- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi Umutumut82
-
Ben öğretmen, eşim öğretmen, büyük 6, küçük de anasınıfı...komşum küçüğü gönderme bakıcı tut diyor, düşünüyorum, ben okulda, baba okulda, abi okulda, bakıcının çocukları okulda o da dışarıyla bağlantılı, evde kalması mantıklı değil yani :) Herkes gidecekse biz de hep beraber gideceğiz, inşallah korktuğumuz gibi olmaz :)
Okulların açılması konusu sanırım koronanın en karmaşık hale getirdiği konuların başında geliyor.
Biz yarın anaokulumuzu açıyoruz. Özel kurum olduğumuz için türlü önlemleri aldık. Hijyen paspasları, her sınıf için ekolojik dezenfektan içeren hava temizleyicileri, pedallı dezenfektanlar, öğretmenler için maske ve siperlikler vs. Zaten yarı sayı olarak açacağımız için temas riski düşüyor. Kolejler de benzer önlemleri almış durumda.
Fakat devlet okulları bizden kat be kat kalabalıkken ve önlemler için halihazırda bir ödenek yokken nasıl hazırlanacak bilemiyorum. Seminerlere katılan birkac arkadaşımla görüştüm okullarda temizlik bile yapılmadığından bahsettiler. Açılsalar bir dert açılmasalar başka bir dert....
Merhaba
İlköğretim kısmına konu açmıştım ama gören olmadı.
Eki Görüntüle 2682906
Bu tabloya göre yarın 1. Sınıflar da uzaktan eğitime başlayacak mı? Bize bilgi veren olmadı. Daha öğretmenimiz bile belli değil.
Devlette 1. Sınıfa başlayıp öğretmeni belli olan var mı?
Malesef çocuklar çok etkileniyor, sadece fiziksel değil psikolojik etkileri de olacak bu hastalıkların, endişeliyim çokAllah yardimciniz olsun. En cokta belirsizlik yoruyor insani. Oturmamis bir düzen var ve bence düzene karar verenlerde henüz verdikleri kararlardan emin değiller. Benim fikrim keske fırsat esitligi yaratilsa ve okullarda nisan ayina kadar acilmasaydi .yazinda egitime devam edilirdi. Simdi yaz ama havalar soguyup cocuklar hasta olmaya (mevsimsel hastaliklar) baslayinca hersey birbirine karisacak. örnegin gecen sene sınifca domuz gribi olduk .ben 10gun okula göndermedim ama çalışan veliler mecburen gönderdi ve bütün okula yayildi. Bu sene her atesi olana koranalı olarak bakilacak.
Dün akşam okuduğum kadarıyla okula girişlerde ateş ölçülmeyecekmiş yığılma olmasın diye.Allah yardimciniz olsun. En cokta belirsizlik yoruyor insani. Oturmamis bir düzen var ve bence düzene karar verenlerde henüz verdikleri kararlardan emin değiller. Benim fikrim keske fırsat esitligi yaratilsa ve okullarda nisan ayina kadar acilmasaydi .yazinda egitime devam edilirdi. Simdi yaz ama havalar soguyup cocuklar hasta olmaya (mevsimsel hastaliklar) baslayinca hersey birbirine karisacak. örnegin gecen sene sınifca domuz gribi olduk .ben 10gun okula göndermedim ama çalışan veliler mecburen gönderdi ve bütün okula yayildi. Bu sene her atesi olana koranalı olarak bakilacak.
Bize de kayıt zamanı sizin 31 ağustos la alakanız yok 21 eylülde okullar açılırsa gelip başlayacaksınız dendi. Eba tablosunda 1. Sınıfı görünce de kafam karıştı.1.siniflarda uzaktan egitim degilde 22 eylülde yüzyüze egitim baslayacak diye biliyorum ama ögretmen arkadaslar daha iyi bilir
Merhaba, 31 Ağustosta telafi eğitimi başlıyor benim anladığım, ikinci dönemin eksik ve önemli konuları anlatılacak. Mesela benim oğlum 2. sınıfa geçti, yarın 1. sınıflar için olan yayını izleyecek. Bu sene 1. sınıfa başlayanlar hiç eğitim görmedikleri için eksik, telafi edilecek konuları da yok. Eğer açılırsa 21 Eylülde yüz yüze eğitime başlayacak 1. sınıfa başlayanlar, bu şekilde yorumladım ben.Bize de kayıt zamanı sizin 31 ağustos la alakanız yok 21 eylülde okullar açılırsa gelip başlayacaksınız dendi. Eba tablosunda 1. Sınıfı görünce de kafam karıştı.
Bilen varsa eğer yardımcı olursa sevinirim.
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Bende aynı şekilde düşünmüştüm çünkü konular okula yeni başlayacaklar için değil. dediğiniz gibi daha çok telafi gibi gözüküyor. Ama 1. Sınıf diye belirtilince emin olamadım.Merhaba, 31 Ağustosta telafi eğitimi başlıyor benim anladığım, ikinci dönemin eksik ve önemli konuları anlatılacak. Mesela benjm oğlum 2. sınıfa geçti, yarın 1. sınıflar için olan yayını izleyecek. Bu sene 1. sınıfa başlayanlar hiç eğitim görmedikleri için eksik, telafi edilecek konuları da yok. Eğer açılırsa 21 Eylülde yüz yüze eğitime başlayacak 1. sınıfa başlayanlar, bu şekilde yorumladım ben.
Rica ederim, ben de anlamadım başta, hatta öğretmenine sordum oğlumun o da bilmiyorÇok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Bende aynı şekilde düşünmüştüm çünkü konular okula yeni başlayacaklar için değil. dediğiniz gibi daha çok telafi gibi gözüküyor. Ama 1. Sınıf diye belirtilince emin olamadım.
Okadar sıralamış bakanımız onu yaptık bunu yaptık biz herşeye hazırız diye. Kimsenin tam anlamıyla Bi fikri yok herşey havada. Yaşayıp göreceğiz artık.Rica ederim, ben de anlamadım başta, hatta öğretmenine sordum oğlumun o da bilmiyor
Öğretmenler de okullar da sanki uzaktan ya da yüz yüze sürece hazır değiller gibi hissediyorum, sanki her şey muallakta gibi ,umarım yanılırım. Hayrolsun çocuklar için inşallah.
Bizim mahalle okuluna otomatik kaydimiz yapilmiş, sildirmek icin gittim, okulda 1 tane bile temizlik personeli yok, heryer pis, acilmasi mumkun degil bence dedi bizle ilgilenen mudur hanim, devlet, ilkokullara ödenek vermedigi icin degil dezenfektan sabun bile yok, herseyi okul aile birligiyle halletmemiz bekleniyor ama mumkun degil dedi, hem şaşirdim, hem üzüldüm, hem de merakla bekliyorum 21 eylülde ne olucagini
Maalesef devlet okullariyla, özeller arasinda dağlar kadar fark var ve o acigi kapatmak mumkun degil mevcut sartlarla, zaten egitim bakani en buyuk mali yük ogretmen maaslari dedi, e zaten ögretmen maasindan baska biseyde verilmiyo bu okullara devlet tarafindan, sence acarlar mi okullari? Bi de rakamlar hepten coşmuşken, ben sanmiyorumOkulun sokaktan güvenli olduğunu düşünüyorum. Evde çocuklara maske takma bilincini vermelisiniz, hatta şu an evde olan eylülde okula gidecek çocuğu olan her aile evinde çocucuğuna maske takmayı öğretmeli ki okula başladığında kapalı alanda maskesini takıp kendini de diğerlerini de korusun. Direnç göstermesin. Hijyen kurallarını evde de uygulasın ki okulunda zorluk çekmesin. Maskesi kirlenince çöp kutusuna atsın. Hastalık ne kadar devam edecek bilinmiyor, bir yerden başlamaları gerekiyor. Okul boşken olması büyük avantaj bence.
Biz yurtdisinda baska bi okula yaptirdik kaydi, o yuzden yazi verip aldirdim kaydi, yoksa cezasi varmisEe nasıl olacak şimdi bu iş . Göndersen bir türlü göndermesen bir türlü .Cezai işleme tabi tutulacak diyorlardi göndermeyen veliler için
Konu sahibinin öğrencisi koleje gidecekmiş. Kolejler açabilir, şartlarını düzenleyebilir. Devletin farklı şartlarda çok farklı okulları var, onları d devlet büyükleri bilir.Maalesef devlet okullariyla, özeller arasinda dağlar kadar fark var ve o acigi kapatmak mumkun degil mevcut sartlarla, zaten egitim bakani en buyuk mali yük ogretmen maaslari dedi, e zaten ögretmen maasindan baska biseyde verilmiyo bu okullara devlet tarafindan, sence acarlar mi okullari? Bi de rakamlar hepten coşmuşken, ben sanmiyorum
Evet veliler evden ölçüp gönderecekmiş.Dün akşam okuduğum kadarıyla okula girişlerde ateş ölçülmeyecekmiş yığılma olmasın diye.
çok mantıklı yorum ...sokaktan güvenli diyenleri anlamıyorum , okul daha bile tehlikeli bir sürü ortak kullanım alanları varOkul sokaktan güvenli değil bence. Devlet bile sokağa çıkma yasağı getirdi, başlarda bir sürü önlem aldı insanlara maske taktıramadı laf anlatamadı öğretmen ne yapsın. Kaldı ki çocukların kendini koruması çok daha zor. Dışarıda mesafeyi korusalar tuvalette yine bulaşma riski var. Ben olsam çocuğumu bu dönem göndermezdim. Eğitimin telafisi olur, sağlığın olmaz. Bir de kış gelip de üşütmeler, gripler artınca, insanlar korona mı oldum endişesiyle hastanelere koşunca siz görün curcunayı. Umarım azalır vaka sayısı ama bizim milletle bu zor.
Iste o okullar arasinda esitlik saglanamayacaksa, salgin acisindan da farkli sonuclarla karsilasacak veliler ve ogrenciler, esitlik saglanmali okullar arasinda önce, ama böyle bi bütçe yok kiKonu sahibinin öğrencisi koleje gidecekmiş. Kolejler açabilir, şartlarını düzenleyebilir. Devletin farklı şartlarda çok farklı okulları var, onları d devlet büyükleri bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?