- 16 Temmuz 2025
- 80
- 198
- 8
sağlıkla kavuşun yavrunuza inşallah, diğer konu içinse teşekkür ediyorum fikriniz içinAylık ve 3 aylık korunma iğneleri var. Yan etkileri nedir bilmiyorum ama doğum sonrası ben bunu düşünüyorum

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sağlıkla kavuşun yavrunuza inşallah, diğer konu içinse teşekkür ediyorum fikriniz içinAylık ve 3 aylık korunma iğneleri var. Yan etkileri nedir bilmiyorum ama doğum sonrası ben bunu düşünüyorum
Karnımın üzerine boşalır eşim çoğunlukla farklı bir kaç fantezi daha tabi
Karnıma boşalması hiç hoşuma gitmez benim diğer fantezileri hiç düşünemiyorum zatenKarnımın üzerine boşalır eşim çoğunlukla farklı bir kaç fantezi daha tabi![]()
Merhaba ben aylık iğneye başladım 5 aydır vuruluyorum bıraktıktan ne zaman sonra kaç ay sonra hamile kalırımAylık ve 3 aylık korunma iğneleri var. Yan etkileri nedir bilmiyorum ama doğum sonrası ben bunu düşünüyorum
Bende size sorayım aylık iğneler adetinizde problem teşkil etti mi acaba? Kilo alımı? Hormon bozuklukları gibi?Merhaba ben aylık iğneye başladım 5 aydır vuruluyorum bıraktıktan ne zaman sonra kaç ay sonra hamile kalırım
Kullanmadığım için bilmiyorumMerhaba ben aylık iğneye başladım 5 aydır vuruluyorum bıraktıktan ne zaman sonra kaç ay sonra hamile kalırım
Valla dogum yaptiktan 2 ay sonra hemen sprial taktirdim hic kayma filan olmadi. Kanama da normal adet kanamasi. Bakir sprial en guzeli ha olmadi. Cilt alti implantNeden burun kıvırayım soruyorum tüp bağlatma dışında hepsi hakkında tecrübesi memnuniyeti olan kim varsa fikrine de bilgisine de açığım. Söylenenleri yazdım ben tecrübe edinmedim ki. Bu sebepten de konu açtım.
Ayrıca evet çok erken oldu ama bir noktada zaten 2 yaş kadar bile ara vermek gibi bir şansım yoktu benim myom ameliyatı oldum doktorum 2. Çocuk yapmayı düşünüyorsan çok erteleme myomların tekrarlıyor bebekle büyüyor tekrarlayan düşüklere sebebiyet verecek dedi. Haliyle bebeğim en fazla 1,5 yaşına geldiğinde tekrar yapmak gibi bir planımız zaten vardı. Milyon tane sağlık sorunu yaşadım o konuda.
Doktor halt etmiş.sizin kadar doğurgan kadınlara asla çocuğun olmaz diyen doktorlar falan var.bir b.k bildikleri yok o konuda.herşey allahin işi.hep derim bir ne zaman nerede öleceğimizi bir de doğurganlık seviyesimizi qllahtan başkası bilemiyor.ben sana fark atarım mesela doktora gitsek ama 2 senedir tık yok.geri çekilme bile kullanmıyorum.Neden burun kıvırayım soruyorum tüp bağlatma dışında hepsi hakkında tecrübesi memnuniyeti olan kim varsa fikrine de bilgisine de açığım. Söylenenleri yazdım ben tecrübe edinmedim ki. Bu sebepten de konu açtım.
Ayrıca evet çok erken oldu ama bir noktada zaten 2 yaş kadar bile ara vermek gibi bir şansım yoktu benim myom ameliyatı oldum doktorum 2. Çocuk yapmayı düşünüyorsan çok erteleme myomların tekrarlıyor bebekle büyüyor tekrarlayan düşüklere sebebiyet verecek dedi. Haliyle bebeğim en fazla 1,5 yaşına geldiğinde tekrar yapmak gibi bir planımız zaten vardı. Milyon tane sağlık sorunu yaşadım o konuda.
Çok teşekkür ediyorumValla dogum yaptiktan 2 ay sonra hemen sprial taktirdim hic kayma filan olmadi. Kanama da normal adet kanamasi. Bakir sprial en guzeli ha olmadi. Cilt alti implant
Doktor çocuğun olmaz demedi, gebe kalmada problem yok ama süreci tamamlayamıyordum. 5. Aydan sonra kayıp yaşıyordum bu yüzden böyle söyledi. Tabiki allahtan başkası bilemez haklısınız ama ben tedbirimi alıp tedavimi olmak istedim. Şuan sağlıklı bir evladım var biri de yolda bana yeter allahım dileyene isteyene hayırlısı ile nasip etsin inşallah. Her vücudun anatomisi farklı ben çok çabuk hamile kaldım bunu bildiğim için tedbirimi almak durumundayım. Çok teşekkür ediyorum yorumunuz içinDoktor halt etmiş.sizin kadar doğurgan kadınlara asla çocuğun olmaz diyen doktorlar falan var.bir b.k bildikleri yok o konuda.herşey allahin işi.hep derim bir ne zaman nerede öleceğimizi bir de doğurganlık seviyesimizi qllahtan başkası bilemiyor.ben sana fark atarım mesela doktora gitsek ama 2 senedir tık yok.geri çekilme bile kullanmıyorum.
Tüp bağlatma ve spiral haricindeki yöntemlerin hepsi hormonal korunma metotları, az yada çok mutlaka hormon dengeniz üzerinde bir etkisi olacaktır. Kullanıp memnun olanlar mutlaka vardır ama hepimizin metabolizması farklı, bende sorun yaratmayan yöntem sizde yaratabilir. Denemeden etkisini görebilmek imkansıza yakın maalesef.Merhabalar hanımlar, özet geçmeye çalışarak sizlerden şimdiden kafama oturacak bir yardım talebim olacak.
3 yıllık evliyim, evliliğimin 1. Ayında hamile olduğumu öğrendim sonrası hastaneler doktorlar 5 aylıkken kaybettim. Tekrar hamile kaldım riskli gebelik olduğu için diken üzerinde 9 ay geçirdim şimdi 11 aylık bebeğim var ve 3 aylık hamileyim. Evlendiğimden beri hep gebelik ve bebek tutunsun diye binbir stresle geçti 3 yılım diyebilirim. İnşallah bu bebeğimi de kucağıma aldıktan sonra artık çocuk defterini kapatmak istiyorum.
Sorun şu ki korunma konusunda sadece geri çekilme yöntemi ile devam ettik ki biliyorum ki oda bir korunma değildi, sonucu zaten 3 aylık karnımda… çok sorun etmedim çünki 2 çocuk istiyorduk ama tabi bu kadar erken değildi asla, nasip diyoruz artık…
eşim prezervatife hiç sıcak bakmadı, kullanmadı hiç Bu zamana kadar. Ama artık doğumdan sonra net bir çözüm bulmak istiyorum. Tüp bağlatma olayına çok erken o yüzden en az 5 yıl düşünmüyorum. Spiral için kayma ve çok kanama oluyor vs deniliyor bu beni çok korkutuyor. Haplar için hormonları bozuyor deniliyor… e bu durumda ne kalıyor geriye hangisini yapayım bilmiyorum. Bu gebelikten sonra tekrar hamilelik ne vücudum ne psikolojim kaldırmaz artık korkudan şimdiden araştırıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkür ederim
Kadınlar üzerinde kullanılan doğum kontrol haplarinin mantiği erkeklere uygulansa arada hiçbir fark olmuyormuş biliyor musunuz? Yani aynı mantıkla erkek doğum kontrol hapları da çok rahat yapilabilirmiş.üstelik kadınlardaki kadar kompleks bir sistem olmadığı için yan etkileri falan daha az olurmuş.çok üzücü ve sinir bozucu değil mi? Erkek egemen toplumun kurbanı olmuşuz anlayacağınızTüp bağlatma ve spiral haricindeki yöntemlerin hepsi hormonal korunma metotları, az yada çok mutlaka hormon dengeniz üzerinde bir etkisi olacaktır. Kullanıp memnun olanlar mutlaka vardır ama hepimizin metabolizması farklı, bende sorun yaratmayan yöntem sizde yaratabilir. Denemeden etkisini görebilmek imkansıza yakın maalesef.
Saydıklarınızın hepsi sizin yapabileceğiniz şeyler ama eşiniz neden bir şey yapmıyor. Prezervatif kullanmak istemiyorsa vasektomi olabilir. Koruyuculuğu en yüksek korunma yöntemlerinden biri ve herhangi bir hormonal etkisi de yok. Biraz o da elini taşın altına koymalı bence.
Bahsini ettiğiniz “vasektomi” ilk kez duydum desem kara cahil olur muyumTüp bağlatma ve spiral haricindeki yöntemlerin hepsi hormonal korunma metotları, az yada çok mutlaka hormon dengeniz üzerinde bir etkisi olacaktır. Kullanıp memnun olanlar mutlaka vardır ama hepimizin metabolizması farklı, bende sorun yaratmayan yöntem sizde yaratabilir. Denemeden etkisini görebilmek imkansıza yakın maalesef.
Saydıklarınızın hepsi sizin yapabileceğiniz şeyler ama eşiniz neden bir şey yapmıyor. Prezervatif kullanmak istemiyorsa vasektomi olabilir. Koruyuculuğu en yüksek korunma yöntemlerinden biri ve herhangi bir hormonal etkisi de yok. Biraz o da elini taşın altına koymalı bence.
daha gecen sene son kürtajini olmadin mi?Doktor halt etmiş.sizin kadar doğurgan kadınlara asla çocuğun olmaz diyen doktorlar falan var.bir b.k bildikleri yok o konuda.herşey allahin işi.hep derim bir ne zaman nerede öleceğimizi bir de doğurganlık seviyesimizi qllahtan başkası bilemiyor.ben sana fark atarım mesela doktora gitsek ama 2 senedir tık yok.geri çekilme bile kullanmıyorum.
Vasektomi erkeklerin tüp bağlatması. Yakın arkadaşımın eşi yaptırmıştı 2. çocuktan sonra. Yanlış hatırlamıyorsam 15 dk’lık ufak bir operasyonla yapılan işlem.Bahsini ettiğiniz “vasektomi” ilk kez duydum desem kara cahil olur muyum. Yukarıda da bahsettiğim gibi oda elini taşın altına Koymak zorunda. Yaş olarak, psikolojik olarak vs hiçbir şekilde kaldırabilecek durumda değilim 3. Bebek gibi bir ihtimali. Fıtık ameliyatım var, myom ameliyatım var, riskli gebelik serklaj yapılıyor doğuma kadar diken üzerinde geçiriyorum , sezeryan var ve tekrar olacak yani tüm tuşlara basacağım
Ay sizin diliniz neler söylüyorVasektomi erkeklerin tüp bağlatması. Yakın arkadaşımın eşi yaptırmıştı 2. çocuktan sonra. Yanlış hatırlamıyorsam 15 dk’lık ufak bir operasyonla yapılan işlem.
Kendim yaptırmam diyorsun adamı niye gözden çıkardın?Ay sizin diliniz neler söylüyorçok teşekkür ediyorum, elini mi taşın altına koyar tüm bedenini mi bilmiyorum artık. Bu kadar şeyi yaşadıktan sonra bir zahmet yaptırıversin ikimizinde kafası rahat olsun. Sanırım çözümü buldum
![]()
Olsun bana bişey olmasın çocuk isteme ihtimali olan o ben değilim. Ayrıca bütün skntyı biz kadınlar çekiyoruz bir zahmet o yaptırsın valla ben bunu öğrendim ya konu netliğe kavuştu benim açımdanKendim yaptırmam diyorsun adamı niye gözden çıkardın?