Korunma

Abjj

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2016
89
26
38
Kızlar korunmak İÇİN 3 aylık iğneyi reçetesiz alıp vurdura bilirmiyim?
Nereler vurur bu iğneyi.
Doğum konturol hapı veya iğne kullanmak kanda çıkarmı çocuk olmadı diye gidilse. Bir sorun varmı diye doktora götürülsem ortaya cıkarmı?

Anladığım kadarıyla eşinizi çocuk için ısrar ediyor ama siz istemiyorsunuz, ya da ertelemek istiyorsunuz. Buna saygı duyması gerek ama duymuyorsa, çocuk zorla yapılacak bir şey değil; bir doktora gidin. Anlatın durumunuzu size kanda görülmeyecek, kontrolda belli olmayacak bir yöntem önerebilir. Her zaman eşler arasında açık iletişimden yanayım, yalana falan karşıyımdır ama bu başka bir mesele. Çocuk dünyaya getirmek çocuk oyuncağı değil. Bir insan dünyaya getireceksiniz, iyi düşünmek lazım, iki taraf da iyice emin olmadan ve istemeden bu yapılmaz.

Gerçekten bu çocuk meselesi çocuk oyuncağı değil. Eğer anne olmayı istiyor ama çocuk yapmayı ertelemek istiyorsanız sorun yok ama eşlerden biri çocuk istiyor biri de asla istemiyorsa o zaman büyük sorun var demektir. Sizin anne olmama hakkınız var ama eşinizin de baba olma hakkı var, veya bunun tam tersi de söz konusu olabilir. O zaman o eşin anne veya baba olma hakkını elden almamak lazım, yolları ayırmak lazım. Zorla çocuk yapılmaz, eş anne ya da baba olmak istiyor diye, ebeveynler torun sevecek diye ya da el alem ne der, ya da büyüyünce bana baksın diye çocuk yapılmaz. Bir insan dünyaya getiriyorsunuz ve o insanın kendi hayatı olacak. Sonra da "Ben dokuz ay karnımda taşıdım, doğurdum, yedirdim içirdim, okuttum" diye sitem edemezsiniz; bunları yapacaksınız tabi ki anne baba olmak budur. Bunları diyecekseniz sonra da çocuk size "doğurmasaydın bunları ben mi istedim?" derse verecek cevabınız yok.

İğne hormon olduğu ve yumurtlamayı baskıladığı için tahlillerde anormal hormon değerleri görülebilir. Bunu sadece bir tahmin olarak yazıyorum, kesin bir tıbbi görüş için bir hekimle görüşmenizde fayda var.

Back
X