Koronadan iyilesen birisiyle gorusmek

babam gecirdi hem de baya agir gecirdi 1 hafta hastanede kaldi daha sonra 14 gun evde kaldi biz de yaklasik 1 ay daha sonra tam anlamiyla gorustuk. o zamana kadar hep ya balkondan bana bakiyordu ya da bahcede iki sandalyede aramizda baya mesafeyle maskeli oturuyorduk. cunku karantina bittiginde virus tamamen bitmiyor maalesef.

ben bu akraba annem babam veya kardesim degilse bir sure daha gorusmezdim sanirim.

14 gün karantina süresi dolsa bile hastalık 21 gün sürebiliyor bize öyle olmuştu eşimin 2. Ve 3. Testi de pozitif çıkmıştı neredeyse 1 ay sonra negatife döndü.

Annemle kardeşim oldu korana 20 gün sonra görüştük başlarda bahçede otururduk şimdi beraberiz çok şükür bi sıkıntı yok evet korana olan birinin 3 4 ay boyunca bağışıklık kazandığı ama 3 4 ay boyuncada etkileri olduğu mesela annem halen halsiz çabuk yoruluyor sağlık ocağı normal demişti

14 gunluk karantina suresi de 10 gune dusmus ne hikmetse. Bunum bilimsel bir aciklamasi var mi? Yoksa filyasyon ekiplerinin vs is yuku azalsin diye 4 gun kirptilar mi ne oldu anlayan beri gelsin. Insan sagligi en son sirada bile degil onem sirasinda. Kimsenin umrunda degiliz.

Akraba derken ayrintili yazamayam dedim esimin erkek kardesi .. bizdede bebek var ben cocugu ozledim diyor surekli

Koronadan iyilesen yakin akrabamizla ne zaman gorusmemiz uygun olur ona gore artik ona iki uc ay hastalik birdaha bulasmiyormus oyle mi? 14 gun karantinasi bitti erken mi gorusmek icin. Kimseyle gorusmuyoruz ama o diyorki benden artik bosuna korkmayin ben iki uc ay kimseye hastalik bulastirmiyomusum diyor. Bilgisi olan var mi bu konuda
bizim karsi binamizda bir aile atlatip 1 ay icerisinde tekrar yakalandi bulastiriyormu hala bilemem ama herkeste ay ben artik 2 3 ay hasta olmam diye bir sey yok

14 gunluk karantina suresi de 10 gune dusmus ne hikmetse. Bunum bilimsel bir aciklamasi var mi? Yoksa filyasyon ekiplerinin vs is yuku azalsin diye 4 gun kirptilar mi ne oldu anlayan beri gelsin. Insan sagligi en son sirada bile degil onem sirasinda. Kimsenin umrunda degiliz.
pozitifseniz 10 gun cunku pozitif cikana kadar o 4 gunluk sureyi atlatmis oluyorsunuz
temasli iseniz 14 gub
4 gun belirti bekleme diger 10 gunde tasiyici olma ihtimalinize karsilik yani belirti vermeden atlatabilirsiniz diye

sağlık sektöründeyim covid pozitif olan birine devlet 10 gün karantin averiyor karantina bitince 11. gün iş başı yapıyor. Çevremdeki beraber çalıştığımız insanlar hep bu şekilde oldu ama mesela bir abimiz durumu 11. gün başladığında durumu hiç iyi değildi 5 gün yıllık izin almıştı. hastanın durumu önemli sanırım geçip geçmemesiyle ilgili yinede ben tedbir amaclı 20 gün falana kovid olanla görüşmezdim. ha burda hergün biri pozitif ama hiç karantinadan dönenden bulaştı diye bir şey duymadım.

Dayim 2 kere yakalandi ilkinde evde ilac tedavisiyle iyilesti 2. Sinde hastanede yogun bakimdaydi. Siz dusunun gerisini 2. si daha agir geciyor. Nasil mantik korkmayin benden demis bide kendisinin korkmasi gerekiyor 2. Kere ayni seyleri yasarım diye

Korona geçirenlerdenim karantina sürem dolunca ertesi gün işe başladım hafif olarak geçirmiştim ama bu demek değilki bir daha olmayacağım yada hafif geçireceğim. Çok şükür benden kimseye bulaşmadı hala da dikkat ediyorum yapabileceğimiz başka bir şey yok. Şöyle bir durumda var tamam siz o kişinin korona olduğunu ve geçirdiğini biliyorsunuz peki bilmedikleriniz. Siz tedbirinizi her türlü alın gerisi Allah'a kalmış.

pozitifseniz 10 gun cunku pozitif cikana kadar o 4 gunluk sureyi atlatmis oluyorsunuz
temasli iseniz 14 gub
4 gun belirti bekleme diger 10 gunde tasiyici olma ihtimalinize karsilik yani belirti vermeden atlatabilirsiniz diye
Esim temasliydi 14 gun karantinada kalacaksiniz dendi. Her gun aradilar.10 gun sonra daha aranmadi o ara karantina suresi kisaldi diye haberler cikti biz de anlam.veremedik. temasli 14 gun olmasi lazim yani.

Dayim 2 kere yakalandi ilkinde evde ilac tedavisiyle iyilesti 2. Sinde hastanede yogun bakimdaydi. Siz dusunun gerisini 2. si daha agir geciyor. Nasil mantik korkmayin benden demis bide kendisinin korkmasi gerekiyor 2. Kere ayni seyleri yasarım diye
Ne kadar zaman sonra ikinciyi gecirdi

Koronadan iyilesen yakin akrabamizla ne zaman gorusmemiz uygun olur ona gore artik ona iki uc ay hastalik birdaha bulasmiyormus oyle mi? 14 gun karantinasi bitti erken mi gorusmek icin. Kimseyle gorusmuyoruz ama o diyorki benden artik bosuna korkmayin ben iki uc ay kimseye hastalik bulastirmiyomusum diyor. Bilgisi olan var mi bu konuda
O sizden daha güvenilir şu anda.

Sizin yakalanma olasılığınızdan daha yüksek değil bir daha yakalanma olasılığı
Geçmiş gitmişse cüzzamlı gibi davranmanıza gerek yok artık.

Benim bakıcım pozitif. Gelecek hafta cuma günü karantinası bitiyor. Eşim Marttan beri home ofis ama oğlumun bakımı ike işi birlikte yurutemiyor. Ben bu hafta rapor aldım. Haftaya da alabilirsem alacağım. Ama nereye kadar. Belki bir hafta daha zorlayabilirsek... Ama sonra mecbur gelecek. Bizim başka çaremiz yok

Back
X