- 9 Aralık 2009
- 17.197
- 54.886
- 1.123
- Konu Sahibi toybirbeser
-
Nasıl hasta olmadıklarını sanabilirsiniz ki? Parkta görüşün mesela ya da büyük bahçeli kafede. Sizin bende de suç olduğunu söylediğinizi görmedim. Görsem yazmazdım belki. Sinirli bir şekilde yorum yapmıyorum ama ne olursa olsun sizin gereken hassasiyeti gostermediginiz konuda başkasından beklemenizi anlamıyorum. Insanlar hasta çocuğunu görünen bir şeyi yok diye okula gönderiyor kendi başka yere gidiyor. Zaten herkes bilinçli olsa vakalar patlamazdı. Dediğim şey herkes kendi önlemini kendi alacak, kimseye güvenmeyecek.Arkadasimin durumunu yazdım, kötü bir günündeydi, hasta olmadıklarını sandığım için de eve davet ettim. Yukarıdaki mesajları okursanız zaten suçun bende de olduğunu kabul ediyorum. Ama insan olduğum için arkadaşıma güveniyorum, ne yapalım. Kimseyi tabi ki silah zoruyla evime getirmedim. Konuyu başka yere çekmeyin lütfen.
Biraz sakin yorum yapabilirsiniz. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Yok hiç abartmiyorsunuz bir gün sonra hastalansa o zaman abartmiyorsunuz nerden bilsin derim de.Bu konuda çok hassasım bir şey bulasmasa bile heralde ağzıma geleni söyleyip aradaki bağı sonsuza kadar kopartırdım çok bencilce buluyorum çünkü canıma kastetmissin ya daha ötesi var mı?Herkese iyi akşamlar öncelikle. Çok yakın olduğum bir arkadaşım ve annesi korona oldu. Bu arkadaşım belirtisi olmadan bir gün önce evime geldi. Dışarıda buluşmak istedi ancak ben gitmek istemedim, buluşmayalım da demek istemedim (çünkü ciddi ailevi sorunları olan, ölmek üzere olan bir babası var). Bir saat kadar birlikte oturduk. Bu arkadaşım bize gelmeden önce annesi hastaymış (hastaneye gitmiş, grip olduğunu düşünmüşler, test yapmamışlar vs gibi bir sürü bahane) ve bunu bize gelmeden önce bana söylemedi. Evden çıkarken annem hastaydı gibi laf arasında söyledi. Bir gün sonrada pozitif çıktılar.
Biz daha önce ailecek korona atlattık (yaklaşık 5 ay önce) ancak annem ve babam çok kötü oldu. Hatta babam 5 gün hastanede kaldı, ciğerlerine indi diye. Babam şeker hastası ve bu arada şeker hastalığı ciddi boyutlara vardı. (Ben şu an kendimi evdekilerden izole ettim ve 4 gündür kendimi gözlemliyorum)
Sizlere sorum şu;
Arkadaşım bana bilseydim gelmezdim tarzı şeyler söyledi ancak bu dönemde grip olmak kaldı mı? Hasta olan büyük ihtimalle korona değil midir? Bunu bile bile nasıl söylemez? Kendisiyle şu anlık iletişimimi kestim. Hatta arkadaşlığımı bitirmeyi bile düşünüyorum. Abartıyor muyum sizce? Yoksa kötü niyetli değil diye mi düşünmeliyim?
Yorumunuz için teşekkür ederim. Haksızsınız diyemem, doğru söylüyorsunuz. En başta riski alan benim ama arkadaşımın bile bile böyle bir şey yapacağını düşünmedim. Sonuçta arkadaşlıklar en başında güven ilişkisi üzerine kurulur. Ve kendisi babasıyla ilgili zorluk yaşadığı için benim ne kadar korktuğumu bilir diye düşündüm.
Nasıl hasta olmadıklarını sanabilirsiniz ki? Parkta görüşün mesela ya da büyük bahçeli kafede. Sizin bende de suç olduğunu söylediğinizi görmedim. Görsem yazmazdım belki. Sinirli bir şekilde yorum yapmıyorum ama ne olursa olsun sizin gereken hassasiyeti gostermediginiz konuda başkasından beklemenizi anlamıyorum. Insanlar hasta çocuğunu görünen bir şeyi yok diye okula gönderiyor kendi başka yere gidiyor. Zaten herkes bilinçli olsa vakalar patlamazdı. Dediğim şey herkes kendi önlemini kendi alacak, kimseye güvenmeyecek.
Bencil değil de , iyi niyeti suistimal edilmiş gibi geldi bana. Dışarıda görüşse daha mı doğru olurdu bilemedim , görüşmemek en doğrusu ama o da bunu bilse yapmazdı diye düşünüyorum.Evet arkadaşa denecek söz bulamıyorum zaten. Ama kendi aileni önce kendin düşüneceksin. Sen ne olur ne olmaz gerek yok eve almaya dememissen başkası hiç demez ne yazık ki. Konu sahibi bencil gelmedi mi size de? Sadece kendi yaşadığı ev olsa kimi alırsa alsın eve.
Ben de aynı şeyi bekledim ama evde kronik babam varken tutup hassasım arkadaşıma ona güveniyorum diye eve sokmam. Kendi yaşadığım benim evim olsa sokarım.oyle düşünüyorsam o zaman sorun yok. Eve çagirmaniz gayet yeterince hassas olmadığınızı gösteriyor. Zaten diyoruz arkadaşınız çok haksız ve bencil ama siz de nerdeyse onun kadar suçlusunuz. Insanlar aylarca ailesine gitmedi, kardeşini görmedi vs. Niye ne olur ne olmaz diye. Sorun bakın burda bile pandeminin basından beri ailesini bile görmeyen vardır. Siz benim dediklerimi tamamen yanlış çevirerek anlıyorsunuzBurada cevap verdiğim kişinin yazdığına bakarsanız anlarsınız suçlu olduğumu kabul ettiğimi.
Nasıl hasta olmadıklarını düşündüğüm konusuna gelirsek, birbirimizle her şeyi paylaşıyoruz. Doğal olarak öyle bir durumda söylerdi diye düşündüm. Bizim de korona olmadan önce grip sandığımız bir süreç olmuştu ve ben arkadaşlarımla paylaşmıştım bu durumu.
Eve çağırmam hassasiyet göstermediğim anlamına gelmiyor. Sizin arkadaşlık ilişkileriniz nasıl bilmiyorum ama ben hassasiyet gösterdiğim arkadasimdan, bana karşı hassasiyet beklerim. Yanıtlarınız için teşekkürler. İyi geceler.
Kaç aydır ailesini görmeyen insanlar var ne olur ne olmaz diye isteyerek ya da zorunlu olarak. Ve evet kapalı ortam daha tehlikeli bence. Açık hava nispeten iyidir illa görüşülecekse.Bencil değil de , iyi niyeti suistimal edilmiş gibi geldi bana. Dışarıda görüşse daha mı doğru olurdu bilemedim , görüşmemek en doğrusu ama o da bunu bilse yapmazdı diye düşünüyorum.
Bizim de iş yerinde bir arkadaş (hergün ise geliyordu (annesinin hasta olduğunu ve test yaptiracagini söyledi. 10 dk konuştuk ikimizde maskeli ve mesafeli ve şu an ailecek korona oldular. Test yaptirmadigi için iş yerinde kimse de Temasli yazılmadı.Herkese iyi akşamlar öncelikle. Çok yakın olduğum bir arkadaşım ve annesi korona oldu. Bu arkadaşım belirtisi olmadan bir gün önce evime geldi. Dışarıda buluşmak istedi ancak ben gitmek istemedim, buluşmayalım da demek istemedim (çünkü ciddi ailevi sorunları olan, ölmek üzere olan bir babası var). Bir saat kadar birlikte oturduk. Bu arkadaşım bize gelmeden önce annesi hastaymış (hastaneye gitmiş, grip olduğunu düşünmüşler, test yapmamışlar vs gibi bir sürü bahane) ve bunu bize gelmeden önce bana söylemedi. Evden çıkarken annem hastaydı gibi laf arasında söyledi. Bir gün sonrada pozitif çıktılar.
Biz daha önce ailecek korona atlattık (yaklaşık 5 ay önce) ancak annem ve babam çok kötü oldu. Hatta babam 5 gün hastanede kaldı, ciğerlerine indi diye. Babam şeker hastası ve bu arada şeker hastalığı ciddi boyutlara vardı. (Ben şu an kendimi evdekilerden izole ettim ve 4 gündür kendimi gözlemliyorum)
Sizlere sorum şu;
Arkadaşım bana bilseydim gelmezdim tarzı şeyler söyledi ancak bu dönemde grip olmak kaldı mı? Hasta olan büyük ihtimalle korona değil midir? Bunu bile bile nasıl söylemez? Kendisiyle şu anlık iletişimimi kestim. Hatta arkadaşlığımı bitirmeyi bile düşünüyorum. Abartıyor muyum sizce? Yoksa kötü niyetli değil diye mi düşünmeliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?