Korona ve okulların açılması

Allah yardimciniz olsun. En cokta belirsizlik yoruyor insani. Oturmamis bir düzen var ve bence düzene karar verenlerde henüz verdikleri kararlardan emin değiller. Benim fikrim keske fırsat esitligi yaratilsa ve okullarda nisan ayina kadar acilmasaydi .yazinda egitime devam edilirdi. Simdi yaz ama havalar soguyup cocuklar hasta olmaya (mevsimsel hastaliklar) baslayinca hersey birbirine karisacak. örnegin gecen sene sınifca domuz gribi olduk .ben 10gun okula göndermedim ama çalışan veliler mecburen gönderdi ve bütün okula yayildi. Bu sene her atesi olana koranalı olarak bakilacak.

Devlet okullarindada firsat esitligi olmali. Sonucta sağlıklı ortam hepsinin hakki.

1.siniflarda uzaktan egitim degilde 22 eylülde yüzyüze egitim baslayacak diye biliyorum ama ögretmen arkadaslar daha iyi bilir

Malesef çocuklar çok etkileniyor, sadece fiziksel değil psikolojik etkileri de olacak bu hastalıkların, endişeliyim çok

Dün akşam okuduğum kadarıyla okula girişlerde ateş ölçülmeyecekmiş yığılma olmasın diye.

1.siniflarda uzaktan egitim degilde 22 eylülde yüzyüze egitim baslayacak diye biliyorum ama ögretmen arkadaslar daha iyi bilir
Bize de kayıt zamanı sizin 31 ağustos la alakanız yok 21 eylülde okullar açılırsa gelip başlayacaksınız dendi. Eba tablosunda 1. Sınıfı görünce de kafam karıştı.
Bilen varsa eğer yardımcı olursa sevinirim.

Merhaba, 31 Ağustosta telafi eğitimi başlıyor benim anladığım, ikinci dönemin eksik ve önemli konuları anlatılacak. Mesela benim oğlum 2. sınıfa geçti, yarın 1. sınıflar için olan yayını izleyecek. Bu sene 1. sınıfa başlayanlar hiç eğitim görmedikleri için eksik, telafi edilecek konuları da yok. Eğer açılırsa 21 Eylülde yüz yüze eğitime başlayacak 1. sınıfa başlayanlar, bu şekilde yorumladım ben.

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Bende aynı şekilde düşünmüştüm çünkü konular okula yeni başlayacaklar için değil. dediğiniz gibi daha çok telafi gibi gözüküyor. Ama 1. Sınıf diye belirtilince emin olamadım.

Rica ederim, ben de anlamadım başta, hatta öğretmenine sordum oğlumun o da bilmiyor
Öğretmenler de okullar da sanki uzaktan ya da yüz yüze sürece hazır değiller gibi hissediyorum, sanki her şey muallakta gibi ,umarım yanılırım. Hayrolsun çocuklar için inşallah.

Okadar sıralamış bakanımız onu yaptık bunu yaptık biz herşeye hazırız diye. Kimsenin tam anlamıyla Bi fikri yok herşey havada. Yaşayıp göreceğiz artık.

Okulun sokaktan güvenli olduğunu düşünüyorum. Evde çocuklara maske takma bilincini vermelisiniz, hatta şu an evde olan eylülde okula gidecek çocuğu olan her aile evinde çocucuğuna maske takmayı öğretmeli ki okula başladığında kapalı alanda maskesini takıp kendini de diğerlerini de korusun. Direnç göstermesin. Hijyen kurallarını evde de uygulasın ki okulunda zorluk çekmesin. Maskesi kirlenince çöp kutusuna atsın. Hastalık ne kadar devam edecek bilinmiyor, bir yerden başlamaları gerekiyor. Okul boşken olması büyük avantaj bence.

Bizim mahalle okuluna otomatik kaydimiz yapilmiş, sildirmek icin gittim, okulda 1 tane bile temizlik personeli yok, heryer pis, acilmasi mumkun degil bence dedi bizle ilgilenen mudur hanim, devlet, ilkokullara ödenek vermedigi icin degil dezenfektan sabun bile yok, herseyi okul aile birligiyle halletmemiz bekleniyor ama mumkun degil dedi, hem şaşirdim, hem üzüldüm, hem de merakla bekliyorum 21 eylülde ne olucagini

Ee nasıl olacak şimdi bu iş . Göndersen bir türlü göndermesen bir türlü .Cezai işleme tabi tutulacak diyorlardi göndermeyen veliler için

Maalesef devlet okullariyla, özeller arasinda dağlar kadar fark var ve o acigi kapatmak mumkun degil mevcut sartlarla, zaten egitim bakani en buyuk mali yük ogretmen maaslari dedi, e zaten ögretmen maasindan baska biseyde verilmiyo bu okullara devlet tarafindan, sence acarlar mi okullari? Bi de rakamlar hepten coşmuşken, ben sanmiyorum

Geçen hafta 5 gün okula seminere gittik. 6 aylık bebeğim var, aşırı huysuz bir zamanıydı, annemde kesinlikle durmadı, onu da götürmek zorunda kaldım. Okula gitmeden önce okul WhatsApp grubundan yazdım ve okula gidince bağırarak söyledim, bebeğime Maskesiz yaklaşmayın, dokunmayın diye. Buna rağmen kaç öğretmen arkadaş Maskesiz yaklaştı, kucağıma alsam bende birşey yok dedi. Bunun dışında fen öğretmenimizi müdür yardımcısı ile tokalaşırken gördüm, benim elimde sprey dezenfektan var, bir yere dokunursam anında sıkıyorum, okul müdürüm ya bu kadar korkmayın şu virüsten dedi,ayrıca 70 kişiydik ve herkes dipdibe oturuyordu mecbur. Bu arada mevsimlik işçilerin geldiği bir ildeyim. Toplantıdaki herkesin kendi fındık bahçesi var, tam toplama zamanı ve işçilerin çoğu doğu kökenli, bütün oralı öğretmenler o işçiler ile muhattap oldu. Yarın okul kursum başlıyor. Ve biz öğrencilerle karşılaşacağız. Şu anda ilk duam Allahım inşallah bebeğime anne babama ve bize bulaşmaz ve Biz de kimseye sebep olmayalım. Bizden öğrenciye geçip eve dede ninesine taşımasın.

Konu sahibinin öğrencisi koleje gidecekmiş. Kolejler açabilir, şartlarını düzenleyebilir. Devletin farklı şartlarda çok farklı okulları var, onları d devlet büyükleri bilir.

çok mantıklı yorum ...sokaktan güvenli diyenleri anlamıyorum , okul daha bile tehlikeli bir sürü ortak kullanım alanları var

Konu sahibinin öğrencisi koleje gidecekmiş. Kolejler açabilir, şartlarını düzenleyebilir. Devletin farklı şartlarda çok farklı okulları var, onları d devlet büyükleri bilir.
Iste o okullar arasinda esitlik saglanamayacaksa, salgin acisindan da farkli sonuclarla karsilasacak veliler ve ogrenciler, esitlik saglanmali okullar arasinda önce, ama böyle bi bütçe yok ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…