Korunurken hamile kaldım

Esim ilgili bir babadir sorumluluk alir bakar oyna uyutur isin iyi tarafi annemle yanyana evlerde oturuyoruz ogluma annem bakiyor iki bebege bakamaz bakici tutacagim ise donunce bakici cocuklara annem bakiciya bakar evet cok korkuyorum o ilk 6 ayi dusununce sanki biri kalbimin ustune oturuyor esimde bende bu bebegi istiyorum ama sunu anladim yenidogan zamani fobim olmus
Aynen ilk aylar kendimi camdan atmayı bile düşünmüştüm. Şimdi 2. Çocuk için herkes kocamla bana destek ve cesaret veriyor ancak nasıl bir sütten ağzımız yandıysa halen korkuyoruz, ancak senin durumunda kocanda pozitif ise bence sen bu işin üstesinden gelirsin.

Benim ilk hamileligim ama bizim imkanimiz da tek çocuk için uygundu fakat veren ikiz verdi, sok oldum korktum panik yaptım hala da korkuyorum ama yapacak birşey yok ikisini de sahiplendim bu çocuklar illa ki buyutulecek mecbur eşim yarı yariya destek olacak. Korkuyorsunuz şu an haklı olarak esinizle etraflıca konuşun sakinlesin sonra daha kolay olacaktir

Maddi ve manevi olarak tam olarak hazırmısınız bu bebeğe. Ben öyle rızkını allah verircilerden değilim. Kalbi atmadan önce kocanızla oturun ortak karar verin. 2 nizde olumlu bakıyorsanız bu çocuğu doğurun. Ben klavye delikanlılığı yapmaktan hoşlanmıyorum yorum yaparken , pek duyarda kasmam. Çocuk demek masraf demek. Ben şahsen 1 çocuk annesiyim . Benim ailem , kayınpederim ve kayınvalidem bize maddi olarak yardım ediyor , eşimde Türkiye standartlarına göre yüksek bir maaş alıyor ama yetmiyor.bende karar aşamasındayım ya işe döneceğim yada 2. Çocuğu düşüneceğim. İnan cesaret edemiyoruz eşimle ne maddi nede manevi. Seni o kadar iyi anlıyorum ki şu an. Çaresiz ve kapana kısılmış hissediyorsun . Tek çare kocanla beraber karar vermeniz.
Resmen aldırmaya yonlendirmissin. Mesele kalp atması mı? Neyse...

Korkuyor musunuz benim gibi iki cocukla hersey tepetaklak olcak sanki hormonlardan midir nedir anlamadim
Tabiki benimde çekincelerim ve korkularım var dedim ya yeni yeni kendime geliyorum 15 gündür.benim derdimde sıkı çalışıp kalan 8ayda tezimi bitirmek.birde gurbetteyim kimsem yok yanımda ve özel sektorde çalışıyorum.Allah güzel kaoilar açsın evlatlarımiza da bizede. Ferahlik versin inşallah.

Merhaba arkadaşlar, ocakta 2 yaşında olacak bir oğlum var. ve ben spiral ile korunurken hamile kaldım. %95 koruyor denilen spiralle hamile kaldım. kafam çok karışık. oğlum çok küçük. nasıl yapacağım. oğlum çok hareketli tam aktif olduğu zamanlar. yüksek lisans öğrencisiyim okulumu bırakmak zorundayım. psikolojik olarak hazır değilim. oğlum 6 ay gece gündüz ağladı. şimdi o günlerde olsam evdeki 2 yaşındaki bebeğime nasıl bakacağım. böğrüme taş oturdu resmen. yeni doğacak bebeğime de oğluma yazık olacak gibi geliyor. durup durup ağlayasım geliyor. ayrıca çalışmak zorundayım. Not: kısaca benim gibi olan anneler neler yaşadınız merak ettim. mesela nasıl uyutuyorsunuz. yemek nasıl yiyorlar. kolik olunca diğer bebeyi napıyonuz.
Üzülme canım benimkilerin arasında 1 buçuk yaş bile yok. Başlarda çok zorlandom ama zamanla alıstım. Hala zorlanıyorum ama vücut uykusuzluğa yorgunluğa alısıyor ve gayet iyi idare ediyorsun. Senın yine aralarında yaş farkı normal . Alışacaksın pratikleşeceksin ,sen bilr kendine hayret edeceksın.

Şuanda çocuğun için olmasaydı daha iyiydi diye düşünebiliyor musun? Dusunemezsin değil mi? Bu da büyüyünce öyle olacak ve hayatta olduğu için sukredeceksin. Gözlerine bakıp aşk yaşayacaksın. Belki bir iki sene yine telaşlı geçer ama sonrası birbirlerine arkadaş can şenliği olurlar.
Bir varlığın yaşayıp yasamamasi üzerine söz hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Allah kimseye de o söz hakkına sahip olduğunu dusundurtmesin inşallah.

Bebegim sorun mu diyorum nerenizle okuyorsunuz sorunum benim hazir olmamam iki bebege bakanlar nasil bakiyor diye merak ediyorum diye yaziyorum. Hic okudunuz mu bu bebegi istemiyorum yazdigimi yada isinamadim sevmem dedigimi sadece korktugumu yazmisim
Kaldı ki bunları da yazabilirsiniz, düşünebilirsiniz. Eşekten düşenin halini eşekten düşmüş anlar. Benim de 3. gebeliğim korunurken oldu ve Allah biliyor ya hiç istemiyordum. Başlarda çok ağladım sanki başıma felaket gelmiş gibi davrandım zaman geçtikçe kabullendim, sevdim.
Evet zor olacak ama üstesinden geliniyor bir şekilde.

Öncelikle sakin olun, biliyorum şu anda ne yapacağınızı bilmez bir durumdasınız.Benim bebeklerim arasında da 21 ay var.İkinci bebeğim benim de sürpriz oldu.Hatta karnımda dört aylık olana kadar haberim bile olmadı.ilk başta bende bocaladım, ne yapacağımı bilemedim ama sonra duruma adapte oldum.Bebeğim doğduğunda büyük bebeğim önce bir tedirginlik yaşadı ama sürekli uyuyan ve ağlayan kendi oyuncaklarına ortak olmayan onunla iletişim kurmayan bir üye olduğunu fark edince, ilk başlarda yokmuş gibi davrandı.umursamadı, sonrasında bebeğim emeklemeye başladığında iletişim kurmaya başladılar.İlk ek gıdasını birlikte yedirdik.Akşam bebeğim memede, büyük bebeğim ayağımda uyutmaya başladım, aynı anda uyumaya alıştılar.Gece küçük ağlasa bile büyük alıştı uyanmadı.Şimdi birbirlerine bayılıyorlar, sürekli birbirlerini arıyorlar, çok iyi arkadaşlar.İyiki birlikte büyüyorlar diyorum.Sizde sonunda mutlu olabilirsiniz bu durumdan.Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplayabilirim.

Tsunamiye ugramis Endonezya gibi iki gundur mikemmel annelerin dalgalarina maruz kaliyor site.. iki uc gundur oku oku bitiremedim meger bildigin super ana cennetiymis guzel ulkemiz.. neyse..

Konu sahibi su an her turlu isyani sergileyebilirsin hakkin.. keskelerin de bir anlami yok artik, olan oldu.. aldir ya da aldirma diyemem bu buyuk bir karar ama esinle oturup sakin sakin bir plan yapmalisiniz.. hayatinda erteledigin seyleri bebekler biraz buyuyunce de yapabilirsin.. psikolojik olarak yipranacaksin ona engel yok ama onu da kor-topal yurutursun.. ben basaracagina inaniyorum, ben basardim :27: gerci benimkilerin arasinda 3 yas var ama ikinci bebek hep ayni duruma sokuyor insani :) kendini bir sal, dinlen sonra karar ver ne yapacagina..

bebegi sorun olarak gormek ne kadar temiz bi vicdan istersen foruma gir bi bak millet evlat icin yaniyor...
Off bu saçmalıkları ne zaman bırakacaksınız yahu? Forumun bebek diye yanması bu kadının suçu mu? Gerçekten boyle cahil yorumlara katlanamiyorum artık.

Spiralle hamile kalinmaz diyen ve doktor olduğunu iddia eden biri vardi buralarda.
Okusun konuyu...
Ve konu sahibi eger iki cocuk dusunuyorduysaniz isabet olmus olur
Size yardim edecek birileri var mı ?
En azindan egitiminizi birakmazsiniz.
Hayirlisi olsun

Merhaba,
Ogullarim arasi tam 3 yas.
Buyuk oglum normalde krese gidiyordu ancak o donem evdeydi , kardesi 4 aylikken falan yarim gun olarak yeniden basladi.

O 4 ay kucuk hep kangurudaydi siyebilirim, zaten ilk 3 ay kolik sorunu vardi. Kucugu kucaga alip buyugu park bahce gezdirdim, cunku evde cok bunaliyorduk tum gun.
Kutuphabeye de goturdum, futbol kursuna da goturdum, biraz buyuduklerinde yuzmeye bile goturdum.

4. Aydan beri ayni odada yatiyorlar, once haftasonlari denedik sonra tam duzene gectik. Buyugun ogle uykusu yoktu zaten, o yizden aksam ayni saatte yattilar hep, cok sikintili oldugu donem (dis donemi falan) kucugun besigi kendi odamiza tasidik.

Ilk bir yilimiz cok zordu, sonra daha duzene girdik. Su an kucuk 2 yasinda ve krese basladi, ben de ise dondum.

bebegi sorun olarak gormek ne kadar temiz bi vicdan istersen foruma gir bi bak millet evlat icin yaniyor...
Ben bu yorumu yazanlari anlayamiyorum
Bu konu sahibinin sorunu mu ? Her gün yuzlerce kadın kürtaj oluyor
Birilerinin çocuğu olmamasi plansiz hamile kalanların üzülmesine engel değil...

Gerekli onemleri aldim emin olun riskli zamanlara dikkat ettim umarim basiniza boyle bir durum gelmez ama biraz empati lutfen nelerle sucluyorsunuz tanimadiginiz insanlari pes gercekten
Canım boşver bu tarz yorumları. Evet korunmayı beceremedim de geç. Her bebek aynı olmaz. Belki ikinci çok sakin olur korkma şimdiden . Nasılsa başa gelince insan mecbur atlatır o dönemleri de. Eşin dışında annelerden biri gelip yardımcı olursa gayet rahat atlatabilirsin.

Evet hiç bir yöntem %100 korumaz ama biz %100 korunabiliriz. Ben çocuk istemiyorum ve istemediğim için gebelik ihtimali olan zamanlarda çift yöntemle korunuyorum. Cahil insanlar değilsiniz, okumuş yazmış bireylersiniz.

En yüksek koruyuculuk %99'la doğum kontrol hapında. Onu da doğru kullanmayı bilmek lazım tabi. Düzeni şaşar, aldığınız başka bir ilaçla -bu ağrı kesici bile olabilir- etkileşime girer, korumaz. Bilinçli olmak lazım. Olursa olsun deniyorsa sorun yok ama bu kadar istemiyor ve hayatı olumsuz etkiliyorsa gebelik durumu biraz daha dikkatli olunabilir diye düşünüyorum.
Regline bir gün kala girdiği iliskiyle hamile kalan arkadasım var. Tek yöntemle korunduğunuz zamanlar icin aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Gerekli onemleri aldim emin olun riskli zamanlara dikkat ettim umarim basiniza boyle bir durum gelmez ama biraz empati lutfen nelerle sucluyorsunuz tanimadiginiz insanlari pes gercekten
Rabbim takdir etmiş olmuş vardır bunda da bi hayır. Çocuğunuz doğana kadar diğeri biraz daha büyür zaten korkmayın oğlunuz için de iyi olur bence kardeşle büyümek ayrı bi keyiftir . İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Öncelikle sakin olun, biliyorum şu anda ne yapacağınızı bilmez bir durumdasınız.Benim bebeklerim arasında da 21 ay var.İkinci bebeğim benim de sürpriz oldu.Hatta karnımda dört aylık olana kadar haberim bile olmadı.ilk başta bende bocaladım, ne yapacağımı bilemedim ama sonra duruma adapte oldum.Bebeğim doğduğunda büyük bebeğim önce bir tedirginlik yaşadı ama sürekli uyuyan ve ağlayan kendi oyuncaklarına ortak olmayan onunla iletişim kurmayan bir üye olduğunu fark edince, ilk başlarda yokmuş gibi davrandı.umursamadı, sonrasında bebeğim emeklemeye başladığında iletişim kurmaya başladılar.İlk ek gıdasını birlikte yedirdik.Akşam bebeğim memede, büyük bebeğim ayağımda uyutmaya başladım, aynı anda uyumaya alıştılar.Gece küçük ağlasa bile büyük alıştı uyanmadı.Şimdi birbirlerine bayılıyorlar, sürekli birbirlerini arıyorlar, çok iyi arkadaşlar.İyiki birlikte büyüyorlar diyorum.Sizde sonunda mutlu olabilirsiniz bu durumdan.Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplayabilirim.
Ne guzel seyler yazmissiniz cok tesekkur ederim boyle seyler dinlemeye ihtiyacim var benim sansli taraflarimda var annemle yanyana oturuyoruz annem babam kardesim hatta babannem bile var babannem bile bakiyor ogluma en azindan yaninda oturuyor oglum o kadar zor bir bebekti o kadar cok agliyordu ki gozum cok korkuyor

Tsunamiye ugramis Endonezya gibi iki gundur mikemmel annelerin dalgalarina maruz kaliyor site.. iki uc gundur oku oku bitiremedim meger bildigin super ana cennetiymis guzel ulkemiz.. neyse..

Konu sahibi su an her turlu isyani sergileyebilirsin hakkin.. keskelerin de bir anlami yok artik, olan oldu.. aldir ya da aldirma diyemem bu buyuk bir karar ama esinle oturup sakin sakin bir plan yapmalisiniz.. hayatinda erteledigin seyleri bebekler biraz buyuyunce de yapabilirsin.. psikolojik olarak yipranacaksin ona engel yok ama onu da kor-topal yurutursun.. ben basaracagina inaniyorum, ben basardim :KK53: gerci benimkilerin arasinda 3 yas var ama ikinci bebek hep ayni duruma sokuyor insani :) kendini bir sal, dinlen sonra karar ver ne yapacagina..
Benimkide dogdugunde 2.5 oluyor yakin sayilir yani teskkir ederim icten yorumunuza

Spiralle hamile kalinmaz diyen ve doktor olduğunu iddia eden biri vardi buralarda.
Okusun konuyu...
Ve konu sahibi eger iki cocuk dusunuyorduysaniz isabet olmus olur
Size yardim edecek birileri var mı ?
En azindan egitiminizi birakmazsiniz.
Hayirlisi olsun
Annemle yanyana oturuyoruz annem babam kiz kardesim hatta babanne var ve esim ve ben evimiz kalabalik bir de kedimiz var

Resmen aldırmaya yonlendirmissin. Mesele kalp atması mı? Neyse...
Vallahi hanımefendi mesele doğacak çocuğa doğru düzgün bakabilecekse yapın demek. Esas günah doğru düzgün bakılmayan ortada kalan çocuklar. Bende dürüstçe konu sahibine maddi manevi 2. Çocuğu kaldırabilecek durumdamısın dedim , o da cevap verdi . Duyar kasmayın rica ederim.

Back
X