korona sürecinde gebelik

Bir de bu virüsün bebeğe etkileri bilinmiyor ki henüz.mesela toxoplasma erişkinde cok hafif gider ama hamileyken geçirilirse körlüğe giden sonuçları bile olabiliyor bu virüsü daha yeni tanıyoruz riske gerek yok.

Özelde. Mart ayından beri evden bilgisayarla çalışıyorum.
ben hastanede çalışıyorum öyle bir durum olmayacaktırki öyle bir durumda etik olmaz burdaki arkadaşlarım suçu ne ben hamileyim diye 9 ay evden çalışayım hamile kalamayanlar iş yerinden çalışssın benim için bu mümkün değil sadece şunu duymuştum doğrumudur 24. haftadan itibaren idari izinli mi sayılıyor

evet kesinlikle birde bu boyutu var korona geçiren anneden sonra bebek nasıl dünyaya geliyor skntıları neler hiç biri belli değil.. gözüm kapalı davranamıyorum ama çokta istiyorumzaman geçiyor diyorum.. ha bu arada yaşım 29 yaşım büyük değil aslında eşiminde büyük değil

Kamuda olanlar 24-32 hafta arası idari izinli sayılıyor, 32 den sonra zaten doğum iznini başlatabiliyorsun.
hastanede çalıştığınızı bilmiyordum, tabii sizin için durum farklı. Sanırım biraz daha beklemek daha iyi olacaktır sizin için.

hastanede çalıştığımın avantajlarıda var ama kötü yanlarıda var çok insanla ilişkim var ama hastalarla bağlantım yok .. ama bir yandanda istediğim an muayene olabilirim muayene sıkıntısı kalabalıkta sıra bekleme sıkıntısı yaşamam

Yarın bile ne olacağını bilemediğimiz bir dönemdeyiz, dünyadayız. Belki evden bile çıkamayacağız bir süre sonra

Herhalde böyle dönemlerde insanlar nesillerini devam ettirmeye daha çok meyilli oluyorlar.Başka bir açıklama bulamıyorum çünkü cesaret işi. Ya da ben karamsarım yoksa sizi yargılamıyorum veya kınamıyorum.

ya hayatta herşey normale döndü ve bununla yaşamayı öğrenmek zorunda kaldık belkide diyoruz bu şekilde olup bitecek bu gözle bakınca çocuğun bir skntısı olmayacak hayat devam edecek oluyor ama dediğiniz gibi ne yaşayacağımız belli olmayacak gibi bakıncada resmen deli saçması elindeki çocuğunu en iyi nasıl korurum sağlıklıca ona bak diyorum kendime ben böyle düşününcede insanlardan tepki alıyorum ne karamsarsın diye..

29 yasımda yeni dogum yaptım yaşınız cok genç riske gerek yok hiç

6 ay 1 sene erteleme yapabilirsiniz.
Durumun ne olacağı belli değil.

Yok ertelemem diyorsanız da iyi bir hastane bulup olası riskleri göze alacaksınız.

Doguma baba alinmamasi aslinda cok kötü bir durum. Adam kendi evladinin dogumunda yaninda olamiyor. Bir kadin olarakta o anda en cok eşe ihtiyacin var.

Yerinde olsam madem bebek istiyorsun, babaninda doguma dahil oldugu hastaneleri arastirirdim.

Normal doğuma alınıyormuş, sezaryene alınmıyormuş daha doğrusu Ben yine de emin olamıyorum doğumda benimle olup olmaması konusunda. Bizi dışarıda heyecanla beklemesi daha sevimli geliyor ama belli de olmaz tabii, belki birlikte gireriz

Önümüzdeki ay 1 yıl oluyor evleneli, bebek kararını 1. yıldan sonra konuşacağız demiştik eşimle. Kontrat tarihimiz geliyor anlayacağınız. Tabii biz bunu düşünürken 2020 yazını dopdolu geçireceğimizi birden çok tatile çıkacağımızı da planlamıştık.
Nisan ayında hamilelik şüphesi yaşadım hayatımda ilk kez regl tarihim bu kadar gecikti ve o zaman aklıma tek gelen bu durumdu, ne yapacağız diye düşündüm sürekli.
Sonuçta hamile olmadığımı görünce içten içe oh dedim ama bu kez de başka düşünceler bırakmıyor beni. Bu salgın ne kadar sürecek, ben çok mu gecikiyorum, ya bir sorunumuz varsa ve bilmiyorsak uğraşsak da çocuğumuz olmayacaksa gibi gibi düşünceler beni hayli yoruyor bu aralar. Bunun yanında aklım gidemediğimiz tatile de kayıyor, seneye bunu çocuksuz yapma fırsatım hala var diyorum sonra aman ya olmazsa düşüncesi giriyor yine. Zaten kaygı bozukluğu sorunum da var. Sizin gibi kararsızım. Bu süreçte çevremde de çok hamile ve doğum yapan arkadaşım var, kontrollerinin üst düzey güvenli geçtiğini söylüyor. İçlerinden biri korona oldu ama atlattı şükürler olsun.
Sanırım Ocak ayına kadar böyle bir karar vermeyeceğim gibi duruyor, o zamanki durumlara bakarım diye düşünüyorum.

bu avantajınız baki ama sonuçta pandemi sonrası da rahatlıkla muayene olabileceksiniz. bence günün çoğunluğunu hastane ortamında geçirmek biraz riskli ..

Canm merhabalar ben de beş aylık hamileyim psikolojik olarak çok yorucu bu süreçte hamile kalmak.Kendini çok iyi korumak zorundasın bebek için ama korona dönemi de ne hikmetse herkesin düğün nişan vs yapası tuttu insanlar çok anlayışsız gerçekten

Ben 18 haftalık hamileyken Türkiye’ye geldi virüs. Doğurana kadar hep evdeydim, home office çalıştım ve evden çok sınırlı sayıda çıktım. Doktorum hastanede olmadığından çok rahat ettim. Muayenehanesine gittim sıkıntı olmadı. Kan ve idrar testleri için de özel lab a gittim gerektiğinde. 2 hafta oldu doğum yapalı, bebişimin doktorunun da muayenehanesi var hastaneye girip çıkmıyoruz. Evde hamilelik çook rahattı valla :)

Hamile kaldıktan 1.5 ay sonra ilk vaka görüldü tr de. Apar topar izine çıkarttılar bizi. Daha yeni döndüm işe.
Evet evde rahat geçti hamilelik, şimdi ilk günler gibi panikte değilim. Yine de dilediğim gibi koca karnımla gezemedim :)
Bebek doğunca da dilediğim gibi gezemeyeceğim.
Ne bileyim böyle olmasın isterdim.

Diğer sene yaza kadar bekleyin bence en azından.
Hamilelik zaten riskli bir süreç Allah korusun hastanede kalmanız gereken bir sorun vs oluşursa şu durumda
Bir de kış görmedik hiç pandemiyle, kışın durum nasıl olacak hiç bilmiyoruz
Ben vaka açıklanmadan 2 ay önce doğurmuştum ama aşısıdır kontrolüdür eksiğidir hiç bitmiyor, her gidişimde korka korka gidiyorum.

sanırım bir süre daha beklemek mantıklı bugun eşimle tekrar konuştuk oda ozaman bir kış geçirelim diyor çünkü ne olacak önümüz bilmiyoruz..

Pandemiden önce bebek planlıyorduk ama şu an erteledik açıkçası önümüzü göremediğimiz şu dönemlerde hamile kalmak bana göre fazlaca cesaret işi.Kontrollere gidip gelmek , hamileyken korona olma düşüncesi beni korkutuyor .Artık 30 lu yaşlardayım ama yine de bir şeyler oturmadan istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…