Korona günlerinde düğün yapmak

Kızlar ben sadece kafa dağıtmak ve dertleşmek amaçlı yazmıştım.Etrafımda yakın uzak çok dert anlattığım insanlar var zaten.Bu mesajları yazan arkadaşlar evli misiniz bekar mısınız bilmiyorum ama nikah/düğün yapılıyor.Bu zamana kadar yaptığımız gibi bizler iştirak edip ufak tefek hediyelerimizi taktık.Örf ve adetimizde de bunlar iyi kötü geri dönüyor..Bu durumda nikahi '' mecburiyetten'' törensiz kıydıgımız için düğüne mecbur kaldık.Benim durumumda olan arkadaşlar var mı siz naptınız amaçlı bir yazı açmıştım ama sorgu odası gibi oldu burası

Arkadaşlar haberleri izlemiyorsunuz sanırım :) yukarıda da yazdıgım gibi virüs sebebiyle törenli nikah olmadı,törenli olmayınca da malum takı olmadı.
Bizlerde zengin aile çocukları olmadığımız için borç harç içinde bir ev kurduk mecbur düğüne çevirdik
nikah yaptiginizda birinci derece yakinlariniz yani hala dayi vs takinizi takmadimi?

nikah yaptiginizda birinci derece yakinlariniz yani hala dayi vs takinizi takmadimi?
Anne baba kardeş dışında şahit de dahil salona kimseyi almayacaklarını söylediler o yüzden kimse gelmedi.Şahidi bile dışarıdan kabul etmediler,bu sebeple abim olmuştu.

Valla ben su kosullarda kimseye altin takmam.
Altin takmadigim icin "sen gelme ulan ayi" diyecekse de keyfi bilir.
Bu durum biraz zaten yakınlığa ve maddi duruma bakıyor.Sizin maddi durumunuzu bilen biri sizden göz göre göre altın bekliyorsa zaten otursun kendi ayılığına yansın.

Kervan yolda düzelir.
Bir işi içine girince düzeltmek anlamına geliyor diye hatırlıyorum.
Tam bu konuyu anlatıyor işte.
Kızlar inşallah hiçbir zaman hiçbir konuda hevesiniz kursağınızda kalmaz.Sağlıklı günler diliyorum sizlere.

Anne baba kardeş dışında şahit de dahil salona kimseyi almayacaklarını söylediler o yüzden kimse gelmedi.Şahidi bile dışarıdan kabul etmediler,bu sebeple abim olmuştu.
bizde mesela evlenenler oldu bu süreçte dügunlerine nikahlarina katilamasakta törelerini kapidanda olsa evlerine girmeden kendilerine ilettik para takacak olanlar hesap numarasi istediler vs.
siz dugun yapmamis olsanizda törenizin sizlere bir sekilde ulasmasi gerekirdi.
dugun yaparsanizda gelecekleri muallak.
dedigim gibi bizde kimse gitmedi kendileri caldi kendileri oynadi resmen boyle bir durum yasanacaksa bos yere birde salon parasi odemis olacaksiniz

Ama yine evdeki hesap çarşıya uymazsa ne olacak. Altın fiyatları malum, ekonomi altın fiyatı artmasada kötü durumda pandemiden dolayı. Siz bir masraf daha çıkartıyorsunuz kendinize, ya beklediğiniz olmazsa. O zaman için planınız var mı? Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın. En yakınlar düğün olmasada takarlar herhalde. Sizi anlamaya çalışıyorum ama yaptığınızında garantisi yokki.

Arkadaşım pazar günü evlendi. Düğüne kimse gelmedi ki burası vakaların ülke genelinde az olduğu bir il. Damadın teyzeleri, kızın dayıları gibi en yakınlar dahi yoktu düğünde. Takı derseniz o da olmadı doğru düzgün. Zira çeyrek uçmuş durumda ama insanların ekonomisi berbat. Düğüne gel, git üstüne de takı tak kimsenin gücü yok. O haberleri siz de izleyin derim ekonomiyle ilgili olanları özellikle. :)

Nikah kıyıp beraber yaşayan ve düğün yapan insanları da saçma buluyorum. Aylar sonra aynı evden düğüne hazırlanmak olur iş değil. Bir heyecanı, sürprizi de yok. Olsun diye yapılan bir şey. Sizin eğleneceğinizi de sanmam zaten oyun vs. yasaklandı. Keşke ayağınızı yorganınıza göre uzatıp öyle ev kursaydınız. Borç harçla evlenip düğünde gelecek takıya güvenilmez.

Düğünlerde o kadar çok bulaşma haberi geldi ki kimse gitmiyor artık düğünlere. Ödeme yapmadıysanız iptal edin, ödeme yaptıysanız ve illa yapmak istiyorsanız yapın ama kimse gelmezse çok daha kötü hissedersiniz...

Gelinlik giymekse derdiniz, anlaşın bir fotoğrafçıyla dış çekim yaptırın...

Allah yardımcınız olsun öyle saçma günlerden geçiyoruz ki hastalık bir yandan ekonomik kriz bir yandan insanlar da ne yapacağını şaşırdı. Ama düğün yapsanız dahi çok davetli gelmeyebilir son günlerde vakalar iyice arttı . Gelse bile çeyrek olmuş 750 takı bile olmayabilir. Bunları da hesaba katın inşallah borçlarınızı kısa zamanda ödersiniz

Ben seni anlıyorum. Ayni evde yaşamak için evlenmek gerekiyor su an biz de idare ediyoruz bu karantina zamani da tam evleneceksen ayri kalmak çok zor empati yapmiyor kimse herkes kendini garantiye almış nasılsa evi barki var. Ben de herkese taki taktim hic olmazsa geri dönüşünü isterim açıkçası en azindan yakinlarimdan bu devirde kolay mi taki takmak ben de zorlandım takarken üstelik issiz halimle şehir şehir gezdim vs. Biraz bahane bence düğüne gelmemek normal tabii de taki takmamak icin bahane oluyor isteyen uzaktan da destek olur ufak da olsa.

Ben seni anlıyorum. Ayni evde yaşamak için evlenmek gerekiyor su an biz de idare ediyoruz bu karantina zamani da tam evleneceksen ayri kalmak çok zor empati yapmiyor kimse herkes kendini garantiye almış nasılsa evi barki var. Ben de herkese taki taktim hic olmazsa geri dönüşünü isterim açıkçası en azindan yakinlarimdan bu devirde kolay mi taki takmak ben de zorlandım takarken üstelik issiz halimle şehir şehir gezdim vs. Biraz bahane bence düğüne gelmemek normal tabii de taki takmamak icin bahane.
E zaten aynı evde yaşıyorlarmış. O açıdan bi mağduriyetleri yokmuş konu sahibinin. Takılar için düğün yapmak istiyor ama şu şartlar altında hem davetli gelmeyebilir hem de takı. Borç kapatacağım derken daha da borçlu bulabilirler kendilerini. Zaten takıyı verecek olan akraba düğün olmasa da verebilir vermek istedikten sonra. Benim bi arkadaşım da martta nikah yapmıştı düğünü ertelenmişti pandemiden dolayı ama akrabaları takıları verelim demişti düğün olmasa da.

Allah yardımcınız olsun öyle saçma günlerden geçiyoruz ki hastalık bir yandan ekonomik kriz bir yandan insanlar da ne yapacağını şaşırdı. Ama düğün yapsanız dahi çok davetli gelmeyebilir son günlerde vakalar iyice arttı . Gelse bile çeyrek olmuş 750 takı bile olmayabilir. Bunları da hesaba katın inşallah borçlarınızı kısa zamanda ödersiniz

Amin inşallah teşekkür ederim. Bizde 10 yıllık bir birliktelikten sonra böyle hayal etmiyorduk tabi birşeyleri. Keşke herşey yolunda gitseydi ama bizden kaynaklanan bir durum yok.Ülkede evini barkını tutup hazırladığı için nikahını düğününden birkaç ay önce yapan çok insan var,en azından benim çevremde öyle.Kiralar uçmuş gidiyor.Hangimizin durumu var boş eve kira ödesin.Yargılamadan önce acaba insanlar nelerle boğuşuyor diye düşünmek daha insani bir davranış olurdu.Acaba hangi genç kız böyle kötü bir dönemde yuva kurmak isterdi.

E zaten aynı evde yaşıyorlarmış. O açıdan bi mağduriyetleri yokmuş konu sahibinin. Takılar için düğün yapmak istiyor ama şu şartlar altında hem davetli gelmeyebilir hem de takı. Borç kapatacağım derken daha da borçlu bulabilirler kendilerini. Zaten takıyı verecek olan akraba düğün olmasa da verebilir vermek istedikten sonra. Benim bi arkadaşım da martta nikah yapmıştı düğünü ertelenmişti pandemiden dolayı ama akrabaları takıları verelim demişti düğün olmasa da.
Böyle isliyorsa guzel o zaman düşünceli insanlarmis demek ki.

Kimsede altin takacak hal kalmadi
Cok emegi olanlara elden takisini verdim
Yeni tanistiklarima 10 tl bile verecek durumda degilim. Gitmek soz konusu bile degil
Haftaya kuzen dugunu var. Sadece taki birakicam. Onlarin dugun yapma sebebide biz herkese yarim altin taktik mecbur gelecekler
Insanlar mutfagina 2000 tl harcayamazken yarim altin bekliyorlar.
Dugun yapsanizda gelen olmayacaktir. Yinede siz bilirsiniz uzulmeyecekseniz yapin
15 temmuzdan sonra cevremde bir dugunde kapida askerler beklemisti izinler kapaliydi damat dugun gecesi donup isine gitmisti
Bu sefer tum dunyayi etkileyen bir durum var cok uzulmemeye calisin

Konuda kimse birbirini anlamamış ahahaha
Valla geçmiş olsun empati kurdumda maddi manevi zarar

Back
X