korona sürecinde gebelik

Ona kim bakacak? Kendiniz bakmayacağız çocuğu dünyaya getirmek çok saçma

Mayis ayinda dogum yaptim. Vaka sayisinin en cok oldugu donemlerdi. Sokaga cikma yasaklari vs. Bence bu donemde gebelik cesaret ister

Anneniz bakıyor yine mi annenize baktıracaksınız onu dedim? Kendiniz bakmıyorsanız doğurmak neden?
iş saatlerimde annem bakıyor. yoksa doğurup anneme vermedim yani:) ayrıca doğum sonrası sürec hakkında konuda birşey yazmadım. Ayrıntısıda sizi ilgilendirmiyor. ben sadece bu sureçte bilgisi olan hakkında bilgi istedim. biliginiz varsa yardımcı olmak isterseniz yardımcı olur sunuz diğer konuları yargılamak size bir kazanç sağlamayacak.

Keseyi görmeye gitmeden 4 gün önce ilk vaka açıklandı.Ama kontrollerimi hiç aksatmadım özel hastaneye gidiyorum ve küçük bir şehirdeyim iyi kötü 28.haftaya geldik bütün önlemler alınıyordu doktorum 2 maske artı siperlik takıyor hastadan başkasını muayeneye almıyor eşimi dahi.Allah var adam muayene ederken bile uzak duruyor olabildiğince kısa tutmaya çalışıyor hiç tereddütüm olmadı bulaşır mı vs.gibisinden.Çünkü bebeğimin sağlığından emin olmamak en ölümcül virüsten bile daha tehlikeli daha ürkütücü benim için.Corona var diye 2 ay kontrole gitmeyeni duydum ben anlam veremedim doğrusu.Her önlemi alıp dikkat ettikten sonra muayeneye gidememek gibi bir şey benim için sözkonusu bile değil.

bence kesinlikle bekleyin bu hastaligin gececegi yok malesef hepimiz yakalanicaz bile bile gebe kalmaniz bebeginiz ve sizin acinizdan buyuk risk beklemenizde fayda var

Ben pandemi doneminde hamile kaldim. Coronadan dolayi extra bir korkum yok. Zaten hamilelikte birsuru basli basina risk var. Iki kere hastaneye gittim. Daha az once geldim. Tedbirimi alip gidiyorum. Kontrollumede normal gidiyorum ozel muayneye. Ilk basta sadece hamileler ve kanser hastalari vardi simdi yavas yava normal hastalarda geliyor ama asiri kalabalik olmuyor. Bj surede disciyede gittin normal aile hekiminede. Martan beridirde evden calisiyorum arada gerekli olunca ise gidip geliyorum

Ben mayis sonu doğum.yaptim vaka açıklandıktan sonra uzunca bir süre doktora gitmedim 36.haftaya kadar gittimgimde de dogum icin gunu aldim daha da gitmedim
Özel hastanede doğum yaptım yanımda bir kişi refakatciydi onun dışında ziyaretçi yasaktı çok şükür bizde hastanede yeterince önlemleri almıştık sorunsuz gecirdik
Ama soracak olursanız ben böyle bir durumu ongorebilseydim eger hamile kalmazdimdiken üstündeydim korku icinde

37 yaşındayım. 4 yaşında bir kızım var. Ocakta 2. Bebeğe karar verdik. Sonra yurtdışına yerleşme durumumuz oldu şubat derken mart oldu yurtdışına kabul edildik. Corona patladı. Bekledik. Oldu Haziran. 35 yaş üstü riskli gebelik sınıfına giriyor. Daha fazla beklemek istemedik. Çünkü ne kadar süreceği belli değil. İlk aydan hamile kalacağımında garantisi yoktu. İlk ay hamile kaldım. Çok dikkat ediyoruz, tüm tedbirleri alıyoruz. Tedbir bizden, takdir Allahtan

Hamileligimin ilk haftalarinda normal grip oldum 3 gun yattim kalkamadim. Parol disinda ilac alamadigim icin cok agir gecirdim.
Coronadan korkmuyorum deyip bile bile hamile kalmak cahillik bence. Ayrica vaka sayisi iyice artti, ilk baslardaki gibi 300-500 degil

37 yaşındayım over rezervim de çok düşük, yumurta çıkmıyor,pıhtılaşma sorunum da var. Bir de ileri hafta bebek kaybım oldu. Yani yüksek riskli gruptayım. Her şey yolunda olsaydı şu süreçte bebek planlamazdım ama başka çarem yok. Doktorlar geciktirmemem gerektiğini söylüyrlar. Sizin Allah bağışlasın bir evladınız varmış e yaşınız da çok değl hani menapoz riski filan da yok anladığım kadarıyla? Ne bu acele? Lütfen yanlış anlamayın. Gebelik güzel geçirilmesi gereken bir süreç ben tüm gebelerin bu süreci kaygıdan uzak olumlu geçirmelerini isterim. Ha derseniz ki ikinci dalga pandemi filan beni çok ırgalamaz ben önüme bakarım. O ayrı tabi

Cesaret edilecek bir zaman degil, sayı artacak mı azalacak mı belli degil, maddi olanak saglaması açısından Herşey normale döndü ve dönüyor. Hastanelerin sakin olması çalışırken markette gezerken, birilerine dokunurken veya aile bireylerinin nelerle karşılaştığını bilmeden etkileşim halinde olmanız sonucu virüs kapmayacagınız ne malüm.

Şuan önümüz karanlık ve karanlıkta nelerle karşılaştığımız karşılaşacağımız bilmeden yürüyoruz. Şu ortamda bir canlının daha günahına girilmez açıkçası

Bebegi beraber yaptiniz, dogumda beraber olmalisiniz. Dogum öyle filmlerdeki gibi, adam bir yarim saat disarda bekliyor, bir aglama sesi pit bebek çikti diye birsey degil. Dogum saaatlerce süren birsey. Komplikasyonlari olabilen birsey. Seni o anda tek rahatlatabilcek kisi esin olur.

Bende sezeryan oldum (acil) ve eski esimde yanimdaydi o zaman. Psikolojik olarak rahatlatici. Ve baba içinde önemli. Bebek ilk ona verildi mesela. O sekilde bazi seylerin degeri daha belli oluyor.

Bunu dikkate alacağım kesinlikle ❤ teşekkür ederim

Bebeğim 2aylıktı pandemi çıktıgında. Iyi ki doğum yapmişim dedim. Gebelik doğum zaten zor süreçler. Hele ben sürekli serum aldım çok zayıfladım gebelikte.Sürekli hastaneye gitmek zorunda kaldım. Şimdi olsa cesaret edemezdim sanırım. Gerçi şimdide bebeğin aşıları kontrolleri için tedbirimizi alarak gidiyoruz. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Oncelikle ben korona surecinden once de bebek sahibi olmaya calistigim ve zorlandigim icin bu surecte hic ara vermeyi dusunmedim. Uzmanlar pandeminin gelismemis ulkelerde 2022ye kadar surecegini soyluyor. O zamana kadar ertelemek istemiyoruz.

Çoğu doktor ilk kontrolleri azalttı kese için çağırmıyor kalp atışına çağırıyor vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…