Korunmamam lazımmış :(

Zaten eşim korunuyor ben bildiğim için kistlerimi evlenmeden kulaktan dolma aman ilaç kullanma vs demişlerdi ..
Zaten bi iki kere içtim o ilaçlar bana yaramıyor migrenim var iki gün bas agrısından öldüm bıraktım ..
Doktorun dediği bi taneyi hemen yap bi ispat et kendini diyor çünkü sorunda olabilirmiş sonra korunursun diyor .
Ama işte hayat şartlar duygusal bi şok geçiriyorum hazır mıyım diye.
Bana da demişti zaman aleyhine bebek düşünüyorsan kistlerin büyümeden yap Hem en ıyi tedavi gebelik demişti. Benim çikolata kistlerim de vardı tedaviye cevap vermiyordu. Bir de küçük küçük kistler. Yumurtaliklarim kist doluydu. Tedaviye başladım üçüncü Ay hamile kaldım. Çok kolay oldu yani. Allah nasip ettikten sonra oluyor. Ikinciye de altı santim kistle kendiliğinden hamile kaldım.

Eğer kistleriniz çikolata kisti ise bunun ilerleme şansı fazla..ve bu kistlerde çocuk yapmaya engel oluyor maalesef.. şayet ilerlersede ameliyat olmanız gerekebilir ve bunun sonucu olarak yumurtalk rezervijnizi düşüyor. kistin tek çaresi ise ya gebelik yada menepoz..doktor sanırım bunu demek istedi ama tabi siz detaylı olarak başka bir doktorà daha görünün bence

Banada dedi canım evlenmeden önce gittim nasıl korunayım diye Yok kullanma dedi bisürü şey deri kolay çocuğun olmaz fln neyse ben korunmadım eşim korundu atanmak istiyodum ama evlendikten bi buçuk ay sonra hamile kaldım ve suan 1bucuk yasında kızım var atanamadım kısaca herşey nasip cnm üzülme

Ya ne saçma doktormuş o. Doğru düzgün bir doktora görünün. O kendisini ispat etsin iyi doktor mu diye...
Bence doktor bebeğin olup olmamasını ispat edilmesinden bahsediyor
Yani doğal yollarla hamile kalıp kalmamasindan polikistik overlere çocuğu hemen yapmaları konusunda uyaran doktorlar oluyor

merhaba hanımlar..
Bugün doktora gittim genel bi muayene için önceden bildiğim gibi yumurtalık kistlerim var..
Doktor çok olmasa da kistlerin var dedi ilk evlendiğimde yine gitmiştim 4 ay sonra beni gördü kilo almışsın ilk önce zayıfla ve korunmayı bırak çünkü sorun olabilir ilerisinde hamilelik için dedi..
Kafam allak bullak oldu ben atanmaya uğraşıyorum henüz..
Üstelik daha 4 aylık evliyim böyle düşünmemiştim hiç evliliğimin tadını çıkarırım demiştim atanırım paramı kazanırım demiştim..
Ama bi yandan da korktum ya olmassa bebegım diye böyle seyler yaşayan oldu mu paylaşıp fikir almak istedim sizden ..
Moralini bozmak istemem ama benimde kistlerim vardı hala da var kaç yıl erteledim atanmak için ders çalıştım bu süre içinde baya kilo aldım ama ne atanabildim nede korunmayı bıraktıktan sonra hamile kalabildim iki yıl sonunda da tüp bebek tedavisine başlandı çok şükür pozitif :dua:

Onca sene tip okumus. Sonra uzmanlik yapmis yillarca da calismis bir insanin söyledikleri tabi ki dikkatte alinmali. Cok güvenemiyorsaniz doktorunuza baska bir doktora görünün.

Ek: umarim gönlünüzce olur hersey

Dr banada aynısı dedi 4 aylık evliyim 2 aydır deniyoruz olmuyor. Hormonlarim düzgün. Kilodan olmadığını düşünüyorum bana verdiği hap kilo aldrdi vücut indeksi 35 üstü zor oluyormuş

23 yaşındayım henüz ..
Hayır öyle bişey demedi sorun olabilir bu tür hastalarda o yüzden sen bi taneyi yapmaya çalış hemen dedi .
Amma manyak doktormuş o be :KK45:O mu bakacakmış çocuğa?
Buna benzer hikayeleri çok duydum çevremden, bi tanesi doktor bunu dedikten rahat bi 10 yıl sonra doğurdu ilkini.

Tavsiyem şu: başka bir doktora git.

Evet ben varım. 20 li yaşlarımda doktor bana omur bu yüzden ilaç kullanmam gerektiğini buna rağmen çocuğum olmayabilecegini vs söylemişti. Ciddiye bile almadım. İlaç filan da kullanmadım.
35 yaşımda evlendim. Evliliğimin 2. Gününde hamile kaldım. 5 yıllık evliyim, iki çocuğum bir düşüğüm var. Tek doktorun soyledigiyle hayatiniza sekil vermeyin. Başka doktorlardan da görüş almanızı öneririm.

Evet ben varım. 20 li yaşlarımda doktor bana omur bu yüzden ilaç kullanmam gerektiğini buna rağmen çocuğum olmayabilecegini vs söylemişti. Ciddiye bile almadım. İlaç filan da kullanmadım.
35 yaşımda evlendim. Evliliğimin 2. Gününde hamile kaldım. 5 yıllık evliyim, iki çocuğum bir düşüğüm var. Tek doktorun soyledigiyle hayatiniza sekil vermeyin. Başka doktorlardan da görüş almanızı öneririm.
SiZinde çikolata kistiniz mi vardi?

Zaten eşim korunuyor ben bildiğim için kistlerimi evlenmeden kulaktan dolma aman ilaç kullanma vs demişlerdi ..
Zaten bi iki kere içtim o ilaçlar bana yaramıyor migrenim var iki gün bas agrısından öldüm bıraktım ..
Doktorun dediği bi taneyi hemen yap bi ispat et kendini diyor çünkü sorunda olabilirmiş sonra korunursun diyor .
Ama işte hayat şartlar duygusal bi şok geçiriyorum hazır mıyım diye.
doktorunu değiştir

merhaba hanımlar..
Bugün doktora gittim genel bi muayene için önceden bildiğim gibi yumurtalık kistlerim var..
Doktor çok olmasa da kistlerin var dedi ilk evlendiğimde yine gitmiştim 4 ay sonra beni gördü kilo almışsın ilk önce zayıfla ve korunmayı bırak çünkü sorun olabilir ilerisinde hamilelik için dedi..
Üstelik daha 4 aylık evliyim böyle düşünmemiştim hiç evliliğimin tadını çıkarırım demiştim atanırım paramı kazanırım demiştim..
Ama bi yandan da korktum ya olmassa bebegım diye böyle seyler yaşayan oldu mu paylaşıp fikir almak istedim sizden ..
Birebir aynı durum olur mu bilemem Ama ben bazı doktorların bu psikolojiyi kullandığını düşünüyorum şöyle ki hamile kalsan ilk kime gidersin kendi doktoruna, kısa zamanda hamile kalamazsan bu seferde tedaviden kazanacak kendince Ciddi bir sorun varsa o ayrı ama bazen ne yazık ki hafif göz dağı verip müşteri kazanıyorlar (özellikle özellerde) ben evliliğimin 10. Ayında kontrol için gittim bana pko sun bebeğin zor olabilir dedi biz de çocuk düşünmüyorduk bunu duyunca korktuk ve korunmayı bıraktık ve ilk ay hamile kaldım, olmama ihtimali varken birden olmasına sevinince doktora hesapta soracak psikolojin olmuyor, şuan 1 yaşında kızım var iyi ki de olmuş ama bence hazır hissetmiyorsan acele etme çok tedirginsen başka bir doktora daha görün derim

Son düzenleme:
O nasıl doktor öyle ya. Sırf kist var diye çocuğun olmaz bak korunma demek bana çevremde söylenen kocakarı laflarını hatırlattı. Zaten kistin varsa şu anda diyelim ki hamile kalamadın, sınav stresinin içinde bir de bunu kafana takacaksın. Halbuki atansan maddi olarak da manevi olarak da rahat edersin. Sonra olmazsa bile çaresine bakarsın

Doktorun açıklaması gerekçeleri önerisi komşu teyzenin söylediklerinden öteye geçememiş gibi. Doktorunuzu değiştirin bence de.

merhaba hanımlar..

2 kez kist ameliyati oldum, bir kez kistim kendiliginden patladi, yillarca baska kistleri hap ile kucultme tedavisi gordum. ozetle kistli bir kisiligim. dogal yolla 2 cocuk sahibi oldum ki bana hayatin boyunca anne olamazsin denilmisti.
musterih olun. istanbuldaysaniz cevahir tekcan'a gitmenizi oneririm.

Bir tanıdığım için de aynı şeyleri söylemişti doktor, evliliğin ilk senesi korunuyordu aynı zamanda kist de vardı bu tarz problemli kişilerde korunmak yumurtalıkları daha da tembelleştiriyormuş...

Evliliklerinde 3. senelerine giricekler uzun süredir denemelerine rağmen bebek olmuyor malesef...

Hassas bir konu dikkatli olmakta fayda var...

Sizinde adetiniz düzensiz miydi kilo ve kıllanma probleminiz var mıydı ?
Ne güzel zorlanmamışsınız hiç Allah bana da nasip eder korunmayı bıraktığımda insallah

yani gecikme oluyordu bazen 15 güne kadar. inşallah istediğin zaman olur. henüz yaşın küçük bence. ben 28 yasında anne oldum

Back
X