Koskocaman Bir Derdim Var

Benim eşim engelli bem de yarı engelli sayılırım.. Küçük bi bebeğim var her ikisinin bakımıyla ilgileniyorum. Bi ablam daha 20 gün önce doğum yaptı diğer ablamlar köyde ekmeğini taştan çıkarıyor. Herkesin hayatını bilmeden yorum yapmak kolay açıklama yapmadan nasıl bozulduysam aynı derecede bozmak istedim özür de beklemiyorum ayrıca. Bizim gönlümiz zengin kocam sağolsun ayrıca hıh:lülülü:
hanımefendi doğru düzgün bir üslupla neyin ne olduğunu açıkça yazmazsanız , şöyle para yok böyle sıkışığız diye anlatıp üstüne yooo hiç birimiz çalışmıyoruz koca parası yiyoruz derseniz biz de size afiyet olsun devam edin deriz.müneccim değil burda kimse ne durumda olduğunuzu bilme ya da tahmin etme imkanımız olsun.

Merhaba canım
Yaşadıkların için cok uzuldum konu anne baba olunca insanın içi parçalanıyor ama babaninda gelinin yanına gitmek istemesi cok garip böyle bir durumda insan yolları ayırır tabi işin içinde evlat var bilemedim Rabbim yardimciniz olsun
Bence hemen annen baban düzenini kurmalı cocuklarida destek olmalı

hanımefendi doğru düzgün bir üslupla neyin ne olduğunu açıkça yazmazsanız , şöyle para yok böyle sıkışığız diye anlatıp üstüne yooo hiç birimiz çalışmıyoruz koca parası yiyoruz derseniz biz de size afiyet olsun devam edin deriz.müneccim değil burda kimse ne durumda olduğunuzu bilme ya da tahmin etme imkanımız olsun.
Ben gayet güzel bi üslupla gerekli kadar yazdım ileri geri yorum yapılınca aynı üslupla cevap verdim sorun nedir??

Ben bazen ilgimin olmadığı ya da pek hoşuma gitmeyen yorum yaparsam zıvanadan çıkabileceğim konulara yorum yapmıyorum ne kadar mantıksız gelse de? Herkes de benim konuma canını sıkıyosa yorum yazmayabilir. Bi problem mi bu bence hayır!
Başka bi sorun var mı?

Merhaba canım
Yaşadıkların için cok uzuldum konu anne baba olunca insanın içi parçalanıyor ama babaninda gelinin yanına gitmek istemesi cok garip böyle bir durumda insan yolları ayırır tabi işin içinde evlat var bilemedim Rabbim yardimciniz olsun
Bence hemen annen baban düzenini kurmalı cocuklarida destek olmalı
Teşekkür ederim kuzım çok sağol bitanesin.. Öyle yapıcaz işte bakalım bizimkilerle konuşup anlaşıp herkes elini taşın altına koyacak benim de gücüm bi yere kadar malesef..

Arkadaşlar elektrikli soba evi odayı ısıtır mı? Elektrik faturasını ne kadar etkiler

Arkadaşlar elektrikli soba evi odayı ısıtır mı? Elektrik faturasını ne kadar etkiler
Isıtmaz, hele de Karadeniz'de elektrikli sobayla ısınmak mümkün değil, faturada aşırı yüklü gelir, ortalama 500 liradan aşağı düşmez aylık tüketim.
Onun yerine odun sobası kurulsa çok daha iyi, hatta mümkünse eski tip bir kuzine hem ısıtır hem fırın görevi yapar.

Şimdi arkadaşlar
Geçen abimin eşinin abimi boynuzlaması üzerine bi konu açmıştım.. Bunun üzerine annemin bir eleştirisi üzerine gelin hanım bas bas bağırarak eve polisler eşliğinde gelerek annesinin evine gitti çocukları da alarak.
Tabi bu süreçte abim denen o arkadaş karısının peşinden çok dil döktü vs geri getirdi karısını..

Annemler çeşitli zorunlu sebeplerle onların yanında kalıyordu. Bu olaylardan sonra annem de babam da eşyalarını alarak o evden ayrıldılar ve ablamın yanına geçtiler. Ama babam olacak hayırsız annemi ekerek sevgili gelinkızı eve döndü diye tekrar her şeyi yutarak o eve geri döndü..

Ancak gelin hanım babamın olduğu ortamda durmayıp sabah abim olacak arkadaşla çıkıp akşam geri dönmüş bu süreçte. Ve en son dün bir hengame koparmış babam ve ablamlara yeniden transfer olmuş..

Şimdi
İlk ayrıldıklarında ben ve diğer 4 kardeş ev tutmak için kendimizi yırttık uygun evler bulduk ve geçinmeleri ve evlerinin düzenlenmesi için fırsatlar bulmaya çalışırken sevgili babamızın o eve geri dönmesiyle ev planı iptal edildi annemse ablamlarda kaldı.

Ancak dün kopan fırtınada babam eve gelince şimdi yeniden ev planları gündeme gelecek.. Ve ben bu süreçte çok yıprandım çok ağladım çok üzülçok. Tabi ki annem de perişan oldu..

Babam 22 nisanda ameliyat olacak ve tutulan eve geçse eşya yok,ikisinin ortalama 1100 lira maaş dışında gelirleri yok. Yok da yok liste uzar gider.. Ben ne yapayım bu işin içinden nasıl çıkayım. Herkes yardım edecek illa ki ama iş başa düşünce bi tek ben dolanıyorum ortalarda.. Herks param yok diye ağlıyo ki benim durumum da öyle ahım şahım değil anca bize yetiyoruz..

Yani ne yapılır nasıl içinden çıkılır.. Daha önce aynı sorunları yaşamış çözümler üretmiş ne bileyim yakınlarında görmüş kimseler var mı?

Ha şu da var babam kimsenin yanına gitmek istemiyo hastanesi de orda olduğu için tedavisi vs de o şehirde oluyo. Annem de aynı şekilde kanser..
Ben şimdi ne yapayım?
Çook uzun oldu çok özür dilerim arkadaşlar ama değerli fikirlerinize ihtiyacım var
Kusura bakmayin ama aynen esimin ailesi gibisiniz. Beni evlendigime kopek gibi pisman eden aile. Birincisi eger gelin hanim basta birlikte kabul etmemisse o kizin evinde sadece bir hafta misafirlikten baska kalmaya haklari yok. Hadi hastame sartlari falan filan derken olsun olsun 1 ay. Ama fazlasi herkese zarar. Ki yasli anne baba ama ne kadar olursa olsun inanin bakilmiyor. Cunku siz annenizin huyunu suyunu bilirsnnz nazini cekersiniz ama ben kendi ailem hastayken onlara veremedigim ilgiyi esimin ailesine zorla vermek zorunda kaldim. Evlenmeden omce bin defa dedim ben birlikte yasayamam diye. Fatkli shire geldigimkz halde gelir aylarca kalir beni 40 kiloya dusururler. Demem oki gelin hanimi suclamayin diimizdede var bakarsa ahireti icin iyi ama bakmassada cehennemi boylamiyor yani katiyen bir gun bile bakmak ozrunda degil. 6 kardes kisi basi 300 bile verseniz tutun bir ev en kotu 200 verin.birinizin evine yakin olsun aksamlari evinizde ne yerseniz verin iki tabak. Atin demiyorum ama en iyi siz bakarsiniz.

Kusura bakmayin ama aynen esimin ailesi gibisiniz. Beni evlendigime kopek gibi pisman eden aile. Birincisi eger gelin hanim basta birlikte kabul etmemisse o kizin evinde sadece bir hafta misafirlikten baska kalmaya haklari yok. Hadi hastame sartlari falan filan derken olsun olsun 1 ay. Ama fazlasi herkese zarar. Ki yasli anne baba ama ne kadar olursa olsun inanin bakilmiyor. Cunku siz annenizin huyunu suyunu bilirsnnz nazini cekersiniz ama ben kendi ailem hastayken onlara veremedigim ilgiyi esimin ailesine zorla vermek zorunda kaldim. Evlenmeden omce bin defa dedim ben birlikte yasayamam diye. Fatkli shire geldigimkz halde gelir aylarca kalir beni 40 kiloya dusururler. Demem oki gelin hanimi suclamayin diimizdede var bakarsa ahireti icin iyi ama bakmassada cehennemi boylamiyor yani katiyen bir gun bile bakmak ozrunda degil. 6 kardes kisi basi 300 bile verseniz tutun bir ev en kotu 200 verin.birinizin evine yakin olsun aksamlari evinizde ne yerseniz verin iki tabak. Atin demiyorum ama en iyi siz bakarsiniz.
Sorun gelin hanımın bakmıyorum demesi değil ki yapypğı pislikler. Alt komşusuyla olan ilişkisi vs. Annem babam onlar yeni evliyken köyde onlara baktı. Gelin hanımın yaptığo telefon konuşmalarından gelen 300 400 tl faturaları ödedi çocuklarının mamasıydı beziydi hep babam karşıladı.
Ben istemiyorum ev tutulsun deseydi amenna ama o her sefwrinde siz benim ailemsiniz benim sizinle bi sorunum yok deyip özür sileyip yalvar yakar ailemi ikna etti orda kalması için. Keşke kalmasalardı ama malesef mecburlardı..

Bu saatten sonra kalırlar mı asla. Ama yine özür diliycem diyomuş. Yaptıkları mzürlük bile değilken

Isıtmaz, hele de Karadeniz'de elektrikli sobayla ısınmak mümkün değil, faturada aşırı yüklü gelir, ortalama 500 liradan aşağı düşmez aylık tüketim.
Onun yerine odun sobası kurulsa çok daha iyi, hatta mümkünse eski tip bir kuzine hem ısıtır hem fırın görevi yapar.
Var ablacım öyle bi soba da bakalım inşallah bugün çıkarsam yola ben halledicem bişeyleri.. Doğalgaz ilçwye ywni geldi daha evlere bağlı değil doğalgaz seçeneği olsa keşke ama maalesef o da olmuyor

Back
X