüne kafana büyütme bilinçaltına bünyene hasta mesajı verme.

Yaptiklariniz her alisveristen sonra ben zaten yapiyordum pandemiden oncede..Bakliyat,tuz,seker vs zaten saklama kaplarima koyarim posetlerinden cikarip; peynir, zeytin vs kahvaltiliklar da buzdolabi saklama kaplarina koyarim.Sütü bile evdeki siseye bosaltiyorum Etler zaten buzluk posetine koyuluyor..Meyve sebze sirkeli su sonra dolap..Patates sogan oylece koyuyorum hicbirseye temas ettirmeden.Onlari da yiyecegim zaman zaten yıkıyorum..Abur cubur eve almam..Raftan aldigim urune kac tane el degiyor onlari tutupta dolabima koymam..Gayet normalsiniz..

Yaptiklariniz her alisveristen sonra ben zaten yapiyordum pandemiden oncede..Bakliyat,tuz,seker vs zaten saklama kaplarima koyarim posetlerinden cikarip; peynir, zeytin vs kahvaltiliklar da buzdolabi saklama kaplarina koyarim.Sütü bile evdeki siseye bosaltiyorum Etler zaten buzluk posetine koyuluyor..Meyve sebze sirkeli su sonra dolap..Patates sogan oylece koyuyorum hicbirseye temas ettirmeden.Onlari da yiyecegim zaman zaten yıkıyorum..Abur cubur eve almam..Raftan aldigim urune kac tane el degiyor onlari tutupta dolabima koymam..Gayet normalsiniz..
Canm bende titiz biriym ama abarttığımı söylüyorlar asıl sorun bunu takıntı haline getirmem ve herseyse virüs vaemıa gibi hissetmem

Back
X