• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koronada ziyaret

Arkadaşım doğurdu mayısın ilk haftası. Gelmeyeceğiz dedik, o da gelseniz de almam zaten dedi şakalaştık. 🤣 Gitmeyi düşünmüyoruz. Kapı komşunun da bebeği 40 gün görmemesi çok normal değil mi zaten. :////

Kızım doğunca iki aylık olana kadar misafir kabul etmedim. Korono filan da yoktu. Gelene göstermedim doğru düzgün.
Zaten yeni doğan çok elden ele dolaşan.
Ya huu kırk günlük kırk.

Kuzenimin oğlu oldu ama göremedik.40'ı çıkınca görebilecek miyiz onu da bilmiyorum. Pandemi çok hassas bir dönem,anlayışlı olmak lazım. Şahsen aile olmamıza rağmen kararı onlara bıraktık ve bekliyoruz.Bu durumda da karar size ait.Kasmayın hiç,pandemi var boru mu bu.Neye isterseniz ona karar verirsiniz ve kimse de bişi diyemez

Bebeğim yarın 40 günlük oluyor. Kapı komşum bebeğimi doğdu doğalı görmedi korona var aile dışında kimseyi kabuş etmiyoruz dedik. Ama şimdi 40 ı doluyor ve içim içimi yiyor ayıp mı ediyoruz acaba diye. Başka şehirlerden ailelerimiz geldi bi aydır sürekli değişimli geliyorlar.ve bugün sahile indik ilk defa. Zaten geziyorsunuz bi onları mı çağırmamalıym diye düşündüm ama ya bebeğime bir şey olursa korkusu da var.Eşim asla aile dışı istemiyor.bende Ne zaman görecekler diye düşünüyorum. Bu korona çok garip bir çelişkiler içine soktu beni. Saçmalama diyen arkadaşlar olacaktır ama örneklere ihtiyacım var içimdeki hata mı yapıyorum hissini bastırmak için.ne dersiniz?
eşim ve ben de sizin eşiniz gibi doğumdan sonra ne hastaneye ne de evimize kimseyi kabul etmeyeceğiz. annem ve kızkardeşim gelecekler yardım için ona bile zor ikna oldum uzak yoldan gelecekler diye. kesinlikle misafirlik için uygun bir zamanda değiliz hâlâ.

misafir kabul edilecek zaman mi? kimin gununu nerede gecirdigini nasil bilebilirsiniz? neden risk alasiniz?
Akraba dahil kimseyle ev ziyareti yapmıyoruz. Görüşmek isteyeceğini düşündüğüm kişilerin önünü kesmek için, korona çok uzun sürecek, bir yıl kimseye gidip gelmeyi düşünmüyorum diyorum

Bebeğim yarın 40 günlük oluyor. Kapı komşum bebeğimi doğdu doğalı görmedi korona var aile dışında kimseyi kabuş etmiyoruz dedik. Ama şimdi 40 ı doluyor ve içim içimi yiyor ayıp mı ediyoruz acaba diye. Başka şehirlerden ailelerimiz geldi bi aydır sürekli değişimli geliyorlar.ve bugün sahile indik ilk defa. Zaten geziyorsunuz bi onları mı çağırmamalıym diye düşündüm ama ya bebeğime bir şey olursa korkusu da var.Eşim asla aile dışı istemiyor.bende Ne zaman görecekler diye düşünüyorum. Bu korona çok garip bir çelişkiler içine soktu beni. Saçmalama diyen arkadaşlar olacaktır ama örneklere ihtiyacım var içimdeki hata mı yapıyorum hissini bastırmak için.ne dersiniz?
Vallaha canım kabul etme.Bunun alınması gücenmesi olmaz.

Komşu kim? Taşınınca görmeyeceğiniz bir insan... Bebeğinizi niye görmek istiyor ki? Bebek işte. Yer içer uyur. Görse ne olur görmese ne olur...

Benim bebeğim kışın doğdu mevlüt bile okutmadım evde grip biri gelir diye. Şu anda birileri solunum desteğine bağlı corona yüzünden.

Bence aileyi alıp onları almamakta ayrı saçma olmuş. Sanki aileniz topladılar bir kapsülde baktılar bunca gün dışarı çıkmadıklarına emin oluyorsunuz. Ben olsam kimseyi istemem virüs taşıyan kişinin alnında yazmıyor

Ailenizin gelmesi ile komşunun gelmesi aynı tehlike ama olan olmuş he ayrıca dışarıya çıkıp gezmekte ayrı bir şey olmuş neyse bunun dışında şuna takıldım. 40 günlük oldu artık görebilirler görmeliler gibi bir şey sezdim bu bizim Türk halkının yaptığı bir gelenek sonucu insanlarda oluşturduğu baskı bebek görme baskısı. Buna gerek yok görmesinler görseler ne olacak ki ne katacak size hatta gelip moral bozacaklar aslında lu dönemde bebek doğuranlar çok şanslı kimse gelmeyecek ooooohh misss kimse gelip emiyor mu uyuyır mu duruyor mu kilosu az sütün geldi mi aaaaaaa mama mı verdin sanki bu bebek şu yöne bakıyor saçı pek az vs vs vs demeyecek kafa hep rahat olacak

Sizin zaten akrabalarla devamlı gidip gelmişsiniz,sahile gitmişsiniz,onlar risk taşımıyor mu?Ben de hala insanlardaki bu bakış açısını çözemedim🙄

Düğünler başladı yakınlarım hep gidiyor mesafe maske vs. yok. Sadece ateş ölçmüşler salona girişte sonumuz hayrolsun

Benim ust komsum yeni dogum yapti
Gitmedim gitmeyi dusunmedim. Gecen camda karsilastik beklerim dedi aklimda ama calisiyorum bu is bitsin uzun uzun gorusuruz dedim dogru bir tek ailem geldi aslinda dedi si gelicem diyeni almayin dedim hic gerek yok. Bu arada evi o kdr kalabalik olduki anlatamam zilleri mi bozsak diyorduk covid olmasa da ufacik bebegin evine gidilmez ayiptir. Muzisyenanne evine gelen gripli insan yuzunden neler yasadi. Sakin olun gunler torbaya girmedi.
Bu arada hastahaneden geldikleri gun hemen corba goturdum ve istemezse icmeyecegini soyledim evde oldugumu belirttim. Size kimse birsey diyemez dememeli

Korona aileden akrabalardan bulaşmıyor mu? Şehir dışından gelip gidip görmüşler zaten çocuğu komşunun görmesiyle arasında fark yok, kimseyi kabul etmemeliydiniz daha 40ı yeni çıkmış bebeğin, biraz büyüyünce görselerdi

İzole değilsiniz siz zaten. Sürekli gelen giden olmuş. Sahile inmişsiniz. Siz de bile risk olabilir. Şu normalleşmeden sonra hala izole kalmayı başarabilen varsa tebrik ediyorum gerçekten. Ben ne kadar uğraşsam da yapamadım. Kalabalık yerlere girmem gerekti.

Yaşadığımız bu süreçte bence birilerini kabul etmek ya da birilerine ziyarete gitmek ayıp karşılanmalı. Sonucta sahile indiginizde insanlarla temasınız olmuyordur diye düşünüyorum. Komşularınıza, gelmek isteyen misafirlerinize durumunuzu açıklayın. Goruntulu konusma yaparak görmelerini saglayabilirsiniz.

Back
X