Korona (zorunlu) tatilinde bakıcı ücreti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Değerlendirmeme bağlı değil elbtte. Ancak evin hanımını mahkemeye vermiş çalışanı evine kim alır... eve yardımcı alıyor musunuz bilmiyorum ama Anadoluda bu işler tavsiye ile yürüyor. Siz uygun bulmasanız da gerçek bu
Haftada 1 gelen çalışanına sigorta yapmayan arkadaşımı şikayet edip 50 bin tl aldı kadın. Başka iş arayacağını sanmıyorum

Konuyu öğretmen olduğunuzu belirtmeden açsaydınız emin olun yorumlar değişirdi. Öğretmenlerin yattığı yerden maaş aldığını düşünen çok garip bir güruh var aynı güruh okullar kapandığı için çocuğuyla aynı evin içinde ne yapacağını bilemeyen güruh aynı zamanda. Sizin zaten ek ders ücreti almamamız demek maaşınızın büyük bi kısmının azalması demek yanlış bilmiyorsam. Süreç böyle devam ederse uygun bir ölçüde vermeye devam etmelisiniz tamamını vermek hiç mantıklı değil. Hele ki özel sektörde pek çok kişi çalışanlarını ücretsiz izine çıkarmışken vicdan kasılacak kişi siz olmamalısınız,içiniz rahat olsun.

Tek sorun lütfen çalışanların sigortaları yaptırın, çalışanların isteklerini dikkate almayın bu konuda. Sigortasız çalıştım ve maaşımı 2 sene süredir vermedi deyip size dava açar ve geriye dönük tüm verdiğiniz ödemeleri tekrar ödersiniz.

Değerlendirmeme bağlı değil elbtte. Ancak evin hanımını mahkemeye vermiş çalışanı evine kim alır... eve yardımcı alıyor musunuz bilmiyorum ama Anadoluda bu işler tavsiye ile yürüyor. Siz uygun bulmasanız da gerçek bu
Kim alır biliyor musunuz, vicdani olan, hak geçmesin isteyen dürüst bir insan alır.
Ben sigortanı yapacağım, hakkını aramissin diyen, halden anlayan biri alir.

Yoksa aynı o kafada biri zaten almaz.
İnsanlar ses çıkarmadığı için düzen boyle malesef 😒

Krese tam ucret oduyoruz biz, hatta buyuk okul sonrasi etude gidiyordu, ona da tam oduyoruz. Hem de bana tatil degil, evden calisiyorum.
Siz ve benim gibi sansli kesimden olanlar bence tam odeme yapmali.

Konuyu öğretmen olduğunuzu belirtmeden açsaydınız emin olun yorumlar değişirdi. Öğretmenlerin yattığı yerden maaş aldığını düşünen çok garip bir güruh var aynı güruh okullar kapandığı için çocuğuyla aynı evin içinde ne yapacağını bilemeyen güruh aynı zamanda. Sizin zaten ek ders ücreti almamamız demek maaşınızın büyük bi kısmının azalması demek yanlış bilmiyorsam. Süreç böyle devam ederse uygun bir ölçüde vermeye devam etmelisiniz tamamını vermek hiç mantıklı değil. Hele ki özel sektörde pek çok kişi çalışanlarını ücretsiz izine çıkarmışken vicdan kasılacak kişi siz olmamalısınız,içiniz rahat olsun.

Tek sorun lütfen çalışanların sigortaları yaptırın, çalışanların isteklerini dikkate almayın bu konuda. Sigortasız çalıştım ve maaşımı 2 sene süredir vermedi deyip size dava açar ve geriye dönük tüm verdiğiniz ödemeleri tekrar ödersiniz.
[/QUOTE]
Sigorta ucretini almak isteyen kendisiydi ama haklısınız en kısa zamanda yapmalıyım sigortasını.

[/QUOTE]
Sigorta ucretini almak isteyen kendisiydi ama haklısınız en kısa zamanda yapmalıyım sigortasını.
[/QUOTE]
İnanın böyle deyip suistimal eden çok fazla çalışan var bu durumu o nedenle onların tasarrufuna bırakmamalısınız mağdur taraf siz olursunuz o nedenle söylüyorum.

Bakıcım var şu an ben evdeyim ama yine de parasını tam yatıracağım. Kriterleri sağladığıma göre yorum yapmaya hak kazandım sanırım. Konuyu öğretmen düşmanlığına nasıl çektiniz hayret ettim. Öğretmen olmanızın tek ilgisi devletin size bu süre zarfında işe gitmeseniz de para verecek olması. Eğer özel sektör çalışanı olsaydınız, ücretsiz izin verseydi size şirketiniz geçiminizi sağlayabilmeniz adına parada kesinti yapmanızı yazabilirdim ama öyle bir durum söz konusu değil. Siz çalışın veya çalışmayın paranız tam yatacakken bakıcı çalışmıyor parasını eksik yatırayım mı diye düşünmeniz doğru değil. Sizden gelecek para ile geçimini sağlıyor bakıcınız.

Bakıcım var şu an ben evdeyim ama yine de parasını tam yatıracağım. Kriterleri sağladığıma göre yorum yapmaya hak kazandım sanırım. Konuyu öğretmen düşmanlığına nasıl çektiniz hayret ettim. Öğretmen olmanızın tek ilgisi devletin size bu süre zarfında işe gitmeseniz de para verecek olması. Eğer özel sektör çalışanı olsaydınız, ücretsiz izin verseydi size şirketiniz geçiminizi sağlayabilmeniz adına parada kesinti yapmanızı yazabilirdim ama öyle bir durum söz konusu değil. Siz çalışın veya çalışmayın paranız tam yatacakken bakıcı çalışmıyor parasını eksik yatırayım mı diye düşünmeniz doğru değil. Sizden gelecek para ile geçimini sağlıyor bakıcınız.
Yok geçim saglamiyormus bakıcısı, can sıkıntısından ise gidiyormuş, öyle bir yorum okumuştum 😄

Ben de öğretmenim. Bu durumda ek derslerin hatta destek eğitimi gibi ekstra eğitimlerinde kesilmeyeceği söylendi. Sömestr da Ek derslerimiz kesiliyor. Ozaman bile kesmediğinizi yazmışsınız. Gerçekten olması gereken de o çok düşüncelisiniz. Ama ek dersiniz kesilirken bile tam verip kesilmezken tam vermemek olmaz. Siz bilirsiniz ama kesinlikle tam vermelisiniz. Hele ki böyle bir zaman da... Vicdanlı bir insansınız bellii vicdanınızın sesini dinleyin. Olaki devlet Ek dersimizi keser ozaman yarım verirsiniz. Ama devlet şu an ek dersimizi kesmiyor. Şöyle bir durum var ek derslerin kesilmeyeceği ile ilgili yazı da geldi zaten.

Yok geçim saglamiyormus bakıcısı, can sıkıntısından ise gidiyormuş, öyle bir yorum okumuştum 😄
Sizin cevrenizde yok galiba boyle insanlar. Tam gun işe gidemiyor cunku okul cağında çocukları var benim çalışma saatlerim ona çok uygun. Ayrıca evet çok ihtiyacı yok bunu bana kendisi söyledi evde kalmak istemiyorum bakmak istiyorum diye. Anlayamadınız sanırım hala ama ben de suç böyle bir insana hala laf anlatıyorum.

Devlet biz öğretmenlere ek dersi yarım vermiyor. Bizler şanslıyız ailemizle evde bulunabiliyoruz. Siz de bu süraci ailenizle geçiriyorsunuz. Dışarı çıkmak zorunda değilsiniz ve ek dersiniz kesilmiyor. Yarım vermek de büyüklük değil bence. Sizin maaşınız ya da ek dersiniz kesilmiyor ki siz yarım alamayacaksınız. Sadece bir haftalık semineri yarım alacağız. Bilmiyorum yarım vermek de sanki iyilik gibi görünüyor olabilir. Ama bence haktan başka ber şey değil. Bu tatili biz istemedik bakıcınız istemedi. Sonuçta bakıcınız izin istemedi. Nasıl ki siz de izin istemediğiniz için devlet bir şekilde tüm ek dersinizi ödeyecek siz de bakıcınıza ödemelisiniz. Olması gereken budur. Herkes işe güvenip taksite giriyor borç ödüyor. Evladınızı emanet ettiğiniz bir insanı mağdur etmek doğru değil. Şahsi fikrim...

Arkadaşlar daha kaç kez yazmalıyım bilmiyorum ama tekrar yazayım. Ekdersim kesilmediği sürece tam vereceğim zaten. Ha ekders yatmazsa 3/4 ünü teklif edeceğim. Kabul etmezse yine tam vereceğim. Sanki emek hırsızlığı yapıyormuşum muamelesi yetti artık. Okuduğunu anlamayan arkadaşlara bu sözüm hiç bir zaman ödemem demedim. Anlayamıyorum neden linç ediliyorum. Ben sadece sizce ne yapmalıyım diye sormuştum. Mevzu nerelere geldi.

Sizin cevrenizde yok galiba boyle insanlar. Tam gun işe gidemiyor cunku okul cağında çocukları var benim çalışma saatlerim ona çok uygun. Ayrıca evet çok ihtiyacı yok bunu bana kendisi söyledi evde kalmak istemiyorum bakmak istiyorum diye. Anlayamadınız sanırım hala ama ben de suç böyle bir insana hala laf anlatıyorum.

Sizin çevrenizde keyfi çalışan insan çok galiba. Bizim çevremizde olmadığı için anlayamadık. E hiç para vermeyin madem zaten keyfinden çalışıyormuş. Öğretmensiniz ama kendinizi doğru ifade edemiyorsunuz ki konu sayfalardır nerelere geldi. İnsanları eleştireceğiniz bir kere de kendinize sorsanız fena olmaz. Sayfalarca yazıldı size asıl siz hala anlamamakta ısrarcısınız ya pes. Sonuçta ihtiyacı olsun olmasın çocuğunuza bakıyor mu bakıyor. Elinde olmayan bir sebepten ötürü işe gelemiyor diye siz onun parasından kesinti yapamazsınız, üstelik aynı sebep sizin için de geçerli ve siz paranızı tam alıyorken. Bunu düşünüyor olmanız, bunun için konu açmanız bile garip.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X