Korunurken hamile kaldım

Turkiye standartlarinda maddi hemen herkes icin problem aslinda ama turkiye icin cok iyi bir maas aliyorum esimin kendi sirketi var tabi kriz vurdu biraz alacagi cok ama odemeler duraksiyor. Tum birikimimizi oraya yatirdik. Maddi olarak orta seker diyelim konu manevi olarak yani yetebilir miyim oglum cok kucuk esim uzun saatler calisiyor oglum kolikti 6 ay yemedik icmedik ama karnimdaki benim evladim aldiramam onunda bir gelecegi olacak iki yil sonra hersey gecer gider onun acisi icimde kalir
Benim oğlumda kolikti. Halen çok zor bir çocuk. Zaten çok kötü bir deneyim olduğu için 2. Çocuktan çok korkuyoruz. O yüzden dedim mutlaka kocanla ortak karar al. Çünkü kocanın desteği olmazsa psikolojik olarak daha çok zorlanırsın diye düşünüyorum. En azından çevremde gördüğüm 2-3 çocuklu aileler de öyle gözlemliyorum.

Benim oğlumda kolikti. Halen çok zor bir çocuk. Zaten çok kötü bir deneyim olduğu için 2. Çocuktan çok korkuyoruz. O yüzden dedim mutlaka kocanla ortak karar al. Çünkü kocanın desteği olmazsa psikolojik olarak daha çok zorlanırsın diye düşünüyorum. En azından çevremde gördüğüm 2-3 çocuklu aileler de öyle gözlemliyorum.
Esim ilgili bir babadir sorumluluk alir bakar oyna uyutur isin iyi tarafi annemle yanyana evlerde oturuyoruz ogluma annem bakiyor iki bebege bakamaz bakici tutacagim ise donunce bakici cocuklara annem bakiciya bakar evet cok korkuyorum o ilk 6 ayi dusununce sanki biri kalbimin ustune oturuyor esimde bende bu bebegi istiyorum ama sunu anladim yenidogan zamani fobim olmus

Büyük kızım 3,5 küçük kızım 2,5 yaşında. İkisi beraber büyüdü. Küçük kızım doğduktan sonraki ilk 6 ay biraz zordu ondan sonra herşey kolaylaşmaya başladı. Şimdi birbirleriyle oyun oynuyorlar, eğleniyorlar. Herkesin kendi tabağı var, yemeklerini koyup önlerine koyuyorum kendileri yiyorlar. Uyku saatleri gelince, pijamalarını giydirip yataklarına yatırıp odadan çıkıyorum. Ayrıca her bebek ayni olmaz, ben ilk çocuğumda uykusuzluk nedir, kolik nedir bilmedim ama iki numarada herşeyi yaşadım.

Merhaba canim. Ben ikinci bebegime ilk oğlum 13 aylikken hamile kaldim (benimki playliydi ama). Evet bazı günler zor oluyor. Ama herseyin üstesinden geliyor insan. Ilk oğluma yeterli kadar sevgi ve ilgi gösterdik dogumdan sonra. Fazla kıskanclik olmadı. Yavaş yavaş (bebegim simdi ayaklarin üstünde durabiliyor) oyun arkadasi olarak da kabulleniyor. Oyuncağını paylaşmıyor her zaman ama :KK70: evet zor günler oluyor, ama esiniz ve biraz desteğiniz varsa olmayacak diye birsey yok. Iyiki ikinci oglum olmuş diyorum hep. Kardeş kardeş büyüyecekler. Ama şok olmaniz normal. Insan korunuyor ama yine oluyor. Bir arkadaşım dogum kontrol hap ile hamile kaldı. Oluyor işte arada. Ek not: çocuklarıma acil bir durum haric esim ve ben sadece bakıyoruz

Cok zor bende 2..bebegime korujurken hamile kalmistim cok buyuk supriz olmustu. Ama benim buyuk 4 yasina girmisti kucuk dogdugunda ona ragmen cok zorlandim. Ailenize yakinsaniz cok sikinti olmaz destek alirsiniz benim yasadigim sehirde kimsem de yoktu ilk cocugumda hissetmedim ama 2.buyuturken yaslandigimi resmen hissettim. :KK34:Her ikisinede yetismeye yetisiyosun ama sen bitiyorsun. Ara sira evi cocuklari herseyi kocama birakip kaciyorum birkac saat cok iyi geliyor :KK73::KK73::KK73:sende sık sık yap. Herseyi oluruna birakin cok dusunmeyin saglikla kucaginiza alin.

Aynenn katiliyorimum :KK71: benim 2..de prezevatif hediyesi. Ama iyi ki de olmus yoksa bende 2. Cok istememe ragmen yapacak cesaret bir turlu olmayacakti
aynı ben :) emzirmeyi kestikten sonra bugün yarın diye diye erteledim 2.çocuğu ve sonunda kendisi geldi sürpriz bi şekilde. Allah hepsine sağlık versin,mutlulukla büyütelim

Ilk zamanlar zor olur ama
Biraz ayaklanınca birbirleriyle oynarlar. Bence cok büyütme. Zaten doğana kadar büyüğü de 3 yaşına yaklasmis olur. Stres yapma bu kadar.

Spiral korumuyor diye birşey yok. 15 yıldır kullanıyorum. Arada gidip düzenli kontrollerinizi yaptırırsanız gayette güzel koruyor :KK66:

Konu sahibi muhtemelen spiralde kayma olmuştur. Aldırmayı düşünmüyorsanız yapacak birşey yok. Sağlıkla gelsin :)

Merhaba arkadaşlar, ocakta 2 yaşında olacak bir oğlum var. ve ben spiral ile korunurken hamile kaldım. %95 koruyor denilen spiralle hamile kaldım. kafam çok karışık. oğlum çok küçük. nasıl yapacağım. oğlum çok hareketli tam aktif olduğu zamanlar. yüksek lisans öğrencisiyim okulumu bırakmak zorundayım. psikolojik olarak hazır değilim. oğlum 6 ay gece gündüz ağladı. şimdi o günlerde olsam evdeki 2 yaşındaki bebeğime nasıl bakacağım. böğrüme taş oturdu resmen. yeni doğacak bebeğime de oğluma yazık olacak gibi geliyor. durup durup ağlayasım geliyor. ayrıca çalışmak zorundayım. Not: kısaca benim gibi olan anneler neler yaşadınız merak ettim. mesela nasıl uyutuyorsunuz. yemek nasıl yiyorlar. kolik olunca diğer bebeyi napıyonuz.
muhtemelen spiral düşmüştür. okulu bırakma hocalarla konuş idare etsinler seni. benim master yaparken hamile arkdsm vardı ben onun yerıne ımza atyrdm zaten hocalar hamıle kadına ıskence yapmaz. canım Allah istemiş geliyor sana güç kuvvet vericektir. benim annemde aynı sen gibi korunyrmuş spiral düşünce kardeşime hamile kalmış. kardeşime bayıla bayıla bendn bıle daha cok sever. olan olmus. bebek bu .

Benimm kızlarımın arasında tam 2 , 5 yaş var. Yani ilki daha 20 aylıkken hamile kaldım. Hamileliğim çok güzel geçti. İlk kızım 1 kez bile kucak istemedi. Çok uyumlu bir bebekti. Hala da öyle. İkinci pek ona benzemiyor . Daha zor ve hareketli bir bebek. İlk başlarda çok zorlandım. Kıskançlık filan derken zor da olsa geçti. Şimdi büyük 4,5 küçük 2 yaşında. Kavga gürültü olmuyor desem yalan olur. Ama birlikte oynadıkları da çok oluyor. Mutlular , mutluyuz.
Yardım edecek birileri varsa ilk zamanlar da çok zor olmaz senin için. Ben yalnızdım. Eşim sabah gidip gece 12 de gelirdi. Ama iyi ki doğmuş ikincim de diyorum.
Umarım sağlıkla kucağına alırsın bebişini:anneadayı:

Merhaba arkadaşlar, ocakta 2 yaşında olacak bir oğlum var. ve ben spiral ile korunurken hamile kaldım. %95 koruyor denilen spiralle hamile kaldım. kafam çok karışık. oğlum çok küçük. nasıl yapacağım. oğlum çok hareketli tam aktif olduğu zamanlar. yüksek lisans öğrencisiyim okulumu bırakmak zorundayım. psikolojik olarak hazır değilim. oğlum 6 ay gece gündüz ağladı. şimdi o günlerde olsam evdeki 2 yaşındaki bebeğime nasıl bakacağım. böğrüme taş oturdu resmen. yeni doğacak bebeğime de oğluma yazık olacak gibi geliyor. durup durup ağlayasım geliyor. ayrıca çalışmak zorundayım. Not: kısaca benim gibi olan anneler neler yaşadınız merak ettim. mesela nasıl uyutuyorsunuz. yemek nasıl yiyorlar. kolik olunca diğer bebeyi napıyonuz.
Benimde sizin gibi ilk cocugum kolikti bebegim 3 aylikken hamile oldgumu ogrendim cok aglamistim cok zor bi bebekti kizim cunku suan bile vicdan yapiyorim onu istemedigimi hissetti dustu maalesef diye
Bebegim 13 aylikken tekrar hamile oldugumu ogrendim kizimin zor donemlerini atlatmistik sukur
Ben kizim gibi surekli aglayan bebek beklerken oglum cok sukur 1 yasina kadar aglamadi bile oyle uslu bebekti karni tok,alti temiz olsun sesi cikmazdi. uyanir ses etmez uykusu gelir kendi kendine uyur
Ilk zamanlar inanamadim ne zaman aglicak diye bekliyorim o zor surec ne zaman baslicak diye :))
Boyle cocuk olsun 10 tane gene bakarim
Sakasi bi yana ama ne zaman buyudu etrafi kesfetmeye basladi zapt edemiyoruz simdi
Genelde ilk cocugun huyunun tersi oluyor cevremde de gozlemledigim bu

Back
X