Korunurken hamile kaldım

snowmotion

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2018
1.672
5.749
78
36
Merhaba arkadaşlar, ocakta 2 yaşında olacak bir oğlum var. ve ben spiral ile korunurken hamile kaldım. %95 koruyor denilen spiralle hamile kaldım. kafam çok karışık. oğlum çok küçük. nasıl yapacağım. oğlum çok hareketli tam aktif olduğu zamanlar. yüksek lisans öğrencisiyim okulumu bırakmak zorundayım. psikolojik olarak hazır değilim. oğlum 6 ay gece gündüz ağladı. şimdi o günlerde olsam evdeki 2 yaşındaki bebeğime nasıl bakacağım. böğrüme taş oturdu resmen. yeni doğacak bebeğime de oğluma yazık olacak gibi geliyor. durup durup ağlayasım geliyor. ayrıca çalışmak zorundayım. Not: kısaca benim gibi olan anneler neler yaşadınız merak ettim. mesela nasıl uyutuyorsunuz. yemek nasıl yiyorlar. kolik olunca diğer bebeyi napıyonuz.

Canım yalniz degilsin benimde 5.5 ve 2 yqslarjnda iki oğlum var ve sürpriz sekikde 3nun geldiğini öğrendim ve Doktora yapıyorum.olanda hayır vardır kismetleri varmis gelmek istemişler gelecekler Allah in izniyke. Bende ilk anda sok olmuştum ama aliayira insan.ylisansi neden biraknak zorunda kalasin en fazla bı donem uzar . sıkma canini

Son düzenleme:
Spiral kaç kişiyi daha yakacak acaba. Olan olmuş artık. Ben aldırmaya karşı olanlardanım. Eğer sizinde öyle bir niyetiniz yoksa önce durumu kabullenin. Bebek doğana kadar 2.5 olur diğeri zaten. İllaki birinden birini ihmal ettiğiniz zamanlar olacaktır. Merak etmeyin alışırsınız 2 çocuklu olmayada. Yükseği bırakacak olmanıza üzüldüm ama.İnşallah kolay atlatırsınız bu dönemi.

%5 yüksek bir oran zaten. Ayrıca spiralin 6 ayda bir kontrol edilmesi gerek. Hiç kullanmadım, bilmiyorum ama ilaçlı olanların gebelikte bebeğe zararı var diye duydum. Doktorunuzla görüşmüşsünüzdür diye tahmin ediyorum.
Hiç bebek istemeyip işi %5'lik ihtimale bırakmak da akıl alır gibi değil açıkçası.
2 yaş az değil doğana kadar üçe yakın olur. Bir şekilde bakarsınız, bakılırlar.

nasıl bir cevap bu sizin eşiniz sizle hep evde mi oturuyor. işe gitmiyor mu yada çocuklarınız gündüz uyumuyor mu yemek yemiyor mu eşim yardımcı değil demedim ki

Kusura bakma, ben babası yardımcı olmuyor sandım bir an. Kolay gelsin, zor gerçekten.

Canım yalniz degilsin benimde 5.5 ve 6 yqslarjnda iki oğlum var ve sürpriz sekikde 3nun geldiğini öğrendim ve Doktora yapıyorum.olanda hayır vardır kismetleri varmis gelmek istemişler gelecekler Allah in izniyke. Bende ilk anda sok olmuştum ama aliayira insan.ylisansi neden biraknak zorunda kalasin en fazla bı donem uzar . sıkma canini
5.5 ve 6 yaş nasıl oluyo?

%5 yüksek bir oran zaten. Ayrıca spiralin 6 ayda bir kontrol edilmesi gerek. Hiç kullanmadım, bilmiyorum ama ilaçlı olanların gebelikte bebeğe zararı var diye duydum. Doktorunuzla görüşmüşsünüzdür diye tahmin ediyorum.
Hiç bebek istemeyip işi %5'lik ihtimale bırakmak da akıl alır gibi değil açıkçası.
2 yaş az değil doğana kadar üçe yakın olur. Bir şekilde bakarsınız, bakılırlar.
hiç bir korunma %100 sağlamıyor kuzenim düzenli kullanmasına rağmen doğum kontrol hapıyla hamile kaldı. spiral için doktorlar en güvelinir yöntem diyor. bir çok ülkede en çok kullanılan yöntem. ilaçlı değildi ama zaten düşmüş doktor göremedi.

Canım yalniz degilsin benimde 5.5 ve 6 yqslarjnda iki oğlum var ve sürpriz sekikde 3nun geldiğini öğrendim ve Doktora yapıyorum.olanda hayır vardır kismetleri varmis gelmek istemişler gelecekler Allah in izniyke. Bende ilk anda sok olmuştum ama aliayira insan.ylisansi neden biraknak zorunda kalasin en fazla bı donem uzar . sıkma canini
sizinkiler yine büyüklermiş oğlum henüz çok küçük çok zor bir bebekti. 6 ay neremle yemek yedim hatırlamıyorum. tekrar o dönemlere nasıl dönerim. tam biraz büyüdü şimdi hop başa

hiç bir korunma %100 sağlamıyor kuzenim düzenli kullanmasına rağmen doğum kontrol hapıyla hamile kaldı. spiral için doktorlar en güvelinir yöntem diyor. bir çok ülkede en çok kullanılan yöntem. ilaçlı değildi ama zaten düşmüş doktor göremedi.

Evet hiç bir yöntem %100 korumaz ama biz %100 korunabiliriz. Ben çocuk istemiyorum ve istemediğim için gebelik ihtimali olan zamanlarda çift yöntemle korunuyorum. Cahil insanlar değilsiniz, okumuş yazmış bireylersiniz.

En yüksek koruyuculuk %99'la doğum kontrol hapında. Onu da doğru kullanmayı bilmek lazım tabi. Düzeni şaşar, aldığınız başka bir ilaçla -bu ağrı kesici bile olabilir- etkileşime girer, korumaz. Bilinçli olmak lazım. Olursa olsun deniyorsa sorun yok ama bu kadar istemiyor ve hayatı olumsuz etkiliyorsa gebelik durumu biraz daha dikkatli olunabilir diye düşünüyorum.

sizinkiler yine büyüklermiş oğlum henüz çok küçük çok zor bir bebekti. 6 ay neremle yemek yedim hatırlamıyorum. tekrar o dönemlere nasıl dönerim. tam biraz büyüdü şimdi hop başa
Her çocuk aynı olacak değil ya, üzülmeyin Allah dağına göre kar verir derler.
Doğuma kadar tezinizi bitirebilme ihtimalinizyok mu, bırakmayın ya onca emeğe yazık olur en kötü dondurun.

Evet hiç bir yöntem %100 korumaz ama biz %100 korunabiliriz. Ben çocuk istemiyorum ve istemediğim için gebelik ihtimali olan zamanlarda çift yöntemle korunuyorum. Cahil insanlar değilsiniz, okumuş yazmış bireylersiniz.

En yüksek koruyuculuk %99'la doğum kontrol hapında. Onu da doğru kullanmayı bilmek lazım tabi. Düzeni şaşar, aldığınız başka bir ilaçla -bu ağrı kesici bile olabilir- etkileşime girer, korumaz. Bilinçli olmak lazım. Olursa olsun deniyorsa sorun yok ama bu kadar istemiyor ve hayatı olumsuz etkiliyorsa gebelik durumu biraz daha dikkatli olunabilir diye düşünüyorum.
Gerekli onemleri aldim emin olun riskli zamanlara dikkat ettim umarim basiniza boyle bir durum gelmez ama biraz empati lutfen nelerle sucluyorsunuz tanimadiginiz insanlari pes gercekten

Back
X