Korona derdi

85 yasında karaciğer kanseri ve yendi hastalıgı babamın yengesi oluyor hepsi atlattı onlara bakınca bi taraftan rahatlıyorum bi taraftan panik oluyorum
akrabalarimizda koah olanlar lösemi atlatmis olanlar turoit kanseri sekeri bilmem nesi olan cok kisi yatmadan bile atlatti
daha gecen hafta alarrman gorevlimizin oksijen destekli kaynanasi bile atlatti
bende astim hastasiyim ekstra dikkat ediyorum basindan beri ama neye göre vefat durumu var hic belli olmuyor ki belki etkilenmeyecegiz bile

Pozitif hastaların yanına sadece maske ile giriyorduk yeri geliyordu bu kadar sıkıntı yapmayin ben gördükçe dehşete düşüyorum biz de ki karpuz kabuğu mu can değil mi 🙂

Aslinda hepimizin psikolaga gorunmesi sart oldu pandemi bitiminde..Ilk aylar evdekilere caktirmadan sebze meyveyi bildigin sabunla ve sungerle citiliyordum bende..Evdekiler gorurse yemez cunku zehirleniriz diye 🤣 Artik o kadar abartmiyorum cunku bunula yasamayi ogrendim..Siz de oyle her duyduğunuza inanmayin..Market posetinden bulas hic olmamis diye duydum bende..

akrabalarimizda koah olanlar lösemi atlatmis olanlar turoit kanseri sekeri bilmem nesi olan cok kisi yatmadan bile atlatti
daha gecen hafta alarrman gorevlimizin oksijen destekli kaynanasi bile atlatti
bende astim hastasiyim ekstra dikkat ediyorum basindan beri ama neye göre vefat durumu var hic belli olmuyor ki belki etkilenmeyecegiz bile
Bilmiyorum canm astım olmasa korkmam bu kadar herhalde, inşaalah erkilenmeyi,z

Aslinda hepimizin psikolaga gorunmesi sart oldu pandemi bitiminde..Ilk aylar evdekilere caktirmadan sebze meyveyi bildigin sabunla ve sungerle citiliyordum bende..Evdekiler gorurse yemez cunku zehirleniriz diye 🤣 Artik o kadar abartmiyorum cunku bunula yasamayi ogrendim..Siz de oyle her duyduğunuza inanmayin..Market posetinden bulas hic olmamis diye duydum bende..
Aynen bende öyle yapıyorum sıvı sabunun içine az bir şey çamaşır suyu döküyorum gizli saklı :))

Aldığım bütün ürünleri deterjan ile yıkadım ben. Domates salatalığın gibi sonra saldım gitti aldıklarımı yerleştirip ellerimi hemen yıkayıp Dezenfektan ile Temizliyorum. Maske takıyorum ellerimi sürekli yıkıyorum sosyal mesafe ye uyuyorum.

Arkadaşlar gıdaya hiçbir şekilde kimyasal degdirmeyin lütfen çamaşır suyu sabunla yıkamak bunlar gerçekten obsesif hareketler. Temiz olsun diye yaptığınız şey sizi sagliginizdan ediyor. Kendinizi resmen zehirliyorsunuz geri dönüşü olmaz DNA yi bozuyor kimyasallar Allah muhafaza kanseri davet ediyorsunuz.. organlariniz çok ciddi hasar alıyor temizlenmesi mümkün değil içine çekiyor çünkü..
Poşet konusuna gelince beyaz meyve poşetleri satılıyor onlardan alın direkt ona boşaltın istediğiniz kadar da çıkarıp kullandığınız zaman yikarsiniz.
Başta ben hepsini yıkayıp koyardım dolaba ama şimdi böyle yapıyorum inanılmaz rahat.
Kahvaltılıklar saklama kabına veya cam kavanozlara koyuyorum. Paketli ufak şeyleri de çıkarıp bazen buzdolabı poşetin e koyuyorum.

Koronadan sonra OKB oldum galiba, masumlar apartmanındaki Safiye gibiyim psikolojim alt üst resmen. Dokunamıyorum sürekli el yıkıyorum Alışveriş yapamıyorum kolay kolay, yapsamda aldıklarımı çamaşır suyuyla silip yıkamadan eve almıyorum bu beni çok yordu bıktırdı artık.. Sorum su ki alışveriş yapmam gerekiyor onları silip yıkamaktan bıktım poşetten , paketli ürünlerdn vs virüs bulaşırmı silip yıkamadan yerleştirsem olur mu ?? kapıda alışveriş programını kullancam ilk kez, gelen ürünleri alıp direk yerleştirsem ne olur?? Astım hastası olduğum için bu kadar stres yapıyorum önerilirinizi bekliyorum...
Ben paketli ürünleri bulaşık süngeriyle bulaşık deterjanıyla yıkıyorum.Evet bulaşır çünkü yüzeylerde kalıyor.Ben normalde bile herkesin ellediği şeyi hemen dolaba koymazdım sudan geçirirdim.Şimdi bu virüs için yıkıyorum

Koronadan sonra OKB oldum galiba, masumlar apartmanındaki Safiye gibiyim psikolojim alt üst resmen. Dokunamıyorum sürekli el yıkıyorum Alışveriş yapamıyorum kolay kolay, yapsamda aldıklarımı çamaşır suyuyla silip yıkamadan eve almıyorum bu beni çok yordu bıktırdı artık.. Sorum su ki alışveriş yapmam gerekiyor onları silip yıkamaktan bıktım poşetten , paketli ürünlerdn vs virüs bulaşırmı silip yıkamadan yerleştirsem olur mu ?? kapıda alışveriş programını kullancam ilk kez, gelen ürünleri alıp direk yerleştirsem ne olur?? Astım hastası olduğum için bu kadar stres yapıyorum önerilirinizi bekliyorum...
Ay safiyeye çok üzülüyorum hem kendini hem etraftakileri mahvediyor sabunla yiyecekleri yıkıyor nasıl yiyorlar diyorum :D normal ama böyle düşünmeniz nerden geleceği belirsiz sonuçta sadece abartmamaya dikkat edin

Şimdi sana yapma yıkama etme diyemem
Sadece kendimi anlatayım, ben baştan beri hiç bişey yıkamadım. Alışkanlıklarımı da değiştiremedim market kapılarına, merdiven trabzanlarına falan dokunuyorum. Yüzümü gözümü kaşıyorum unutup. Her gün dolmuşa otobüse biniyorum, mağaza ve markete de gidiyorum. Dışarıdan gelince tek yaptığım elimi yıkayıp maskeyi çöpe atmak. Onun dışında kıyafeyimi falan hemen değiştirmem. Şu ana kadar başıma bişey gelmediğini düşünüyorum ama dediğim gibi vebal alamam sana sen de yapma diyemem.

Posetten cikip saklanabilecek ürünleri direkt çıkarıp saklama kaplarina koyuyorum. Posetten cikamayacak urunleri de tek kullanimlik dezenfektan bezle silip koyuyorum. Meyveleri yikayip dolaba yerleştiriyorum.

Hayatımın hiçbir aşamasında paketleri yahut sebze meyveyi yıkamadım

Virüs sonrasında da yıkamadım paketi çıkanı çıkarttım vs de cam kavanozda olan salça hala aynı kavanozunda yumurta vs hala plastiği ile duruyor

Sebze meyve eğer eve geldiğinde yıkanırsa doğal koruyucu tabakası gider çürür kısa zamanda

Mesela kutu içecek tüketmek riskli olabilir onu ağzımıza sokuyoruz vs de bisküvileri vs çıkartmadan yiyoruz içinden

Bir de zamanında kuş gribi vardı hasta olanların bir çoğu yumurtayı yıkayanlar idi zira yıkadıkları için yumurtanın gözeneklerinden içeri girmişti virüs diğerleri de tavuk çiftliği çalışanları idi

Şimdi de sağlıkçılar ve çok insanla iç içe olanlara bulaşıyor marketten bulaştı derken tuvalet kağıdından değil de marketteki müşteri ya da çalışanlardan

Dışarıda herkes maskesini elliyor ay soluklanayım değip indiriyor konuşurken indiriyor vs o maskeyi ellemeyip evde takıp eve gelince çıkarmak için dokunduğumuzda sıkıntılar bitecek ( tüm gün dışarıda olanlar arada değiştirecek tabii)

Back
X