Korona (zorunlu) tatilinde bakıcı ücreti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle yapsaydı zaten ben de bu soruyu soracak değildim. Çocukları okula gittiği ve evde canı sıkıldığı için bakıyor oğluma. Kaldı ki ben hiç para vermemeliyim gibi düşünmedim hiç.
Hmm can sıkıntısına çalışıyor yani ilginç. Vermeyin o zaman haketmiyor

Yok ama bakıcı da özel sektor çalışani değil mi?
Siz okuduğunuzu anlamadınız sanırım. Ben zaten tam vereceğim sadece bundan sonra ne yapmalıyım diye sordum. Asla vermem demedim akıl istedim ve bir karara vardım. Bazı iyi niyetli arkadaşların da dediği gibi ve benim de aklıma yatan bu olduğu için benden bir kesinti yapılmazsa ben de tam vereceğim. Ha kesinti yapılır da onun gönlü olmazsa yine tam veririm.
Ama size naçizane tavsiyem daha sakin kırıcı olmayan bir dil kullanmanız . Teşekkür ediyorum.

Ben de bunu düşünüyorum.
Bende kesinti yok ama eşimde var mesela. Bu ay için 1 hafta çalışmış oluyor sadece. Tatil uzarsa ki uzayacağını düşünüyorum tam ücret nasıl vereceğim ve veremediğimde o ne yapacak? Kenarda birikmişim olsa ordan veririm ama o da yok. Ona versek kredileri ödeyemeyeceğiz, çok bunaldım...

Öğretmen düşmanları ne zaman gelecek diye merak ediyordum. Hoşgeldiniz. Bu bela olmasaydı keşke de biz de okula gidebilseydik. Ha kesilecekse de kessin devlet nedir bu düşmanlık.
Akıl danışmak için sordum. Hiç vermeyecek olsam zaten sorma gereği de duymazdım.
R rpt Arkadaşın yazdığı öğretmen düşmanlığı değil ;hemen savunmaya geçmeniz çok yersiz ..siz okula gitmeden maaşını alacaksanız ,sizin de bakıcınıza parasını vermeniz gerekir .Benim cocugumun da kreş ücreti var ;eğer okul isterse vereceğim cünkü onlar da öğretmenlere ödeme yapacaklar .Sizin mantıgınızla bakılırsa bu zor günlerde insanlar çok fazla sıkıntı yaşar.

Türkiye dede ev işlerinde çalışanlara, bakıcılara sigorta şartı var ama çoğu kişi umursamıyor. İşverenin işine geliyor, çoğu çalışanda sonradan dava açıp dünyanın tazminatını alıyor. Bence iki durumda ahlaksızlık. Hem sigortasız işçi çalıştırmak hem de sigortasız çalışıp sonra dava açmak

Tabiki. Ama bir memurun sigortasız işçi çalıştırması ve bunu açık acik yazması garibime gitmedi değil.
Dediğim gibi ben yurtdisinda hukukcuyum ve sormadan geçemedim. Sanki vergi kaçırmak (çalışan için) ve sigortasız iş vermek dünyanın en normal durumuymuş gibi burada konu açılıyor.
Neyse... Diyecek çok şey var ama en iyisi susmak.

Şimdi bu kadın sigortalı çalışıyor olsaydı en azından (işine son verildiğinde) işsizlik maaşını alırdı...
En azından benim yaşadım ülkede durum böyle. Kimse kimsenin hakkına girmiyor (Bi nebze)

Burada maaşını kesme diyenlerin ;
Bakıcısı var mı?
Yazında maaş veriyorlar mı?
Ne bakıcısı evli bile olmayanlar gelmiş yazmış konuya. Konuyla ilgili en ufak bir tecrübesi yok. Burada böyle olmasını hiç sevmiyorum işte. Birisi sivilce konusu açsa örneğin ben yazmam bile, hele üstten üstten bir üslup kullanıyor ki bazıları insan hayret ediyor. Sigorta konusu açılmış hemen. duyan bakıcı tutan grup sanayici falan sanacak. Çalışan da çalıştıran da TC vatandaşı dikkatinizi çekerim. Birine aldığı ücret yeter, diğerine verdiği miktar uygun.

İlk sayfayı okudum gayet yapıcı anlayışlı yorumlar.Esas son sayfaya bakayım dedim konu sahibine saldırılar son sayfalarda olur tahminimde yanılmadim yine 😊

Ne bakıcısı evli bile olmayanlar gelmiş yazmış konuya. Konuyla ilgili en ufak bir tecrübesi yok. Burada böyle olmasını hiç sevmiyorum işte. Birisi sivilce konusu açsa örneğin ben yazmam bile, hele üstten üstten bir üslup kullanıyor ki bazıları insan hayret ediyor. Sigorta konusu açılmış hemen. duyan bakıcı tutan grup sanayici falan sanacak. Çalışan da çalıştıran da TC vatandaşı dikkatinizi çekerim. Birine aldığı ücret yeter, diğerine verdiği miktar uygun.

Vergi kaçırmak sizce sorun değil yani...
Sigortasız insan çalıstirmak sorun değil yani...
Yasalar zaten TC vatandaşları için var. Dikkatinizi çekerim. Türkiye cumhuriyeti TC vatandaşı için yaşa çıkartmış ve bu yasaya uymayan bir memur... Yani TC çalışanı.
Durum vahim

Vergi kaçırmak sizce sorun değil yani...
Sigortasız insan çalıstirmak sorun değil yani...
Yasalar zaten TC vatandaşları için var. Dikkatinizi çekerim. Türkiye cumhuriyeti TC vatandaşı için yaşa çıkartmış ve bu yasaya uymayan bir memur... Yani TC çalışanı.
Durum vahim
Burada kimse euro kazanmıyor şartlar ortada. Sizin gibi düşünen avukat ve savcılar yok. Yurtdışından bildiriyorsunuz biliyorum şaşırmaya devam edin. HAyatında hiç çalışmamış kimbilir kaç yaşında hanımlar yapıyor bu işi, bu yaştan sonra bu işsizliğin kol gezdiği memlekette bulduğu işe memnun oluyor. Ne yapacak iplik fabrikasına işe mi girecek...

Burada kimse euro kazanmıyor şartlar ortada. Sizin gibi düşünen avukat ve savcılar yok. Yurtdışından bildiriyorsunuz biliyorum şaşırmaya devam edin

Şimdi bu kadın dava açsa hakkını alır ama neyse...Benim gibi düşünen bir iki savcı ve hakim vardır. Eminim. Yoksa eğer durum dahada vahim bir boyut alır.
Evet yurtdisindayim ve Euro kazanıyorum. Özel çalıştırdığım insanların sigortasını ödüyorum bunu yapmamın sebebi zengin olmam değil... Karşıdaki insanın hakkı olması ve yasalara uymam.
Evimde çalışan insanın herhangi bir durumda işsizlik maaşı alabilmesi için yapıyorum.

Neyse, her koyun kendi bacağından asılır

Şimdi bu kadın dava açsa hakkını alır ama neyse...Benim gibi düşünen bir iki savcı ve hakim vardır. Eminim. Yoksa eğer durum dahada vahim bir boyut alır.
Evet yurtdisindayim ve Euro kazanıyorum. Özel çalıştırdığım insanların sigortasını ödüyorum bunu yapmamın sebebi zengin olmam değil... Karşıdaki insanın hakkı olması ve yasalara uymam.
Evimde çalışan insanın herhangi bir durumda işsizlik maaşı alabilmesi için yapıyorum.

Neyse, her koyun kendi bacağından asılır
Valla dava açsa emin ol kendi zararlı çıkar. İşsizlik maaşı 6 ay mı alınıyor... işte öyle sınırlı. Ama davayı kazansa bile bir daha iş bulamaz onu çok iyi bilir. Ha bu düzen muhteşem demiyorum. Ama ülkemizde bu şekilde işliyor

Valla dava açsa emin ol kendi zararlı çıkar. İşsizlik maaşı 6 ay mı alınıyor... işte öyle sınırlı. Ama davayı kazansa bile bir daha iş bulamaz onu çok iyi bilir. Ha bu düzen muhteşem demiyorum. Ama ülkemizde bu şekilde işliyor
Yanlış biliyorsunuz.
Sigortam yatmadıgi için dava açtım, hatta açtığım işveren açma hakkının su kadar fazlasını verelim dediler.
Çünkü en zararlı çıkacak, en büyük cezayı alacak onlardı.

Ben sonra cookkkk iş buldum ama o işveren bir daha sigortasiz işçi çalıştıramamistir.

Not TC vatandasiyim, Türkiye de yaşıyorum.
Yani sandığınız gibi değil yasalarimiz.

Yanlış biliyorsunuz.
Sigortam yatmadıgi için dava açtım, hatta açtığım işveren açma hakkının su kadar fazlasını verelim dediler.
Çünkü en zararlı çıkacak, en büyük cezayı alacak onlardı.

Ben sonra cookkkk iş buldum ama o işveren bir daha sigortasiz işçi çalıştıramamistir.

Not TC vatandasiyim, Türkiye de yaşıyorum.
Yani sandığınız gibi değil yasalarimiz.
Bakıcı mıydınız, üniversite mezunu musunuz, yaşınız kaç, elinizde sanatınız var mı??? Özel sektörde dediğiniz doğru. Ama eve bakıcılığa temizliğe gelen bayanlarla ilgili yanlış

Bakıcı mıydınız, üniversite mezunu musunuz, yaşınız kaç, elinizde sanatınız var mı??? Özel sektörde dediğiniz doğru. Ama eve bakıcılığa temizliğe gelen bayanlarla ilgili yanlış
Bakın, sorduğunuz bütün sorulardan bağımsız değerlendiriyor bunları devlet, çok şükür.
İnsanların birebir vicdanlarına kalmış değiliz henüz.
Düzenli ve maaşlı her çalışan için geçerli.
İşveren de oldum, çalıştım da.
Hafta da ayda bir gelen temizlikçiyi gerçekten bilemem ama, haftanın en az 5 günü çalışıp, düzenli geliyorsa sanatı yada diplomasi olsun olmasın farketmez.

Herhangi bir zamanda yazmış olsaydınız hepsini verin derdim
Ama şu an olağan dışı bir durum söz konusu
Açıkçası bu koşullarda ben de hiç çalıştırmadığım birine tam maaş vermek istemezdim. Bir sürü insan gelir kaybına uğradı. Buyrun: kuaförler, berberler, kafe sahipleri, giyim mağazaları. Olağan dışı bir durum bu.

Bakın, sorduğunuz bütün sorulardan bağımsız değerlendiriyor bunları devlet, çok şükür.
İnsanların birebir vicdanlarına kalmış değiliz henüz.
Düzenli ve maaşlı her çalışan için geçerli.
İşveren de oldum, çalıştım da.
Hafta da ayda bir gelen temizlikçiyi gerçekten bilemem ama, haftanın en az 5 günü çalışıp, düzenli geliyorsa sanatı yada diplomasi olsun olmasın farketmez.
Bence siz sorduğum sorulara bağlı değerlendirmelisiniz. Sizin durumunuz belli ki bambaşka. Teori ve pratik farklı.

Bence siz sorduğum sorulara bağlı değerlendirmelisiniz. Sizin durumunuz belli ki bambaşka. Teori ve pratik farklı.
Sizi anladim, amacim muhalefet değil, yanlış anlamayin 😊
Bu sizin yada benim degerlendirmeme bagli değil, yasalar bu yüzden var.
Ayrıca sigorta yapmayanlar için de, size bişey olmaz,tam tersi calisaniniz şikayet ederse baska iş bulamaz demeyi uygun bulmuyorum.

Sizi anladim, amacim muhalefet değil, yanlış anlamayin 😊
Bu sizin yada benim degerlendirmeme bagli değil, yasalar bu yüzden var.
Ayrıca sigorta yapmayanlar için de, size bişey olmaz,tam tersi calisaniniz şikayet ederse baska iş bulamaz demeyi uygun bulmuyorum.
Değerlendirmeme bağlı değil elbtte. Ancak evin hanımını mahkemeye vermiş çalışanı evine kim alır... eve yardımcı alıyor musunuz bilmiyorum ama Anadoluda bu işler tavsiye ile yürüyor. Siz uygun bulmasanız da gerçek bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X