Korona vs Arkadaşlık

toybirbeser

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
66
164
93
27
Herkese iyi akşamlar öncelikle. Çok yakın olduğum bir arkadaşım ve annesi korona oldu. Bu arkadaşım belirtisi olmadan bir gün önce evime geldi. Dışarıda buluşmak istedi ancak ben gitmek istemedim, buluşmayalım da demek istemedim (çünkü ciddi ailevi sorunları olan, ölmek üzere olan bir babası var). Bir saat kadar birlikte oturduk. Bu arkadaşım bize gelmeden önce annesi hastaymış (hastaneye gitmiş, grip olduğunu düşünmüşler, test yapmamışlar vs gibi bir sürü bahane) ve bunu bize gelmeden önce bana söylemedi. Evden çıkarken annem hastaydı gibi laf arasında söyledi. Bir gün sonrada pozitif çıktılar.

Biz daha önce ailecek korona atlattık (yaklaşık 5 ay önce) ancak annem ve babam çok kötü oldu. Hatta babam 5 gün hastanede kaldı, ciğerlerine indi diye. Babam şeker hastası ve bu arada şeker hastalığı ciddi boyutlara vardı. (Ben şu an kendimi evdekilerden izole ettim ve 4 gündür kendimi gözlemliyorum)

Sizlere sorum şu;
Arkadaşım bana bilseydim gelmezdim tarzı şeyler söyledi ancak bu dönemde grip olmak kaldı mı? Hasta olan büyük ihtimalle korona değil midir? Bunu bile bile nasıl söylemez? Kendisiyle şu anlık iletişimimi kestim. Hatta arkadaşlığımı bitirmeyi bile düşünüyorum. Abartıyor muyum sizce? Yoksa kötü niyetli değil diye mi düşünmeliyim?

Kötü niyetli olmasa bile sizin yaşadıklarınızı biliyor sonuçta her ne olursa olsun grip sanılmış olsa dahi gelmemeliydi

Benzeri yakın zamanda basıma geldı, arkadasımla kahve ıctım. Onun daveti uzerıne. Dukkanında ictık. Haliyle kahveleri o yaptı. Ogun meger teste gıtmıs, asla bahsetmedi. Aksamı Facebooktan ogrendım kı Facebook aktıf kullandığım mecra degıl. Girmesem goremeyecektım. Esnaf kendısı, goya musterılerını asırı dusunuyor haber vermıs.

İki gun sonra, mıde bulantısı ile uyandım dırekt hastaneye gittim. Bı cok sey yapıldı, pcr de buna dahil.
İki gun test sonucunu beklerken, öldüm. Negatıf geldı sonucum, sukur.

Kendisiyle asla konusmayi dusunmuyorum bundan sonra.
Hem maddi hem mental sıkıntıya soktu beni. Ve bence cok bır cok insanı.
Covıd değilse bu genıslık öldürür.

Abartmıyorsunuz.Ya milletteki gezme tutkusu ucunda ölüm hatta daha kötüsü başkalarını öldürmek dahi olsa aslaaaa ama aslaaaa sona ermiyor.En yakın arkadaşım ve annesi kalp hastası,1 ay olacak kızı görmeyeli ama onlara hastalık bulaştırma olasılığını düşündükçe aklım çıkıyor görüşmüyorum.Millette tam tersi belirtisi varken bile kapı kapı geziyor çıldırıyorum !!!

Abartmıyorsunuz tabiki ben olsam kavga eder hayatımdan silerdim

Vallaha millet ortalikta ailede corona hastasi oldugunu bildikleri halde geziyor. Bu hafta esime iki cocuk getirdiler. Ne maske var ne birsey cocuklarda. Ikiside atesli, öksürük felan var. Evde anne ve baba corona pozitif yatiyor. Acaba cocuklarin nesi var diye haber vermeden getirmisler. Sonuc tabi ki iki cocuk da corona pozitif cikti. Böyle insanlar yüzünden bitecegi varsa bile bitmeyecek. Bencede abartmiyorsunuz.

Bizim iş yerinde de bir tane salak var. Öldü bitti öksürükten, yine de kaç gün ne teste gitti,ne maske taktı (neyse ki masalar çok ayrı birbirinden). En son işte ölü gibiyken zorla doktora gönderdiler, testi negatif çıktı şükür.
Aynı salak geçen aylarda yine böyle fenalastiginda 'evine git' diyenlere 'ayy evde annem babam var,ya koronaysam onlara bulasirsa,hüü' diye ağlamıştı. Bizim evde anamız babamız falan yok ya, bize bulaşması mühim değil..
Ne diyeyim ki, var yani böyle insanlar.. en azından sizin arkadaşınızmis,konuşmama seçeneğiniz var. Benim malesef iş arkadaşım
Ben yerinde olsam, zaten acısı var,kıza bir şey demezdim. Ama soguduysam da içimdeki öfke geçene kadar uzun süre görüşmezdim. Belki ilerleyen aylarda hayat normale dönunce sizin de bu öfkeniz gider, o zaman yeniden devam edersiniz . Ama konuşup kavga etmeye, can sıkmaya gerek yok. Moral hastalık zamanı çok önemli. Zaten babası ölmek üzere,annesi korona...bu dönemde onu üzecek bir şey söylerseniz kısa süre sonra çok pişman olabilirsiniz. Bence gerek yok

Valla bir tek anneme gidiyorum. Annem diyor ki bugün boğazım ağrıyor gibi gelme. Ya da bu hafta gelme çok fazla kalabalığa girdik çarşıya pazara gittik. Abartmıyorsunuz. Kötü niyetli değil. Umursamaz.

Annem yani başımda oturuyor. Bitisigiz yani. İlk zamanlar hiç görüşmedik.camdan balkondan.yazin biraz esnettik. Asi oldular inanın gene rahatlayamadik.vakalar artigi için gene camdan balkondan görüşüyoruz.
Sevdiklerinin iyiliğini düşünen dışını sıkar buna razı gelir.napalim bu süreçte böyle..
Görüşün gorusmeyin diyemem ama arkadaşınız bencillik etmiş orası kesin...

Ben aylardir gorusmedigim arkadasimla bu pazartesi gorusecektim ama hafta basindan beri ozellikle de bugun grip sandigim sey ilerleyip duruyor. Kendisine gelmemesini soyledim. Kaldi ki ona gitcek olsam hic sklmadan soylerdim. Gelmemesini soylemek daha zor oldu ama anlayisli arkadasim Allah dan

Bana en büyüm suçlu siz geldiniz.
Bir tarafta şeker hastası babam, diğer tarafta Allah şifa versin ağır hasta arkadaşımın babası
Tabi ki öncelik kendi ailem.
Siz bunu nasıl göz ardı ettiniz?

Geçen annemin arkadaşının abisi yoğun bakıma kaldırılmış. Bize 1 saatlik bir şehirde hastanede. Anneme beni arabayla götürür müsün dedi perişan halde. Asla izin vermedim. Bencillikse bencillik. O kadının eşi de esnaf. Ne bileyim korona değil. Benim ailemde şeker hastası. Otobüze binsin, taksi tutsun gitsin.

Küstü bize zor zamanımdı diye. Umurumda mı? Asla değil. Hatta böyle bir bencil hayatımızda yok diye çok da mutluyum.

Sizin de önceliğiniz aileniz olsun. Ondan sonra başkasının derdi tasası gelsin aklınıza.

O arkadaşınız da gerizekalı değilse bal gibi biliyordur. Bir daha görüşmezdim kesinlikle

Size de çok geçmiş olsun. O gün geçmiyor işte, en büyük sorun o.

Evet işte, sizin de dediğiniz gibi bir de benim söylemem zor hayatına ekstra zorluk katacak. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Haksızsınız diyemem, doğru söylüyorsunuz. En başta riski alan benim ama arkadaşımın bile bile böyle bir şey yapacağını düşünmedim. Sonuçta arkadaşlıklar en başında güven ilişkisi üzerine kurulur. Ve kendisi babasıyla ilgili zorluk yaşadığı için benim ne kadar korktuğumu bilir diye düşündüm.

Size de çok geçmiş olsun. O gün geçmiyor işte, en büyük sorun o.
Beklerken covıd belırtılerı gosterdım resmen psikolojik olarak. Negatifi gorunce agladım. Ustumden nasıl yuk gıttı anlatamam size.
Asla yakın oturmadık ama, fıncanımı tuttu en basiti. Kahveyi o yaptı. Asla konusmayi dusunmuyorum. Cok tesekkur ederım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…