Korona günlerinde düğün yapmak

denqesizm

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2010
164
74
298
İstanbul
Hanımlar selamlar,

Şubat ayında evimizi tuttuk,Nisan ayında nikahımız oldu.Sadece nikah planlarken misafirsiz bir nikah olduğu için mecbur kına için tuttuğum yeri Eylül ayında düğüne çevirdik.Şubattan Eylüle kadar boş eve kira da veremezdik,kısacası nikahımızı kıydık evimize girdik.Virüsün gitgide arttığı günlerde düğün yapmaktan da korkar olduk fakat maddi açıdan da başka yapacak bir çaremiz yok.Bu durumda olan arkadaşlarım var mı bizim gibi.Artık borç gırtlağa dayanmış durumda. Düğünü ertelesek desek nikahtan 1 yıl sonra düğün yapmak sanki daha abes olacak gibi.Çok arada kaldık.Sinirler acayip bozuk.Nikahta sadece elbise giydim,damatlık gelinlik hepsi hazır bekliyor.

Mesajımı düzenleyeyim. Çok eksik olmuş böyle.

Evlenme amacınız aynu evde yaşamaksa yaşıyorsunuz zaten anladığım kadarıyla. Düğünün daha çok bi anlamı kalmıyor bence. Yine de isterseniz en azından lütfen çok az davetliyle yapın da virüs yayılmasın daha fazla.

Bir de düğün yapmak hepten masraf değil mi? Borcumuz çok diye düğün yapma işi kafamda oturmadı. Asıl düğünden sonra borcunuz çok olacak birikiminiz yoksa.

Ben 2 yıl önce evlendim düğün yapmadım.
Şart değil aslında ama sanırım siz düğün istiyorsunuz

Düğün istemiyorduk sadece nikah yapacaktık.Ama virüs nedeniyle nikaha sadece anne baba ve kardeşleri aldılar.Bu sebeple törenli bir nikah olmadı.Gelinlik damatlıkta giymedik,kınayı düğüne çevirdik.
Evet evlendik aynı evde yaşıyoruz.Nisanda nikahımız olacak diye Mart ayında çeyiz mobilyalar vs herşeyi yerleştirmiştik.

taki için mi istiyorsunuz düğünü orayi anlamadim eger öyleyse keske nikahi takili yapsaydiniz
Arkadaşlar haberleri izlemiyorsunuz sanırım :) yukarıda da yazdıgım gibi virüs sebebiyle törenli nikah olmadı,törenli olmayınca da malum takı olmadı.
Bizlerde zengin aile çocukları olmadığımız için borç harç içinde bir ev kurduk mecbur düğüne çevirdik

e insanların takıcağı takıya güvenip mi evlendiniz? kendinize güveniyosanız evlenmeniz gerekiyodu çünkü

Takı geleceğinin bir garantisi yok ki

Haberlerde vardı icra yoluyla isteyin en kötü

düğünü takı için istiyosunuz galiba da aklı olan düğüne gelmez gelse de altın uçup gitmişken kimse bişey takmaz ki.
Çeyrek olmuş milyon dolar. Üstüne virüs kapma ihtimali. Düğüne zor gelirler dediğin gibi

İnanın düğüne giden yok
B planı geliştirmelisiniz
Şu durumda takı gelmez

İnanın düğüne giden yok
B planı geliştirmelisiniz
Şu durumda takı gelmez
Bizde ne yapacagımızı şaşırdık.Herhangi birine bulaşma olasılığını düşündükçe bile çok tedirgin oluyorum buna kendimizde dahil.
Ama bir B planı da ne olabilir onu da bilmiyorum,bekleyelim desek nereye kadar bekleyeceğiz.
Herkese mesajla iban mı atsak napsak

e insanların takıcağı takıya güvenip mi evlendiniz? kendinize güveniyosanız evlenmeniz gerekiyodu çünkü
Kervan yolda düzülür/düzelir bizim işler genelde (Türkçe öğretmenleri beni aydınlatsın özelden hangisi doğruymuş)

İnsanlar haber izliyor da sizin düşünce yapınızı anlamaya çalışıyorlar.
Borç harç içinde evlenmeniz yanlış, hele ki bu durumda rakıya güvenerek evlenmeniz yanlış. Sizde altın fiyatlarını takip etmiyorsunuz sanırım. Orta gelirli bir ailenin takacağı en fazla çeyrek altındır. Gram takan bile olur.
Keşke takı yerine kendinize güvenip evlenseydiniz.
Çevremde düğün yapan bir sürü insan var.
Ama çoğunun çok yakınları haricinde düğününe kimse gelmiyor.
İnsanlar artan vaka sayılarından korkuyor.
Ben annemi teyzemin kızının sözüne bile yollamak istemedim.
2 eğlenicez diye hastanede virüsle savaşmak istemiyorum.

Dügünü iptal ederdim ben olsam kardesim de evlendi henüz 1 hafta önce nikah kıydılar kimseyide cagırmadık nikaha salgın döneminde dügün kına riskli işler.

Kervan yolda düzülür/düzelir bizim işler genelde (Türkçe öğretmenleri beni aydınlatsın özelden hangisi doğruymuş)
Kervan yolda düzelir.
Bir işi içine girince düzeltmek anlamına geliyor diye hatırlıyorum.
Tam bu konuyu anlatıyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…