nikah yaptiginizda birinci derece yakinlariniz yani hala dayi vs takinizi takmadimi?Arkadaşlar haberleri izlemiyorsunuz sanırım :) yukarıda da yazdıgım gibi virüs sebebiyle törenli nikah olmadı,törenli olmayınca da malum takı olmadı.
Bizlerde zengin aile çocukları olmadığımız için borç harç içinde bir ev kurduk mecbur düğüne çevirdik
Valla ben su kosullarda kimseye altin takmam.düğünü takı için istiyosunuz galiba da aklı olan düğüne gelmez gelse de altın uçup gitmişken kimse bişey takmaz ki.
Anne baba kardeş dışında şahit de dahil salona kimseyi almayacaklarını söylediler o yüzden kimse gelmedi.Şahidi bile dışarıdan kabul etmediler,bu sebeple abim olmuştu.nikah yaptiginizda birinci derece yakinlariniz yani hala dayi vs takinizi takmadimi?
Bu durum biraz zaten yakınlığa ve maddi duruma bakıyor.Sizin maddi durumunuzu bilen biri sizden göz göre göre altın bekliyorsa zaten otursun kendi ayılığına yansın.Valla ben su kosullarda kimseye altin takmam.
Altin takmadigim icin "sen gelme ulan ayi" diyecekse de keyfi bilir.
Kızlar inşallah hiçbir zaman hiçbir konuda hevesiniz kursağınızda kalmaz.Sağlıklı günler diliyorum sizlere.Kervan yolda düzelir.
Bir işi içine girince düzeltmek anlamına geliyor diye hatırlıyorum.
Tam bu konuyu anlatıyor işte.
bizde mesela evlenenler oldu bu süreçte dügunlerine nikahlarina katilamasakta törelerini kapidanda olsa evlerine girmeden kendilerine ilettik para takacak olanlar hesap numarasi istediler vs.Anne baba kardeş dışında şahit de dahil salona kimseyi almayacaklarını söylediler o yüzden kimse gelmedi.Şahidi bile dışarıdan kabul etmediler,bu sebeple abim olmuştu.
Keske nikahta giyseydiniz gelinlik ve damatlik. Foto vs o zmn cektirseydiniz dugunu de kompleiptal etseydiniz. Bu sekilde dugune kimseyi beklemwyin. Gelmeyenlrre de kirilmaya hakkiniz yok
Evet kına yapılacak yeri düğüne çevirince masrafları ödemiş bulunduk sözleşme dahilinde.Dugun icin her sey odendi mi, bes kurus harcamayacak misiniz?
E zaten aynı evde yaşıyorlarmış. O açıdan bi mağduriyetleri yokmuş konu sahibinin. Takılar için düğün yapmak istiyor ama şu şartlar altında hem davetli gelmeyebilir hem de takı. Borç kapatacağım derken daha da borçlu bulabilirler kendilerini. Zaten takıyı verecek olan akraba düğün olmasa da verebilir vermek istedikten sonra. Benim bi arkadaşım da martta nikah yapmıştı düğünü ertelenmişti pandemiden dolayı ama akrabaları takıları verelim demişti düğün olmasa da.Ben seni anlıyorum. Ayni evde yaşamak için evlenmek gerekiyor su an biz de idare ediyoruz bu karantina zamani da tam evleneceksen ayri kalmak çok zor empati yapmiyor kimse herkes kendini garantiye almış nasılsa evi barki var. Ben de herkese taki taktim hic olmazsa geri dönüşünü isterim açıkçası en azindan yakinlarimdan bu devirde kolay mi taki takmak ben de zorlandım takarken üstelik issiz halimle şehir şehir gezdim vs. Biraz bahane bence düğüne gelmemek normal tabii de taki takmamak icin bahane.
Allah yardımcınız olsun öyle saçma günlerden geçiyoruz ki hastalık bir yandan ekonomik kriz bir yandan insanlar da ne yapacağını şaşırdı. Ama düğün yapsanız dahi çok davetli gelmeyebilir son günlerde vakalar iyice arttı . Gelse bile çeyrek olmuş 750 takı bile olmayabilir. Bunları da hesaba katın inşallah borçlarınızı kısa zamanda ödersiniz
Böyle isliyorsa guzel o zaman düşünceli insanlarmis demek ki.E zaten aynı evde yaşıyorlarmış. O açıdan bi mağduriyetleri yokmuş konu sahibinin. Takılar için düğün yapmak istiyor ama şu şartlar altında hem davetli gelmeyebilir hem de takı. Borç kapatacağım derken daha da borçlu bulabilirler kendilerini. Zaten takıyı verecek olan akraba düğün olmasa da verebilir vermek istedikten sonra. Benim bi arkadaşım da martta nikah yapmıştı düğünü ertelenmişti pandemiden dolayı ama akrabaları takıları verelim demişti düğün olmasa da.
Yani ekstra odeme yapmayacaksaniz kaybedeceginiz bir sey yok kimse gelmezse.Evet kına yapılacak yeri düğüne çevirince masrafları ödemiş bulunduk sözleşme dahilinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?