Korona (zorunlu) tatilinde bakıcı ücreti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim başka bir sorum var, şimdi Google üzeri destanlar okumak istemediğim için buradan soruyorum.
Bu evinizde çalışan insanlar kaçak çalışıyor galiba. Yani, iş kontratı yok sanırım. Vergisini VS. Ödemiyor sizde sigortasını odemiyorsunuz sanırım.
Ben yurtdisinda hukukçu olduğum için merak etdim.
Burda evde bebek bakan veya temizlik yapan insanların işverenle standart bir iş kontratı oluyor. Vergilerini ödüyorlar ve her türlü işçi hakkına sahipler.
TRde durumlar farklı galiba... Devlet niye bu duruma karşı çıkmıyor?
Bu insanlar açık açık kaçak çalışmiyordur sanırım...
Birisi açıklık getirsin lütfen :(

Benim başka bir sorum var, şimdi Google üzeri destanlar okumak istemediğim için buradan soruyorum.
Bu evinizde çalışan insanlar kaçak çalışıyor galiba. Yani, iş kontratı yok sanırım. Vergisini VS. Ödemiyor sizde sigortasını odemiyorsunuz sanırım.
Burda evde bebek bakan veya temizlik yapan insanların işverenle standart bir iş kontratı oluyor. Vergilerini ödüyorlar ve her türlü işçi hakkına sahipler.
Birisi açıklık getirsin lütfen :KK43:
Sigorta pirim gününün yeterli olduğunu sigortasını ödemek yerine ona vermemi istedi ben de öyle yapıyorum.

Kadın maaşı ile belki kira ödüyor. Sizin yaptığınız hesaba bakın. Ne kadar paraci bir millet ya.
Öyle yapsaydı zaten ben de bu soruyu soracak değildim. Çocukları okula gittiği ve evde canı sıkıldığı için bakıyor oğluma. Kaldı ki ben hiç para vermemeliyim gibi düşünmedim hiç.

Benimde bakıcım var. Elbetteki maaşını tam vereceğim. Ne demek yarısını vermek yarısını vermemek. O kişi benden aldığı para ile hayatını idame ettiriyor, ne ile ödeyecek faturalarını ne ile alacak ihtiyaçlarını. Bunu düşünmeniz bile tuhaf.

Sigorta pirim gününün yeterli olduğunu sigortasını ödemek yerine ona vermemi istedi ben de öyle yapıyorum.

Anladım ben en iyisi hukuku boyutunu araştırim.
Bu evde vergi ödemeden çocuk bakma olayı benim kafama yatmadı ama belkide devletin kadınlara sunduğu bir kolaycaliktir

Eger bu durum bir kac ay daha sürecekse bakicinizla konusup her ikinizin de makul bulacagi bir kesinti yapabilirsiniz.Bunu bakicilik yapmis biri olarak söylüyorum.Bir cok insanin gelir kaynagi kesildi, parasiz kaldilar.Ama siz zaten bir kismini vereceksiniz , bence yarisini vermeniz makul olur.Ben almanya´dayim.Burada da bir cok insan magdur oldu.Ama insanlarin bir cogu devletten para tahsil edebilecek.Burada hic kimse ac kalmaz.Devlet insanlarin hayatini idame ettirmesi icin gerekeni yapiyor.

Ben de ayni durumdayim. Size nacizane tavsiyem ogretmenim diye mesleginizi belirtmeyin. Gercekten uygun sıfatı soyleyemedigim bir güruh var bu konuda.

Ben sigortasini yatiracagim her ne olursa olsun. Maasini da ayin birinde tam verecegim. Ilerleyen gunlerde memleketin hali ne olur bizim maaslar ek dersle birlikte yatar mi? Olur muyuz kalir miyiz? Gidisata gore yeniden degerlendirecegiz birlikte.

Sigorta yapmadığınızı açıkça yazmışsınız.
Maaşını da kesin tam olsun
Kadın sigorta yatırmıyor diye dava açsa yandınız ki bunun kül hakkı konusuna girmiyorum bile
Istemedi diye sigorta yapmamak ne demek?

Birisi açıklık getirsin lütfen :(
Türkiye dede ev işlerinde çalışanlara, bakıcılara sigorta şartı var ama çoğu kişi umursamıyor. İşverenin işine geliyor, çoğu çalışanda sonradan dava açıp dünyanın tazminatını alıyor. Bence iki durumda ahlaksızlık. Hem sigortasız işçi çalıştırmak hem de sigortasız çalışıp sonra dava açmak

Keşke baştan öğretmenim demeseydiniz burada pusuya yatmış bekleyen bi tayfa var maaşımızı hesaplarlar yazın maaş almamıza takmışlar idari iznimize laf eden bile var.
milletin öğretmenlerle derdi bitmedi!!! Bak vaktiyle laf söyledikleri şiddet uyguladıkları sağlık personelini balkonlarda alkışlıyorlar. Bizim değerimizi de anlayacaklar bir gün umarım.

Ne güzel ya siz okula gitmeden tam maaş alın bakıcıya gelince yarısını mı vereyim ne kadar kısayım. Bakıcınız da sizden aldığı maaşa göre hareket eder ona göre ödemeleri vardır. Ama tabi bunlar sizin aklınıza gelmez. Keşke devlette sizden kıssa hani okula gitmek için emek sarfetmiyorsunuz ya
Konu sahibi hiç vermeyeceğim demiyor ne kadar vermeliyim diyor okuduğunuzu anlama problemi var heralde . Ne oldu okula gitmeden maaş almamız zorunuza gitti ?

milletin öğretmenlerle derdi bitmedi!!! Bak vaktiyle laf söyledikleri şiddet uyguladıkları sağlık personelini balkonlarda alkışlıyorlar. Bizim değerimizi de anlayacaklar bir gün umarım.
Şu an bence anlıyorlar zaten. Cogu annenın okullar açılsın dıye dört gözle beklediğine imzamı atarım

Işçilerin maaşı %60 kadar devlet tarafından verilecekmiş.

Kaç senedir bakiciniz sizinle , sigortası var mıydı ?

Şu an bence anlıyorlar zaten. Cogu annenın okullar açılsın dıye dört gözle beklediğine imzamı atarım
Öğretmeni bakıcı yerine de kullanıyormuş çoğu hem de ücretsiz!!! Sonra da devlet size maaş veriyor tatilde maaş alıyorsunuz bilmem ne!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X