Korona günlerinde düğün yapmak

İnşallah iki aya kadar bize geldiği gibi size de yasaklama gelmez,çünkü gidişat hiç iyi değil.

Gelinliği en kötü o gün fotoğraf çekiminde giyerim diye düşünüyorum elden başka birşey gelmiyor,düğün yapamazsak.
Nikaha yasaklama geliyor mu Pandemi in en yoğun zamanlarında bile nikah yapılabiliyordu diye biliyorum.

Siz zaten evlisiniz, düğün yapmak çok şart mı?

Yok çok şart değil.

Fotoğraf çekiminden sonra hevesimi almak için sokaklarda gelinlikle dolaşmayı düşünüyorum.Onca yıl heves edip hayal kurduk,kursağımızda kaldı.Haberlerde ''Deli Gelin'' diye görürseniz bizim siteden biriydi dersiniz :KK49:

Bu sene düğünleri önceden planlanıp hazırlanmış olanlara çok üzüldüm ya hevesleri kursaklarında kaldı. Ama hiçbirşey ortada yokken inatla düğün yapanlarda var garip şekilde. Neyse konu sahibi arkadaşım altın gerçekten çok pahalı sanmıyorum insanlar alabilsin. Bize gelen 100 lira da taksa yeter diyorsanız yapın. Biz zamanında gittik diyorsunuz haklı olarak ama durum normal değil kimse kendini riske atmaz zorunda hiç değil

Herseyi 2019 Eylülde tutup planlayınca cidden elimizde kaldı.Kim bilebilirdi böyle olacağını.Anlayışlı yorumunuz için teşekkürler.

Beterin beteri var durumu.Bende de kayınvalide yıllar önce vefat etti.Kayınpeder 1 yıl önce evlendi.Kardeşi Ekim 2019 da evlendi.10 yıldır biz beklerken bize gelince para kalmadı denildi.Bize kredi çektirildi,şimdi de ödemiyor,oyalıyor.Bunlara gercekten akıl sır erdirmek çok zor
o yüzden uzak kalacaksın böylelerinden para yedirmeyeceksin. benim eşimin maaşının üstünde haciz var. bunu yapan bir baba! ilgilenmiyor bu konuyla bile. biz 3 aydır ayın sonunu getiremiyoruz. hep içerdeyiz. annemden babamdan yiyorum ben. evime gelip her şeyimi alıyorlar. ben onlara yapacağım yerde.

ama Allah'a bırakma işini hayatta. olmaz. ben çok Allah'a havale ettim ama olmadı çünkü ben değil, eşimin babası şanslı gitti bu konuda maalesef. 1,5 yıl oldu. ben hak etmediğim şeyleri yaşadım. aileme yaşattım. eşimle delirdik. yani bu süreçleri öyle böyle anlatamam.

buraya ilk geldiğimde de bu konuyu paylaştım ama herkes "aileye güvenmeden yola çıkın, yapamazlarsa da siz suçlusunuz" gibi şeyler söylediler. burada çoğunun geçim derdi yok, kimse benim yaşadıklarımı yaşamadı, ve kimse benden daha iyi anlayamaz seni bu konuda çok netim.

yine de dediğim gibi, eşinle toparlandıktan sonra en kısa zamanda yaparsınız. ikinizde çalışın, borcunuzu bitirmeye çalışın. bu corona hep sürecek değil. elbet toparlanacaksınız...

Yok çok şart değil.

Fotoğraf çekiminden sonra hevesimi almak için sokaklarda gelinlikle dolaşmayı düşünüyorum.Onca yıl heves edip hayal kurduk,kursağımızda kaldı.Haberlerde ''Deli Gelin'' diye görürseniz bizim siteden biriydi dersiniz :KK49:
Allah sağlık sıhhat versin. Birbirinizin yanında olun, sevgiyle muhabbetle birlikte olun, gerisi gerçekten teferruat. Ben de evliyim. Ama şimdiki aklım olsa sade bir nikahla evlenirdim. Çünkü o dönemde insan çok yıpranıyor.

o yüzden uzak kalacaksın böylelerinden para yedirmeyeceksin. benim eşimin maaşının üstünde haciz var. bunu yapan bir baba! ilgilenmiyor bu konuyla bile. biz 3 aydır ayın sonunu getiremiyoruz. hep içerdeyiz. annemden babamdan yiyorum ben. evime gelip her şeyimi alıyorlar. ben onlara yapacağım yerde.

ama Allah'a bırakma işini hayatta. olmaz. ben çok Allah'a havale ettim ama olmadı çünkü ben değil, eşimin babası şanslı gitti bu konuda maalesef. 1,5 yıl oldu. ben hak etmediğim şeyleri yaşadım. aileme yaşattım. eşimle delirdik. yani bu süreçleri öyle böyle anlatamam.

buraya ilk geldiğimde de bu konuyu paylaştım ama herkes "aileye güvenmeden yola çıkın, yapamazlarsa da siz suçlusunuz" gibi şeyler söylediler. burada çoğunun geçim derdi yok, kimse benim yaşadıklarımı yaşamadı, ve kimse benden daha iyi anlayamaz seni bu konuda çok netim.

yine de dediğim gibi, eşinle toparlandıktan sonra en kısa zamanda yaparsınız. ikinizde çalışın, borcunuzu bitirmeye çalışın. bu corona hep sürecek değil. elbet toparlanacaksınız...

Aslında burdakilerde toplumun bir yansıması değil mi.Tanımadan etmeden durumları bilmeden ''Aa zaten aynı evde yaşıyorsunuz ne düğünü'' diye tepki vermelerinden belli. Ama kınadığını yaşamadan ölmezsin derler,kimseyi anlamadan dinlemeden kınamamak lazım.Bir daha düğün yapacağımı sanmıyorum.Zaten en buyuk korkumda benım yuzumden bırıne bırsey olması.Allah büyük,bir çıkar yolu gösterir elbet.

Ben maddi konuda ikidir irtibata geçip sesimi çıkartıyorum,umarım sonuç alabilirim.Ailemi hiç işin içine karıştırmadım yüz göz olmasınlar diye.Eşime de söyledim.Bu telefonum sondu,bundan sonra bu kadar sakin muhattap olamayabilirim gerisi sende. Bakalım ne olacak ne bitecek hiç bilmiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Allah sağlık sıhhat versin. Birbirinizin yanında olun, sevgiyle muhabbetle birlikte olun, gerisi gerçekten teferruat. Ben de evliyim. Ama şimdiki aklım olsa sade bir nikahla evlenirdim. Çünkü o dönemde insan çok yıpranıyor.
Çok teşekkürler amin. Evet bende sadece nikah hayal etmiştim ama kısmet değilmiş olmadı.O sürecin ağırlığı yetmezmiş gibi bir de virüs çıktı başımızda.Sağ salim atlatabiliriz inşallah hepimiz.

Bizde ne yapacagımızı şaşırdık.Herhangi birine bulaşma olasılığını düşündükçe bile çok tedirgin oluyorum buna kendimizde dahil.
Ama bir B planı da ne olabilir onu da bilmiyorum,bekleyelim desek nereye kadar bekleyeceğiz.
Herkese mesajla iban mı atsak napsak :halay:
Takısını hediyesini getirmek isteyen dügün önce veya sonra getiriyor

Aslında burdakilerde toplumun bir yansıması değil mi.Tanımadan etmeden durumları bilmeden ''Aa zaten aynı evde yaşıyorsunuz ne düğünü'' diye tepki vermelerinden belli. Ama kınadığını yaşamadan ölmezsin derler,kimseyi anlamadan dinlemeden kınamamak lazım.Bir daha düğün yapacağımı sanmıyorum.Zaten en buyuk korkumda benım yuzumden bırıne bırsey olması.Allah büyük,bir çıkar yolu gösterir elbet.

Ben maddi konuda ikidir irtibata geçip sesimi çıkartıyorum,umarım sonuç alabilirim.Ailemi hiç işin içine karıştırmadım yüz göz olmasınlar diye.Eşime de söyledim.Bu telefonum sondu,bundan sonra bu kadar sakin muhattap olamayabilirim gerisi sende. Bakalım ne olacak ne bitecek hiç bilmiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
hiçbir şey olmaz. düğün olduktan sonra umarım problem yaşamazsın. ama sana bunu yaşatanları unutma... umarım her şey dilediğin gibi olur.

canım seni en iyi ben anlarım. ama önce sakin ol.

ben senden daha kötü durumdayım. geçen sene mayısta sözlendim. haziranda nişanım oldu. geçen sene ekimde nikahtan evlenecektik ama eşimin ailesi bizi durdurdu. düğün ben yapıcam dedi. ekim geldi düğün yapamadı, nisana ertelendi. nisanda korona oldu şanssızsınız dedi. hazirana erteledik, haziranda salonlar açılmadı. sonra temmuzda açılınca yap dedik. yapamam kimse gelmez falan dedi. şimdi eylül sonu diyor, düğünü yaparım ama takı takamam diyor.

bende en son mayısta eşimle nikahtan evlendik (gelinlikle değil, elbisemle). nikahımda annem babam yoktu. eşimin şehrinde evlendik. onun ailesi vardı. bombok bir nikah oldu. sonra geldim evime yerleştim. ne annemi ne babamı gördüm. herkes evlendiğinde göbek atarken ben 3 gün 3 gece ağladım. eşimin ailesini hiçbir şekilde kabul etmiyorum. evime de ölene kadar sokmayacağım. bizi bu duruma getiren kendisidir ve bizim ona büyüğümüz diye bu kadar alttan alışımız eşimle ikimizi yordu. ailesi hakkında bir konu açıldığında sinir krizi geçiriyorum.

mesela bu hafta eşimin kuzeninin düğünü var (aynı zamanlarda sözlendik ama kızın gittiği yerde sıkıntı yok, ailede yani) eşimin annesi beni kınaya çağırıyor. ben kına yapamadım, düğün yapamadım. her şey içimde kaldı. yaptıkları saygısızlık dağı tepeyi aştı.

her neyse, çevreyi boşver. bence ikiniz yapın, güzel bir zamanda yapın. kimseye medet ummayın.

Yalnız sorun sizin 2 yetişkin olarak evlenirken bile kendi kararınızı veremiyor oluşunuz. Düğün tarihini belirleyip destek alabiliyorsanız alacaktınız o zaman. Olmuyorsa da kendiniz ödeyecektiniz. Biz 5 ayda nişan, düğün, ev yaptık çalışarak. Düğün yapamaması başta eşinizin suçu. Biz de ona buna güvenseydik 3 gün değil 3 yıl ağlardım. Başkasına güvenip düğün yapılmaz bana göre bütçe hesabı yapılır. Kendi hatanızın farkına varmamışsınız hala kusura bakmayın. Konu sahibini 'çok iyi' anlamınıza da şaşırmıyorum. Aynı zihniyetteseniz. O da evlenmiş ama gelen takıya medet umuyor şu dönemde borç kapatmak için. Siz bir düğün bile yapamamışsınız ama asla suçlu değilsiniz(!) Ne desek boş..

Bu süreçte iki arkadaşım evlendi ama ben gitmedim nikahlarına. Altınlarını ilk karşılaşmamızda vereceğim ama hususi olarak altın vermeye bile gitmem.
Aynini süreçte kimsenin kimseye kızmaya hakkı yok. İnsanlar ölüyor yani bu işin hatırı gönülü yok. Bu yüzden gönül koyacak olan olursa da koysun.
Siz de takı için beklentilerinizi düşük tutun bence. İnsanlar gram bile takmayabilir. Umarım borcunuz çok yoktur. Kötü bir dönem çünkü.

Yalnız sorun sizin 2 yetişkin olarak evlenirken bile kendi kararınızı veremiyor oluşunuz. Düğün tarihini belirleyip destek alabiliyorsanız alacaktınız o zaman. Olmuyorsa da kendiniz ödeyecektiniz. Biz 5 ayda nişan, düğün, ev yaptık çalışarak. Düğün yapamaması başta eşinizin suçu. Biz de ona buna güvenseydik 3 gün değil 3 yıl ağlardım. Başkasına güvenip düğün yapılmaz bana göre bütçe hesabı yapılır. Kendi hatanızın farkına varmamışsınız hala kusura bakmayın. Konu sahibini 'çok iyi' anlamınıza da şaşırmıyorum. Aynı zihniyetteseniz. O da evlenmiş ama gelen takıya medet umuyor şu dönemde borç kapatmak için. Siz bir düğün bile yapamamışsınız ama asla suçlu değilsiniz(!) Ne desek boş..
asıl sen ne desen boş. konuların ne içinde geçtiğini bilmeden ahkam kesiyor sizin gibiler. 5 ayda kimse borçla harçla evlenemiyor bu ülkede. biz kendi başımıza zaten her şeyimizi aldık. sizin gibi 5 ayda değil ama. 1 yıl sürdü. kendi düğünümüzü de kendimiz yapacaktık. önümüz kesildi. anne babaya saygı duyduk ve sırf bu yüzden buralara kaldık. elde avuçta ne varsa borçlarımıza gitti hala daha gidiyor. üstüne ne borçlar geliyor. burada eşime suç bulmuyorum, yaşadıklarım için ağlamıyorum da. bekliyorum. yapamadı ben yine yapacağım problem yok. ama rezilliği seyretmek hoşuma gidiyor artık. ha iyi ki bunları yaşadık diyemeyeceğim ama çok iyi dersler aldık. sizin gibi maddi açıdan zorluk çekmemiş insanları tanımak, görmek, haberdar olmak bizi şaşırtmıyor. umarım çektiğim sıkıntıların bir gününü çekersin de böyle büyük laflar etmezsin.

asıl sen ne desen boş. konuların ne içinde geçtiğini bilmeden ahkam kesiyor sizin gibiler. 5 ayda kimse borçla harçla evlenemiyor bu ülkede. biz kendi başımıza zaten her şeyimizi aldık. sizin gibi 5 ayda değil ama. 1 yıl sürdü. kendi düğünümüzü de kendimiz yapacaktık. önümüz kesildi. anne babaya saygı duyduk ve sırf bu yüzden buralara kaldık. elde avuçta ne varsa borçlarımıza gitti hala daha gidiyor. üstüne ne borçlar geliyor. burada eşime suç bulmuyorum, yaşadıklarım için ağlamıyorum da. bekliyorum. yapamadı ben yine yapacağım problem yok. ama rezilliği seyretmek hoşuma gidiyor artık. ha iyi ki bunları yaşadık diyemeyeceğim ama çok iyi dersler aldık. sizin gibi maddi açıdan zorluk çekmemiş insanları tanımak, görmek, haberdar olmak bizi şaşırtmıyor. umarım çektiğim sıkıntıların bir gününü çekersin de böyle büyük laflar etmezsin.

Hanımlar durduk yere gerilmenin ve birbirimizi yargılamanın bir mantığı yok.Kimse kimsenin evinin içinde ne yaşadığını neler ile boğustuğunu bilemez.O yüzden böyle hassas konularda olumsuz yorum yapmak yerine hiç konuşmamak tartışmamak için bence en doğrusu.Kalp kırmaya hiç gerek yok.

Tanımadığım insanlarla biraz dertleşeyim dedim herkes birbirine sallıyor yapmayın kızlar.

Kızlar ben sadece kafa dağıtmak ve dertleşmek amaçlı yazmıştım.Etrafımda yakın uzak çok dert anlattığım insanlar var zaten.Bu mesajları yazan arkadaşlar evli misiniz bekar mısınız bilmiyorum ama nikah/düğün yapılıyor.Bu zamana kadar yaptığımız gibi bizler iştirak edip ufak tefek hediyelerimizi taktık.Örf ve adetimizde de bunlar iyi kötü geri dönüyor..Bu durumda nikahi '' mecburiyetten'' törensiz kıydıgımız için düğüne mecbur kaldık.Benim durumumda olan arkadaşlar var mı siz naptınız amaçlı bir yazı açmıştım ama sorgu odası gibi oldu burası
Sizin durumunuzdaki insanlarin bir kismi dugun yapiyor evet ama cogunluk o dugune katilmiyor, katilanlar da o borc olan altini takmiyor zaten. Bunu bilerek yapin dugununuzu. Bu arada evlenen kisiye dugun yapilsa da yapilmasa da o takiyi yapmak isteyen gene yapiyor

Düğünler oluyor giden gidiyor ben düğün sektöründeyim düğününüzü yapın maskelerini asla çıkarmayın kurallara uyun oynanacağı zaman kalabalık olmamasını piyanist anons ettirin genç bir kizin hayali evlenmek düğün yapmak degilmi kapalı alanda sınırlama var sanırım sayı olarak sokaklar ve heryerde kimse kurallara uymuyor malesef bu pandemi biteceğine inancım kalmadı hakkınızda hayırlısı olsun

Siz kontrollü bir şekilde düğününüzü yapın, hatta açık havada olsa daha iyi olur.
takısını takacak olan bir şekilde ulaştırır. benim eşimin kuzeni evlendi. gittik takısını taktık, kusura bakmayın hastalıktan çok korkuyoruz dedik, ayak üstü 5 dakika muhabbet ettik diğer kuzenlerle amcalarla falan, döndük geldik.

Valla bi ben insanları düşünüp düğünümü iptal ettim galiba, kendimi enayi gibi hissediyorum artık. Neyse. Bana belli bir kısım takı nişanda takılmıştı; takı takmak isteyen diğerleri evime gelecekler. Bir kısım arkadaşımız IBAN numarası isteyip para gönderdi. Sorun etmedik.

Ben de 16 temmuzda evlenmiştim. Misafirlerin yarısı gelemedi o gece Ben boşandım, altınlar hala gelecek :D Nikahtı zaten benimki, düğün yoktu ama yine de çok kötü oluyor tabii. Ani gelişen bir durumdu diğeri, pandemi epeydir var maalesef. Sizi de anlıyorum, hevesin kursakta kalması kötü.

Ben kendi kuzenimin düğününe gitmeyeceğim mesela. İki kere erteledi onlar da. Şahsi aracım olsa giderdim ama otobüse binmeye cesaret edemem. Altın da çok pahalı. İnsanlar taktıklarının dönmesini bekliyor ama durum da kötü. Ben önceden maaşımla aynı ayda 3 çeyrek alıp zorlanmıyordum, bu sene tek çeyrek alınca bile kendimi dağlara vurasım geliyor. karşılığını yapmak çok zor artık maalesef. Üstelik aylardır maaş alamıyorum doğru düzgün pandemi sebebiyle. Yine de kuzen düğünü tabii ki, önceden para ayırmıştım. Şimdi üstüne 300 de yol parasını ekledim. Bilezik alacaktım ama belki aylarca görüşememe durumu olacağı için sordum kendisine, düğün günü ibanına yollayacağım, artık bir eksiklerini kapatırlar. Size de zaten gelir altınlarınız diye düşünüyorum o yüzden.

Mutluluklar dilerim size de, önemli olan huzurunuz.

Back
X