Koskocaman Bir Derdim Var

şehir neresi

eşyalı ev bulma vs imkanı olacak bir şehir mi

hoş annenizin de yaşı var ve rahatsızmış evleri olsa da ev işi yemek vs de zorlayabilir

ablanızda bir süre daha kalabilirler mi acaba

özellikle şu ameliyat süreci bitinceye kadar ablaya biraz maddi manevi destek olunsa yaza kadar idare etse

hatta belki yazın da köye vs giderler temiz hava alıştıkları ortam daha iyi gelebilir yaşlılar seviyor memleketlerini

geçmiş olsun
Ben de öyle düşündüm ama yani şimdi nasıl desem babamın değişik huyları var herkesin yanında da kalamıyolaR ki huysuz da bişey de denmiyo.. O yüzden ev şart eşyalı evler birazcık daha pahalı olduğu için mevcut şartlarda en iyisi olsun istiyorum ama benim derdim bunun devamlılığı yani bugün tamam deyip de yarın kaypaklık yapacaklar mınondan korkuyorum

çalışıyoruz yazacaktınız sanırım. eğer çalışmıyorsanız sizler neden çalışmıyorsunuz? ya da çalışmıyorsanız nasıl geliriniz var?
Sevgili birhatirasec niyetiniz iyi olabilir ama yorumunuz kırıcı algılanabilecek şekilde yazılmış. Kendisi çalışmıyordur belki küçük çocuğu vardır belki bir hastalığı rahatsızlığı vardır. Yada küçük bir şehirde yaşıyordur iş bulamiyordur. Kimsenin sebeplerini bilemeyiz. Kanser hastası ve yaşlı olan anne baba söz konusu. Onların bakımı hastalıklarının seyri zaten hasta yakinlari için yıpratıcı olabiliyor ve alıngan olmalarına sebep olabiliyor. Bu yüzden neden çalışmıyorsun diye sormak yerine asıl konuya odaklanirsaniz konu sahibine daha çok yardımcı olabilirsiniz fikirlerinizle. Amacım sizi eleştirmek değil polemik yaratmak ise hic degil. Sadece farkında olmadan ve kötü bir niyet taşımadan yazdığınızı düşündüğüm için belirtmek istedim. Sevgiler

Bence de ablada kalsinlar.Kardesler ablaya yardim etsin bastan ev duzulecegine.Bir corbaya su eklersin gene yeter onlara.Ablanizin esi falan eger sorun cikarmayan bir insansa neden olmasin?

Şimdi arkadaşlar
Geçen abimin eşinin abimi boynuzlaması üzerine bi konu açmıştım.. Bunun üzerine annemin bir eleştirisi üzerine gelin hanım bas bas bağırarak eve polisler eşliğinde gelerek annesinin evine gitti çocukları da alarak.
Tabi bu süreçte abim denen o arkadaş karısının peşinden çok dil döktü vs geri getirdi karısını..

Annemler çeşitli zorunlu sebeplerle onların yanında kalıyordu. Bu olaylardan sonra annem de babam da eşyalarını alarak o evden ayrıldılar ve ablamın yanına geçtiler. Ama babam olacak hayırsız annemi ekerek sevgili gelinkızı eve döndü diye tekrar her şeyi yutarak o eve geri döndü..

Ancak gelin hanım babamın olduğu ortamda durmayıp sabah abim olacak arkadaşla çıkıp akşam geri dönmüş bu süreçte. Ve en son dün bir hengame koparmış babam ve ablamlara yeniden transfer olmuş..

Şimdi
İlk ayrıldıklarında ben ve diğer 4 kardeş ev tutmak için kendimizi yırttık uygun evler bulduk ve geçinmeleri ve evlerinin düzenlenmesi için fırsatlar bulmaya çalışırken sevgili babamızın o eve geri dönmesiyle ev planı iptal edildi annemse ablamlarda kaldı.

Ancak dün kopan fırtınada babam eve gelince şimdi yeniden ev planları gündeme gelecek.. Ve ben bu süreçte çok yıprandım çok ağladım çok üzülçok. Tabi ki annem de perişan oldu..

Babam 22 nisanda ameliyat olacak ve tutulan eve geçse eşya yok,ikisinin ortalama 1100 lira maaş dışında gelirleri yok. Yok da yok liste uzar gider.. Ben ne yapayım bu işin içinden nasıl çıkayım. Herkes yardım edecek illa ki ama iş başa düşünce bi tek ben dolanıyorum ortalarda.. Herks param yok diye ağlıyo ki benim durumum da öyle ahım şahım değil anca bize yetiyoruz..

Yani ne yapılır nasıl içinden çıkılır.. Daha önce aynı sorunları yaşamış çözümler üretmiş ne bileyim yakınlarında görmüş kimseler var mı?

Ha şu da var babam kimsenin yanına gitmek istemiyo hastanesi de orda olduğu için tedavisi vs de o şehirde oluyo. Annem de aynı şekilde kanser..
Ben şimdi ne yapayım?
Çook uzun oldu çok özür dilerim arkadaşlar ama değerli fikirlerinize ihtiyacım var

Ortada kanserli bir anne var ise bu herşeyden özel bir sorun, bu konuda hassasiyetim fazla olduğundan sanırım konuda ilk bu dikkatimi çekti. Ev tutulur, herkes evinden bir kaç parça eşya verir, hepimizin evinde vardır bu tür şeyler, eksikler belirlenir, bütçe çıkarılır, herkes bir hesaba havale eder ve sonrasında alış veriş yapılır, eşyalar temiz ikinci elden bile alınabilir. Geçinmeleri için de aylık hastalıklar dahil harcamaları da göz önüne alınarak bir bütçe yapılır, ona göre herkes katılır, yan çizenlere net bir konuşma yapmak lazım, bunlar anne ve baba, dış kapının dış mandalı değil ve 6 evlatları var ise gül gibi de bakılabilirler.
Abinizin evliliği ve sorunları onları bağlar, hiç ilgilenmeyin ve karışmayın, şu anda yaşlı ve hasta iki insanın yaşamını düzenlemek öncelik olmalı. Özellikle kanserli bir insanın demoralize olmaması lazım, buna çok dikkat edilmeli. Bir de şu var ki 85 ve 65 yaş çok genç insanlar değil, yaşayacakları yerde onlara kim yardımcı olacak buna bir çözüm var mı

Son düzenleme:
Ya bem de öyle diyoeum ama babam bana güvenmiyo illa iki oğlundan biri diyecek adama. Bana bıraksa on oğluna bedelim ama bırakmıyo sen bilmezsn beceremezsn deyip kaçıyo
Kıyamam kalmışsın arada. O zaman geri kalan iki abinle konuş onlar ikna etsin bari.

Şimdi arkadaşlar
Geçen abimin eşinin abimi boynuzlaması üzerine bi konu açmıştım.. Bunun üzerine annemin bir eleştirisi üzerine gelin hanım bas bas bağırarak eve polisler eşliğinde gelerek annesinin evine gitti çocukları da alarak.
Tabi bu süreçte abim denen o arkadaş karısının peşinden çok dil döktü vs geri getirdi karısını..

Annemler çeşitli zorunlu sebeplerle onların yanında kalıyordu. Bu olaylardan sonra annem de babam da eşyalarını alarak o evden ayrıldılar ve ablamın yanına geçtiler. Ama babam olacak hayırsız annemi ekerek sevgili gelinkızı eve döndü diye tekrar her şeyi yutarak o eve geri döndü..

Ancak gelin hanım babamın olduğu ortamda durmayıp sabah abim olacak arkadaşla çıkıp akşam geri dönmüş bu süreçte. Ve en son dün bir hengame koparmış babam ve ablamlara yeniden transfer olmuş..

Şimdi
İlk ayrıldıklarında ben ve diğer 4 kardeş ev tutmak için kendimizi yırttık uygun evler bulduk ve geçinmeleri ve evlerinin düzenlenmesi için fırsatlar bulmaya çalışırken sevgili babamızın o eve geri dönmesiyle ev planı iptal edildi annemse ablamlarda kaldı.

Ancak dün kopan fırtınada babam eve gelince şimdi yeniden ev planları gündeme gelecek.. Ve ben bu süreçte çok yıprandım çok ağladım çok üzülçok. Tabi ki annem de perişan oldu..

Babam 22 nisanda ameliyat olacak ve tutulan eve geçse eşya yok,ikisinin ortalama 1100 lira maaş dışında gelirleri yok. Yok da yok liste uzar gider.. Ben ne yapayım bu işin içinden nasıl çıkayım. Herkes yardım edecek illa ki ama iş başa düşünce bi tek ben dolanıyorum ortalarda.. Herks param yok diye ağlıyo ki benim durumum da öyle ahım şahım değil anca bize yetiyoruz..

Yani ne yapılır nasıl içinden çıkılır.. Daha önce aynı sorunları yaşamış çözümler üretmiş ne bileyim yakınlarında görmüş kimseler var mı?

Ha şu da var babam kimsenin yanına gitmek istemiyo hastanesi de orda olduğu için tedavisi vs de o şehirde oluyo. Annem de aynı şekilde kanser..
Ben şimdi ne yapayım?
Çook uzun oldu çok özür dilerim arkadaşlar ama değerli fikirlerinize ihtiyacım var
Oncelikle cok gecmis olsun. Babanızın tedavi gördüğü şehirde yaşayan bir kardeşiniz varsa en azından ameliyat sürecinde orda kalsa bakım açısından çok faydalı olur. Eğer yoksa da mecburen bir ev tutacaksınız ameliyat olacağı ilde ve ameliyat sürecinde dönüşümlü bir şekilde yanlarında kalıp yardımcı olacaksınız. Hem annenizin hem babanızın yaşı ileriymis tek başlarına halletmeleri zor olur. Umarım uygun fiyatlı bir ev bulabilirsiniz. Onun haricinde de kardeşler aranızda eşit olarak belli bir miktar para ödeyebilirsiniz. Çalışmayan kardeslerinize de eşleri bu konuda maddi anlamda destek olur insallah. Annenizin yanında kaldığı ablanizda kalsalar ameliyat sürecinde aslında buda iyi bir çözüm olabilir. Çünkü bakım da çok önemli maddiyat haricinde. Umarım sağlığına kavusur her ikiside. Babanız sizi dinlemiyorsa diğer erkek kardeşinize söyleyin o konuşup ikna etsin. Allah yardımcınız olsun

Sevgili birhatirasec niyetiniz iyi olabilir ama yorumunuz kırıcı algılanabilecek şekilde yazılmış. Kendisi çalışmıyordur belki küçük çocuğu vardır belki bir hastalığı rahatsızlığı vardır. Yada küçük bir şehirde yaşıyordur iş bulamiyordur. Kimsenin sebeplerini bilemeyiz. Kanser hastası ve yaşlı olan anne baba söz konusu. Onların bakımı hastalıklarının seyri zaten hasta yakinlari için yıpratıcı olabiliyor ve alıngan olmalarına sebep olabiliyor. Bu yüzden neden çalışmıyorsun diye sormak yerine asıl konuya odaklanirsaniz konu sahibine daha çok yardımcı olabilirsiniz fikirlerinizle. Amacım sizi eleştirmek değil polemik yaratmak ise hic degil. Sadece farkında olmadan ve kötü bir niyet taşımadan yazdığınızı düşündüğüm için belirtmek istedim. Sevgiler
yok gerçekten nasıl gelirleri olduğunu merak ettim. ilk önce yanlış mı yazdı diye düşündüm. kira geliri olsa aileye de olurdu. anlayamadım. yazı dilinde maalesef bazı şeyler çok absürd görünebiliyor.
doğru anlamışsınız çok teşekkür ediyorum. konu sahibini de kırdıysam özür dilerdim normalde ama, kendisi zevkle koca parası yiyoruz gayet de mutluyuz yazmış. mazeretlik bir şey yok özür de dilemeyeceğim.

ama art niyetle yazmamıştım. arada abilerinden de bahsettiği için herkesin kocasının durumunun iyi olacağı şeklinde de bi mantık yürütemedim :)

Allah anne babasına acil şifalar versin.

Benim eşim engelli bem de yarı engelli sayılırım.. Küçük bi bebeğim var her ikisinin bakımıyla ilgileniyorum. Bi ablam daha 20 gün önce doğum yaptı diğer ablamlar köyde ekmeğini taştan çıkarıyor. Herkesin hayatını bilmeden yorum yapmak kolay açıklama yapmadan nasıl bozulduysam aynı derecede bozmak istedim özür de beklemiyorum ayrıca. Bizim gönlümiz zengin kocam sağolsun ayrıca hıh:lülülü:

Çok geçmiş olsun.
O parayla nerede olurlarsa olsunlar geçinmeleri çok zor.
Acaba devlete mi müracaat etseniz? Yardım falan etseler.

Ortada kanserli bir anne var ise bu herşeyden özel bir sorun, bu konuda hassasiyetim fazla olduğundan sanırım konuda ilk bu dikkatimi çekti. Ev tutulur, herkes evinden bir kaç parça eşya verir, hepimizin evinde vardır bu tür şeyler, eksikler belirlenir, bütçe çıkarılır, herkes bir hesaba havale eder ve sonrasında alış veriş yapılır, eşyalar temiz ikinci elden bile alınabilir. Geçinmeleri için de aylık hastalıklar dahil harcamaları da göz önüne alınarak bir bütçe yapılır, ona göre herkes katılır, yan çizenlere net bir konuşma yapmak lazım, bunlar anne ve baba, dış kapının dış mandalı değil ve 6 evlatları var ise gül gibi de bakılabilirler.
Abinizin evliliği ve sorunları onları bağlar, hiç ilgilenmeyin ve karışmayın, şu anda yaşlı ve hasta iki insanın yaşamını düzenlemek öncelik olmalı. Özellikle kanserli bir insanın demoralize olmaması lazım, buna çok dikkat edilmeli. Bir de şu var ki 85 ve 65 yaş çok genç insanlar değil, yaşayacakları yerde onlara kim yardımcı olacak buna bir çözüm var mı
Evet iki ablam ve 1 abim yakın bir süre ben ilgileneceğim sonra yeni doğum yapan ablam gidecek..

Annemin durumu biraz daha iyi o babamla ilgilenir biz de geri kalan ayrıntıları hallederiz diyorum ama bir de tekrar babamın bin defa kovuldduğu o eve geri döner mi endişesi yaşıyorum malesef

Benim eşim engelli bem de yarı engelli sayılırım.. Küçük bi bebeğim var her ikisinin bakımıyla ilgileniyorum. Bi ablam daha 20 gün önce doğum yaptı diğer ablamlar köyde ekmeğini taştan çıkarıyor. Herkesin hayatını bilmeden yorum yapmak kolay açıklama yapmadan nasıl bozulduysam aynı derecede bozmak istedim özür de beklemiyorum ayrıca. Bizim gönlümiz zengin kocam sağolsun ayrıca hıh:lülülü:

Engelli olmak bu şekilde konuşma hakkı vermiyor size madem kocanız o kadar zengin bakın anne babanıza

Çok geçmiş olsun.
O parayla nerede olurlarsa olsunlar geçinmeleri çok zor.
Acaba devlete mi müracaat etseniz? Yardım falan etseler.
Teşekkür ederim ben de öyle düşünüyorum en azından kömğr gıda vs çünkğ bizim de durumlar öyle 500 500 vereck gibi değil ama gerekirse annem için canımı veririm

böyleyse özür dilerim.

yine söylüyorum sadece merak etmiştim:)

kocan da sen de sağol arkadaşım:) Allah birini bin etsin.

ilkinde 6 kişi de çalışmıyor yazıp, şimdi köyde ekmeğini taştan çıkarıyorlar diyorsun. nereden bilebiliriz bunları sen söylemezsen.

yazdığına da bozulmadım ayrıca :p

Teşekkür ederim ben de öyle düşünüyorum en azından kömğr gıda vs çünkğ bizim de durumlar öyle 500 500 vereck gibi değil ama gerekirse annem için canımı veririm
Bir süre sizle yaşasalar? Hem belki biraz moralde olur hem de size destek olurlar.
Allah yardımcınız olsun ama geç kalmadan başvurun muhtarlığa lütfen.

Evet iki ablam ve 1 abim yakın bir süre ben ilgileneceğim sonra yeni doğum yapan ablam gidecek..

Annemin durumu biraz daha iyi o babamla ilgilenir biz de geri kalan ayrıntıları hallederiz diyorum ama bir de tekrar babamın bin defa kovuldduğu o eve geri döner mi endişesi yaşıyorum malesef
Bir şekilde halledersiniz üzülmeyin
Bizimde yaşlimiz var. Zor oluyor biliyorum ama herkes elini taşın altına koyduğunda hallediliyor bir şekilde. Allah büyük siz kalbinizi ferah tutun. Güzel düşünün ki herşey güzel olsun. Moral motivasyon da çok önemli. Ben inanıyorum siz bu sorunun altından kalkacaksiniz Allahın izniyle

böyleyse özür dilerim.

yine söylüyorum sadece merak etmiştim:)

kocan da sen de sağol arkadaşım:) Allah birini bin etsin.

ilkinde 6 kişi de çalışmıyor yazıp, şimdi köyde ekmeğini taştan çıkarıyorlar diyorsun. nereden bilebiliriz bunları sen söylemezsen.

yazdığına da bozulmadım ayrıca :p
Oyy tamam haklısın çalışmıyorlar dediğim işte öyle astronomik rakamlar değil kazandıkları ondan dedim öyle 😍

Biz de 3 kardeşiz annem merdivenden düştü hem çalışıp hem anneme baktım 5 aydır bir Allahın kulu yardım etmedi istemem de zaten ben elimden geleni evlatlık vazifemi yaparım gerisi ne yaparsa yapsın madem durumlar iyi elinizden geleni yapın gerisini düşünen düşünsün isterse benim kardeşlerim yapardı ama ikisi de iş dolayısıyla görevli olduklarından yanımızda olamadılar anne baba konularında çok hassasım babamı yeni kaybettim çünkü

Back
X