Herkese merhaba,
Ben de zayıflamak istiyorum ve bunun için bir koşu bandı almayı düşünüyorum. Ancak marka model fonksiyon gibi konularda kararsız kaldım. Site içinde bazı topiklere baktım önerilerde bulunanlar olmuş sağolsunlar o markaları not aldım. ancak bazı koşu bantlarında masaj +mekik+twister gibi fonksiyonlardan bahsedilmiş. Sizler kullanan kişiler olarak hem marka konusunda hem de bu tür ilave özelliklerin faydalı olup olmadığı hakkında bana fikir verebilir misiniz rica etsem. Çünkü anladığım kadarıyla bu özellikler motor gücünü etkileyebiliyormuş ve fiyatta artıyormuş. Eğer kullanışlı olmayan özelliklerse hiç gerek yok. Ama gerçekten kullanılan ve işe yarayan özelliklerse o kadar parayı verince işe yarasın istiyor insan.
Şimdiden teşekkür eder , kolaylıklar dilerim :))
Bu soruları soran,destek ısteyen herkese yazıyorum,
Ben kosu bandı arastırıken cok zorlandım yaklasık 1,5 2 yıldır arastıyorum
Kullananlar cok fazla yardımcı olmamıslardı bana..
Bir vucut çalışma blogundan tanıstıgım ve bana cok yardımcı olan spor hocasının bana anlattıgı ;
masaj+mekık+twister eki olan bantların motor gucunu dusurdugu ve cok gereksız oldugu yonundeydı.
Ben bu yuzden o tur bant tercıh etmedım..
100 kg.ustundeysenız 2,5 hp
Değilseniz 1,5 - 2 hp motor gücü ki burda dıkkat etmenız gereken ;
Mesela 2,5 hp motor gucu yazıyor km/hız bakıyorsun 12 km.
İşte burda iş değişiyor, bu yalnışmış. motor gucu 2,5 hp olan bır bandın km/hızı 16-18 arası olurmuş..
Buna dıkkat etmem önerılmıstı.
Bir de rahat yürüme ve koşu için bant genıslıgıne dıkkat cekılmıstı.
standart 40X120 ben gıdıp bu bantları gormustum bana cok dar gelmıslerdi.
Eğer gercekten kardıyo calısması yapılacaksa en az 45 - 50 cm genıslıgı olmalı bandın ki kullanıcı rahat koşabılsın.
Araştırdıklarımdan öğrendıklerım bunlar :)) umarım yardımcı olmusumdur.
Kendım de max.130 kg.kullanıcı
50X130 cm.genıslıkte
2.5 hp motor gucu bır band tercıh ettım.