Kim dedi kestigini öyle bisey olmus olsaydi yasaklanirdiHanımlar merhaba
Bugün rutin doktor kontrolünde doktor hormonlu spiral tavsiyesi verdi. İlk defa duydum biraz araştırdım ama pek içime sinmedi. Kullanılan süre boyunca adeti kesiyormuş sırf bu yüzden bile korktum açıkçası. Yani spiral taktırmak pek içime sinmedi aslında Daha önce taktıran varmı. Yani doğum kontrol hapı mı spiral mi? Tavsiyeniz nedir? Bana bir fikir verebilir misiniz
Ya ben Almanya’da yaşıyorum burdaki doktorum söyledi 48 yıllık doktorum en güvenilir yöntem bu şimdiye kadar tüm kadınlar da memnun kaldı sadece taktığın süre boyunca kanaman olmuyor dedi hatta bunu bir avantaj olarak anlattı ama bana korkutucu geldi.Kim dedi kestigini öyle bisey olmus olsaydi yasaklanirdiben 7 yil hormonlu sprail kulandim asiri kanamayi onler ben asla rahatsiz olmadim tekrar gebelik istedigim icin cikartirdim bir sonrakine tekrar spraile devamda ederim
Bende almanyadayim bakirdansa hormanel daha iyi dedi bes yilikYa ben Almanya’da yaşıyorum burdaki doktorum söyledi 48 yıllık doktorum en güvenilir yöntem bu şimdiye kadar tüm kadınlar da memnun kaldı sadece taktığın süre boyunca kanaman olmuyor dedi hatta bunu bir avantaj olarak anlattı ama bana korkutucu geldi.
Evet 7 yil kullandim ilk 5 yillik onun miladi doldu sonra tekrar 5 yillik taktirdim 2 yil kaldi 3 aydirda cikartirdimKullandın mı peki
Neden hormonluya geçeceksin acaba cazip gelen ne hormonludaspiral candır gerisi heyecandır
şu hayatta aldığım en doğru kararlardan biridir
yok böyle bir rahatlık
not: benımkı bakır, 1 yılı geçtı, 5 yıl olunca cıkartıp hormonluya gececegım
Hormonluya neden yanaşmadı doktorunuz acabaBen normal bakir spiral kullaniyorum bi ara doktoruma hormonlu takalim dedim pek yanasmadi. Bi akrabaminda bi hastaliktan surekli ve cok kanamasi vardi kanamasinin kesilmesi icin ona hormonlu takildi nedenini bilmiyorum. Istemiyorsaniz normal de taktirabilirsiniz herkeste yapmiyor ama bende fazla kanama ve adet gununu uzatma yapti. Dogum kontrol hapini duzenli kullanamayacagim icin bu metodi sectim ve bence gayet konforlu. Duzenli takibinizi yaotirdiktan sonra her ikisi spiral de neden olmasin
Herhangi bir rahatsızlık yaşadın mı yada yan etkisi oldumuEvet 7 yil kullandim ilk 5 yillik onun miladi doldu sonra tekrar 5 yillik taktirdim 2 yil kaldi 3 aydirda cikartirdim
Neden hormonluya geçeceksin acaba cazip gelen ne hormonluda
Benim halihazirda vardi spiralim cok kanamadan dolayi hormonlu mu taktirsam diye dusunmustum ama fark yok dedi bos yere canini yakip parani alirim dediHormonluya neden yanaşmadı doktorunuz acaba
Anladığım kadarıyla bu spiral fazla kanamaya sebep oluyorBenim halihazirda vardi spiralim cok kanamadan dolayi hormonlu mu taktirsam diye dusunmustum ama fark yok dedi bos yere canini yakip parani alirim dedioyle deyince hic israr etmedim
Anladığım kadarıyla bu spiral fazla kanamaya sebep oluyor
Ben 1,5 yıl içinde 2 çocuk sahibi oldum 2 Side sezaryen şuan bir sürpriz olup 3. Ye de hamile kalmamam lazım durumum riskli çünkü rahim yırtılma riskim var oyüzden ya hap ya spiral dedim ama spiralli ilgili okadar şey okudum ki biraz korktum açıkçası ağrı kanama Rahime yapışma durumu yada daha farklı riskler olanlar olmuş çok kararsızımNormalde 4 gün oluyordum şimdi 5 oluyorum diyelim. Benimki bakır
Hormonlu olanda 4 gün olan 3 gün oluyor gibi düşünün
Her türlü spiral kadar rahat güzel bir şey düşünemiyorum
Ben 1,5 yıl içinde 2 çocuk sahibi oldum 2 Side sezaryen şuan bir sürpriz olup 3. Ye de hamile kalmamam lazım durumum riskli çünkü rahim yırtılma riskim var oyüzden ya hap ya spiral dedim ama spiralli ilgili okadar şey okudum ki biraz korktum açıkçası ağrı kanama Rahime yapışma durumu yada daha farklı riskler olanlar olmuş çok kararsızım
Evet miktarini ve gununu fazlalastiriyor normale gore. Sizin dongunuz nasil bilmiyorum ama benim ki 5 gun iken 7-10 gun arasi degisiyor spiralden sonra.Anladığım kadarıyla bu spiral fazla kanamaya sebep oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?