Korunmayı bırakmak

Bu acele neden demissiniz de benim bi acelem yok.Ama bi sağlık problemim var ve dün öğrendim giderek anne olma şansım azalıyor.Lutfen anlayıp dinlemeden hemen bu acele niye vs diye yargılama çabasına girmeyin

Ben sizin sağlık sorununuzu nerden bilebilirim?
Önceki konularınızı okumak gibi bi zorunluluğumuz mu var?
Burda yazdığınız kadarını bilebiliriz sadece.
Yoksa eşi bariz bir şekilde çocuk istemediği halde 7 aylık evliliğinde ve okulu olduğu halde çocuk yapmak isteyen birinin durumunu herkes acele bulur.
Ayrıca da üzülmeyin, herkes üremek zorunda değil sonuçta öyle düşün bence.
İyi geceler.

Eşin bence senin kadar çocuk istemiyor.Bu yüzden daha bekle derim.Ayrıca bu kadar bağımlı ne oyunu oynuyor böyle?
Her gün farklı bu oyun savaş,futbol,hayatta kalma herşey olabilir yani.Ben de pek istemiyorum okul dolayısıyla ama doktorlar bebek sahibi olma şansının her geçen gün azaldığını söylüyolar

Size de iyi geceler ama ben anne olmak istiyorum.Yani ilerde pişman olmamak adına ve çok istediğim için

Adam hem sorumluluk almiyor hem caba da yok valla ya duzel ya bosanirim der resti cekerdim, beni hayatinda istiyorsan duzeleceksin ve bunun icin bir sure belirle bir hafta icinde duzeldin duzeldin eskiye dondugun an bosarim seni diceksin ay ne sıkıcı bir kocan var

Valla benim de yaşam enerjimi aldı yedi bitirdi.Tek dediği gidemezsin beni bırakma oluyor

Yanlış anlamayın ama, günümüz şartlarında baba olmak için 24 yaş çok erken değil mi?
Eşinizin çocuk konusunda sorumluluk almak istememesi ,gayet normal sanki.

Sağlık probleminiz ne bilmiyorum ama , siz de o yaşlardaysanız aceleye gerek yok gerçekten.
Olacağı varsa bir şekilde oluyor çünkü.

Sorumsuz bir adamdan çocuk yapmak şu an için kulağa hiç mantıklı gelmiyor.

Bilgisayar oyunu ben de sevdiğim için bilirim cidden bağımlılık yapıyor. Sana tavsiyem hangi oyunu oynuyorsa geç sen de sabahtan akşama kadar oyun başına yemek vs salla.. Ayna ol bir nevi kocana.. Karşıdan bakınca sorumluluklarının yerine getirilmesi yerine sürekli pc başında oturmanın nasıl gözüktüğünü görsün.

İnsan oyun oynar da bu kadar mı yani? Acıdan ağlayan kıvranan karısıyla ilgilenmez mi ya ? Eşiniz sizi sevmiyor sadece sahip olmak istiyor sanırım.

Çok sürmez böyle.

bildigim kadariyla erkekler cocuk dogduktan sonra baba oldugunu anliyormus...Bence firsat ver esine de..
tabi gercekten seviyorsan

Yakın bir akrabamdan biliyorum onun da eşi oyun hastası iki çocukları oldu zorda olsa ama gel gör ki tüm yük kadında adam cocuklarını bırak eğitmeyi ilgilenmiyor bile, e haliyle çocuk yapmasına yapılır da eğitmesi var bide bunun eğitim de ilk evde başlar bunuda bilmek lazım adam bildiğin hasta kafası hep oyunda

Ayriyetten onun eşide aynı dedğiniz gibiymiş kadın doktora gidiyor sormuyor ne oldu ne bitti diye al iki çocuk oldu yine aynı değişen bişey yok

Asagi tukursem sakal, yukari tukursem biyik. Ben bu konuda tavsiye vermeye korktum.

Şansım günden güne azalıyor demeseydiniz size cevap yazma gereği duymazdım galiba. Bence siz iyice ölçüp biçin tek başınıza altından kalkabilirim diyorsanız (bebek olunca eşiniz degise de bilir değişmeye de bilir ) kendiniz için en azından bir defa da olsa anneliği tatmanizi şiddetle tavsiye ediyorum ilerde pişman olursunuz. Annelik bambaşka evlat kokusu bambaşka bence imkan varsa mutlaka yaşanmalı. Rabbim tüm isteyenlere de nasip etsin.

İlişkinizi iletişiminizi düzeltmeden asla çocuk düşünmeyin. Herşey daha da zorlaşıyor. Bebek=sorumluluk.

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.Korunmayi bırakmadım.bu sorumsuzluğa ödül verir gibi bi de çocuk yapmak istemiyorum.Onun benden de çok ilgiye ihtiyacı var sonuçta

zaten hapı bıraksanda hemen olmuyor ki çocuk dediğin bak 3 aydır uğraşıyorum 2 senedir kullanıyrum doğum kontrol hapını.sonra çok uğraşırsın cocugum olsun diye..öyle hemen hamile kalınmıyor artık eskisi gibi değil ki bunun yumurtlama günü var rahmin toparlanması var 6 ay kadar geçiyor yani

Cocuk yaparsan senden iyice kopar hic ilgilenmez nede olsa sen cocukla ilgilencen surekli..
Cnm bide yeniymisiniz acele etme cocuk yapmakta oda istesin yani sorumluluk alsin farketmez diyosa olmaz yani.. bebek olmamasi icin sorun ne tam bilmiyorum da..Allah verir insallah ya yeterki iste zamanini Allah bilir..

Sirf cocugum olsun diyede cocuk yapilmaz yani..

Sadece çocuk sahibi olunmak için çocuk sahibi olunmaz.
Eşiniz bu kadar sorumsuzsa eğer, bebek bakımı gerçekten çok zor.
Bunun ateşli geceleri olacak, kustuğu günler olacak, ishali vs. bunları da düşünün.
Ağlayınca doyur, altını temizle, uykusu gelince uyut şeklinde düz mantık olmuyor bebekler.
Her bebeğin kendine göre dönemsel problemleri oluyor ki olacak, en zor büyüyen insan yavrusudur zaten.
Bir "insan" büyütmekten bahsediyoruz, tek başınıza bunu omuzlayabilecek misiniz?

Bazı nedenlerden dolayı eşlerinden ayrılan veya eşleri vefat eden kadınlar tabii ki bu gibi durumların üstesinden bal gibi geliyorlar, siz de gelemezsiniz diye birşey yok. Fakat sizin oturmamış bir evliliğiniz var. Ben öyle hasta olacağım ve eşim gidip oyun oynayacak, o oyun konsolunu kafasında parçalarım.
Bu nasıl bir sorumsuzluk... İlgisizlik...

Niye evlendiniz o zaman aynı evde bireysel yaşanacaksa.
"Bırakmam seni" ne demek, malı mısın sen onun eşi misin?
Eşler iyi günde olduğu kadar en çok kötü günde birbirine destek olmalı.
Yoksa aile birliği nerede kaldı?

Yerinizde olsam çocuk düşüncesini (sağlık sorunları kısmına rağmen) rafa kaldırırdım.
Eşiniz ile de olan bu ilişkinizi iyi düşünün ona göre karar verin.
Uzaktan "bırak bu adamı beş para etmez" demek kolay, ama ne yaşadığını kendiniz biliyorsunuz.
Siz de ona göre davranın.
Sizin bu kadar duygusallık yoğunluğu yaşayarak çektiğiniz sıkıntıları görmüyorsa bu adam, yanınızda ne işi var, bunu sorgulayın...

Korunmayı bırakın, bu kadar problem ve sorumsuzluk arasında zaten sağlıklı bir iletişim yokken ilişkiye girmiyorsunuzdur.
Bu noktada biraz bencillik mi edilmeli.. Hayatınızın sonuna kadar bir çocuğunuz olmadan yaşamak istemeyebilirsiniz.
Bir çocuğunuzun olması şansınızı kaybetmemek için çocuk yapılabilir. Bu ona haksızlık mı? Gerekirse çocukla da boşanabilecek durumda iseniz yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…