Korona günlerinde düğün yapmak

Ben olsam pandemi dolayısıyla evliliğimizi sizlerle kutlayamayacağız, üzgünüz derdim.
Takısını yollayacak olan yollar. Yollamayacak olan düğüne de gelmeyecek zaten.
Boşuna insanları toplayıp risk almayın. Sevdiğiniz birine bir şey olur ömür boyu vicdan azabı çekersiniz.

Düğün değil de, nikahdairesinde nikah tazeleseniz mesela. Hem gelinlik giyer fotoğraf çektirirsiniz, hem gelecek olan kişiler para/altın desteğinde bulunur, hem de düğün yeri cart curt ıvır zıvır masraf yapmamış olursunuz..
Niye 2 kez nikah yapıyorsunuz diye soran olursa da, düğün riskliydi, sevdiklerimizle hiçbir fotoğrafımız yoktu, o sebepten dersiniz.

Arkadaşlar haberleri izlemiyorsunuz sanırım :) yukarıda da yazdıgım gibi virüs sebebiyle törenli nikah olmadı,törenli olmayınca da malum takı olmadı.
Bizlerde zengin aile çocukları olmadığımız için borç harç içinde bir ev kurduk mecbur düğüne çevirdik
Bizim buradaki dugun salonları sahil kenari oldugu icin ucu bucağı olmayan bi alana açılıyor. Yasak sadece nikah töreni yapılan binanın icinde geçerli. Bahçe sahil seridine dogru uzandığı için metrelerce acik alanda dikkatlice herkes takısini dugun sahibine veriyor , ben de öyle düşündüm

Kızlar ben sadece kafa dağıtmak ve dertleşmek amaçlı yazmıştım.Etrafımda yakın uzak çok dert anlattığım insanlar var zaten.Bu mesajları yazan arkadaşlar evli misiniz bekar mısınız bilmiyorum ama nikah/düğün yapılıyor.Bu zamana kadar yaptığımız gibi bizler iştirak edip ufak tefek hediyelerimizi taktık.Örf ve adetimizde de bunlar iyi kötü geri dönüyor..Bu durumda nikahi '' mecburiyetten'' törensiz kıydıgımız için düğüne mecbur kaldık.Benim durumumda olan arkadaşlar var mı siz naptınız amaçlı bir yazı açmıştım ama sorgu odası gibi oldu burası
Yorumları okuyunca bende kızdım herkes sizi yargılamış. Kimse virüs var diye önlem almıyor zatendaha dün bu semtte asker uğurlama yapıldı yaklaşık 500 kişilik düğün sandım balkona çıktım baktım asker türküsü çalıyor. Bir tane polis gelmedi. İnsanlar düğünlerde takı takıyor evet ve karşılık bekleyerek. Annemler geçen hafta 800 TL ye çeyrek aldılar benim düğünümde 300 TL idi çeyrek bana taktıklarından mecburen aldılar. Bu böyledir. Bence içinizde kalmadın yakın halı dayı teyze 50 - 60 kişilik Bi mekan ayarlayın çok uzak kişiler birşey takmaz zaten takacak kişileri çağırıp 2 saat bir kutlama yapın. Bizde düğünde takılan takımlarla yemek masrafını mekan parasını verdik bu böyledir zaten. İnsanlar bazen sadece yargılamak için varlar. Gelinlik damatlık hazır kız Bir ömür bakıp bakıp otursun mu elbette giyecek. Tek sen giyiyorsun diye de virüs yayılmıyor. Kimse önemsemiyor. Düğünleri uçakları iller arası giriş çıkışı açanları yargılamak lazım.

Hanımlar selamlar,

Şubat ayında evimizi tuttuk,Nisan ayında nikahımız oldu.Sadece nikah planlarken misafirsiz bir nikah olduğu için mecbur kına için tuttuğum yeri Eylül ayında düğüne çevirdik.Şubattan Eylüle kadar boş eve kira da veremezdik,kısacası nikahımızı kıydık evimize girdik.Virüsün gitgide arttığı günlerde düğün yapmaktan da korkar olduk fakat maddi açıdan da başka yapacak bir çaremiz yok.Bu durumda olan arkadaşlarım var mı bizim gibi.Artık borç gırtlağa dayanmış durumda. Düğünü ertelesek desek nikahtan 1 yıl sonra düğün yapmak sanki daha abes olacak gibi.Çok arada kaldık.Sinirler acayip bozuk.Nikahta sadece elbise giydim,damatlık gelinlik hepsi hazır bekliyor.
canım seni en iyi ben anlarım. ama önce sakin ol.

ben senden daha kötü durumdayım. geçen sene mayısta sözlendim. haziranda nişanım oldu. geçen sene ekimde nikahtan evlenecektik ama eşimin ailesi bizi durdurdu. düğün ben yapıcam dedi. ekim geldi düğün yapamadı, nisana ertelendi. nisanda korona oldu şanssızsınız dedi. hazirana erteledik, haziranda salonlar açılmadı. sonra temmuzda açılınca yap dedik. yapamam kimse gelmez falan dedi. şimdi eylül sonu diyor, düğünü yaparım ama takı takamam diyor.

bende en son mayısta eşimle nikahtan evlendik (gelinlikle değil, elbisemle). nikahımda annem babam yoktu. eşimin şehrinde evlendik. onun ailesi vardı. bombok bir nikah oldu. sonra geldim evime yerleştim. ne annemi ne babamı gördüm. herkes evlendiğinde göbek atarken ben 3 gün 3 gece ağladım. eşimin ailesini hiçbir şekilde kabul etmiyorum. evime de ölene kadar sokmayacağım. bizi bu duruma getiren kendisidir ve bizim ona büyüğümüz diye bu kadar alttan alışımız eşimle ikimizi yordu. ailesi hakkında bir konu açıldığında sinir krizi geçiriyorum.

mesela bu hafta eşimin kuzeninin düğünü var (aynı zamanlarda sözlendik ama kızın gittiği yerde sıkıntı yok, ailede yani) eşimin annesi beni kınaya çağırıyor. ben kına yapamadım, düğün yapamadım. her şey içimde kaldı. yaptıkları saygısızlık dağı tepeyi aştı.

her neyse, çevreyi boşver. bence ikiniz yapın, güzel bir zamanda yapın. kimseye medet ummayın.

Düğün değil de, nikahdairesinde nikah tazeleseniz mesela. Hem gelinlik giyer fotoğraf çektirirsiniz, hem gelecek olan kişiler para/altın desteğinde bulunur, hem de düğün yeri cart curt ıvır zıvır masraf yapmamış olursunuz..
Niye 2 kez nikah yapıyorsunuz diye soran olursa da, düğün riskliydi, sevdiklerimizle hiçbir fotoğrafımız yoktu, o sebepten dersiniz.

Boyle birsey yasal olarak mumkun degil hangi belediye esnek davranir bilmiyorum

Boyle birsey yasal olarak mumkun degil hangi belediye esnek davranir bilmiyorum

Bilgilendirme için teşekkürler :KK36:
Araştırdım, evet yasal olarak mümkün değilmiş ancak formalite icabı bazı organizasyon firmaları sembolik bir nikah tazeleme hizmeti sunuyormuş. Konu sahibi böyle bir şey yapsa düğünden daha az masraflı olur diye tahmin ediyorum

Ben sizi anladım

Nikah yapıp birlikte de yaşasanız pandemi sonrası düğün yapacağız dediniz

Herkes de takı vs yapacaksa hali ile düğünde yapacak

Eylül diye gün var

Gelinlik damatlık var ki dünya para harcandı

Ama siz virüsten de korkuyorsunuz haklı olarak

Üff yap gelen gelir desek ayrı ertele desek ayrı

Seneye ertelerseniz de bebek vs dikkat edin

Bir de düğün yeri önemli kapalı mekan ise gelen az olur zaten altın da çok pahalı ama takı takacak düğün yaptık deneceği için kendi gelmese de ailelere verebilir

Düğünüm şehirdışında oldu herkes annemle hediyesini gönderdi

Bilgilendirme için teşekkürler :KK36:
Araştırdım, evet yasal olarak mümkün değilmiş ancak formalite icabı bazı organizasyon firmaları sembolik bir nikah tazeleme hizmeti sunuyormuş. Konu sahibi böyle bir şey yapsa düğünden daha az masraflı olur diye tahmin ediyorum

Bu cok ciddi bir suc
Buyuk sehirlerde yapilabilir
Ama kucuk bir yerde savci bile gorse direk hapis cezasi olur. Heleki organizasyon firmalarinin ki bomba.
Nasil doktor olamiyorsak polis olamiyorsak evlendirme yetkisini de kullanamayiz bilinmeyen ama buyuk sakincalari olan bir durum

İki ucu .. değnek durumundan başka birşey değil bizimkisi ve bizim durumumuzda olanlar.
Bu yıl evlenenlerin cidden toplu kısmetsizliğimidir kadersizliğimidir anlamadım gitti.Moralimi bozmayayım kader napıcaz diyorum bir yandan da bilip bilmeden abuk subuk konuşan insanlarla karşılaşınca da iyice sinirim bozuluyor.Kim bilerek böyle bir duruma düşmeyi tercih ederdi acaba.

canım seni en iyi ben anlarım. ama önce sakin ol.

ben senden daha kötü durumdayım. geçen sene mayısta sözlendim. haziranda nişanım oldu. geçen sene ekimde nikahtan evlenecektik ama eşimin ailesi bizi durdurdu. düğün ben yapıcam dedi. ekim geldi düğün yapamadı, nisana ertelendi. nisanda korona oldu şanssızsınız dedi. hazirana erteledik, haziranda salonlar açılmadı. sonra temmuzda açılınca yap dedik. yapamam kimse gelmez falan dedi. şimdi eylül sonu diyor, düğünü yaparım ama takı takamam diyor.

bende en son mayısta eşimle nikahtan evlendik (gelinlikle değil, elbisemle). nikahımda annem babam yoktu. eşimin şehrinde evlendik. onun ailesi vardı. bombok bir nikah oldu. sonra geldim evime yerleştim. ne annemi ne babamı gördüm. herkes evlendiğinde göbek atarken ben 3 gün 3 gece ağladım. eşimin ailesini hiçbir şekilde kabul etmiyorum. evime de ölene kadar sokmayacağım. bizi bu duruma getiren kendisidir ve bizim ona büyüğümüz diye bu kadar alttan alışımız eşimle ikimizi yordu. ailesi hakkında bir konu açıldığında sinir krizi geçiriyorum.

mesela bu hafta eşimin kuzeninin düğünü var (aynı zamanlarda sözlendik ama kızın gittiği yerde sıkıntı yok, ailede yani) eşimin annesi beni kınaya çağırıyor. ben kına yapamadım, düğün yapamadım. her şey içimde kaldı. yaptıkları saygısızlık dağı tepeyi aştı.

her neyse, çevreyi boşver. bence ikiniz yapın, güzel bir zamanda yapın. kimseye medet ummayın.
Beterin beteri var durumu.Bende de kayınvalide yıllar önce vefat etti.Kayınpeder 1 yıl önce evlendi.Kardeşi Ekim 2019 da evlendi.10 yıldır biz beklerken bize gelince para kalmadı denildi.Bize kredi çektirildi,şimdi de ödemiyor,oyalıyor.Bunlara gercekten akıl sır erdirmek çok zor

Bu cok ciddi bir suc
Buyuk sehirlerde yapilabilir
Ama kucuk bir yerde savci bile gorse direk hapis cezasi olur. Heleki organizasyon firmalarinin ki bomba.
Nasil doktor olamiyorsak polis olamiyorsak evlendirme yetkisini de kullanamayiz bilinmeyen ama buyuk sakincalari olan bir durum

Tiyatral nikah memuru hizmeti sunan organizasyon firmalarının herhangi bir cezası yok, sonuçta deftere imza atma, evlilik cüzdanı fln gibi durumlar olmayacak. Açık hava bir bahçe/yer kiralanıp yapılabilir

2 ay sonra evleniyorum. Sadece nikah olacak. Keşke gelinliğinizi nikahta giyseydiniz.
İnşallah iki aya kadar bize geldiği gibi size de yasaklama gelmez,çünkü gidişat hiç iyi değil.

Gelinliği en kötü o gün fotoğraf çekiminde giyerim diye düşünüyorum elden başka birşey gelmiyor,düğün yapamazsak.

Tiyatral nikah memuru hizmeti sunan organizasyon firmalarının herhangi bir cezası yok, sonuçta deftere imza atma, evlilik cüzdanı fln gibi durumlar olmayacak. Açık hava bir bahçe/yer kiralanıp yapılabilir

Bende diyorumki sikayet edilirse is buyuyebilir heleki kucuk yerlerde cok sakincali
Bize hic bir basvurusu olmayan biri geldi durumu anlattik
Firmalarla gorusmus kimse kabul etmemis nikahtan caymislar semazen cagirmislar
Burasi ufacik ilce

Bu sene düğünleri önceden planlanıp hazırlanmış olanlara çok üzüldüm ya hevesleri kursaklarında kaldı. Ama hiçbirşey ortada yokken inatla düğün yapanlarda var garip şekilde. Neyse konu sahibi arkadaşım altın gerçekten çok pahalı sanmıyorum insanlar alabilsin. Bize gelen 100 lira da taksa yeter diyorsanız yapın. Biz zamanında gittik diyorsunuz haklı olarak ama durum normal değil kimse kendini riske atmaz zorunda hiç değil

Back
X